-
Από ότι καταλαβαίνω, με την έννοια δουλεμένα εννοείς out of spec, δηλαδή τελειωμένα μοτέρ.
Δεν αναφέρομαι σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά σε μοτέρ που δουλεύουν καλά, και παραμένουν εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή αν τα λύσεις.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον τα μοτέρ παραμένουν on spec για πάρα πολλά χρόνια και χιλιόμετρα, αν κάποιος ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις όπως τα ατμοσφαιρικά M μοτέρ που έβαζαν 10W-60 λάδι (και στη συνέχεια η BMW άλλαξε την οδηγία σε 30άρι λάδι).Ένα καινούργιο μοτέρ, ή τέλος πάντων χωρίς προβλήματα, που έχει οδηγία για 30άρι λάδι (5W-30 ή 0W-30) παθαίνει ζημιά με το 0W-20? Αυτή είναι η ερώτησή μου.
ΥΓ. Το δικό μου μοτέρ, όσο φαίνεται με >150.000χλμ. είναι σαν καινούργιο, και είναι με λάδια που έχουν >25.000χλμ. αυτή τη στιγμή και έχουν πολύ ζωή ακόμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα ήθελα να βάλω στην επόμενη αλλαγή σε λίγους μήνες 0W-20 αν και ο κατασκευαστής στην Ελλάδα το απαγορεύει (στο Ισραήλ βέβαια το επιτρέπει )
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Παναγιώτη (21 Quadra) σε παραδέχομαι, έχεις μεράκι.
Δανεικά από τους δασκάλους είναι και πρέπει να επιστραφούν στη βάση, δηλαδή να διαδωθούν σε όποιον θέλει να ακούσει, να διαβάσει, να μάθει, αλλιώς η γνώση χάνεται αν δεν μοιράζεται και δεν διαδίδεται.
Ωραίος.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Από ότι καταλαβαίνω, με την έννοια δουλεμένα εννοείς out of spec, δηλαδή τελειωμένα μοτέρ.
Δεν αναφέρομαι σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά σε μοτέρ που δουλεύουν καλά, και παραμένουν εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή αν τα λύσεις.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον τα μοτέρ παραμένουν on spec για πάρα πολλά χρόνια και χιλιόμετρα, αν κάποιος ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις όπως τα ατμοσφαιρικά M μοτέρ που έβαζαν 10W-60 λάδι (και στη συνέχεια η BMW άλλαξε την οδηγία σε 30άρι λάδι).Ένα καινούργιο μοτέρ, ή τέλος πάντων χωρίς προβλήματα, που έχει οδηγία για 30άρι λάδι (5W-30 ή 0W-30) παθαίνει ζημιά με το 0W-20? Αυτή είναι η ερώτησή μου.
ΥΓ. Το δικό μου μοτέρ, όσο φαίνεται με >150.000χλμ. είναι σαν καινούργιο, και είναι με λάδια που έχουν >25.000χλμ. αυτή τη στιγμή και έχουν πολύ ζωή ακόμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα ήθελα να βάλω στην επόμενη αλλαγή σε λίγους μήνες 0W-20 αν και ο κατασκευαστής στην Ελλάδα το απαγορεύει (στο Ισραήλ βέβαια το επιτρέπει )
Εγώ δεν είπα τελειωμένα μοτέρ, αλλά μοτέρ με πάνω από 150.000 χλμ σαν το δικό σου, ποιό αυτοκίνητο έχει τις ανοχές του κατασκευαστή στα κινούμενα μέρη του μετά από 150.000 χλμ, πλάκα κάνεις ?
Πια τεχνολογία έχει προχωρήσει στα μοτέρ ?
