-
Ευχαριστώ Στέλιο.
-
Πιο συγκεκριμένα το 'άλμα' από την 175/65/r14 σε 185/60/r14 έχει πραγματοποιηθεί στο Getz 1,4 της κοπέλας μου.Από τα Kumho Powermax σε Michelin Pilot Exalto2.
Η διαφορά σε πρόσφυση από το πριν στο μετά είναι τουλάχιστον αλματώδης.Η βελτίωση στο φρενάρισμα αποστομωτική.
Με αυτά τα λάστικα (Pe2) ακόμα και ένα Getz αποκτάει πλέον παραπάνω από πολύ αξιοπρεπή συμπεριφορά στο δρόμο.Ολική επαναφορά.
-
Καλησπέρα!!!
Τώρα πρωτομπαίνω στο forum και αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς για το ποια ελαστικά της TOYO ειναι αντίστοιχα με τα Pirelli p zero rosso τα οποία φοράω στο αυτοκίνητο μου σε διαστάσεις 225/45/17. Σκέφτομαι σύντομα να αλλάξω τα ελαστικά μου και επείδη η ΤΟΥΟ σε συνεργασία με την ΕΚΟ εχουν βγάλει μία προσφορά θα ήθελα να κοιτάξω τα χαρακτηριστικά των ελαστικών αυτών για να τα συγκρίνω, και εφόσον είναι αντίστοιχα καλά να τα πάρω. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ οτι τα pirelli με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και για την απόδοση τους, και για την διάρκεια ζωής τους αλλα και με την εγγύηση tirelife την οποία χρησιμοποίησα σε χτυπημένο ελαστικό χωρίς κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης kolintz έγραψε:
Καλησπέρα!!!
Τώρα πρωτομπαίνω στο forum και αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς για το ποια ελαστικά της TOYO ειναι αντίστοιχα με τα Pirelli p zero rosso τα οποία φοράω στο αυτοκίνητο μου σε διαστάσεις 225/45/17. Σκέφτομαι σύντομα να αλλάξω τα ελαστικά μου και επείδη η ΤΟΥΟ σε συνεργασία με την ΕΚΟ εχουν βγάλει μία προσφορά θα ήθελα να κοιτάξω τα χαρακτηριστικά των ελαστικών αυτών για να τα συγκρίνω, και εφόσον είναι αντίστοιχα καλά να τα πάρω. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ οτι τα pirelli με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και για την απόδοση τους, και για την διάρκεια ζωής τους αλλα και με την εγγύηση tirelife την οποία χρησιμοποίησα σε χτυπημένο ελαστικό χωρίς κανένα πρόβλημα.Μπορείς να βάλεις τα Toyo Τ1R που παίζουν στην ιδια κατηγορία. Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλά όσο τα pirelli τα οποία είχα δοκιμάσει σε ένα 207 rallye και ήταν όντως εξαιρετικά. ΤΑ Τ1R δεν τα έχω δοκιμάσει πάντως έχω ακούσει καλά λόγια.
Ρίξε μια ματίά εδώ αν θέλεις
http://toyotires.com/tire/pattern/proxes-t1r -
Μια βοήθεια και σε εμένα.
