-
Πάμε στην πίστα Ηρακλή να τα λιώσουμε!
-
Να το δω με τα μάτια μου και να μην το πιστέψω!
στην πίστα θα επιβεβαιωθεί αυτό που νιώθω!!!
-
Μετα απο 2 χρονια σχεδον με τα dunlop sp fast responce ηρθε η ωρα για αλλαγη! Δε μπορω να πω οτι ηταν απραδεκτο σαν ελαστικο το dunlop αλλα σε συγκριση με τα pirelli pzero rosso (που ειχα πιο πριν. Τοτε εβγαιναν σε 205/55 16 δεικτη V. Τωρα τα direzzionale μονο δεικτης ZR ) δεν ειχαν καμια σχεση! Απαραδεκτα στο βρεγμενο, μετρια στη στροφη. Τα 'εφαγα' τελειως στη Κεφαλλονια το καλοκαιρι κανοντας 3-4 φορες Σαμη-Αργοστολι πανε-ελα
Τωρα παω να βαλω Fulda carat progresso. Μου ειπε ο λαστιχας μου οτι ειναι πολυ καλη επιλογη μιας κ τα pzero που θελω δεν βγαινουν πλεον στη διασταση μου!
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Μετα απο 2 χρονια σχεδον με τα dunlop sp fast responce ηρθε η ωρα για αλλαγη! Δε μπορω να πω οτι ηταν απραδεκτο σαν ελαστικο το dunlop αλλα σε συγκριση με τα pirelli pzero rosso (που ειχα πιο πριν. Τοτε εβγαιναν σε 205/55 16 δεικτη V.
Τωρα παω να βαλω Fulda carat progresso. Μου ειπε ο λαστιχας μου οτι ειναι πολυ καλη επιλογη μιας κ τα pzero που θελω δεν βγαινουν πλεον στη διασταση μου!Κι εγώ κοιτάω αυτά τα δυο(fast response k carat progresso) στην ίδια τιμή, 320 ευρώ.(205/55/16 91Η)
-
Φίλος με Fastresponse είναι πολύ απογοητευμένος (195/55/15), κυρίως από την αντοχή στο χρόνο και τα χιλιόμετρα (μετά από 2 χρόνια έχουν γίνει 'ξύλα'). Τα Carat Progresso τα έχω εγώ (185/60/14) και ενώ αρχικά τα θεωρούσα μέτρια, όσο περνάει ο καιρός τα εκτιμώ ολο και περισσότερο. Πτώση απόδοσης στα 2 χρόνια (και 15.000χλμ) μηδαμινή. Η τιμή τους, τουλάχιστον στη διάστασή μου, ήταν οριακά πάνω από εκείνη των πολύ φθηνών. Τα Sava έκαναν τότε 200, τα Fulda 210 και Michelin/Pirelli 260/250. Εξαιρετικά τίμιο λάστιχο (και πολύ αθόρυβο).
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αν το Sport Contact 5 ειναι οντως οσο καλο οσο λενε και διαβαζω σε διαφορα μερη, νομιζω αξιζει η προσπαθεια.Όταν ζεσταίνονται χάνει άλογα το αυτοκίνητο, κρατάνε απίστευτα.
Θα αρχίσουν και οι βροχές και θα δω τι κάνουν και στο βρεγμένο.
-
Γεια χαρά παιδιά.
Σε διάσταση 195-55-R16 (MB A150), τι θα προτείνατε - τώρα φοράει Dunlop SP? Η διάσταση πρέπει να είναι λίγο 'περίεργη', η Michelin πχ προσφέρει μόνο το Energy Saver στην διάσταση αυτή.
Προτεραιότητες: Γενικά ήρεμη οδήγηση, διάρκεια και αντοχή στον χρόνο, κράτημα άνω του μεσου όρου σε στεγνό & βρεγμένο.
Η τιμή - στους καιρους μας - είναι υπολογίσιμη παράμετρος επίσης.Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
-
Το energy εχει αυτα που λες... ΕΚΤΟΣ απο το κρατημα στο βρεγμενο... τι το ηθελες και συ! χαχα
Ψαξε premium contact 2 για την διασταση σου και την χρηση που θες ειναι μια χαρα...
-
Για την ιστορια τα fulda carat progresso ειναι πολυ καλυτερα απο τα dunlop sp fastresponce!