Εδώ μιλάμε για μηχανολογία, για αντοχή υλικών, για κατασκευαστική αντοχή και όλα αυτά έχουν πιάσει πάτο στα σημερινά μοτέρ, κατασκευαστικά εννοώ στους κινητήρες, μόνο το managment των κινητήρων είναι προχωρημένο, από ποιότητα Α! υλών και αντοχή μετάλλων είναι για τα μπάζα, ξέρεις τι λες και σε τι αναφέρεσαι ?Να μου πείς ότι έχει προχωρήσει η τεχνολογία των εργαλειομηχανών και η ταχύτητα επεξεργασίας με τα ρομποτικά CNC, η κατασκευή των αμαξωμάτων με τα ρομπότ και την ποιότητα συγκολλήσεων και βαφής να σου πω ναί, είναι έτη φωτός μπροστά από πριν 20 χρόνια, αλλά από ποιότητα μετάλλων έχασες, είσαι πολύ μακρυά από αυτό που νομίζεις, τα αυτοκίνητα σήμερα είναι αναλώσιμα, είναι καταναλωτικά προϊόντα μιας χρήσης άλλο αν εδώ τα κρατάμε 10-15 χρόνια, φτιάχνονται για 3-4 χρόνια και μετά στα στην ανακύκλωση, αυτό έλειπε να βάλουν ποιοτικά υλικά σε κινητήρες / μετάδοση πουθ είναι και το μεγάλο κόστος.
Οι τεχνολογίες που αναφέρεσαι αφορούν τη διαχείριση και μόνο του κινητήρα, ο ίδιος ο κινητήρας ποιοτικά σαν μεταλλουργική κατασκευή είναι χρόνια πίσω, και αν δεν είχαν εξελιχθεί τόσο τα λιπαντικά θα έσπαγαν κάθε λίγο και λιγάκι, τα σύγχρονα λάδια επέτρεψαν και την μείωση των ανοχών, αλλά δεν μπορούν να αυξήσουν και την αντοχή των ίδιων των μετάλλων που είναι χώματα της κακιά ώρας, δεν αναφέρομαι στα περιφερειακά του εξαρτήματα ούτε στα ηλεκτρικά του αφού όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το λάδι και την αντοχή στα μέταλλα που αυτό λιπαίνει, και ότι να να λες δεν το ξέρεις καλά το θέμα και μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας γενικά ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει στα μοτέρ, δεν ψαρώνω.
Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις από μέταλλα γιαυτό μιλάς έτσι.
-
Το τελικό αποτέλεσμα μετράει. Μίλησα για τεχνολογία που εμπεριέχει όσα λες.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το τελικό αποτέλεσμα μετράει. Μίλησα για τεχνολογία που εμπεριέχει όσα λες.Kαι εγώ μιλάω για την περιοχή ειδικά που πάσχει από τα νεράκια λάδια, από τα κουζινέτα, τι δεν κατάλαβες να μου απαντήσεις και μιλάς γενικά για τεχνολογιά στα μοτέρ, ξαναρωτάω, αντέχουν τα νεράκια που τόσο πολύ εμπιστεύεσαι να καλύψουν τις ανοχές της φυσιολογικής φθοράς, ή ακόμα και σε καινούργια μοτέρ αντέχουν το σκήσιμο ?
Όχι σου λέω εγώ, έτσι και το ζορίσεις λίγο ( πχ 4η και τέρμα το γκάζι στο πάτωμα με 2000 σαλ ) το καινούργιο τουρμπάκι που είναι και της μόδας σήμερα θα πάρεις το μοτέρ σε τεύχη, και μου μου πείς ότι οι κανινούργιες κοπελίτσες που το πρώτο τους αμάξι είναι τουρμπάκι της μόδας ξέρουν πότε πρέπει να επιταχύνουν και τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο ταμπλό και τι είναι το φίλτρο DPF γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο.
Αντέχουν τα νεράκια στο ζόρι να προστατέψουν τα κουζινέτα ?
Αντέχουν τα σημερινά τουρμπάκια με τα νεράκια 250.000 χλμ plus ?
Αντέχουν το σκίσιμο τα μοτέρ έστω και περιστασιακά με τα νεράκια ?
