-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
ΛΑΣΠΑΣ Παλαμηδίου 81, Αθήνα - Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, ΑΤΤΙΚΗΣ 2105228372
έχει τα φθηνότερα ΕΝΕΟS λάδιαJapan ή........Σκοπίων;
-
Να σου πω τον Λάσπα τον έμαθα από το Mitsubishi-lancer-club. Τα έβαλα και είδα διαφορά, όπως και όλοι σε εκείνο το φόρουμ. Λίγο χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο πιο ομαλή λειτουργία κινητήρα. Και να φανταστείς είχα πλήρως συνθετικά motul. Σύμφωνα με τα παιδιά που έχουν evo τα καλύτερα συνθετικά είναι τα ENEOS δεύτερα τα castrol τρίτα τα motul
Έχω βρει και αυτόν εδώ: για να μην σας αναφέρω μόνο έναν φθηνό
http://www.car.gr/parts/view/1847452/ΥΓ τους φθηνούς επαγγελματίες θα πρέπει να τους εντοπίζουμε και να τους αναφέρουμε
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ΛΑΣΠΑΣ Παλαμηδίου 81, Αθήνα - Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, ΑΤΤΙΚΗΣ 2105228372
έχει τα φθηνότερα ΕΝΕΟS λάδιαJapan ή........Σκοπίων;
Υπαρχει μεθοδος/τροπος/καποιο χαρακτηριστικο να το καταλαβουμε αυτο ή μονο στα λογια?(επειδη ειναι φθηνος αρα και κομπίνα).
Η λυση ειναι να αγοραζουμε μονο απο ακριβους? -
Εχω ακούσει απλά ότι πρέπει πίσω να μη λένε καθόλου ελληνκά...αλλά και πάλι αν θελουν να κοροιδέψουν κοροιδευουν. Αλλιώς πιστέυω παίρνεις κατευθείαν ελληνικά(π.χ. Elin που λέγαμε και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...εγώ τα ultra τα πήρα 22 ευρώ το τετράλιτρο και είχαν μέσα πράγματα για να μην αφρίζουν και άλλα ειδικα πρόσθετα. Στο site της ελίν λεει αναλτικές προδιαγραφές)
-
Αγοραστηκαν λιπαντικα Mobil super 3000 x1, 5w-40 για Seat Ibiza 1.2 tsi... Στην τιμη των 14 ευρω το λιτρο.
Γνωμες κανεις?
Για τα λιπαντικα, οχι την τιμη... -
@akis_drive
Όλα τα λάδια έχουν πολλά, πάρα πολλά πρόσθετα. Ειδικά τα φτηνά, αλλιώς δε θα περνούσαν τις προδιαγραφές.
Αντίθετα ένα λάδι πιο καλής βάσης χρειάζεται λιγότερα πρόσθετα. Βέβαια όλα, ακόμα και τα καλά χρειάζονται κάμποσα....@Orestis.D
Ακριβά δεν είναι για μη Mobil 1;; Το σχόλια δεν πάει στην τιμή που λες να μην σχολιάσουμε αλλά στο ότι γιατί να μην βάλεις τα 1 που είναι το πιο καλό μοντέλο της μάρκας (και χωρίς παραπάνω λεφτά). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@Orestis.D
Ακριβά δεν είναι για μη Mobil 1;; Το σχόλια δεν πάει στην τιμή που λες να μην σχολιάσουμε αλλά στο ότι γιατί να μην βάλεις τα 1 που είναι το πιο καλό μοντέλο της μάρκας (και χωρίς παραπάνω λεφτά).Τα super 3000 ειναι πανω απο τα 1... Πιο κατω ειναι τα 2000 και τα 1000 νομιζω (δε το χω ψαξει δε με ενοιαζαν αυτα).
H Mobil προτεινει το 3000 για high performance engines και frequently severe operating conditions...
Αν δεις και τα tech specs του 3000 ειναι ελαφρως καλυτερα απο το 1...
-
Εμένα το ερώτημα μου είναι εάν οι βαλβολίνες ENEOS είναι καλές; γιατί από τα λάδια της έχω ενθουσιαστεί.
Το δεύτερο μαγαζί που έβαλα το site του, έχει τέτοιες βαλβολίνες. Ο πρώτος της Παλαμιδίου όχιΓενικώς λάδια οικονομίας ενέργειας (μέσω μειωμένων τριβών) υπάρχουν. Υπάρχουν και τέτοιες βαλβολίνες;
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
H Mobil προτεινει το 3000 για high performance engines και frequently severe operating conditions...
Αν δεις και τα tech specs του 3000 ειναι ελαφρως καλυτερα απο το 1...
noooo , το ανάποδο ισχύει . Mobil 1 , 1 you know, number 1 , ένας είναι ο πρώτος , δεν υπάρχει δεύτερος.