Έχω το Avensis (αγορά Μάρτιος 2005) και θέλω να αλλάξω λάστιχα. Φοράει τα μαμά που είναι Bridgestone Turanza 205/55/R16 91V. Έχω κάνει 65000 χλμ μ' αυτά, το πέλμα τους είναι στα 4 χιλιοστά και στο service μου είπανε ότι πρέπει να τα αλλάξω γιατί έχουν σκληρύνει από την πολυκαιρία. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά πέρα από τον 1ο προς 2ο χρόνο, αλλά υποθέτω ότι με το στυλ οδήγησης που έχω δεν φαίνεται. Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω είτε στην Εγνατία οδό (περίπου με 150 χ.α.ώ πάω) είτε σε εθνικές οδούς με αρκετές ευθείες όπου εκεί πάω με 100 - 130 χ.α.ώ. Γενικά οδηγώ ήρεμα χωρίς καθόλου απότομες εκκινήσεις, ελάχιστα απότομα φρεναρίσματα. Μόνο σε ανοικτές καμπές πάω μάλλον με αρκετά περισσότερα από το μέσο όρο. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει 8 με 10000 χιλιόμετρα το χρόνο για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
Τι μου προτείνεται να βάλω;
-
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Μια βοήθεια και σε εμένα.Έχω το Avensis (αγορά Μάρτιος 2005) και θέλω να αλλάξω λάστιχα. Φοράει τα μαμά που είναι Bridgestone Turanza 205/55/R16 91V. Έχω κάνει 65000 χλμ μ' αυτά, το πέλμα τους είναι στα 4 χιλιοστά και στο service μου είπανε ότι πρέπει να τα αλλάξω γιατί έχουν σκληρύνει από την πολυκαιρία. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά πέρα από τον 1ο προς 2ο χρόνο, αλλά υποθέτω ότι με το στυλ οδήγησης που έχω δεν φαίνεται. Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω είτε στην Εγνατία οδό (περίπου με 150 χ.α.ώ πάω) είτε σε εθνικές οδούς με αρκετές ευθείες όπου εκεί πάω με 100 - 130 χ.α.ώ. Γενικά οδηγώ ήρεμα χωρίς καθόλου απότομες εκκινήσεις, ελάχιστα απότομα φρεναρίσματα. Μόνο σε ανοικτές καμπές πάω μάλλον με αρκετά περισσότερα από το μέσο όρο. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει 8 με 10000 χιλιόμετρα το χρόνο για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
michelin primacy hp
continental prenium contact 2 -
continental prenium contact 2
michelin primacy hp -
Μια βοήθεια και σε εμένα.Έχω το Avensis (αγορά Μάρτιος 2005) και θέλω να αλλάξω λάστιχα. Φοράει τα μαμά που είναι Bridgestone Turanza 205/55/R16 91V.** Έχω κάνει 65000 χλμ μ' αυτά**, το πέλμα τους είναι στα 4 χιλιοστά και στο service μου είπανε ότι πρέπει να τα αλλάξω γιατί έχουν σκληρύνει από την πολυκαιρία. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά πέρα από τον 1ο προς 2ο χρόνο, αλλά υποθέτω ότι με το στυλ οδήγησης που έχω δεν φαίνεται. Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω είτε στην Εγνατία οδό (περίπου με 150 χ.α.ώ πάω) είτε σε εθνικές οδούς με αρκετές ευθείες όπου εκεί πάω με 100 - 130 χ.α.ώ. Γενικά οδηγώ ήρεμα χωρίς καθόλου απότομες εκκινήσεις, ελάχιστα απότομα φρεναρίσματα. Μόνο σε ανοικτές καμπές πάω μάλλον με αρκετά περισσότερα από το μέσο όρο. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει 8 με 10000 χιλιόμετρα το χρόνο για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
Δεν θα ειμαι αρεστός... αλλά...
θες ΠΟΛΥ βοηθεια γενικότερα αμα εχεις γραψει 65κ χλμετρα με τα ίδια λάστιχα! Consider ur self lucky to be alive! Οτι και να βάλεις καλύτερο θα είναι απο τον κινούμενο χάρο που έχεις!
Απλά αλλαξε τα με κάτι αλλο... οτιδήποτε!
Συγνώμη αν θίχτηκες... αλλα 65κ με τα ίδια λάστιχα θεωρείτε βαριά αμέλεια...
-
Μαζί με όσα είπαν οι προηγούμενοι να υποθέσω πως δεν σταύρωσες ποτέ τα λάστιχα μπροστά-πίσω, έτσι ;
Απορώ πως δεν κατάλαβες καμία διαφορά
Και εγώ ψηφίζω Conti premium contact 2 -
Καλά έκανε που δεν τα σταύρωσε, άσχημα έκανε που τα κράτησε 65Κ χλμ και με πέλμα 4mm...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλά έκανε που δεν τα σταύρωσε, άσχημα έκανε που τα κράτησε 65Κ χλμ και με πέλμα 4mm...Αν κάνει 65κ χλμ με το ίδιο λάστιχο ένα μπρός πίσω ανα 20κ δεν είναι κακή ιδέα...Καλύτερη θα ηταν να τα άλλαζε στα 50κ βέβαια αλλα...Τεσπά.
