-
Οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού έχουν διαφορετικές προδιαγραφές λαδιών από τους κινητήρες έμμεσου ψεκασμού, δεν είναι μόνο το ιξώδες, είναι και οι αναθυμιάσεις τους που αν τα λάδια δεν είναι για κινητήρες άμεσου ψεκασμούς σε πολύ λιγότερα χλμ από τα σωστ'ά λάδια θα βουλώσουν τα πάντα, από βαλβίδα EGR μέχρι τις βαλβίδες εισαγωγής, ειδικά στους κινητήρες του Group VAG.
-
Θέλω να μου βρείτε μία περίπτωση που υπήρξε ζημιά από λεπτόρευστο λάδι. Προσωπικά δεν έχω βρει καμία έως τώρα και έχω διαβάσει αρκετά.
ΥΓ. Το λέω καλοπροαίρετα αυτό, όποιος μπορεί ας ποστάρει link με ζημιά από λεπτόρευστο λιπαντικό.
-
Προσφατα μου ήρθε η ανάλυση λαδιού,αυτήν την φορά δεν έβαλα Low saps λιπαντικο αλλα τα απλα 'A3/B4' μιας και δεν εχω φίλτρο σωματιδίων να δω τι γίνεται με το TBN.
Η απορία μου επαληθευτικέ και με αριθμούς καθώς το TBN μετά απο 20.178χλμ ήταν ακόμη στο 5,6 σε αντιστοιχία με τα low saps που ηταν max 2.7.Απο την αλλην δεν ξερω τις επιπτώσεις στην βαλβίδα EGR από κατάλοιπα... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Θέλω να μου βρείτε μία περίπτωση που υπήρξε ζημιά από λεπτόρευστο λάδι. Προσωπικά δεν έχω βρει καμία έως τώρα και έχω διαβάσει αρκετά.ΥΓ. Το λέω καλοπροαίρετα αυτό, όποιος μπορεί ας ποστάρει link με ζημιά από λεπτόρευστο λιπαντικό.
Aν δεν φτάνουν αυτές έχω πολλές ακόμα, ξέρω ότι δεν πείθεσαι αλλά τουλάχιστον ας στηρίζουμε όσα λέμε με αποδείξεις γιατί είπαμε, αυτού του είδους οι επιμονές και προτάσεις κοστίζουν σε άλλους πολύ και δεν θα το μάθουμε ποτέ τι ζημιά έγινε, οπότε καλό είναι να μην επιμένουμε όταν απλά και μόνο διαβάζουμε και δεν κατέχουμε και στην πράξη αυτό που διαπραγματευόμαστε.
Άσε να βάζει ο καθένας ότι του λέει το κεφάλι του, δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε κανένα στον λαιμό μας γιατί το λάδι είναι το ζωτικότερο υγρό του κινητήρα, βάζε εσύ στο δικό σου ότι θέλεις και άσε τους άλλους.
Όλες οι φωτό δείχνουν ότι ακουμπούσε ο στρόφαλος στα κουζινέτα από φορτίο που δεν μπόρεσε το λεπτό λάδι να υποστηρίξει, στη δεύτερη φωτό φαίνεται καθαρά το παίξιμο του στροφάλου στο 4ο κουζινέτο από ελαφριά τροχαλία στροφάλου, τις αλουμινένιες ντέ που βάζουν αυτοί που δεν ξέρουν παρασυρόμενοι από λόγια και διαφημίσεις. ( Στη φωτό είναι το 1ο επάνω αριστερά )
-
Μπράβο Quadra... Ειδικά στις Άλφα που πειραματίζονται με κάτι 5-30 και 5-40.... Εκεί που η ίδια η εταιρία λέει 10 60....
Δε λέω ότι το 10 50 ή το 15 50 δεν κάνει, αλλά ... 5 40... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μπράβο Quadra... Ειδικά στις Άλφα που πειραματίζονται με κάτι 5-30 και 5-40.... Εκεί που η ίδια η εταιρία λέει 10 60....
