-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εχω 50 χιλιαδες χιλιομετρα. Πρεπει να δω για λάστιχα?
Καταρχήν πρέπει να λάβεις υπόψη τα παρακάτω :
- πόσα χρόνια τα έχεις. (Αν είναι πάνω απο 4 χρόνια καλό είναι να τα αλλάξεις σύντομα)
- εάν έχουν καλή πρόσφυση (γλιστράνε ή όχι)
- τί διαδρομές κάνεις
- λιγοτερο απο τρια χρονια
2)δεν δείχνουν να γλυστρανε - επαρχιακες διαδρομες κυριως
Μερικές σελίδες πριν είχα βάλει απόσπασμα από σελίδα κατασκευαστή ελαστικών που έλεγε πως μπορούν ν'αντέξουν μέχρι 10 χρόνια
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εχω 50 χιλιαδες χιλιομετρα. Πρεπει να δω για λάστιχα?Αμεσα......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
απο ποτε η πιεση στα λαστιχα παει με την μαρκα τους;;;;
Αυτο καταλαβες?
ειπατε κατι αλλο;;;;
Για το εργοστασιο της...πεζω ειπα οτι προτεινει 2,5 bar
-
οποτε Φαντασου με πεζω σπορ αναρτηση και το 36 λιγο ηταν για τα ΤΟΥΟ
ειπες και αυτο..... -
ναι ειπα και αυτο.
Δε καταλαβαινω γιατι το συνεχιζεις.?
Βλεπεις κατι παραλογο σε αυτα που ειπα? -
Λοιπον σιγα σιγα ,πρεπει να αλλαχτούν τα ελαστικα στη 525i E60.** 225/55/16** (95W ) με 'νυχι' προστασιας.
Φοραει ακομα τα μαμα Dunlop SP Sport τα οποια για τη χρηση που τους γινετε ηταν μια χαρα.Δηλαδη καθε μερα στην Αθηνα και ΑΟ,αλλα και 1 με 2 ταξιδακια το μηνα,σε σχετικα ηρεμους ρυθμους ,μιας και εγω την οδηγαω σπανια πλεον...
Επισης θα ηθελα να σημειωσω οτι τα μπροστινα εχουν φθαρει περισσοτερο απο τα πισω,ενω ισως να χρειαζεται ενα λαστιχο με σχετικα σκληρα πλαινα( οχι σαν τα Potenza βεβαια!) ,μιας και η αναρτηση ειναι σχετικα μαλακη,ενω δε λειπει και η οδηγηση σε ασχημους δρομους.
Θα αρχισω να ψαχνω απο τους γνωστους που εχουν προταθει κατα καιρο.Ενας συναδελφος πετυχε παρα πολυ καλη τιμη για SC5 σε καποιον Φωκα.Τον εχετε ακουστα?
Καθε προταση ευπροσδεκτη! -
Εγώ τελικά έβαλα τα michelin pilot sport 3 σε 205/55/16 91v 33 εβδομάδα του 12 τιμή 380 ευρώ
Συγκριτικά με τα pilot exalto 2 που είχα, έχω την εντύπωση ότι είναι ελαφρώς λιιιιγο πιο σκληρό, αλλά σαφώς καλύτερο πάτημα στις στροφές και στο βρεγμένο (διαδρομή Κύμη Ευβοίας) τα απολαυσα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λ Ενας συναδελφος πετυχε παρα πολυ καλη τιμη για SC5 σε καποιον Φωκα.τί τιμή αν σου είναι εύκολο να μας πεις;
-
Λοιπον σιγα σιγα ,πρεπει να αλλαχτούν τα ελαστικα στη 525i E60.** 225/55/16** (95W ) με 'νυχι' προστασιας.
Φοραει ακομα τα μαμα Dunlop SP Sport τα οποια για τη χρηση που τους γινετε ηταν μια χαρα.Δηλαδη καθε μερα στην Αθηνα και ΑΟ,αλλα και 1 με 2 ταξιδακια το μηνα,σε σχετικα ηρεμους ρυθμους ,μιας και εγω την οδηγαω σπανια πλεον...
