-
Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και πολύ αξιόλογο .
Nokian V 205/60 R15 Ήσυχα άνετα και με πολύ καλό κράτημα .
-
Διαβάζοντας σε ξένα sites με κριτικές ελαστικών για τα Pilot Sport 3 της Michelin είδα ότι αρκετοί παραπονιούνται για τα μαλακά πλαινά τους και τη μέτρια πληροφόρηση-πλαδαρή συμπεριφορά που έχουν κατά την οδήγηση σε στροφιλίκια σε σχέση πχ με τα Bridgestone Potenza Re050A (τα φοράω κι εγώ κι έχω κάνει 95000χλμ με 2 σετ οπότε καταλαβαίνω τι εννοούν). Όλα αυτά σε διάσταση 225/45/17. 'Εχετε εικόνα από άλλα ελαστικά της κατηγορίας με σκληρότερα πλαινά από τα Michelin (και άρα καλύτερη αίσθηση σε στροφές-πληροφόρηση) αλλά και καλύτερη πρόσφυση-άνεση-συμπεριφορά σε ευθείες-βρεγμένο από τα Potenza; Πάντα σε 225/45/17.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Διαβάζοντας σε ξένα sites με κριτικές ελαστικών για τα Pilot Sport 3 της Michelin είδα ότι αρκετοί παραπονιούνται για τα μαλακά πλαινά τους και τη μέτρια πληροφόρηση-πλαδαρή συμπεριφορά που έχουν κατά την οδήγηση σε στροφιλίκια σε σχέση πχ με τα Bridgestone Potenza Re050A (τα φοράω κι εγώ κι έχω κάνει 95000χλμ με 2 σετ οπότε καταλαβαίνω τι εννοούν). Όλα αυτά σε διάσταση 225/45/17. 'Εχετε εικόνα από άλλα ελαστικά της κατηγορίας με σκληρότερα πλαινά από τα Michelin (και άρα καλύτερη αίσθηση σε στροφές-πληροφόρηση) αλλά και καλύτερη πρόσφυση-άνεση-συμπεριφορά σε ευθείες-βρεγμένο από τα Potenza; Πάντα σε 225/45/17.Από ότι γράφεται, Pirelli P Zero.
-
Τα καλυτερα μαγαζια για να ψαξει και να παραγγειλει καποιος απο εξωτερικο ποια ειναι;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Τα καλυτερα μαγαζια για να ψαξει και να παραγγειλει καποιος απο εξωτερικο ποια ειναι;ο camskill είναι ο ένας...
-
με 70 λιρες μεταφορικα πλεον απο καμσκιλλ δε νομιζω να συμφερει...
-
ενώ στο πόλο έχω energy κ είμαι πολύ ευχαριστημένος, στο γκολφ που οδήγησα με τα ίδια ελαστικά δεν έμεινα τόσο. για τόσο βαρύ όχημα μου φάνηκαν υπερβολικά μαλακά. το αυτοκίνητο άλλαξε συμπεριφορά θα έλεγα σε σχέση με τα continental eco contact που είχε... δε θα τα ξαναέβαζα σε όχημα κατηγορίας γκολφ...
-
Τα Energy όπως έχω ξαναγράψει δεκάδες φορές στο θέμα, τα είχα στο Golf μου και ήταν μια περιστρεφόμενη απειλή οπότε τα διωξα ΑΜΕΣΩΣ φροντίζοντας να τα θάψω κάθε φορά που αναφέρονται και είμαι παρόν σε συζήτηση
Τα οδήγησα όμως σε πολύ πιο ελαφρύ αυτοκίνητο (Aygo) και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα σε στεγνό δρόμο. Μια χαρά πήγαινε για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, δεν έκανε απότομες αντιδράσεις και δεν γλίστραγε. Επομένως το βάρος του οχήματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η γόμα του ελαστικού αυτού δεν είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητική πρόσφυση για αυτοκίνητα αυξημένου βάρους, ενώ σε ελαφριά φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά.
-
Πέρα από το βάρος διαφορά τα δυο αυτοκίνητα έχουν σε γεωμετρία, διαστάσεις ελαστικών/τροχών, και αλλού. Καθεμιά, λοιπόν, από αυτές τις - πολλές - παραμέτρους μπορεί να καθιστά ένα ελαστικό - ας το πω - 'αρεστό' σε ένα αυτοκίνητο, και, αντίθετα, 'μισητό' σε κάποιο άλλο.