Δε λέω ότι το 10 50 ή το 15 50 δεν κάνει, αλλά ... 5 40...Κατσε καλα! Εδω μιλαμε για 5-20 σε VW
-
βρε βαλτο και ορυκτελαιο ποιος σε εμποδιζει, αν το συμπεριφερεται το αυτοκινητο σαν καγκουρας δεν το σωζει τιποτα
βλεπω το ξερεις καλα το σεναριο στα δικα σου ολη μερα τα ανοιγεις για να εχεις και τοσο υλικο προς εκθεση ε? -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
βρε βαλτο και ορυκτελαιο ποιος σε εμποδιζει, αν το συμπεριφερεται το αυτοκινητο σαν καγκουρας δεν το σωζει τιποτα
βλεπω το ξερεις καλα το σεναριο στα δικα σου ολη μερα τα ανοιγεις για να εχεις και τοσο υλικο προς εκθεση ε?Ποιός σου είπε ότι έχω συνεργείο ?
Έμπα στο net και θα δείς εκατοντάδες αναφορές και φωτό από τα μακροχρόνια αποτελέσματα που έχουν τα λάδια νεράκια, όσον αφορά τα λάδια για τα αυτοκίνητα του Group VAG με κινητήρες άμεσου ψεκασμού η ένσταση μου προς το παρόν εστιάζεται μόνο στα λάδια προδιαγραφών VW που έχουν περιορισμένες αναθυμιάσεις, αργότερα θα δούμε και την κατάσταση στα κουζινέτα τους από τα προτεινόμενα νεράκια, προς το παρόν όσοι με κινητήρες κυρίως ΒΜΥ ας αρκεστούν με τις καδένες τους που είναι για τα μπάζα και για το σωληνάκι του λαδιού του τούρμπο που είναι χωρίς μόνωση και επιταχύνει την γήρανση του λιπαντικού νεράκι με ότι αυτό συνεπάγεται από πήδημα δοντιού κλπ μέχρι βαλβιδόσουπα, και άσε τις ειρωνίες, θα με θυμηθείς όταν βάλεις το χέρι βαθειά στην τσέπη, για πληροφόρηση σου εδώ και χρόνια στα αυτοκίνητα μου βάζω λαδάκι από το Lidl, όταν κάποτε ανοίξω κάποιον δικό μου κινητήρα γιατί όλοι είναι πάνω από τα 300.000 χλμ θα βάλω φωτό από τα κουζινέτα και τους εκκεντροφόρους. -
παναγιωτη βαζε ολες τις πληροφοριες για τους νεους, λαδια λιντλ αλλα και motorkote .
φιλικα , καλημερα. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
παναγιωτη βαζε ολες τις πληροφοριες για τους νεους, λαδια λιντλ αλλα και motorkote .
φιλικα , καλημερα.α και τωρα που μου περασε απο το μυαλο , θα το εσωζε το μοτερ ο φιλος με το 20αρι αν του εβαζε μοτορκοτε;
-
εβαλα Honda 5w/20 στον 1.4 16v του VAG ...
...(σε σχεση με το 10w/40 που εβαζα ολα τα χρονια λογω κοστους) αλλα ειδα διαφορα και στην καταναλωση καυσιμου εξοικονομωντας 0.5-0.4λιτρα/100χλμ δηλαδη απο τα 6.6 βλεπω 6.1με 6.2 με περισσοτερο αυτοκινητοδρομο και λιγοτερο πολη, με ενα συντομο υπολογισμο αυτη η εξοικονομηση καυσιμου μου ξεπληρωνει την λιπαντικη συντηρηση( φιλτρο λαδιου & 4 λιτρα Honda 5w/20)
πιστευω για αυτοκινητα που κινουνται περισσοτερο πολη εκει θα δουν περισσοτερη εξοικονομηση καυσιμουΗ εξοικονόμηση καυσίμου που λες είναι στην περιοχή του 8%, το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Η SAE έχει εκδόσει μελέτες με δοκιμές για την εξοικονόμηση που προσφέρουν τα λεπτόρευστα λιπαντικά και βγάζει κατά μ.ο. -1,5% όταν γίνεται αλλαγή από 5w-30 σε 5w-20 ή 0w-20, με 3% την καλύτερη επίδοση. Οι δοκιμές έγιναν με βενζινοκινητήρες GM, Honda και Toyota.
