-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tοποθετήθηκαν τα Saver εντυπώσεις μετά το στρώσιμο. Πάντως είναι ιδιαίτερα αθόρυβα και άνετα.
περιμένουμε..
εχω ενα kia ceed της μανας με καμιά 30.000χλμ και οπως τα έχω..ψυχολογήσει τα saver πρέπει να είναι το ιδανικό λάστιχο..Ελκτική πρόσφυση σε σαπούνι μέτρια προς θκατά... Σε πλευρικά και φρεναρίσματα σε στεγνό φαίνονται αρκετά καλά και προοδευτικά, σίγουρα καλύτερα από τα energy. Το ξαναλέω, πρέπει να έχουν αρκετά σκληρότερο πλαϊνό, φαίνεται και από την απόκριση στις αλλαγές πορείας. Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες, όσο πιέζω περισσότερο.
http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/efficient_grip/index.jsp
Τώρα αν βγει κανένα ελαττωματικό, έχουν εγγύηση. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tοποθετήθηκαν τα Saver εντυπώσεις μετά το στρώσιμο. Πάντως είναι ιδιαίτερα αθόρυβα και άνετα.
περιμένουμε..
εχω ενα kia ceed της μανας με καμιά 30.000χλμ και οπως τα έχω..ψυχολογήσει τα saver πρέπει να είναι το ιδανικό λάστιχο..Ελκτική πρόσφυση σε σαπούνι μέτρια προς θκατά... Σε πλευρικά και φρεναρίσματα σε στεγνό φαίνονται αρκετά καλά και προοδευτικά, σίγουρα καλύτερα από τα energy. Το ξαναλέω, πρέπει να έχουν αρκετά σκληρότερο πλαϊνό, φαίνεται και από την απόκριση στις αλλαγές πορείας. Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες, όσο πιέζω περισσότερο.
Και εγώ εν τέλη τα saver έβαλα επειρεασμένος απ' το τεστ των 4 τροχών και λόγο μειωμένου budget. Από τα απλά energy σαφώς καλύτερα. Δεν τα έχω δοκιμάσει βέβαια στην βροχή ακόμη όπου τα energy υστερούσαν
-
Ψάχνοντας λοιπόν online για τα Michelin Primacy HP και ContiPremiumcontact 2 που μου προτείνατε, βλέπω ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι. Π.χ. στο elastika-online.gr τα βρίσκω σκέτα, τα βρίσκω και με 'προστασία πλαισίου' (τι είναι αυτό;) με ελάχιστη διαφορά στην τιμή. Στο site της Continental βλέπω και κάποια με την ένδειξη SSR (self supporting runflat), τα οποία αν καταλαβαίνω δεν κλατάρουν εντελώς αν χάσουν αέρα.
Μ' αυτά τι παίζει; Κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι στην Ελλάδα; Γιατί να μην τους προτιμήσει κανείς; Είναι θέμα κόστους ή χάνεις και κάτι από την απόδοσή τους; -
πανε ρε αρχηγε σε ενα λαστιχαδικο και βαλε ενα απο τα δυο (οσο πιο φρεσκια παραγωγη να ειναι) και ηρεμησε....
μην την ψαχνεις τοσο πολυ........μενεις περισσοτερο καιρο με αχριστα λαστιχα στο δρομο...εισαι επικινδυνος για σενα / την οικογενια σου / τους αλλους.......
-
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Ψάχνοντας λοιπόν online για τα Michelin Primacy HP και ContiPremiumcontact 2 που μου προτείνατε, βλέπω ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι. Π.χ. στο elastika-online.gr τα βρίσκω σκέτα, τα βρίσκω και με 'προστασία πλαισίου' (τι είναι αυτό;) με ελάχιστη διαφορά στην τιμή. Στο site της Continental βλέπω και κάποια με την ένδειξη SSR (self supporting runflat), τα οποία αν καταλαβαίνω δεν κλατάρουν εντελώς αν χάσουν αέρα.
Μ' αυτά τι παίζει; Κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι στην Ελλάδα; Γιατί να μην τους προτιμήσει κανείς; Είναι θέμα κόστους ή χάνεις και κάτι από την απόδοσή τους;προστασία πλαισίου ... είναι μια λαστιχένια λορίδα που εξέχει στα πλάγια για να τα προστατεύει από τα πεζοδρόμια.
SSR νομίζω δεν μπορείς να βάλεις αν δεν έχεις την αντίστοιχη ζάντα. είναι πιο βαριά (χάνεις σε δυναμικά χαρακτηριστικά) με χειρότερη άνεση.
+1 για τα premium contact2
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πανε ρε αρχηγε σε ενα λαστιχαδικο και βαλε ενα απο τα δυο (οσο πιο φρεσκια παραγωγη να ειναι) και ηρεμησε....Δεν είναι τόσο απλό. Τα πρωινά δουλεύω σε άλλη πόλη με άλλο αυτοκίνητο, τα απογεύματα είναι κλειστά εκτός από την Πέμπτη, βάλε και ότι τα περισσότερα λαστιχάδικα - συνεργεία ούτως ή άλλως ακολουθούν συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 4-5 το απόγευμα και δεν ανοίγουν μετά... Πρέπει να πάρω άδεια για να αλλάξω λάστιχα, κάτι που δεν το βλέπω πιθανό μέσα στον Αύγουστο.