Αντέχουν τη σβέλτη οδήγηση ή την παρατεταμένη ανηφόρα ενός μεγάλου βουνού με 4 άτομα και βαλίτσες τον Αύγουστο με τα νεράκια ?Σε όλα λέω όχι.
Το ελάχιστο που δεχομαι για την περιοχή από Λαμία μέχρι Κρήτη είναι το 10/40 για να έχει ο οδηγός το κεφάλι του ήσυχο και να μην καρδιοχτυπάει κάθε φορά που χρειάζεται να το φορτώσει ή να το τρέξει γιατί βιάζεται, για να αντέξει μέχρι να το πουλήσει.
-
Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια υπερβολική ανοχή στα κατασκευαστικά μέρη θα υποστηριχθεί από παχύρευστο λάδι
Οι φωτογραφίες δείχνουν ζημιές που μάλλον οφείλονται στην ελαφρωμένη τροχαλία που κατέρρευσε την έδραση του στροφάλου και όλα τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα, αφού ο ιδιοκτήτης ήταν αλλού...
Πάντως από την επαφή με ανθρώπους σε συνεργεία, ΄πολλοί πελάτες όταν έχει γίνει ζημιά δεν λένε όλη την αλήθεια μήπως και ανοίξει η όρεξη του μάστορα, οπότε πρέπει να είμαστε και επιφυλακτικοί -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια υπερβολική ανοχή στα κατασκευαστικά μέρη θα υποστηριχθεί από παχύρευστο λάδι
Οι φωτογραφίες δείχνουν ζημιές που μάλλον οφείλονται στην ελαφρωμένη τροχαλία που κατέρρευσε την έδραση του στροφάλου και όλα τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα, αφού ο ιδιοκτήτης ήταν αλλού...
Πάντως από την επαφή με ανθρώπους σε συνεργεία, ΄πολλοί πελάτες όταν έχει γίνει ζημιά δεν λένε όλη την αλήθεια μήπως και ανοίξει η όρεξη του μάστορα, οπότε πρέπει να είμαστε και επιφυλακτικοίΔεν υπάρχει υπερβολική ανοχή, υπάρχει αυξημένη ανοχή από φυσιολογικη φθορά, το παχύρευστο λάδι μειώνει τον κίνδυνο να έρθουν σε επαφή τα δύο μέταλλα, αν δεν μπορείς να το φανταστείς το μπορώ να κάνω ? Δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι όσοι γνωρίζουν καλύτερα όπως είναι οι κατασκευαστές κινητήρων και οι κατασκευαστές λαδιών.
Λένε σε ενδεχόμενη φθορά ή σε υπερβολικά φορτία του κινητήρα όπως αύξηση της πίεσης του τούρμπο, την αύξησης της συμπίεσης στα ατμοσφαιρικά ή σε μετατόπιση του κόφτη των στροφών αλλάξτε το ιξώδες του λαδιού. Το ίδιο πρέπει λοιπόν να συμβαίνει και σε ένα μοτέρ που έχει γράψει πολλά χλμ άσχετα αν λειτουργεί ικανοποιητικά, το παχύρευστο λάδι είναι μια επιπλέον προστασία.
Όσο για το ότι οι πελάτες δεν λένε την αλήθεια συμφωνώ, όμως όταν ανοίξει ένα μοτέρ φαίνεται τι έχει πάθει, εκτός και αν αυτός που το ανοίγει δεν γνωρίζει και πολλά.
-
χωρις να ειμαι μηχανικος αλλα εχοντας κανει σιζητηση για το πασσατ μου το οποιο εκαιγε λαδι λογο καμενης φλαντζας ψευτοκαπακου στην αντιπροσοποια και μιλωντας για το διαμαντι 20βτ μου ειπε το εξεις ο αρχιμηχανικος αν δεις οτι επειμενει στο να καιει λαδι το γυριζεις σε 5-40 η 10-40 απο το 5-30 που φοραει..