Formula 3000 , formula 1 και πάει λέγοντας.Άσε που έπρεπε να βάλεις κάποιο που να καλύπτει τις νεότερες προδιαγραφές της VW 507.00 , δηλ. το Mobil 1 ESP Formula 5W-30
-
Σε μια κουβέντα με ανθρώπους που έχουν πετάξει χρήματα σε λάδια μου είπαν ότι βάση τεχνικών χαρακτηριστικών και τιμών που πωλούνται χονδρική τα καλύτερα είναι τα red line http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=6&pcid=21
μετά, τα ford motorcraft(!!!!) [ κάπως έτσι ένοιωσα γιατί τυχαίνει ναχω ford και πήγα σε διαφορετικα για καλύτερα..] (https://www.fordparts.com/Products/Chem ... rOils.aspx) και τέλος ανέβηκαν στην εκτίμησή μου τα carlube που κάποιος που πήγε αγγλία είπε ότι στην Αγγλία όλο αυτά έχουν... (http://www.carlube.co.uk/index.cfm?category=65) -
Εχω ωραια λαδοϊστορια που ξεχασα να μοιραστω μαζι σας
Πριν φυγω πηρε ο πατερας μου το αβενσις να του αλλαξει λαδια σε ενα γνωστο του.Γυριζω ολλανδια και μια μερα που μιλαγαμε τον ρωταω πατερα τι λαδια εβαλες, για ναξερω μεχρι ποτε θα τα κρατησω.
Μου λεειμη σε νοιαζει, σου εβαλε καλα λαδια λαδια για χειμωνα, που βγαζουν ανετα 10.000χλμ, σου εχει κι ο,τι περισσεψε στο πορτ μπαγκαζ αν χρειαστεις να συμπληρωσεις.
Κατεβαινω και βλεπω ενα no name 15-40
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πριν φυγω πηρε ο πατερας μου το αβενσις να του αλλαξει λαδια σε ενα γνωστο του.Γυριζω ολλανδια και μια μερα που μιλαγαμε τον ρωταω πατερα τι λαδια εβαλες, για ναξερω μεχρι ποτε θα τα κρατησω.
Μου λεειμη σε νοιαζει, σου εβαλε καλα λαδια λαδια για χειμωνα, που βγαζουν ανετα 10.000χλμ, σου εχει κι ο,τι περισσεψε στο πορτ μπαγκαζ αν χρειαστεις να συμπληρωσεις.
photo, or it didn't happen!
-
σου εβαλε καλα λαδια λαδια για χειμωναΠιο χειμωνιάτικα μόνο τα 20W50
15W50 να έβαζε μπορεί και να ήταν καλύτερα επειδή είναι (πιο) συνθετικά δουλεύουν καλύτερα κάτω από 0 βαθμούς.
-
απογοητευτηκα απο τη castrol..μετα απο 1000χιλ με τα castrol magnatec 5w-40 c3 μπορω να παω οτι δεν αξιζουν τα 40Ε που εκαναν..θα τα αφησω μεχρι τα 8000 και μετα ξανα Motul xcess 5w-40 που μονο καλες εντυπωσεις ειχα.χαρακτηριστικα αναφερω καποια μειονεκτηματα..
1.ακουγονται αρκετα τα ωστηρια σε σχεση με τα motul..
2.οταν το στροφαρω σχεδον στο κοφτη ο κινητηρας ακουγετε σαν να μην λιπαινετε σωστα σε αντιθεση με τα motul που οχι μονο δεν υπηρχε τετοιο θεμα,αλλα αντιθετως εβγαζε και ενα ποιο sport ηχο..
τωρα θα πεις πως καταλαβες τοσο μικρες διαφορες..εεε,ενταξει,αμα το οδηγας καθημερινα πιστευω το ξερεις 'απεξω'
*δε κανω διαφημιση στη motul,απλως σας αναφερω τη διαφορα ποιοτητας αναμεσα στα 2. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Με σηκωνεις αναπηρο ανθρωπο
-
Με σηκωνεις αναπηρο ανθρωπο
ΒP & Aral αναγνωριζω.
Oleobutz?
-
oleoblitz αθλιε τωρα παρατηρω οτι ειναι και gti
@giorgos κι εγω με τα magnatec 5-40 ακουω βαλβιδες σε πρωινο ξεκινημα, αλλα πρωτον εδω και αρκετο καιρο δε βαζω αλλα, δευτερον δεν εχω ρυθμισει βαλβιδες τα τελευταια 200.000 χλμ και τριτον ακουγεται και με τη μελασα που εχει τωρα :svihaha:
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Oleobutz?GTI Zbutsam.
Μια χαρά είναι. Δεν χρειάζεται καλύτερα.
-
μιλιον λαφς!!
-
Mακραν το χειροτερο λιπαντικο που εχω βαλει ηταν αυτα της Eko 5w-30 συνθετικα που εβαλα στην προηγουμενη αλλαγη μιας και εκεινη την στιγμη ηταν τα καλυτερα που βρηκα στο χωριο και ειχα μπροστα μου εκδρομη.Οπου να ναι κλεινουν 5,000 και θα τα αλλαξω με motul που εβαζα μεχρι τωρα να βρω την υγεια μου.
Μπορει απλα να μην δουλευουν καλα στο αμαξι μου,αλλα εχει ανεβει λιγο η καταναλωση(ασ πουμε 0,2-0,3)και η λειτουργια του μοτερ εχει γινει πιο τραχια.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]