Σίγουρα όταν ξεκινάς από 10w-40 περιμένεις κάτι καλύτερο, αλλά από το 1,5% για να πας στο 8% απαιτείται ένα γιγάντιο άλμα.http://papers.sae.org/1999-01-3468/
http://papers.sae.org/2001-01-1900/
Και φυσικά κάποιος πρέπει να διερευνήσει γιατί τα περισσότερα εργοστάσια δεν προδιαγράφουν τέτοια λαδάκια για τα μοτέρ τους, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και για ελάχιστες περιπτώσεις κινητήρων. Όπως επίσης και ποιά θα είναι η μακροπρόθεσμη επίπτωση από τη χρήση τους, αν σκοπεύει να κρατήσει πολύ το αυτοκίνητό του.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Θέλω να μου βρείτε μία περίπτωση που υπήρξε ζημιά από λεπτόρευστο λάδι. Προσωπικά δεν έχω βρει καμία έως τώρα και έχω διαβάσει αρκετά.
ΥΓ. Το λέω καλοπροαίρετα αυτό, όποιος μπορεί ας ποστάρει link με ζημιά από λεπτόρευστο λιπαντικό.
Aν δεν φτάνουν αυτές έχω πολλές ακόμα, ξέρω ότι δεν πείθεσαι αλλά τουλάχιστον ας στηρίζουμε όσα λέμε με αποδείξεις γιατί είπαμε, αυτού του είδους οι επιμονές και προτάσεις κοστίζουν σε άλλους πολύ και δεν θα το μάθουμε ποτέ τι ζημιά έγινε, οπότε καλό είναι να μην επιμένουμε όταν απλά και μόνο διαβάζουμε και δεν κατέχουμε και στην πράξη αυτό που διαπραγματευόμαστε.
Πες μας και τί αμάξι είναι, τί λάδι έβαζες και τί έλεγε ο κατασκευαστής, τί χρήση του έγινε και πόσα χιλιόμετρα και τί συντήρηση είχε. Ήταν στοκ, βελτιωμένο?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
βλεπω το ξερεις καλα το σεναριο στα δικα σου ολη μερα τα ανοιγεις για να εχεις και τοσο υλικο προς εκθεση ε?Ποιός σου είπε ότι έχω συνεργείο ?
Έμπα στο net και θα δείς εκατοντάδες αναφορές και φωτό από τα μακροχρόνια αποτελέσματα που έχουν τα λάδια νεράκια, όσον αφορά τα λάδια για τα αυτοκίνητα του Group VAG με κινητήρες άμεσου ψεκασμού η ένσταση μου προς το παρόν εστιάζεται μόνο στα λάδια προδιαγραφών VW που έχουν περιορισμένες αναθυμιάσεις, αργότερα θα δούμε και την κατάσταση στα κουζινέτα τους από τα προτεινόμενα νεράκια, προς το παρόν όσοι με κινητήρες κυρίως ΒΜΥ ας αρκεστούν με τις καδένες τους που είναι για τα μπάζα και για το σωληνάκι του λαδιού του τούρμπο που είναι χωρίς μόνωση και επιταχύνει την γήρανση του λιπαντικού νεράκι με ότι αυτό συνεπάγεται από πήδημα δοντιού κλπ μέχρι βαλβιδόσουπα, και άσε τις ειρωνίες, θα με θυμηθείς όταν βάλεις το χέρι βαθειά στην τσέπη, για πληροφόρηση σου εδώ και χρόνια στα αυτοκίνητα μου βάζω λαδάκι από το Lidl, όταν κάποτε ανοίξω κάποιον δικό μου κινητήρα γιατί όλοι είναι πάνω από τα 300.000 χλμ θα βάλω φωτό από τα κουζινέτα και τους εκκεντροφόρους.