-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
το πλαινο του t1r ειναι κουτσουρο..ουτε καν μαλακοκαι ειναι αρκετα σκληρο λαστιχο..not a daily driver
Εγώ το αντίθετο έχω ακούσει από 2-3 γνωστούς που τα είχαν.
-
ομοιως και απο γνωστους και απο δικη μου (παλια) εμπειρια
-
Θεωρώ πιθανό να μιλάνε για το ίδιο λάστιχο αλλά για διαφορετικά πράματα. Ίσως θα βοηθούσε να χωριστούν οι απόψεις σε πλαϊνά και πέλμα.
Οι σπορ λύσεις έχουν σκληρό σκελετό και πλαϊνά (τιμόνι, ακρίβεια, πάτημα, φρενάρισμα) και μαλακό πέλμα (πρόσφυση).
Οι άλλες λύσεις πιο μαλακό σκελετό (άνεση) και πιο σκληρό πέλμα (διάρκεια).
Οπότε το ίδιο λάστιχο μπορεί να λαμβάνει φαινομενικά διαφορετικά σχόλια που δεν είναι λάθος απλά αναφέρονται σε διαφορετικό τμήμα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θεωρώ πιθανό να μιλάνε για το ίδιο λάστιχο αλλά για διαφορετικά πράματα. Ίσως θα βοηθούσε να χωριστούν οι απόψεις σε πλαϊνά και πέλμα.
Οι σπορ λύσεις έχουν σκληρό σκελετό και πλαϊνά (τιμόνι, ακρίβεια, πάτημα, φρενάρισμα) και μαλακό πέλμα (πρόσφυση).
Οι άλλες λύσεις πιο μαλακό σκελετό (άνεση) και πιο σκληρό πέλμα (διάρκεια).
Οπότε το ίδιο λάστιχο μπορεί να λαμβάνει φαινομενικά διαφορετικά σχόλια που δεν είναι λάθος απλά αναφέρονται σε διαφορετικό τμήμα.Αυτό ακριβώς είδα με ται καινούργια λάστιχα που έβαλα. Τα proxes T1R που είχα, είναι στην κατηγορία υπερ-υψηλών επιδόσεων με αποτέλεσμα να έχουν και χαμηλό δείκτη φθοράς (σχετικό βέβαια) αλλά και μαλακό πέλμα. Την 1η φορά που τα έβαλα φοβήθηκα ότι δεν θα μου βγάλουν χλμ. Αλλά επειδή είχαν σχετικά μεγάλο αυλάκι κράτησαν. Τα πλαινά είναι αρκετά σκληρά και τα δοκίμασα σε πολλές ελληνικές γούρνες... Και τα είχα και σε 45άρι προφίλ.
Τα kumho kh31 που έχω τώρα ανήκουν στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων και έχουν πιο μαλακά πλαινά αλλά το πέλμα του είναι σκληρότερο από τα proxes. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα kh31 έχουν 340 δείκτη φθοράς ενώ τα proxes 280.
Δεν νομίζω βέβαια να μου βγάλουν πάνω απο 70Κ χλμ που για μένα είναι 30 μήνες.
Πάντως επειδή ακούω συνέχεια διαφορετικές απόψεις έχω καταλήξει στο ότι αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Μια ιδέα μόνο.
-
Toυλαχιστον σε 15ρες τα Τ1R ειναι μπαλονια, οχι λαστιχα.
Προσωπικη εμπειρια -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Προσωπικη εμπειριαΤι εννοείς;
-
Ο ένας λέει ότι τα T1R είναι μπαλόνια κ ο άλλος λέει ότι ήταν πολύ καλά ελαστικά με σκληρά πλαϊνά για σπορ χρήση.
Τα δύο άκρα για το ίδιο ελαστικό! Άντε τώρα ένας που δεν τα δοκίμασε να βγάλει άκρη. -
που να μην βαλω μετα τα Yoko C drive...!
-
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
που να μην βαλω μετα τα Yoko C drive...!Βάλε τα s drive τα c είναι για παππούδες.......
-
χαχαχα
προφανως και εχουν σκληρα πλαινα
τεσπα... -
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
τα c είναι για παππούδες.......Not!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
[spoiler=:3843j5g9]>Ο χρήστης fabil έγραψε:
Το λάστιχο σου ξαναλέω είναι πολύ καλό και βγαίνει και σε πολύ καλή τιμή. Και made in japan.
το πλαινο του t1r ειναι κουτσουρο..ουτε καν μαλακο
και ειναι αρκετα σκληρο λαστιχο..not a daily driver
Εγώ το αντίθετο έχω ακούσει από 2-3 γνωστούς που τα είχαν.
ομοιως και απο γνωστους και απο δικη μου (παλια) εμπειρια
Προσωπικη εμπειριαπου να μην βαλω μετα τα Yoko C drive...!
Βάλε τα s drive τα c είναι για παππούδες.......
τα c είναι για παππούδες.......
Not!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
[/spoiler:3843j5g9]
Πραγματικά ότι να 'ναι!!!
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
χαχαχαπροφανως και εχουν σκληρα πλαινα
τεσπα...σε τι διασταση εχεις εμπειρια?