- Ζεσταινεται πιο γρηγορα
2)Πιο μαλακο
3)Πολυ καλυτερο στο βρεγμενο (καλα που εβρεξε κ τα δοκιμασα)
Σε γενικες γραμμες εμφανισιακα δε λεει τπτ...ουτε η μαρκα του παραπεμπει σε κατι ΤΟΠ πχ Pirelli... Το συγκεκριμενο λαστιχο ομως αλλαξε τη γνωμη μου 180 μοιρες! Το 307 παει τραινο τοσο σε στεγνο οσο και σε βρεγμενο οδοστρωμα! Ειδικα αποψε στο βρεγμενο, μου εδινε την αισθηση οτι 'κυριαρχω' πληρως το αυτοκινητο και μπορουσα να παιξω οσο θελω στις στροφες! Εμπαινα με τα ιδια χιλιομετρα που εμπαινε με τα dunlop αλλα σε στεγνο και ημουν σιγουρος οτι αν ηξερα το λαστιχο θα πηγαινα παραπανω χωρις κινδυνο!
Και στις 2 περιπτωσεις το αμαξι ενιωσα να 'κολαει' στο δρομο. Σε γρηγορο τεστακι που εκανα αυτες τις μερες σε στεγνο, δεν εχασε τη προσφυση στις στροφες, μεταφερει λιγοτερο θορυβο στο σαλονι απ οτι το dunlop και δε σπινιαρει σε πολυ γρηγορες εκκινησεις. Τις επομενες εβδομαδες που θα το μαθω καλυτερα και θα μπορω να πω περισσοτερα θα επανελθω. Κατα τη γνωμη μου το προτινω ανεπιφυλακτα. Τετοιο λαστιχο ειχα να φορεσω απο τα pirelli pzero rosso.
-
Κι εκεί που είχα πειστεί να βάλω στο αμάξι τα Michelin Pilot Sport 3 σε διάσταση 225/45/17 94W στα 520 ευρώ (με τοποθέτηση), προκύπτει δίλημμα: Το νέο Bridgestone Potenza S001 στην ίδια διάσταση με δείκτες 91W στα 540 ευρώ με τοποθέτηση. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα φόραγα τα Potenza 050A από τα οποία γενικά έχω καλές εντυπώσεις (το μόνο αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι ότι όντως αργούν να ζεσταθούν), ιδιαίτερα ως προς την αίσθηση και πληροφόρηση που παρέχουν κι επειδή η αντικατάσταση των ελαστικών μάλλον θα γίνει αύριο, θα παρακαλούσα όποιον φίλο έχει εντυπώσεις από κάποιο από τα λάστιχα που ανέφερα να τις καταθέσει. Βασικά θα πήγαινα καρφωτός στα Michelin από ελαστικά της οποίας όμως δεν έχω προσωπική εμπειρία, απλά με έχει προβληματίσει το ότι γενικά θεωρούνται ότι έχουν μαλακά πλαινά, και φοβάμαι ότι η πληροφόρηση που θα φτάνει στο τιμόνι θα είναι λιγότερη λόγω πλαινών. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι και τα αμορτισέρ μου πνέουν τα λοίσθια (97000χλμ ) νομίζω πως η παράμετρος πληροφόρηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το αμάξι κυκλοφορεί περί τα 500χλμ το μήνα εντός πόλης και τουλάχιστον άλλα τόσα σε ταξίδια, τους δε καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο - Αύγουστο) τα χιλιόμετρα εκτός πόλης γίνονται τουλάχιστον 1500 ανά μήνα, οπότε σε ετήσια βάση γράφει κυρίως χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες ταξιδιού. Οι διαδρομές εντός πόλης είναι της τάξης των 10χλμ ανά διαδρομή κυρίως (πήγαινε έλα στη δουλειά). Γενικά δεν οδηγώ ήρεμα και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου το οδηγώ σβέλτα, οπότε απόλυτη προτεραιότητά μου είναι το κράτημα-οδική συμπεριφορά κι όχι θέματα άνεσης, θορύβου κλπ. Για την ιστορία, τα τωρινά ελαστικά αισίως έφτασαν τις 50.000χλμ μέσα σε 2 χρόνια κι οκτώ μήνες χρήσης χωρίς εναλλαγή (τα μπροστά πίσω και τούμπαλιν).