για το 1,4 και 1,6 τα 5-30 δεν τα προτεινε ποτε η vw ποσο δε τα 0-20 σε ενα μοτερ καθημερινο για απλες κατασκευες σαν το δικο σου...απλα ξεχνα το ειναι τελειος εκτος προδιαγραφων του κινητηρα σου...αστο στα 5-30 που και αυτα ακομη δεν προτινοντε για το μοτερ σου..
υ.γ. το πασσατ εκαιγε ανεκαθεν γυρω στο 500μλ ανα 7500χλμ.
αυτα τα λεω για να επιβεβαιωσω τα λεγομενα του quadra
και εγω απο castrol edge longlife πηγα σε aral longlife 5-30 επειδη και τα δυο ειναι λαδια που ανηκουν στην bp ιδια συνθεση εχουν και ιδια χαρακτηριστικα με διαφορα τιμης σημαντικοτατη (περιπου 20ε ανα 4-5 λιτρα)
οποτε δεν ισχιει οτι το ακριβοτερο ειναι και καλητερο. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης. Ακόμη και τα πιο αξιόπιστα... Τα λάδια από την στιγμή που παράγονται, σταδιακά αρχίζουν να διασπώνται και η ημερομηνία λήξης είναι το χρονικό σημείο που κατά προσέγγιση παύουν να εξυπηρετούν το λόγο για τον οποίο παρήχθησαν. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πλέον ούτε το ιξώδες αλλά ούτε και την ανθεκτικότητα να λιπαίνουν τον κινητήρα στις θερμοκρασίες της προδιαγραφής. Τσιγγουνιές στα λάδια δεν χωρούν. Μπορείς ένα τέτοιο λάδι που έχει περάσει για παράδειγμα 1 έτος από την ημερομηνία λήξης, να το χρησιμοποιήσεις για λίγα χλμ σαν συμπλήρωμα μέχρι την αλλαγή. Και αυτό το τελευταίο το λέω δίχως να θεωρώ πως είναι σωστό. Σωστό είναι το αυτοκίνητο να σε πηγαίνει με ασφάλεια και δίχως δυσλειτουργίες. Σωστό επίσης είναι να του δίνεις αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής δίχως καθυστέρηση.Ουδέν ανακριβέστερον!!! Τα λάδια ΔΕΝ έχουν ημερομηνία λήξης!!!
-
Έχουν τα λιπαντικά συγκεκριμένη διάρκεια ζωής;
Η Motul διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001 και σύμφωνα με τη διαδικασία ποιότητας που ακολουθούμε όλα τα προϊόντα έχουν εγγύηση για τουλάχιστον δύο έτη από την ημερομηνία παραγωγής. Για να διασφαλιστεί η ισχύς της εν λόγω εγγύησης, ένα δείγμα αναφοράς φυλάσσεται συστηματικά για κάθε παρτίδα προϊόντων και ελέγχεται σε τακτά διαστήματα.
Το παραπάνω κείμενο σου μεταφέρω από το σχετικό λινκ:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... 2&&ct=clnkΑγαπητέ φίλε jester76 η μη αναγραφή ημ. λήξης είναι το πρόβλημα σου; Εξόσον γνωρίζω κανένας κατασκευστής λαδιών δεν δίνει εγγύηση παντοτινή για αυτό διάλεξα να σου απαντήσω παραθέτωντας το παραπάνω κείμενο.Και στα ελαστικά υπάρχει η εβδομάδα του έτους παραγωγής αλλά από ότι γνωρίζω δεν αναγράφονται ούτε τα χλμ αλλά ούτε και η ημερομηνία λήξης. Εάν θέλεις πράξε και εκεί το ίδιο. Η ιδιότητα του χημικού που κατέχω με εμποδίζει να δεχθώ με ευκολία αυτό που έγραψες. Αντίθετα στην επιστήμη που σπούδασα έχω διδαχθεί πως 'τα πάντα ρει'.