Για τα Energy, συγκεκριμένα, θα συμφωνήσω, μιας και εγώ τα έχω οδηγήσει σε μια γκάμα αυτοκινήτων, με διαφορετική, κάθε φορά, εικόνα...
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
με 70 λιρες μεταφορικα πλεον απο καμσκιλλ δε νομιζω να συμφερει...Πράγματι.
Οι 30 λίρες επιπλέον στα έξοδα μεταφοράς που χρεώνουν στο camskill απο τον Μάιο και έπειτα +τα έξοδα τοποθέτησης-ζυγοστάθμισης, φέρνουν τα περισσότερα ελαστικά σχεδόν στην ίδια τιμή με καταστήματα στην Ελλάδα, μετά βέβαια απο μια καλή έρευνα αγοράς. -
σε ζαντα πλατους 5.5'' , ποιο ειναι το μικροτερο πλατος ελαστικου που μπαινει? 165? ή μπορει να μπει και 155?
-
Ο χρήστης shinobas έγραψε:
Παιδια καλησπερα ! Ειμαι κ εγω σε φαση αλλαγης ελαστικων σε Punto 1.2 2004 με ελαστικα 185/60 R 14.
Ειμαι αναμεσα στα energy saver και τα premium contact 2.
Τα βρηκα και τα δυο στην ιδια τιμη, με τοποθετηση στα 280 Ευρω.
Εχω ακουσει οτι τα energy αργουν να φθαρουν αλλα τα PC2 εχουν καλυτερο φρεναρισμα σε στεγνο και βρεγμενο.
Επισης οτι οντως τα energy σου κανουν μεγαλυτερη οικονομια σε καυσιμο.
Θελω την οικονομια των energy αλλα και την αποκριση των PC2.
Καμμια γνωμη απο Puntακια....???Δεν είμαι puntaκιας, αλλά δεν συγκρίνω κανένα οικολογικό λάστιχο με κανένα φυσιολογικό. Τα οικολογικά, όπου κι αν τα έχω οδηγήσει, από οποιαδήποτε εταιρεία είναι yatabazza.
Πάντως τα PC2 είναι εξαιρετικά στο βρεγμένο. Δεν τα βρίσκεις γιατί γενικά οι λαστιχάδες έχουν θέμα με την παραγωγή τους (μειώσαν την παραγωγή τους με την κρίση, τώρα αυξήθηκε η ζήτηση στην Ευρώπη, αλλά η παραγωγή όχι ακόμα και υπάρχουν ζητηματάκια διαθεσιμότητας σε αρκετά λάστιχα σε αγορές με το μέγεθος της Ελλάδας + αυτό που είπε ο bill). Εγώ πάντως βρήκα τα PC2 (στη Θεσσαλονίκη και σε 195-50-15) ετοιμοπαράδοτα.
Τα Energy δεν φθείρονται γιατί έχουν δείκτη φθοράς 480 (ενδεικτικά τα exalto 2 που φοράω έχουν 240 και τα PC2 280), που σε συνδυασμό με την υψηλή πρόσφυση της Ελληνικής ασφάλτου ( ) έχει ως αποτέλεσμα να έχω δει energy με 75.000χλμ (σε 6 χρόνια) και 8mm πέλμα! Και ο 'ειδικός' που τα είδε να κατέληξε στο συμπέρασμα 'εντάξει... καλά είναι ακόμα...'
Τα οδήγησα όμως σε πολύ πιο ελαφρύ αυτοκίνητο (Aygo) και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα σε στεγνό δρόμο. Μια χαρά πήγαινε για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, δεν έκανε απότομες αντιδράσεις και δεν γλίστραγε. Επομένως το βάρος του οχήματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η γόμα του ελαστικού αυτού δεν είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητική πρόσφυση για αυτοκίνητα αυξημένου βάρους, ενώ σε ελαφριά φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά.
Ε, καλά... το Aygo γλιστράει και σταματημένο... που να κάνουν διαφορά τα energy...