Επισης θα ηθελα να σημειωσω οτι τα μπροστινα εχουν φθαρει περισσοτερο απο τα πισω,ενω ισως να χρειαζεται ενα λαστιχο με σχετικα σκληρα πλαινα( οχι σαν τα Potenza βεβαια!) ,μιας και η αναρτηση ειναι σχετικα μαλακη,ενω δε λειπει και η οδηγηση σε ασχημους δρομους.
Θα αρχισω να ψαχνω απο τους γνωστους που εχουν προταθει κατα καιρο.Ενας συναδελφος πετυχε παρα πολυ καλη τιμη για SC5 σε καποιον Φωκα.Τον εχετε ακουστα?
Καθε προταση ευπροσδεκτη!Ναι τον Φωκά (2 μαγαζιά) τον έχω ακουστά, έχω μείνει ικανοποιημένος (λάστιχα και αμορτισέρ) και για λάστιχα είναι η δεύτερή μου επιλογή μετά τον Κυριαζή.
Βασικά ρώτα τι υπάρχει στη διάστασή σου και σε τι τιμές και μετά τα ξαναλέμε.
Η φθορά είναι φυσιολογική για τη χρήση που αναφέρεις (ξενίζει μερικούς που φαντάζονται ότι σε πισωκίνητο πάντα τρώγονται τα πίσω) έτσι κι αλλιώς καλό είναι τα επόμενα να τα κάνεις μπρος πίσω στα 10-15000χλμ. -
Ευχαριστω!Θα ενημερωσω!
-
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα για άλλη μια φορά την πολύτιμη βοήθειά σας. Εχω εδώ και 2 μήνες ένα καινούργιο B200 CDI με ζάντα 225/40/18. Χθες παρατήρησα ότι στο ένα ελαστικό υπάρχει ένα καρούμπαλο. Το ελαστικό ειναι run flat. Με δεδομένο ότι έχω κάνει 5500Km έχει νόημα να πάω στην αντιπροσωπεία και να ζητήσω αντικατάσταση του ελαστικού; Γενικά, τι ισχύει για τα ελαστικά από θέμα εγγύησης, σε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης; Κατα τη γνώμη σας, το ελαστικό επιδέχεται επιδιόρθωσης ή πρέπει να αντικατασταθεί;
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα για άλλη μια φορά την πολύτιμη βοήθειά σας. Εχω εδώ και 2 μήνες ένα καινούργιο B200 CDI με ζάντα 225/40/18. Χθες παρατήρησα ότι στο ένα ελαστικό υπάρχει ένα καρούμπαλο. Το ελαστικό ειναι run flat. Με δεδομένο ότι έχω κάνει 5500Km έχει νόημα να πάω στην αντιπροσωπεία και να ζητήσω αντικατάσταση του ελαστικού; Γενικά, τι ισχύει για τα ελαστικά από θέμα εγγύησης, σε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης; Κατα τη γνώμη σας, το ελαστικό επιδέχεται επιδιόρθωσης ή πρέπει να αντικατασταθεί;Για να το αντικαταστησει η αντιπροσωπεια θα επρεπε να υπηρχε οταν το παραλαμβανες,
αν δεν μπορεις να αποδειξεις κατι τετοιο αναγκαστικα θα το χρεωθεις εσυ.
Τετοιες ζημιες στον σκελετο του ελαστικου μονο με αντικατασταση αντιμετωπζονται. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μια χαρά είσαι τότε, τα αλλάζεις αν θέλεις το επόμενο Φθινόπωρο
Αμεσα......
Δεν είναι τόσα πολλά τα 50Κ, πιστεύω για ένα χρόνο ακόμη θα είναι εντάξει
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
ναι ειπα και αυτο.
Δε καταλαβαινω γιατι το συνεχιζεις.?
Βλεπεις κατι παραλογο σε αυτα που ειπα?δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η πιεση με τη μαρκα......και μη το φαυλιζουμε αλλο
-
Αν και κανονικά η πίεση εξαρτάται από το βάρος που προβλέπεται ότι θα σηκώνει το λάστιχο νομίζω ότι πρέπει να επιτρέψουμε μια μικρή διαφορά συν ή πλην για τις κατασκευαστικές διαφορές από λάστιχο σε λάστιχο. Μερικές φορές με την ίδια πίεση μπορεί να πατάει πιο πολύ (θέλει κι άλλο αέρα για να ελαφρύνουν οι ώμοι) ή πιο λίγο (θέλει λιγότερο αέρα) από όσο το προηγούμενο λάστιχο.