κατά τα λοιπά σου δηλώνω πως έχω πληροφορηθεί ελλιπώς ίσως πως:
Οι εταιρείες λιπαντικών αναφέρουν συνήθως ως διάρκεια ζωής για τα λάδια των κινητήρων τους από τρία έως πέντε χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι σφραγισμένες οι συσκευασίες τους και να φυλάσσονται σε σημεία, που δεν επηρεάζονται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Φυσικά μπορεί και να κάνω λάθος αλλά μεταξύ μας προτιμώ το φρέσκο. Και πάλι φιλικά. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Έχουν τα λιπαντικά συγκεκριμένη διάρκεια ζωής;
Η Motul διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001 και σύμφωνα με τη διαδικασία ποιότητας που ακολουθούμε όλα τα προϊόντα έχουν εγγύηση για τουλάχιστον δύο έτη από την ημερομηνία παραγωγής. Για να διασφαλιστεί η ισχύς της εν λόγω εγγύησης, ένα δείγμα αναφοράς φυλάσσεται συστηματικά για κάθε παρτίδα προϊόντων και ελέγχεται σε τακτά διαστήματα.
Το παραπάνω κείμενο σου μεταφέρω από το σχετικό λινκ:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... 2&&ct=clnkΑγαπητέ φίλε jester76 η μη αναγραφή ημ. λήξης είναι το πρόβλημα σου; Εξόσον γνωρίζω κανένας κατασκευστής λαδιών δεν δίνει εγγύηση παντοτινή για αυτό διάλεξα να σου απαντήσω παραθέτωντας το παραπάνω κείμενο.Και στα ελαστικά υπάρχει η εβδομάδα του έτους παραγωγής αλλά από ότι γνωρίζω δεν αναγράφονται ούτε τα χλμ αλλά ούτε και η ημερομηνία λήξης. Εάν θέλεις πράξε και εκεί το ίδιο. Η ιδιότητα του χημικού που κατέχω με εμποδίζει να δεχθώ με ευκολία αυτό που έγραψες. Αντίθετα στην επιστήμη που σπούδασα έχω διδαχθεί πως 'τα πάντα ρει'.
κατά τα λοιπά σου δηλώνω πως έχω πληροφορηθεί ελλιπώς ίσως πως:
Οι εταιρείες λιπαντικών αναφέρουν συνήθως ως διάρκεια ζωής για τα λάδια των κινητήρων τους από τρία έως πέντε χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι σφραγισμένες οι συσκευασίες τους και να φυλάσσονται σε σημεία, που δεν επηρεάζονται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Φυσικά μπορεί και να κάνω λάθος αλλά μεταξύ μας προτιμώ το φρέσκο. Και πάλι φιλικά.Καλησπέρα φίλτατε,
Η σελίδα της Motul που παραπέμπεις, στο ερώτημα για το εάν τα λιπαντικά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής η απάντηση είναι πως όλα τα προϊόντα έχουν εγγύηση για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο έτη από την ημερομηνία παραγωγής... η λέξη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όταν χρησιμοποιείται σημαίνει το λιγότερο, εάν έγραφε εγγύηση ΤΟ ΠΟΛΥ δύο έτη από την ημερομηνία παραγωγής τότε άλλαζε το θέμα. Σε όσα λιπαντικά έχω χρησιμοποιήσει, τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στη μοτοσυκλέτα, ποτέ σε κανένα δεν είδα να αναφέρεται ημερομηνία λήξης, ή μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν μιλάω για μία μόνο μάρκα (Motul, Castrol, Total, Liqui Moly, Valvoline). Εντελώς τυχαία προχτές είχα συζήτηση