-
Δεν είναι εύκολο να βρεις API SERVICE CH-4
Καλύτερα να πας αντιπροσωπεία για να δεις και αν αυτοί ακολουθούν την προδιαγραφή -
ch-4 σε διχρονα παραπεμπει η προδιαγραφη, μηπως acea c4;
πολυ φημισμενο για diesel με dpf ειναι το elf solaris fe 5w/30 αλλα και το Bardahl 5W40 που σε diesel κινητηρα δουλευε πιο αθορυβα σε σχεση με πριν
http://www.bardahl.it/olio_motore/lubrificante_motore_auto/settore_auto/lubrificanti/lubrificanti_auto/p_XTC_C60_5W40_AUTO_1_LT_X_24.html -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Φιλε μου,πιθανον σε δουλεμα του μοτερ ψηλα,να παρεις τα κουζινετα στο χερι με ενα τοσο λεπτο λαδι......το φιλμ ναι μεν δημιουργειται πιο ευκολα αλλα 'σπαει' και πιο ευκολα!!!
Μετα πανε στη φορντ και βρες ακρη........η' στο nickolaΜου περναει απο το μυαλο οτι σε αυτα τα νερακια εχουν αυξησει κατα πολυ τα αντιτριβικα συστατικα οι κατασκευαστες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φιλε μου,πιθανον σε δουλεμα του μοτερ ψηλα,να παρεις τα κουζινετα στο χερι με ενα τοσο λεπτο λαδι......το φιλμ ναι μεν δημιουργειται πιο ευκολα αλλα 'σπαει' και πιο ευκολα!!!
Μετα πανε στη φορντ και βρες ακρη........η' στο nickolaΜου περναει απο το μυαλο οτι σε αυτα τα νερακια εχουν αυξησει κατα πολυ τα αντιτριβικα συστατικα οι κατασκευαστες.
Δεν είναι απαραιτητο.Αν ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτος από αποψη ανοχων είναι θεμιτο να δουλευει με 5w20.Αν όμως εχει μεγαλες ανοχες και εσυ του βαλεις ένα λεπτορευστο λαδι θα σπαει σε ψηλες στροφες συνεχως το φιλμ...Τα αντιτριβικα π.χ. για τα κουζινετα είναι το τελευταιο μετρο προστασιας αφου ουσιαστικα με πολύ μεγαλη πιεση λαδιου δεν επιτρέπουμε τα μεταλλα να αγγιξουν το ένα το άλλο.(Αυτά εχω διαβασει...και τα θεωρω ακρως λογικα.)
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Της τρελής.
Ότι ναναι βάζετε στα αυτοκίνητα απο λάδι μάγκες.
Στα βενζίνης, δεν υπάρχει θέμα, βάλε σχετικά ότι θέλεις.
Στα diesel, πρέπει να βλέπετε την προδιαγραφή C2 -C3-C4, γιατί παίζουν από mid saps σε low saps.
Προσοχή. -
Ο χρήστης h έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!Μπορείς να ψάξεις τους διαφόρους lubricant advisors , πχ
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!Να σε ρωτησω κατι; Σου γραφει το βιβλιο γενικο σερβις ανα 20000χλμ; Εμενα το ταπεινο κορσα 12ετιας μου εχει γενικο σερβις ανα 35000 χλμ η δυο χρονια ενω φιλτρο βενζινης αερα και καμπινας μπουζι ανα 4 χρονια η 60000 χλμ. Βεβαια τα αλλαζω ανα 2 χρονια. 20000χλμ μου φαινονραι λιγα για γενικο σερβις και ειδικα για πετρελαιο.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!
Να σε ρωτησω κατι; Σου γραφει το βιβλιο γενικο σερβις ανα 20000χλμ; Εμενα το ταπεινο κορσα 12ετιας μου εχει γενικο σερβις ανα 35000 χλμ η δυο χρονια ενω φιλτρο βενζινης αερα και καμπινας μπουζι ανα 4 χρονια η 60000 χλμ. Βεβαια τα αλλαζω ανα 2 χρονια. 20000χλμ μου φαινονραι λιγα για γενικο σερβις και ειδικα για πετρελαιο.
Αλλαζεις λαδια κάθε 35000 χιλιόμετρα?!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!
Να σε ρωτησω κατι; Σου γραφει το βιβλιο γενικο σερβις ανα 20000χλμ; Εμενα το ταπεινο κορσα 12ετιας μου εχει γενικο σερβις ανα 35000 χλμ η δυο χρονια ενω φιλτρο βενζινης αερα και καμπινας μπουζι ανα 4 χρονια η 60000 χλμ. Βεβαια τα αλλαζω ανα 2 χρονια. 20000χλμ μου φαινονραι λιγα για γενικο σερβις και ειδικα για πετρελαιο.
Eιδικά τα συνθετικά group V, έως και ποτέ, (η σε πολύ αραιά διαστήματα, κάθε 50.000 χλμ. π.χ.).
Αλλάζεις μόνο φίλτρο και συμπληρώνεις όποτε απαιτείται.