κοιτα οι αμεσου ψεκασμου κινητηρες του vag οι 1.2tsi & 1.4tsi παντα ειχαν καποιο θεμα, κοινο σημειο ηταν η καδενα παντα η καδενα τους λιγοτερες περιπτωσεις στα ατμοσφαιρικα 1.2 αλλα δυστυχως υπηρχαν αλλα πιστευω οφειλεται στον προμηθευτη, το ιδιο και για τα cupra που κινητηρες με 20.000χλμ καινε 700ml λαδι/1000km η ελληνικη αντιπροσωπεια προβληματιστηκε αλλα ο γερμανικος ομιλος καθολου αφου ηταν μεσα στο ''προγραμμα'', στην αγορα βρισκεις σε febi το σετ και σε παραπλησια χιλιομετρα θα περιμενεις να το ξαναβγαλει
μην ανησυχεις ο κινητηρας εχει ηδη 220.000χλμ δεν καιει λαδι, καποια στιγμη θα χρειαστει να ανοιχτει οπως ολοι αφου υπρχουν κινουμενα μερη και εφοσον υπαρχουν κινουμενα μερη υπαρχει και τριβη οταν θα το ανοιξω για σετ τσιμουχακια βαλβιδων και ελατηρια κυλινδρων, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ μετα απο ελεγχο θα αλλαξω τα κουζινετα αλλα αν συμβει το αντιστροφο θα σου στειλω φωτο να τις εχεις, μην ανησυχεις τα εργατικα ειναι δικα μου
τι λαδι βαζεις το 15w/40 του lidl, ε για τα πατηματα που το κανεις, λαδι ειναι θα λιπαινει θα εχεις καποιους θορυβους παραπανω το πρωι, καποιες τριβες στις ψηλες, θα σου καιει και λαδι ο κινητηρας τον εχεις φορτωμενο και με καποια χιλιομετρα, τον εχεις φλατζαρει κανα 2 φορες και λογικα εχεις την νοοτροπια τη δουλεια που κανει ενα ακριβο λεπτορευστο λαδι την κανει και το λαδι του lidl για την παλαιοτητα και την κατασταση του κινητηρα, αλλα δυστυχως σε ολα τα εμπορευματα ισχυει η λογικη του ''οτι πληρωνεις περνεις'' , αν εχεις τα πληρωσεις-πληρωσε τα αν δεν κανε δουλεια με τα υπαρχοντα
αν το ηθελα για πατηματα ηξερα τι λαδι θα προτιμουσα, shell 5w/40 ultimate
ακομη και στο βιβλιο του αυτοκινητου γραφει πως αν επιλεξεις λεπτορευστο λαδι θα πρεπει να αποφευγονται οι υψηλες στροφες, με στοχο την επιτευξη της μεγιστης οικονομιας καυσιμου και χαμηλες εκπομπες CO2
καλη σου μερα -
Πες μας και τί αμάξι είναι, τί λάδι έβαζες και τί έλεγε ο κατασκευαστής, τί χρήση του έγινε και πόσα χιλιόμετρα και τί συντήρηση είχε. Ήταν στοκ, βελτιωμένο?
Eίναι στόκ.
Είναι 2λιτρο τούρμπο τετρακίνητο.