Εγω αναφερομαι σε 195-50-15 οπου με 36 πιεση και μαγουλιαζαν.
Ενω με τα παραντα με 32 πιεση και παροτι θεωρητικα εχει πιο μαλακο πλαινο δε μαγουλιαζουν.
Επισης με ΤΟΥΟ ειχα χειροτερο τιμονι,κατι που παλι συνδεεται με τα πλαινα.
Το οτι τα ειπα μπαλονια ειναι γιατι το αμαξι ταλαντευοταν πανω στα λαστιχα λογω σκληρης αναρτησης.
Μοορει πχ σε ενα κορσα με μαμα αναρτηση να ειναι τελειο, αλλα με σκληρη αναρτηση δε δουλευει. -
T001 λοιπόν! Φορέθηκαν μόλις χτες στην ti και θα δούμε τι θα γίνει. 32η βδομάδα/12 η παραγωγή τους, 340 τοποθετημένα η τιμή τους.
Η αλήθεια ειναι οτι μιλάμε για μια διάσταση την οποια δεν έχω δουλέψει ποτέ σε σπορτιφ λάστιχο παρά μόνο σε προσανατολισμένα στην άνεση, οπότε μου ειναι πολύ δύσκολο να βγάλω συμπεράσματα. Επιπλέον ήταν σχεδόν τελειωμένα τα PZero που φορούσε πριν, οπότε η διαφορά μου φαίνεται χαοτική (κυρίως στο τιμόνι και στην κύλιση) σε σχέση με τα παλιά, χωρίς να μπορώ να βγάλω σοβαρά συμπεράσματα, καθώς δεν τα είχα δει πώς ειναι φρέσκα.
Μακάρι να μου βγουν καλά τα Brigde... -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
χαχαχα
Ενω με τα παραντα με 32 πιεση και παροτι θεωρητικα εχει πιο μαλακο πλαινο δε μαγουλιαζουν.
Το οτι τα ειπα μπαλονια ειναι γιατι το αμαξι ταλαντευοταν πανω στα λαστιχα λογω σκληρης αναρτησης.
Μοορει πχ σε ενα κορσα με μαμα αναρτηση να ειναι τελειο, αλλα με σκληρη αναρτηση δε δουλευει.36psi?!!! Νομίζω ότι είναι υπερβολικά. Εγώ τα είχα 32 μπροστά -30 πίσω και δούλευαν μια χαρά. Δοκιμασμένα και με ανάρτηση kw και bilstein sprint B8.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
T001 λοιπόν! Φορέθηκαν μόλις χτες στην ti και θα δούμε τι θα γίνει. 32η βδομάδα/12 η παραγωγή τους, 340 τοποθετημένα η τιμή τους.
Η αλήθεια ειναι οτι μιλάμε για μια διάσταση την οποια δεν έχω δουλέψει ποτέ σε σπορτιφ λάστιχο παρά μόνο σε προσανατολισμένα στην άνεση, οπότε μου ειναι πολύ δύσκολο να βγάλω συμπεράσματα. Επιπλέον ήταν σχεδόν τελειωμένα τα PZero που φορούσε πριν, οπότε η διαφορά μου φαίνεται χαοτική (κυρίως στο τιμόνι και στην κύλιση) σε σχέση με τα παλιά, χωρίς να μπορώ να βγάλω σοβαρά συμπεράσματα, καθώς δεν τα είχα δει πώς ειναι φρέσκα.
Μακάρι να μου βγουν καλά τα Brigde...Για 'ρίξε' νεότερα....μόλις έχεις!!
-
Σήμερα πρόσεξα πως στο site τους έβαλαν πληροφορίες σχετικά με το θόρυβο κύλισης των ελαστικών κ την κατανάλωση...
Αν θέλετε να το συμβουλευτείτε, δεν είναι κακό... Εντάξει, δε θα είναι τέρας ακριβείας, αλλά κάτι θα λέει...http://www.reifen.com/de/TyreSize/List/ ... terKey=101
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
χαχαχα
Μοορει πχ σε ενα κορσα με μαμα αναρτηση να ειναι τελειο, αλλα με σκληρη αναρτηση δε δουλευει.36psi?!!! Νομίζω ότι είναι υπερβολικά. Εγώ τα είχα 32 μπροστά -30 πίσω και δούλευαν μια χαρά. Δοκιμασμένα και με ανάρτηση kw και bilstein sprint B8.
Μα ηδη στο 206 που τα ειχα το εργοστασιο προτεινει 2,4 μπαρ ή 34 psi αν δεν κανω λαθος και με μαμα αναρτηση.
οποτε Φαντασου με πεζω σπορ αναρτηση και το 36 λιγο ηταν για τα ΤΟΥΟ -
απο ποτε η πιεση στα λαστιχα παει με την μαρκα τους;;;;
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μα ηδη στο 206 που τα ειχα το εργοστασιο προτεινει 2,5 μπαρ ή 36 psi αν δεν κανω λαθος και με μαμα αναρτηση.
οποτε Φαντασου με πεζω σπορ αναρτηση και το 36 λιγο ηταν για τα ΤΟΥΟ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]