Έτσι αποδίδουν καλύτερα όπως έχει αποδειχτεί από σχετικές μελέτες.
Επίσης, υπάρχουν 5W 30 λάδια group V, που είναι ποιό παχύρευστα από δήθεν συνθετικά 40αρια, σε συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα, και τον καλύπτουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, λόγω διαφοράς στην εν γένει σύνθεσή τους.
Μιλάω για βενζινοκινητήρες.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
το ακουσαμε και αυτο.
-
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!Τελικα πήρα και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ρώτησα τι προδιαγραφές λάδι να βάλω.. αυτός που ήτανε στην αποθήκη μου είπε 5-30w ACEA C2 API SN/CF . Νομίζω ότι είναι διαφορετικά τα στοιχεία που μου έδωσε η αντιπροσωπεία από αυτά που γράφει το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου..Κάποιος φίλος έχει άποψη για το θέμα..?Ευχαριστώ και τους παραπάνω φίλους για τις απαντήσεις τους!
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
το ακουσαμε και αυτο.
Αφού άκουσες αυτό άκου και το άλλο: τα groupV λάδια, δεν 'σπάνε' με την χρήση αλλά αντίθετα βελτιώνονται, (μέχρι ενός σημείου).
-
Eιδικά τα συνθετικά group V, έως και ποτέ, (η σε πολύ αραιά διαστήματα, κάθε 50.000 χλμ. π.χ.).
Επίσης, υπάρχουν 5W 30 λάδια group V, που είναι ποιό παχύρευστα από δήθεν συνθετικά 40αρια, σε συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα, και τον καλύπτουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, λόγω διαφοράς στην εν γένει σύνθεσή τους.
Εδώ τα λες όλα λαθος.Καταρχας το λαδι οξειδώνεται καθως καυσαερια ερχονται σε επαφη μαζι του και επιπλέον λογω θερμοκρασιών.Γενικα υπόκεινται σε φθορα.Τα ΡΑΟ λιπαντικα με λιγους εστερες είναι τα καλητερα για φυσιολογικη χρηση.Η αποδοση τους μειωνεται σταδιακα και όχι ραγδαια όπως των εστερικων.Επειδη εχω δοκιμασει να αφήσω λαδια 5w50 και 10W60 για 20-25.000 χιλιόμετρα μεσα στον κινητηρα εχω να σου πω τα εξης.Μολις το βαζεις υπαρχει απολυτη ησυχια(λογω ιξωδους)Μετα τις 5-6000 χιλιόμετρα το 10w60 εχανε λιγο σε ποιοτητα λειτουργιας,Μετα τις15000 χιλιόμετρα και τα δυο ειχαν χασει πολύ και μετα τις 20.000 χιλιόμετρα αρχιζε να τα καιει σημαδι ότι αρχιζαν να σπανε και ο θορυβος ειδικα ζεστο και ρελαντί ειχε αυξηθεί πολύ.Ο κινητήρας μεχρι τις 20.000 χιλιόμετρα ζητημα αν ειχε καψει 200 μλ.Τα λαδα δεν αντεχουν τοσα χιλιόμετρα που λες εσυ ή αντεχουν αγκομαχώντας.
Αυτό που γραφεις για συμπλήρωμα και ότι λειτουργουν καλητερ είναι επισης λαθος.Προφανως αναφερεσαι στο φαινομενο του ξεπλύματος(flash νομιζω )Για τους κινητήρες παιρνει 70-80 χιλιόμετρα και καποιους θερμικούς κυκλους να ξαναπιασει νέο φιλμ το λιπαντικο.Αυτο που λες ισχυει αρκετα στα αυτόματα σασμαν οπου εχουν καταστραφει ουκ ολιγα λογω λαθος αλλαγων λαδιων.
Τελος το 5w30 μπροστα σε ένα --w40 είναι πιο λεπτορευστο 100% σε θερμοκρασια λειτουργιας και λιγοτερο ανθεκτικο.Τελευταια εχει παραγινει το κακο με τα λαδια-νερακια.Δεν είναι ολοι οι κινητήρες για τετοια ιξωδη. -
@karatzitz:
Το λάδι που δίνει η valvoline καλύπτει c3 (έβαλα λινκ νωρίτερα), αυτό που δίνει η liqui moly καλύπτει c2.
http://www.autopartscenter.gr/advancedSearch.aspx
http://www.autopartscenter.gr/default.a ... =12&lang=1
η ίδια δίνει και c3, αλλά χαμηλότερα στην λίστα (δεν ξέρω αν έχει κάποια ταξινόμηση η λιστα της)
http://www.autopartscenter.gr/default.a ... =19&lang=1ψάξε και άλλους advisors (δεν θυμάμαι τώρα άλλους), ώστε να είσαι σίγουρος, δεν ξέρω παρά ελάχιστα για diesel & dpf μιας και δεν έχω.