Είναι το Renault 21 Turbo Quadra
Ο κατασκευαστής έλεγε ELF 15-50 Competition ( Ημισυνθετικό )
Έχει 314.000 χλμ
Πρίν 40 ημέρες μετρήθηκε 181 ΗΡ με ροπή 28.5 kg
Οι προδιαγραφές του είναι 175 ΗΡ me rop;h 27.5 kgTα λάδια του Lidl τα βάζω εδώ και 140.000 χλμ και τα αλλάζω κάθε 5-7.000 μαζί με το φίλτρο λαδιού, να πω το Elf 15-50 Competition το έκαιγε σαν νεράκι, του Lidl καίει 0.5 λίτρο στα 1.000 χλμ, το περισσότερο περνάει από τον άξονα της τουρμπίνας και καίγεται γιατί έχει στην καμπούρας της περίπου 140.000 χλμ ( Garrett T3 )
Aλλά και στα υπόλοιπα 5 Renault που έχω μαζί με τους γιούς μου το Elf το έκαιγε. σε όλα πια βάζουμε Lidl, όποιος θέλει το πιστεύει όποιος θέλει δεν το πιστεύει, μου είναι αδιάφορο, με ρώτησες και σου απάντησα, ούτε μετοχές έχω στο Lidl ούτε στην Renault ούτε πουλάω λάδια, βρήκα να με βολεύει σε όλα και τα χρησιμοποιώ, επίσης κάθε 3 ή 4 αλλαγές βάζουμε Motorkote γνήσιο από τον Λαμπριανίδη, να πω εδώ ότι δεν το λυπάμαι στο γκάζι αφού είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο και έχω μέση κατανάλωση στην Αθήνα 12.6 χλμ, και ναί, δεν σκέφτομαι ούτε υγραέρια ούτε ντήζελ, ούτε να αλλάξω ρυθμούς, η βενζίνη και ο καφές είναι για να καταναλώνονται και αν είναι να μην το ευχαριστιέμαι τέτοιο αυτοκίνητο και να πηγαίνω με το αυγό κάτω από το πόδι μου γιατί να το έχω ?
Για να σου πω την αλήθεια, επειδή έχω στην άκρη ένα ακόμα μοτέρ με 110.000 χλμ είπα να αλλάξω τα Elf με του Lidl αδιαφορώντας για οποιαδήποτε ζημιά μιας και αν πάθαινε κάτι θα άλλαζα μοτέρ και θα επισκεύαζα αυτό που θα έβγαζα να του ανεβάσω λίγο και την ιπποδύναμη, αλλά τα λαδάκια αποδείχτηκαν αστέρια, ότι και να του έκανα δεν κατάλαβε τίποτα.
Ίσως γιατί τα μοτέρ αυτά τα έφτιαξε για λογαριασμό της Renault η Mahle αν σου λέει κάτι το όνομα, είναι όλο το μοτέρ αλουμινένιο με έμβολα από υπερεύτηκτο αλουμίνιο πατέντα της Mahle. ακόμα έχω και χαμηλότερες θερμοκρασίες με τα Lidl, με τα Elf αν δεν σήκωνα το πόδι από το γκάζι ανέβαινε και στους 150ο, τώρα δεν περνάει τους 130ο ( το αμάξι από την μάνα του έχει όργανο πίεσης λαδιού και θερμόμετρο έβαλα από το Clio Williams, ναί έχουμε και Williams για Track-Day για να παίζουμε, με κλουβί και ραμμένη καρότσα σύμφωνα με την homologation της Renault Sport για το αμάξι αυτό )
Σε κάλυψα τώρα ?
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Έμπα στο net και θα δείς εκατοντάδες αναφορές και φωτό από τα μακροχρόνια αποτελέσματα που έχουν τα λάδια νεράκια, όσον αφορά τα λάδια για τα αυτοκίνητα του Group VAG με κινητήρες άμεσου ψεκασμού η ένσταση μου προς το παρόν εστιάζεται μόνο στα λάδια προδιαγραφών VW που έχουν περιορισμένες αναθυμιάσεις, αργότερα θα δούμε και την κατάσταση στα κουζινέτα τους από τα προτεινόμενα νεράκια, προς το παρόν όσοι με κινητήρες κυρίως ΒΜΥ ας αρκεστούν με τις καδένες τους που είναι για τα μπάζα και για το σωληνάκι του λαδιού του τούρμπο που είναι χωρίς μόνωση και επιταχύνει την γήρανση του λιπαντικού νεράκι με ότι αυτό συνεπάγεται από πήδημα δοντιού κλπ μέχρι βαλβιδόσουπα, και άσε τις ειρωνίες, θα με θυμηθείς όταν βάλεις το χέρι βαθειά στην τσέπη, για πληροφόρηση σου εδώ και χρόνια στα αυτοκίνητα μου βάζω λαδάκι από το Lidl, όταν κάποτε ανοίξω κάποιον δικό μου κινητήρα γιατί όλοι είναι πάνω από τα 300.000 χλμ θα βάλω φωτό από τα κουζινέτα και τους εκκεντροφόρους.