Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θεωρώ πιθανό να μιλάνε για το ίδιο λάστιχο αλλά για διαφορετικά πράματα. Ίσως θα βοηθούσε να χωριστούν οι απόψεις σε πλαϊνά και πέλμα.
Οι σπορ λύσεις έχουν σκληρό σκελετό και πλαϊνά (τιμόνι, ακρίβεια, πάτημα, φρενάρισμα) και μαλακό πέλμα (πρόσφυση).
Οι άλλες λύσεις πιο μαλακό σκελετό (άνεση) και πιο σκληρό πέλμα (διάρκεια).
Οπότε το ίδιο λάστιχο μπορεί να λαμβάνει φαινομενικά διαφορετικά σχόλια που δεν είναι λάθος απλά αναφέρονται σε διαφορετικό τμήμα.
Αυτό ακριβώς είδα με ται καινούργια λάστιχα που έβαλα. Τα proxes T1R που είχα, είναι στην κατηγορία υπερ-υψηλών επιδόσεων με αποτέλεσμα να έχουν και χαμηλό δείκτη φθοράς (σχετικό βέβαια) αλλά και μαλακό πέλμα. Την 1η φορά που τα έβαλα φοβήθηκα ότι δεν θα μου βγάλουν χλμ. Αλλά επειδή είχαν σχετικά μεγάλο αυλάκι κράτησαν. Τα πλαινά είναι αρκετά σκληρά και τα δοκίμασα σε πολλές ελληνικές γούρνες... Και τα είχα και σε 45άρι προφίλ.
Τα kumho kh31 που έχω τώρα ανήκουν στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων και έχουν πιο μαλακά πλαινά αλλά το πέλμα του είναι σκληρότερο από τα proxes. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα kh31 έχουν 340 δείκτη φθοράς ενώ τα proxes 280.
Δεν νομίζω βέβαια να μου βγάλουν πάνω απο 70Κ χλμ που για μένα είναι 30 μήνες.
Πάντως επειδή ακούω συνέχεια διαφορετικές απόψεις έχω καταλήξει στο ότι αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Μια ιδέα μόνο.