με πελάτη ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα πανελληνίως για blending και παραγωγή λαδιών, ενδεικτικά αναφέρω πως ό,τι λάδι BP, Shell, Cyclon, Avin, ΕΚΟ κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το έχει κατασκευάσει και συσκευάσει αυτός, σύμφωνα με τις προδιαγραφές βέβαια της εκάστοτε εταιρείας, στο δε εργοστάσιο εάν μπεις παθαίνεις ΠΛΑΚΑ από τα μηχανήματα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα λάδια και όταν τον ρώτησα εάν υπάρχει ημερομηνία λήξης για τα λάδια μόνο που δεν έπεσε κάτω από τα γέλια στο άκουσμα της ερώτησης... προς επίρρωση των ανωτέρω μου αποκάλυψε πως έχει αυτοκίνητο στο οποίο έχει βάλει λάδια παραγωγής προ 8 ετών+. Δεν χρειάζεται καν να επεκταθώ, τα παραπάνω που ανέφερα νομίζω φτάνουν για το εάν η απάντησή του έχει βαρύνουσα σημασία και εάν είναι άσχετος ή αναρμόδιος για το θέμα...Για τη σύγκριση με τα ελαστικά νομίζω πως η σύγκριση είναι ατυχής, ναι, τα ελαστικά έχουν ημερομηνία παραγωγής και όχι λήξης, αλλά π.χ. εάν ανοίξεις το βιβλίο οδηγιών του οχήματός σου αναφέρεται πότε τα αλλάζεις λόγω minimum πάχους, φθοράς κτλ. Έχω βάλει καινούριο λάστιχο, ολόφρεσκο και το έχω πετάξει σε 6 μήνες επειδή το ένοιωθα να γλυστράει και να είναι επικίνδυνο και δεν ένοιωθα ασφαλής, έχω κρατήσει λάστιχο στη μοτοσυκλέτα 5 χρόνια, το οποίο και 'μπαγιάτικο' ήταν και πολλά χρόνια, αλλά είχε λίγα χιλιόμετρα, καθόλου φθορά, καθόλου έκθεση σε ήλιο και καιρικές συνθήκες και το κυριότερο στο δρόμο το ένοιωθα το ίδιο ασφαλές όπως την πρώτη μέρα που το έβαλα.
Για να ευθυμήσουμε και λίγο, όταν η Amita σου διαφημίζει πάνω ότι είναι χωρίς συντηρητικά και λήγει 1,5 χρόνο μετά την ημερομηνία παραγωγής, όταν το κρουασάν χωρίς συντηρητικά λήγει μετά από 2 χρόνια, εεεε, το λάδι που είναι χημικό προϊόν και με τόσα χημικά πρόσθετα ευελπιστώ πως θα κρατάει περισσότερο από τον 'φρέσκο' χυμό που διατηρείται αναλοίωτος, χάρη στη... συσκευασία fresh pack
-
Φίλε Jester76 προφανώς από αυτά που γράφεις δείχνεις κατόπιν της συζήτησης που είχες με τον πελάτη σου να ξέρεις πολλά για το θέμα. Παρέθεσα όμως την άποψη της επώνυμης φίρμας όχι απαραίτητα για να σε πείσω αλλά προκειμένου να αιτιολογήσω την δική μου τοποθέτηση που σκοπεύω τουλάχιστο για την ώρα να την ακολουθήσω όπως έκανα πάντα. Για να ευθυμίσουμε να πω και εγώ με την σειρά μου πως ο πελάτης σου θα πρέπει να έχει και λόγω κρίσης πολύ πράγμα να ξεστοκάρει.
-
Τα έχουμε ξαναπεί. Τα ELF είναι γαλλικά όπως και ο κινητήρας του Duster. H Renault συνεργάζεται με την ELF οπότε λογικό είναι να σου λέει βάλε αυτά τα λάδια. Δεν παθαίνει τίποτα ο κινητήρας εάν βάλεις άλλα λάδια αντίστοιχων προδιαγραφών. Μόνο οι προδιαγραφές μετράνε όχι η μάρκα και η προέλευση. Μη πέφτετε θύματα του μάρκετιγκ. Τώρα θα πεταχτούν πάλι διάφοροι ξερόλες και θα πουν τα δικά τους αλλά δεν πειράζει, όποιος έχει νιονιό καταλαβαίνει.