-
Ενδιαφέρομαι για τα Pirelli P Zero 225/45R17 91W αλλά υπάρχουν μόνο σε run flat. Τεχνικά έχουν κάποιο περιορισμό; Κόστος δεν ξέρω ακόμη.
-
2)Πιο μαλακο
3)Πολυ καλυτερο στο βρεγμενο (καλα που εβρεξε κ τα δοκιμασα)
.....................
Τετοιο λαστιχο ειχα να φορεσω απο τα pirelli pzero rosso. [/quote]
Όλα αυτά που λες είναι ...περίπου σωστά. Το αποτέλεσμα που φτάνεις όμως θεωρώ είναι υπερβολικό. Έχοντάς τα, μετά τα PC2, δεν τα βρίσκω καλύτερα από αυτά εκτός από την τιμή και την κίνηση σε χώμα - λάσπη. Πρόσεχέ τα λίγο στο φρανάρισμα, για να μην έχεις τίποτα δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε φρένα πανικού είναι σταματάω δε σταματάω. Συμβουλή δε, μην το παρακάνεις πριν τα μάθεις καλά. Δεν είναι καθόλου σπορ. Οικονομικά, τίμια, αλλά μέχρι εκεί.
-
All the D.O.T. Tire Plant Codes
NEW TIRE MANUFACTURERS
http://www.harriger.com/tires.htm -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Κι εκεί που είχα πειστεί να βάλω στο αμάξι τα Michelin Pilot Sport 3 σε διάσταση 225/45/17 94W στα 520 ευρώ (με τοποθέτηση), προκύπτει δίλημμα: Το νέο Bridgestone Potenza S001 στην ίδια διάσταση με δείκτες 91W στα 540 ευρώ με τοποθέτηση. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα φόραγα τα Potenza 050A από τα οποία γενικά έχω καλές εντυπώσεις (το μόνο αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι ότι όντως αργούν να ζεσταθούν), ιδιαίτερα ως προς την αίσθηση και πληροφόρηση που παρέχουν κι επειδή η αντικατάσταση των ελαστικών μάλλον θα γίνει αύριο, θα παρακαλούσα όποιον φίλο έχει εντυπώσεις από κάποιο από τα λάστιχα που ανέφερα να τις καταθέσει. Βασικά θα πήγαινα καρφωτός στα Michelin από ελαστικά της οποίας όμως δεν έχω προσωπική εμπειρία, απλά με έχει προβληματίσει το ότι γενικά θεωρούνται ότι έχουν μαλακά πλαινά, και φοβάμαι ότι η πληροφόρηση που θα φτάνει στο τιμόνι θα είναι λιγότερη λόγω πλαινών. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι και τα αμορτισέρ μου πνέουν τα λοίσθια (97000χλμ ) νομίζω πως η παράμετρος πληροφόρηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το αμάξι κυκλοφορεί περί τα 500χλμ το μήνα εντός πόλης και τουλάχιστον άλλα τόσα σε ταξίδια, τους δε καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο - Αύγουστο) τα χιλιόμετρα εκτός πόλης γίνονται τουλάχιστον 1500 ανά μήνα, οπότε σε ετήσια βάση γράφει κυρίως χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες ταξιδιού. Οι διαδρομές εντός πόλης είναι της τάξης των 10χλμ ανά διαδρομή κυρίως (πήγαινε έλα στη δουλειά). Γενικά δεν οδηγώ ήρεμα και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου το οδηγώ σβέλτα, οπότε απόλυτη προτεραιότητά μου είναι το κράτημα-οδική συμπεριφορά κι όχι θέματα άνεσης, θορύβου κλπ. Για την ιστορία, τα τωρινά ελαστικά αισίως έφτασαν τις 50.000χλμ μέσα σε 2 χρόνια κι οκτώ μήνες χρήσης χωρίς εναλλαγή (τα μπροστά πίσω και τούμπαλιν).Κανείς;
-
Continental sport Contact 5 ή Goodyear F1 Asymmetric 2.