κοιτα οι αμεσου ψεκασμου κινητηρες του vag οι 1.2tsi & 1.4tsi παντα ειχαν καποιο θεμα, κοινο σημειο ηταν η καδενα παντα η καδενα τους λιγοτερες περιπτωσεις στα ατμοσφαιρικα 1.2 αλλα δυστυχως υπηρχαν αλλα πιστευω οφειλεται στον προμηθευτη, το ιδιο και για τα cupra που κινητηρες με 20.000χλμ καινε 700ml λαδι/1000km η ελληνικη αντιπροσωπεια προβληματιστηκε αλλα ο γερμανικος ομιλος καθολου αφου ηταν μεσα στο ''προγραμμα'', στην αγορα βρισκεις σε febi το σετ και σε παραπλησια χιλιομετρα θα περιμενεις να το ξαναβγαλει
μην ανησυχεις ο κινητηρας εχει ηδη 220.000χλμ δεν καιει λαδι, καποια στιγμη θα χρειαστει να ανοιχτει οπως ολοι αφου υπρχουν κινουμενα μερη και εφοσον υπαρχουν κινουμενα μερη υπαρχει και τριβη οταν θα το ανοιξω για σετ τσιμουχακια βαλβιδων και ελατηρια κυλινδρων, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ μετα απο ελεγχο θα αλλαξω τα κουζινετα αλλα αν συμβει το αντιστροφο θα σου στειλω φωτο να τις εχεις, μην ανησυχεις τα εργατικα ειναι δικα μου
τι λαδι βαζεις το 15w/40 του lidl, ε για τα πατηματα που το κανεις, λαδι ειναι θα λιπαινει θα εχεις καποιους θορυβους παραπανω το πρωι, καποιες τριβες στις ψηλες, θα σου καιει και λαδι ο κινητηρας τον εχεις φορτωμενο και με καποια χιλιομετρα, τον εχεις φλατζαρει κανα 2 φορες και λογικα εχεις την νοοτροπια τη δουλεια που κανει ενα ακριβο λεπτορευστο λαδι την κανει και το λαδι του lidl για την παλαιοτητα και την κατασταση του κινητηρα, αλλα δυστυχως σε ολα τα εμπορευματα ισχυει η λογικη του ''οτι πληρωνεις περνεις'' , αν εχεις τα πληρωσεις-πληρωσε τα αν δεν κανε δουλεια με τα υπαρχοντα
αν το ηθελα για πατηματα ηξερα τι λαδι θα προτιμουσα, shell 5w/40 ultimate
ακομη και στο βιβλιο του αυτοκινητου γραφει πως αν επιλεξεις λεπτορευστο λαδι θα πρεπει να αποφευγονται οι υψηλες στροφες, με στοχο την επιτευξη της μεγιστης οικονομιας καυσιμου και χαμηλες εκπομπες CO2
καλη σου μεραΝαί μου έχει φλατζάρει 2 φορές όχι με την έννοια της τελείως καμμένης φλάτζας γιατί πρόλαβα τα χειρότερα, και τις 2 φορές έσφιξα καπάκι και είμαι ακόμα με τη μαμά φλάτζα.
Το κυνηγάω και το φορτώνω και δεν το λυπάμαι καθόλου γιατί έδειξε ότι δεν χαμπαριάζει, ο κυριότερος λόγος είναι πως ότι παθαίνουν τα αμάξια μας τα φτιάχνουμε μόνοι μας, οπότε έχουμε άλλη σχέση με τα αυτοκίνητα μας.
Για περισσότερα διάβασε την απάντηση που έδωσα στον Νικόλα, και πρόσεξε, δεν προτείνω τίποτα από ότι κάνω εγώ, με ρωτάτε και απαντάω τι κάνω εγώ και όχι τι πρέπει να κάνετε εσείς, μεγάλα παιδιά είσαστε, η τσέπη είναι δική σας, έχετε τις απόψεις σας, thats it.
-
Παναγιώτη (21 Quadra) σε παραδέχομαι, έχεις μεράκι.