-
Τελικα πήρα και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ρώτησα τι προδιαγραφές λάδι να βάλω.. αυτός που ήτανε στην αποθήκη μου είπε 5-30w ACEA C2 API SN/CF . Νομίζω ότι είναι διαφορετικά τα στοιχεία που μου έδωσε η αντιπροσωπεία από αυτά που γράφει το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου..Κάποιος φίλος έχει άποψη για το θέμα..?Ευχαριστώ και τους παραπάνω φίλους για τις απαντήσεις τους!
http://www.opieoils.co.uk/c-789-acea.aspx
http://www.oilspecifications.org/api_eolcs.php
διαβασε και κρινε, το C2 και μεγαλυτερο μου φαινεται πιο λογικο... το sn/cf ακουγεται παλιατζουρα
-
Εδώ τα λες όλα λαθος.Καταρχας το λαδι οξειδώνεται καθως καυσαερια ερχονται σε επαφη μαζι του και επιπλέον λογω θερμοκρασιών.Γενικα υπόκεινται σε φθορα.Τα ΡΑΟ λιπαντικα με λιγους εστερες είναι τα καλητερα για φυσιολογικη χρηση.Η αποδοση τους μειωνεται σταδιακα και όχι ραγδαια όπως των εστερικων.Επειδη εχω δοκιμασει να αφήσω λαδια 5w50 και 10W60 για 20-25.000 χιλιόμετρα μεσα στον κινητηρα εχω να σου πω τα εξης.Μολις το βαζεις υπαρχει απολυτη ησυχια(λογω ιξωδους)Μετα τις 5-6000 χιλιόμετρα το 10w60 εχανε λιγο σε ποιοτητα λειτουργιας,Μετα τις15000 χιλιόμετρα και τα δυο ειχαν χασει πολύ και μετα τις 20.000 χιλιόμετρα αρχιζε να τα καιει σημαδι ότι αρχιζαν να σπανε και ο θορυβος ειδικα ζεστο και ρελαντί ειχε αυξηθεί πολύ.Ο κινητήρας μεχρι τις 20.000 χιλιόμετρα ζητημα αν ειχε καψει 200 μλ.Τα λαδα δεν αντεχουν τοσα χιλιόμετρα που λες εσυ ή αντεχουν αγκομαχώντας.
Αυτό που γραφεις για συμπλήρωμα και ότι λειτουργουν καλητερ είναι επισης λαθος.Προφανως αναφερεσαι στο φαινομενο του ξεπλύματος(flash νομιζω )Για τους κινητήρες παιρνει 70-80 χιλιόμετρα και καποιους θερμικούς κυκλους να ξαναπιασει νέο φιλμ το λιπαντικο.Αυτο που λες ισχυει αρκετα στα αυτόματα σασμαν οπου εχουν καταστραφει ουκ ολιγα λογω λαθος αλλαγων λαδιων.
Τελος το 5w30 μπροστα σε ένα --w40 είναι πιο λεπτορευστο 100% σε θερμοκρασια λειτουργιας και λιγοτερο ανθεκτικο.Τελευταια εχει παραγινει το κακο με τα λαδια-νερακια.Δεν είναι ολοι οι κινητήρες για τετοια ιξωδη.1)'Ερευνάτε τας γραφάς'
2)'Bob is the oil guy'
3)Όσα λες είναι λάθος, (με μικροεξαιρέσεις).
-
Γραψε μου που ακριβως διαφωνεις σε σχεση με τα οσα εχω γραψει.
-
Γραψε μου που ακριβως διαφωνεις σε σχεση με τα οσα εχω γραψει.Το πληκτρολόγιο με τις παρεξηγήσεις του...
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα και μάλιστα δεν θα το έκανα ποτέ με αγένεια του τύπου 'κάνεις σε όλα λάθος', γιατί δείχνεις άνθρωπος που ξέρει να συζητάει και μάλιστα ευγενέστατα.
-
Γραψε μου που ακριβως διαφωνεις σε σχεση με τα οσα εχω γραψει.
Το πληκτρολόγιο με τις παρεξηγήσεις του...
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα και μάλιστα δεν θα το έκανα ποτέ με αγένεια του τύπου 'κάνεις σε όλα λάθος', γιατί δείχνεις άνθρωπος που ξέρει να συζητάει και μάλιστα ευγενέστατα.
Βασικα σου εγραψα ότι τα λες όλα λαθος εδώ και μετα σου εξηγησα το γιατι!(δεν το ειπα με αγενεια)Αν το ελεγα με αγενεια δεν θα εξηγουσα τι και πως και γιατι τα θεωρω λαθος.
-
Οι προδιαγραφές που πρέπει να μας ενδιαφέρουν κυρίως ειναι οι Ευρωπαϊκές κατά ACEA ,Οι API αφορούν τις αμερικανικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποσκοπούν στην ένδειξη ποιότητας ή επιλογής λιπαντικού.
Στο λινκ υπάρχουν 5 διαφορετικοι κατασκευαστες λιπαντικων.
http://www.autolube.gr/content/3-terms- ... ons-of-use
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]