-
Καλό είναι να βάλει λάστιχα.... γιατί αυτά που έχει δεν λέγονται πια λάστιχα.... καλύματα για ζάντες είναι!
Αφού συμβιώνει με αυτά τόσο καιρό μάλλον οι απαιτήσεις του δεν είναι υψηλές οπότε ας βάλει όποια θέλει, αρκεί να είναι καινούργια, ας βάλει τα πιο φτηνά αλλά να τα αλλάξει μετά από 2 το πολύ 3 χρόνια.Κάποτε είχα ξεμείνει κι εγώ με κάτι αρχαία λάστιχα με πέλμα μεν, σαν ξύλινα όμως δε. Απίστευτο σπινάρισμα και δυσκολία ανάβασης σε ανηφόρα κι ας ήταν και πισωκίνητο. Τουλάχιστον ήταν διασκεδαστικό... (αλλά πολύ επικίνδυνο σε βροχή)
-
@corsair δεν θίγομαι εύκολα και επιπλέον περίμενα απαντήσεις σαν τις δικές σου, αν και περίμενα να μου την πείτε για τα χρόνια που τα έχω και όχι τόσο για τα χιλιόμετρα. Μπορεί να μην μπαίνω και πολύ στο forum τελευταία λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά έχω διαβάσει πάρα πολύ όταν πρωτογράφτηκα και ήμουν και φανατικός αναγνώστης των 4τροχών για πάνω από 10ετία. Γνωρίζω ότι η άποψη που επικρατεί σ' αυτό το forum (και σε άλλα παρόμοια) είναι αλλαγή κάθε 30 - 40.000 χλμ ή κάθε 2-3 χρόνια το πολύ και ίσως να είναι και σωστή, αλλά έχεις ιδέα τι γίνεται στην πραγματικότητα;
@bathan τα έχω αλλάξει μπρος πίσω 4 φορές μέχρι τώρα (κάθε 15.000 χλμ περίπου). Όπως είπα κατάλαβα διαφορά στις αρχές του 2ου χρόνου περίπου όταν είχα ακόμη 15 - 20.000 χλμ. Από εκεί και πέρα όχι δεν κατάλαβα κάτι άλλο. Λες να είχαν τελειώσει από τότε;
@markvag γιατί θα είχα κάνει καλά αν δεν τα είχα σταυρώσει; Ο νόμος θέτει ως ελάχιστο επιτρεπτό όριο τα 1.6mm και στα περισσότερα sites που κοίταξα προτείνουν αντικατάσταση στα 3-4mm για περισσότερη ασφάλεια, γιατί εσύ θεωρείς τα 4mm πολύ λίγα; Δηλαδή στα πόσα έπρεπε να τα αλλάξω; Στα 6mm ας πούμε; Κάπου διάβασα ότι καινούργια τα λάστιχα έχουν περίπου 8mm βάθος πέλματος, είναι σωστό αυτό;
Και επί της ουσίας μέχρι τώρα έχουμε 2 ψήψους στα continental prenium contact 2 και 1 στα michelin primacy hp.
-
η άποψη που επικρατεί σ' αυτό το forum (και σε άλλα παρόμοια) είναι αλλαγή κάθε 30 - 40.000 χλμ ή κάθε 2-3 χρόνια το πολύ και ίσως να είναι και σωστή,Η άποψη αυτή επικρατεί σε όλη τη χώρα, όχι σε ένα φόρουμ. Τα λάστιχα σου είναι αδύνατο να βρίσκονται έστω σε κακή κατάσταση. Δεν τα νιώθεις στην οδήγηση να γλυστράνε, να σπινάρουν έντονα? Στη βροχή δε?
-
Για τις ανάγκες που περιγράφεις και από μένα ψήφο στα continental prenium contact 2. Υπάρχουν βέβαια και τα Michelin energy saver με καλή κριτική από τους 4Τ σε αυτή τη διάσταση. Απλά πέρα από τα τρία χρόνια καλό είναι να μην τα κρατάς γιατί απλά είναι τελειωμένα από τη διάβρωση.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
η άποψη που επικρατεί σ' αυτό το forum (και σε άλλα παρόμοια) είναι αλλαγή κάθε 30 - 40.000 χλμ ή κάθε 2-3 χρόνια το πολύ και ίσως να είναι και σωστή,
Η άποψη αυτή επικρατεί σε όλη τη χώρα, όχι σε ένα φόρουμ. Τα λάστιχα σου είναι αδύνατο να βρίσκονται έστω σε κακή κατάσταση. Δεν τα νιώθεις στην οδήγηση να γλυστράνε, να σπινάρουν έντονα? Στη βροχή δε?