Εναλλακτικά, πιο οικονομικά Hankook K107/K110 ή Kumho KU39.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Κι εκεί που είχα πειστεί να βάλω στο αμάξι τα Michelin Pilot Sport 3 σε διάσταση 225/45/17 94W στα 520 ευρώ (με τοποθέτηση), προκύπτει δίλημμα: Το νέο Bridgestone Potenza S001 στην ίδια διάσταση με δείκτες 91W στα 540 ευρώ με τοποθέτηση. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα φόραγα τα Potenza 050A από τα οποία γενικά έχω καλές εντυπώσεις (το μόνο αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι ότι όντως αργούν να ζεσταθούν), ιδιαίτερα ως προς την αίσθηση και πληροφόρηση που παρέχουν κι επειδή η αντικατάσταση των ελαστικών μάλλον θα γίνει αύριο, θα παρακαλούσα όποιον φίλο έχει εντυπώσεις από κάποιο από τα λάστιχα που ανέφερα να τις καταθέσει. Βασικά θα πήγαινα καρφωτός στα Michelin από ελαστικά της οποίας όμως δεν έχω προσωπική εμπειρία, απλά με έχει προβληματίσει το ότι γενικά θεωρούνται ότι έχουν μαλακά πλαινά, και φοβάμαι ότι η πληροφόρηση που θα φτάνει στο τιμόνι θα είναι λιγότερη λόγω πλαινών. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι και τα αμορτισέρ μου πνέουν τα λοίσθια (97000χλμ ) νομίζω πως η παράμετρος πληροφόρηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το αμάξι κυκλοφορεί περί τα 500χλμ το μήνα εντός πόλης και τουλάχιστον άλλα τόσα σε ταξίδια, τους δε καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο - Αύγουστο) τα χιλιόμετρα εκτός πόλης γίνονται τουλάχιστον 1500 ανά μήνα, οπότε σε ετήσια βάση γράφει κυρίως χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες ταξιδιού. Οι διαδρομές εντός πόλης είναι της τάξης των 10χλμ ανά διαδρομή κυρίως (πήγαινε έλα στη δουλειά). Γενικά δεν οδηγώ ήρεμα και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου το οδηγώ σβέλτα, οπότε απόλυτη προτεραιότητά μου είναι το κράτημα-οδική συμπεριφορά κι όχι θέματα άνεσης, θορύβου κλπ. Για την ιστορία, τα τωρινά ελαστικά αισίως έφτασαν τις 50.000χλμ μέσα σε 2 χρόνια κι οκτώ μήνες χρήσης χωρίς εναλλαγή (τα μπροστά πίσω και τούμπαλιν).
Κανείς;
Τα S001 τα έβαλα χτες (ένα πεντακοσάρικο με δείκτη Υ) και ακόμα τα πατάω οπότε δεν μπορώ να πω εντυπώσεις. Κι εγώ για continental πήγαινα αλλά με έψησε ο λαστιχάς. Από bridgestone έχω κι εγώ καλές εντυπώσεις (μαμά το αμάξι φόραγε τα 050 (που μ'αρεσαν κυρίως λόγω των σκληρών πλαινών και έχω δοκιμάσει και τα 070 (ημισλίκ) που και γιάυτά έχω καλά λόγια. Σαν ημισλικ τουλάχιστον ήταν καλύτερα για μένα από τα R1R που έχω τώρα για καλοκαιρινά.
Όπως είπα τα έβαλα βασικά επειδή και λόγω διάστασης (δεν είναι πολύ χαμηλό το προφίλ) θέλω σκληρά πλαινά. Αυτό βέβαια στα πολλά επηρεάζει λίγο την κατευθυντικότητα σε διαμήκεις ανωμαλίες του οδοστρώματος. -
βρήκα τα κλέμπερ hp3 σε 195/65/15 260 ευρώ. τα έχει δοκιμάσει κανεί? η τιμή είναι οκ νομίζω
-
εχουμε να προτεινουμε κανενα λαστιχαδικο στην περιοχη των βριλισιων με michelin??? (σε λογικες τιμες παντα;;;)
-
Μην μου πεις πως πας για τα Saver;;;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εχουμε να προτεινουμε κανενα λαστιχαδικο στην περιοχη των βριλισιων με michelin??? (σε λογικες τιμες παντα;;;)'Μισελέν' και 'λογικές τιμές' δύσκολα συνυπάρχουν, αλλά για ρώτα τον Billopoulos, που μένει εκεί.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]