Και στο κάτω - κάτω τι σε πειράζει εσένα; Ρωτάω και μαθαίνω. Ορίστε από τον johnkyr έμαθα τι είναι προστασία πλαισίου και ότι τα SSR θέλουν ειδική ζάντα. Αν δε θες μην απαντάς.
μην την ψαχνεις τοσο πολυ........μενεις περισσοτερο καιρο με αχριστα λαστιχα στο δρομο...εισαι επικινδυνος για σενα / την οικογενια σου / τους αλλους.......
Μην ανησυχείς, εδώ και 1+ χρόνο το οικογενειακό αυτοκίνητο κινείται από ελάχιστα έως καθόλου. Γι' αυτό και δεν άλλαξα λάστιχα πέρυσι τέτοια εποχή όπως είχα αρχικά προγραμματίσει.
-
Φίλε μου μην αρπάζεσε, να βοηθήσουμε θέλουμε.
Μην αγοράσεις λάστιχα απο το ιντερνετ γιατί θα επιβαρυνθείς την τοποθέτηση και αν κάποιο λάστιχο έχει πρόβλημα θα μπλέξεις μέχρι να το αλλάξεις.
Δεν νομίζω πως είναι τόσο δύσκολο να βρεις λαστιχάδικο που να είναι ανοικτό τα απογεύματα (εκτός ίσως απο την εβδομάδα αυτή) και να βάλεις ένα σωστό σετ λάστιχα -
Σε αρκετές πόλεις υπάρχει το απόγευμα ανοιχτό βουλκανιζατέρ κάτι σαν εφημερεύον φαρμακείο!!! Ψάξε αν ισχύει κάτι τέτοιο κάπου κοντά σου και δες πότε το βουλκανιζατέρ που σε ενδιαφέρει είναι ανοιχτό το απόγευμα.
-
Εδω περα 6 βουλκανιζατερ εχουμε στο Αιγιο και τα 6 ειναι πρωι απογευμα ανοιχτα!!!!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εδω περα 6 βουλκανιζατερ εχουμε στο Αιγιο και τα 6 ειναι πρωι απογευμα ανοιχτα!!!!Εδώ υπάρχουν εμπορικά καταστήματα που δεν ανοίγουν απόγευμα ούτε τις ημέρες που κανονικά είναι ανοικτή η αγορά.
Σε αρκετές πόλεις υπάρχει το απόγευμα ανοιχτό βουλκανιζατέρ κάτι σαν εφημερεύον φαρμακείο!!! Ψάξε αν ισχύει κάτι τέτοιο κάπου κοντά σου και δες πότε το βουλκανιζατέρ που σε ενδιαφέρει είναι ανοιχτό το απόγευμα.
Ενδιαφέρον αυτό, δεν το είχα σκεφτεί. Θα το κοιτάξω.
-
Και Σάββατο πρωί δεν είναι ανοιχτά ρε παιδιά τα βουλκανιζατέρ;
-
11.000χλμ με τα Sport Contact 2 και ενώ στο κέντρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση στις άκρες έχουν αρχίσει να κόβονται κομμάτια.
Εκτιμώ ότι στα 20.000χλμ θα είναι dead. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
11.000χλμ με τα Sport Contact 2 και ενώ στο κέντρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση στις άκρες έχουν αρχίσει να κόβονται κομμάτια.
Εκτιμώ ότι στα 20.000χλμ θα είναι dead.Εχεις σωστες πιεσεις;
-
Ναι. Αλλά αποφεύγω τα σπινιαρίσματα και τις εκκινήσεις, προτιμώ να το στρίβω
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ναι. Αλλά αποφεύγω τα σπινιαρίσματα και τις εκκινήσεις, προτιμώ να το στρίβωΑμα το απολαμβανεις τοτε τα λαστιχα ειναι πολυ μικρο τιμημα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ναι. Αλλά αποφεύγω τα σπινιαρίσματα και τις εκκινήσεις, προτιμώ να το στρίβω
Αμα το απολαμβανεις τοτε τα λαστιχα ειναι πολυ μικρο τιμημα
Καλά βασικά το αμάξι αυτό δεν είναι για ιδιαίτερα στριψίματα γιατί παίρνει κλίσεις αλλά όποτε βρεθεί καλή στροφή χωρίς κίνηση δίνω γερά
-
Χτες βαλαμε στο αμαξι τα goodyear excellence σε διαστασεις 215/45/17.Με δεικτη ταχυτητας V.Ελπισω να βγουνε καλα.
-
Σε 14άρα ζάντα για Aygo τι λάστιχο βάζουμε? Χρήση εντός πόλης κυρίως με λίγη ΑΟ και ακόμα λιγότερη Εθνική οδο.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Χτες βαλαμε στο αμαξι τα goodyear excellence σε διαστασεις 215/45/17.Με δεικτη ταχυτητας V.Ελπισω να βγουνε καλα.Γράψε εντυπώσεις, γιατί δεν έχουμε πληροφορία γι αυτά.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε 14άρα ζάντα για Aygo τι λάστιχο βάζουμε? Χρήση εντός πόλης κυρίως με λίγη ΑΟ και ακόμα λιγότερη Εθνική οδο.Ό,τι και να βάλεις, δεν θα δεις διαφορά. Βάλε κάτι φτηνό μάλλον...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]