Στα σοβαρά τώρα, προφανώς και κάθε λάστιχο ταιριάζει διαφορετικά σε κάθε αμάξι, απλά δεν έχω οδηγήσει ποτέ οικολογικό λάστιχο σε κανένα αμάξι που να πω ότι μ' άρεσε... Το C1 που είχα οδηγήσει, επαναλαμβάνω δεν πιάνεται, γιατί μιλάμε για αμάξια, όχι για αυτοκινούμενους τενεκέδες χωρίς φρένα!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εγώ πάντως βρήκα τα PC2 (στη Θεσσαλονίκη και σε 195-50-15) ετοιμοπαράδοτα.Αν δεν υπηρχαν και αυτα ετοιμοπαραδοτα τοτε θα επρεπε να το ειχαν κλεισει το μαγαζι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ πάντως βρήκα τα PC2 (στη Θεσσαλονίκη και σε 195-50-15) ετοιμοπαράδοτα.
Αν δεν υπηρχαν και αυτα ετοιμοπαραδοτα τοτε θα επρεπε να το ειχαν κλεισει το μαγαζι
Η αδελφή μου έπρεπε να τα παραγγείλει (σ' αυτή τη διάσταση).
Δεν στοκάρουν. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ πάντως βρήκα τα PC2 (στη Θεσσαλονίκη και σε 195-50-15) ετοιμοπαράδοτα.
Αν δεν υπηρχαν και αυτα ετοιμοπαραδοτα τοτε θα επρεπε να το ειχαν κλεισει το μαγαζι
Η αδελφή μου έπρεπε να τα παραγγείλει (σ' αυτή τη διάσταση).
Δεν στοκάρουν.Μια απο τις πιο δημοφιλείς διαστασεις
-
Βασίλη, δυστυχώς ήταν μια απ' τις πιο δημοφιλείς διαστάσεις, όσο υπήρχαν αυτοκίνητα με νορμάλ διαστάσεις ζαντών/ελαστικών. τώρα που τα 1.2 supermini φοράνε 17άρια... Το χάσαμε το λάστιχο πατριώτη. Τουλάχιστον παραμένουν απ' τις οικονομικότερες. Η Hankook π.χ., σε σχέση μ' αυτό που αναφέρω πιο πάνω, σταμάτησε τα RS2 Z212 στη διάσταση αυτή, και ήθελα να 'ναι τα επόμενά μου.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
σε ζαντα πλατους 5.5'' , ποιο ειναι το μικροτερο πλατος ελαστικου που μπαινει? 165? ή μπορει να μπει και 155?Ποια είναι η διάμετρος της ζάντας;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Βασίλη, δυστυχώς ήταν μια απ' τις πιο δημοφιλείς διαστάσεις, όσο υπήρχαν αυτοκίνητα με νορμάλ διαστάσεις ζαντών/ελαστικών. τώρα που τα 1.2 supermini φοράνε 17άρια... Το χάσαμε το λάστιχο πατριώτη. Τουλάχιστον παραμένουν απ' τις οικονομικότερες. Η Hankook π.χ., σε σχέση μ' αυτό που αναφέρω πιο πάνω, σταμάτησε τα RS2 Z212 στη διάσταση αυτή, και ήθελα να 'ναι τα επόμενά μου.Εχω μεινει τοσο πισω;
-
Δεν υπάρχει supermini με 'σπορ' έκδοση που να μη φορά (τουλάχιστον) 17άρια, όταν ακόμα και το (πρώτο) 2.0 GTi 206 φόραγε 185/55R15...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
σε ζαντα πλατους 5.5'' , ποιο ειναι το μικροτερο πλατος ελαστικου που μπαινει? 165? ή μπορει να μπει και 155?
Ποια είναι η διάμετρος της ζάντας;
13''
βασικα οτι θελει λεει ο καθενας,
αλλος λεει 165, αλλος λεει 175,
αλλος λεει αναλογα με τις προδιαγραφες του ελαστικου (που μου φαινεται και το πιο σωστο)
η yokohama ειναι η μονη εταιρεια που βρηκα να αναφερει αυτην την προδιαγραφη, και εχει 155/80/13 λαστιχο για το οποιο συστηνει ζαντα απο 4-5.5''αντε βγαλε ακρη...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]