-
Οι Γάλλοι προτείνουν γαλλικά, οι Ιταλοί ιταλικά, οι Γερμανοί πάντως δεν προτείνουν γερμανικά... Κάτοχος Skoda, η τάπα αναγράφει Castrol, το manual προτείνει Castrol και δη Castrol Εdge και έρχεται η Βιαμάρ και κοτσάρει ένα αυτοκόλλητο 'η Skoda προτείνει λάδια Valvoline', προφανέστατα λόγω marketing και συνεργασίας. Υπάρχουν αναφορές και παράπονα από ιδιοκτήτες Skoda ότι τα Valvoline έχουν κάποια θεματάκια αλλά ιδιοκτήτες συνεχίζουν να τα βάζουν επειδή έτσι λέει η επίσημη αντιπροσωπεία και φοβούνται μήπως με άλλα λάδια χάσουν την εγγύηση!!! Ενδεκτικά επισυνάπτω σύνδεσμο από το Skoda Club Πελοποννήσου που βρήκα τυχαία, εκεί να δεις απορίες και ερωτήματα, ό,τι να ναι... εγώ πάντως για να απαντήσω στην αγωνία των συντακτών του άρθρου, τη δεύτερη φορά που πήγα στο εξουσιοδοτημένο με τα λάδια μου, στραβομουτσούνιασαν γτ έχασαν το κέρδος από τα λάδια και την απόκλιση από το στόχο του επίσημου εισαγωγέα -πονεμένη ιστορία, βέβαια επειδή τόλμησα να πάω δικά μου τα έβγαλαν από αλλού αφού ήθελε αλλαγή το φίλτρο πετρελαίου υποτίθεται, με έβαλαν να υπογράψω και στην εντολή εργασίας service στις παρατηρήσεις ότι τα λάδια τα προσκόμισα ο ίδιος και μόλις τελειώσει του χρόνου η εγγύηση δεν θα με ξαναδούν...
http://www.skodaclubpeloponnhsou.gr/201 ... -post.html
-
Στους κινητηρες, renault οσοι ξερουν, λενε για λαδια elf οχι λογο συνεργασιας αλλα λογο καλης 'διαγωγης' επανω σε αυτους τους κινητηρες!!!
Οταν βαζεις κατι και βγαινει καλο γιατι να το αλλαξεις??? Ειδικα οταν δεν εχεις να κερδισεις απο την τιμη.... -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Στους κινητηρες, renault οσοι ξερουν, λενε για λαδια elf οχι λογο συνεργασιας αλλα λογο καλης 'διαγωγης' επανω σε αυτους τους κινητηρες!!!
Οταν βαζεις κατι και βγαινει καλο γιατι να το αλλαξεις??? Ειδικα οταν δεν εχεις να κερδισεις απο την τιμη....Εμ βέβαια, πως να αγοράσει άλλο λάδι ο άλλος για να δοκιμαστεί και αυτό όταν η Renault σε τρομοκρατεί πως με άλλο λάδι μπορεί να βγει μπαχατέλα ο κινητήρας σου; Βασικά ένας θειός μου έχει ακόμα ένα renault 19 και πάντα έβαζε ότι λάδι έβρισκε. Ο κινητήρας δεν έπαθε ποτέ κάτι που να σχετίζεται με λάδια....
-
Φιλε μου εχεις ανοιξει ποτε κινητηρα σε αμαξι? Και δεν λεω για το δικο σου....
Λοιπον.... επειδη εχω ανοιξει.... και θα ανοιξω πολλους κινητηρες.... απο διαφορα αυτοκινητα.... απο καθε γωνια του κοσμου και οχι μονο renault ασε με να ξερω καλυτερα ποσο τρομοκρατια ειναι... και ποσο οχι!!!
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν καλυτερα λαδια... απλα για κινητηρες renault τα elf ειναι ακριβως αυτο ππυ θελει!