για να το κάνω ακόμη πιο αυστηρό, με τις κλιματολογικές συνθήκες εν Ελλάδι θα άλλαζα λάστιχα μετά από κάθε δεύτερο καλοκαίρι ή/και μεταξύ 25οοο κι 35οοο χλμ εφόσον το αυτοκίνητο κινείται τακτικά και όταν σταθμεύει βρίσκεται σε σκιερό μέρος επί το πλείστον...
-
Και επί της ουσίας μέχρι τώρα έχουμε 2 ψήψους στα continental prenium contact 2 και 1 στα michelin primacy hp.τώρα ψηφίζω michelin primacy hp
-
ρωτησα σημερα στην πατρα σε γνωστο λαστιχα για pirelli p zero nero 195-45-16 και μου ειπε 450 ευρω γιατι που φενετε οτι ειναι πανακριβα.ειχα πληρωσει τα exalto 420 πριν 3 χρονια...και τωρα τα p zero τοσο ακριβα...
-
Δε βαζεις τα michelen λεω εγω???
-
@markvag γιατί θα είχα κάνει καλά αν δεν τα είχα σταυρώσει; Ο νόμος θέτει ως ελάχιστο επιτρεπτό όριο τα 1.6mm και στα περισσότερα sites που κοίταξα προτείνουν αντικατάσταση στα 3-4mm για περισσότερη ασφάλεια, γιατί εσύ θεωρείς τα 4mm πολύ λίγα; Δηλαδή στα πόσα έπρεπε να τα αλλάξω; Στα 6mm ας πούμε; Κάπου διάβασα ότι καινούργια τα λάστιχα έχουν περίπου 8mm βάθος πέλματος, είναι σωστό αυτό;
Και επί της ουσίας μέχρι τώρα έχουμε 2 ψήψους στα continental prenium contact 2 και 1 στα michelin primacy hp.
Το όριο του νόμου είναι εντελώς γελοίο. Έχω οδηγήσει λάστιχα με πέλμα κάπου στα 2mm για τα οποία οι λέξεις 'μηδενικό κράτημα' ήταν κοπλιμέντο. Επίσης, λάβε υπόψη ότι λάστιχα σαν τα Energy έχουν εξαιρετικά μεγάλο δείκτη φθοράς (=δεν φθείρονται εύκολα) και άρα δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί το πέλμα... Έχω δει Energy φορεμένο σε αυτοκίνητο από το εργοστάσιο (το αυτοκίνητο είχε 10 χρόνια τα ίδια λάστιχα και είχε κάνει πάνω από 160.000χλμ) και είχαν πιο πολύ πέλμα από τα δικά μου μετά από 20.000χλμ... Φυσικά το αμάξι (Xsara 1.4 75ps) σπίναρε στο στεγνό για πλάκα, ενώ από φρενάρισμα...
Στην Ελλάδα, με τον ήλιο πιστεύω ότι λάστιχο φορεμένο στα 3 χρόνια θέλει πέταμα.
Προσωπικά αλλάζω τα λάστιχα στα 40.000χλμ (δηλαδή τα τελευταία 2-3 χρόνια 1 φορά το χρόνο... με τα χλμ που κάνω...). Επίσης, μετά από δοκιμές στην πίστα και τα 4mm μου φαίνονται λίγα...Ιδίως όταν βρέχει... και όταν πας να φρενάρεις... Στο 206 φοράω Conti premium contact 2 και μετά τα 30.000χλμ περίπου πέφτουν αισθητά. Τα τελευταία τα άλλαξα στα 46,5Κ χλμ και πλέον δεν κρατούσαν καθόλου... Και είχαν σίγουρα πάνω από 4mm πέλμα...Είχαν όμως ξεραθεί τελείως...
Έχοντας οδηγήσει και τα δύο λάστιχα (primacy / premium contact) θα πρότεινα τα premium contact. Πολύ καλύτερα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]