-
Βρε 21 Quadra εγώ ρώτησα για λεπτόρευστο λάδι εννοώντας 0W-20 όχι για 15W-50 που είναι από τα πιο χοντρά που υπάρχουν!
Επίσης για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: Τα μοτέρ των 10-15 τελευταίων χρόνων που στην πλειοψηφία τους μπορούν να πάρουν 30άρι λάδι έχουμε περιπτώσεις που να έπαθαν ζημιά από 0W-20 λάδι? Όποιος γνωρίζει περίπτωση ή έχει δει κάτι στο internet ας ποστάρει. -
Βρε 21 Quadra εγώ ρώτησα για λεπτόρευστο λάδι εννοώντας 0W-20 όχι για 15W-50 που είναι από τα πιο χοντρά που υπάρχουν!
Επίσης για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: Τα μοτέρ των 10-15 τελευταίων χρόνων που στην πλειοψηφία τους μπορούν να πάρουν 30άρι λάδι έχουμε περιπτώσεις που να έπαθαν ζημιά από 0W-20 λάδι? Όποιος γνωρίζει περίπτωση ή έχει δει κάτι στο internet ας ποστάρει.Νικόλα δεν θέλεις να καταλάβεις κάποια βασικά πράγματα, το κατανοώ γιατί δεν είσαι ( δεν πρέπει να είσαι ) μηχανικός - μηχανολόγος ή κάτι σχετικό οπότε σίγουρα σου λείπει η εμπειρία στην πράξη, καλό το net μας μαθάινει καθημερινά πράγματα αλλά την πείρα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει τίποτα ).
Τα δουλεμένα μοτέρ άν τους βάλεις λεπτόρευστο λάδι θα τα στείλεις αδιάβαστα, δεν εννοείς να κατανοήσεις ότι το λεπτόρευστο λάδι σε στροφάλους που έχουν πάνω 150.000 χλμ ή και λιγότερα αν είναι κακοδουλεμένα είναι επικίνδυνο, έτσι και ακουμπήσει ο στρόφαλος ή η μπιέλα επάνω στο κουζινέτο αμέσως αρπάζει, το αμέσως χρονικά το προσδιορίζω γύρω στο 1 δευτ. δεν προλαβαίνεις όχι μόνο να καταλάβεις τι θόρυβος ήταν αυτός αλλά ούτε το όνομα σου δεν θα προλάβεις να φωνάξεις, γιατί επιμένεις τόσο πολύ ?
Ακόμα και ένα μοτέρ να σπάσει από τα λεπτόρευστα που με τόση επιμονή προτείνεις είναι πολύ. Καλές οι μειωμένες τριβές, καλές οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν τα λεπτόρευστα, αλλά μαξιλάρι ασφαλείας στα κουζινέτα δεν προσφέρουν όσο και να επιμένεις, το λεπτόρευστο λάδι φεύγει εύκολα από τα πλαϊνά των κουζινέτων και από τις φαγωμενες αντλίες όσα paper και να μου παρουσιάζεις, έχουν δεί τόσα τα μάτια μου χρόνια τώρα σε κινητήρες που δεν πείθομαι με τίποτα, στα καινούργια ΟΚ, στα δουλεμένα μοτέρ όχι.
Με ρώτησες τι μοτέρ είναι το δικό μου και σου απάντησα με πάσα ειλικρίνεια.
-
Αν δεν έχεις δεί, ρίξε μια ματιά εδώ. ίσως σε βοηθήσουν να δείς καλύτερα το θέμα.
viewtopic.php?f=6&t=51640&hilit=+%CE%BF%CE%B9+%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF+%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82
Φωτό κουζινέτων έβαλα χτές, νομίζω ότι έίναι περισσότερο από κατατοπιστικές, είναι ανατριχιαστικές.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Παναγιώτη (21 Quadra) σε παραδέχομαι, έχεις μεράκι.Δανεικά από τους δασκάλους είναι και πρέπει να επιστραφούν στη βάση, δηλαδή να διαδωθούν σε όποιον θέλει να ακούσει, να διαβάσει, να μάθει, αλλιώς η γνώση χάνεται αν δεν μοιράζεται και δεν διαδίδεται.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]