.....ετσι για την ιστορια στο δικο μου εχω την επιλογη να βαλω τζαμπα πολλα λαδια με τις προδιαγραφες που θελει ο κινητηρας μου αλλα επιλεγω τα elf rn0720 γιατι ξερω οτι ειναι το σωστο! -
Οσο αφορα το 19αρι.... επειδη ειχα και εβαζα παντα elf.... σε αντιθεση με της μητερας μου το clio που εβαζε οτι εβρισκε.... εχω δει με τα ματια μου την διαφορα του κινητηρα!
-
Ο χρήστης Jester76 έγραψε:
Οι Γάλλοι προτείνουν γαλλικά, οι Ιταλοί ιταλικά, οι Γερμανοί πάντως δεν προτείνουν γερμανικά... Κάτοχος Skoda, η τάπα αναγράφει Castrol, το manual προτείνει Castrol και δη Castrol Εdge και έρχεται η Βιαμάρ και κοτσάρει ένα αυτοκόλλητο 'η Skoda προτείνει λάδια Valvoline', προφανέστατα λόγω marketing και συνεργασίας. Υπάρχουν αναφορές και παράπονα από ιδιοκτήτες Skoda ότι τα Valvoline έχουν κάποια θεματάκια αλλά ιδιοκτήτες συνεχίζουν να τα βάζουν επειδή έτσι λέει η επίσημη αντιπροσωπεία και φοβούνται μήπως με άλλα λάδια χάσουν την εγγύηση!!! Ενδεκτικά επισυνάπτω σύνδεσμο από το Skoda Club Πελοποννήσου που βρήκα τυχαία, εκεί να δεις απορίες και ερωτήματα, ό,τι να ναι... εγώ πάντως για να απαντήσω στην αγωνία των συντακτών του άρθρου, τη δεύτερη φορά που πήγα στο εξουσιοδοτημένο με τα λάδια μου, στραβομουτσούνιασαν γτ έχασαν το κέρδος από τα λάδια και την απόκλιση από το στόχο του επίσημου εισαγωγέα -πονεμένη ιστορία, βέβαια επειδή τόλμησα να πάω δικά μου τα έβγαλαν από αλλού αφού ήθελε αλλαγή το φίλτρο πετρελαίου υποτίθεται, με έβαλαν να υπογράψω και στην εντολή εργασίας service στις παρατηρήσεις ότι τα λάδια τα προσκόμισα ο ίδιος και μόλις τελειώσει του χρόνου η εγγύηση δεν θα με ξαναδούν...http://www.skodaclubpeloponnhsou.gr/201 ... -post.html
αυτός που απανταει ως 'skoda club' ειναι μεγαλη 'περιπτωση'
μου θυμισε ενα βιντεο παλια με τον Καλυβατση, οτι και να του λες εχει την ιδια καραμελα...
θελει 'Γνησια λάδια Skoda'
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Φιλε μου εχεις ανοιξει ποτε κινητηρα σε αμαξι? Και δεν λεω για το δικο σου....
Λοιπον.... επειδη εχω ανοιξει.... και θα ανοιξω πολλους κινητηρες.... απο διαφορα αυτοκινητα.... απο καθε γωνια του κοσμου και οχι μονο renault ασε με να ξερω καλυτερα ποσο τρομοκρατια ειναι... και ποσο οχι!!!
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν καλυτερα λαδια... απλα για κινητηρες renault τα elf ειναι ακριβως αυτο ππυ θελει!
.....ετσι για την ιστορια στο δικο μου εχω την επιλογη να βαλω τζαμπα πολλα λαδια με τις προδιαγραφες που θελει ο κινητηρας μου αλλα επιλεγω τα elf rn0720 γιατι ξερω οτι ειναι το σωστο!Μπορεί όπως λες να τα 'γουστάρει' τα elf ο κινητήρας σου αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα πάθει κάτι αν βάλεις αλλη μάρκα με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές που ζητάει ο κατασκευαστής. Επομένως ναι εως ενα βαθμό είναι τρομοκρατία, αν και δεν συμφωνώ με τον όρο. Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα προσωπική μου άποψη οτι γαλλικά λάδια όπως elf, total, motul είναι απο τα καλύτερα αν όχι τα καλύτερα.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]