Η διαφορά αυτή δεν περιμένω να είναι μεγάλη (δηλαδή δεν θα δεχόμουνα πάνω από 3-4psi) αλλά τη δέχομαι και μάλιστα τη θεωρώ ένα σημείο που μπορεί να δικαιολογήσει μέρος της διαφοράς επιδόσεων σε συγκριτικές δοκιμές (και ένα ακόμα παράγοντα μείωσης της αξιοπιστίας τους).
Ένα στοιχείο που μάλλον στηρίζει τα πιο πάνω είναι η μικρή διαφορά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου στο σχετικό ταμπελάκι για αλλαγή μεγέθους ελαστικών. Κανονικά εφόσον το βάρος του οχήματος δεν άλλαξε οι πιέσεις θα έπρεπε να είναι ίδιες. Όμως συχνά παρατηρείται μια μικρή διαφορά. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Μια χαρά είσαι τότε, τα αλλάζεις αν θέλεις το επόμενο Φθινόπωρο
Αμεσα......
Δεν είναι τόσα πολλά τα 50Κ, πιστεύω για ένα χρόνο ακόμη θα είναι εντάξει
Πόσα είναι δηλαδή τα πολλά;
-
Σημερα εριξα μια ματια στις πιεσεις των ελαστικων.Καθως κοιταγα το ταμπελακι ,ειδα οτι ο κατασκευαστης δινει πιεσεις και για ελαστικα XL(Extra Load).Ποιος ο λογος να βαλεις ελαστικα XL σε επιβατικο αυτοκινητο,ειδικα οταν ο κατασκευαστης προτεινει ,και τοποθετει, δεικτη φορτιου 95?
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι αν θες να ρυμουλκεις τροχοσπιτο ή βαρκα... -
Σημερα εριξα μια ματια στις πιεσεις των ελαστικων.Καθως κοιταγα το ταμπελακι ,ειδα οτι ο κατασκευαστης δινει πιεσεις και για ελαστικα XL(Extra Load).Ποιος ο λογος να βαλεις ελαστικα XL σε επιβατικο αυτοκινητο,ειδικα οταν ο κατασκευαστης προτεινει ,και τοποθετει, δεικτη φορτιου 95?
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι αν θες να ρυμουλκεις τροχοσπιτο ή βαρκα...Τα Extra Load χρειάζονται γιατί έχουν πιο ενισχυμένα πλαϊνά. Ειδικά σε βαριά αυτοκίνητα κ σε σπόρ εφαρμογές επιβάλλονται!
-
Μα το δικο μου εχει ηδη δεικτη 95.Μιλαμε για σχεδον 2800kg.
Επισης καταλαβαινω αυτο που λες για τα αυτοκινητα επιδοσεων ,αλλα δεν ειναι λιγο περιεργο να συνδεουμε το ποσο sport ειναι ενα λαστιχο με το φορτιο που μπορει να σηκωσει?Απλα καποιες σκεψεις κανω. -
Μα το δικο μου εχει ηδη δεικτη 95.Μιλαμε για σχεδον 2800kg.
Επισης καταλαβαινω αυτο που λες για τα αυτοκινητα επιδοσεων ,αλλα δεν ειναι λιγο περιεργο να συνδεουμε το ποσο sport ειναι ενα λαστιχο με το φορτιο που μπορει να σηκωσει?Απλα καποιες σκεψεις κανω.Το φορτίο έχει να κάνει με την κάθετη δύναμη που αντέχει ένα ελαστικό. Στα σπορ ελαστικά θέλουμε γερό σκελετό κ σκληρά πλαϊνά για να ανέχουν στις στροφές. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αν είσαι 'κάγκουρας' θέλεις σπορ αν είσαι νορμάλ θέλεις ένα κανονικό κ αν είσαι μπαμπάς με 3 παιδιά κ αποσκευές τίγκα φορτωμένος κοιτάς αυτά που έχουν υψηλό δείκτη φορτίου.
Τόσο απλά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]