-
Τι άποψη έχουμε για patch-μασον στο εσωτερικό προφιλ του ελαστικου? Βαρεσα πολύ άσχημα και με τερμα γκαζι ενα κοψιμο στην ασφαλτο και στο προφίλ εχανε αέρα λες και το τρυπησες με καρφίτσα, με σαπουνόνερο βρήκα απο που. Η ζαντα φαίνεται να επιβιωσε. Μου είπαν οτι δεν είναι τίποτα αφού δεν σκιστηκε. Αν μετά απο καιρό χάσει (δεν νμζω) ξέρει κανείς τι μασον να αγοράσω, βγαινουν ενα σωρο είδη. Θα επισκευαστει με πρεσσαρισμα και οχι θέρμανση.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με saver κλπ
Γι 'αυτό και θα 'θελα να τα αποφύγω.Ειδικά για τα EcoContact της Continental έχω κάκιστες εμπειρίες σε βροχή και δε θέλω με τπτ να τα βάλω, ενώ υπάρχουν στη διάστασή μου.
Τα Primacy τα είχα σε Α3 και τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά δεν βγαίνουν σε τέτοια διάσταση δυστυχώς.
Συμφωνώ απόλυτα για τα ελεεινά eco contact. Αν δεν το είχα, δεν θα πίστευα ότι ένας premium κατασκευαστής ελαστικών θα έβγαζε στην αγορά ένα τόσο χάλια λάστιχο. Επίσης, θεωρώ μεγάλο ατόπημα της Hyundai να τα επιλέξει ως πρώτης τοποθέτησης! Το Vitara του μπατζανακη, φοράει και αυτό τα ίδια...........
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Τι άποψη έχουμε για patch-μασον στο εσωτερικό προφιλ του ελαστικου? Βαρεσα πολύ άσχημα και με τερμα γκαζι ενα κοψιμο στην ασφαλτο και στο προφίλ εχανε αέρα λες και το τρυπησες με καρφίτσα, με σαπουνόνερο βρήκα απο που. Η ζαντα φαίνεται να επιβιωσε. Μου είπαν οτι δεν είναι τίποτα αφού δεν σκιστηκε. Αν μετά απο καιρό χάσει (δεν νμζω) ξέρει κανείς τι μασον να αγοράσω, βγαινουν ενα σωρο είδη. Θα επισκευαστει με πρεσσαρισμα και οχι θέρμανση.Το εσωτερικό patch είναι η καλύτερη λύση (πολύ ανώτερη από το κορδόνι). Προσοχή όμως, πρέπει το κόψιμο να είναι στο πέλμα του ελαστικού, αν είναι στο πλαϊνό, συνίσταται η αντικατάσταση του, καθώς είναι δομικό θέμα του σκελετού.
-
Εγώ παιδιά πάντως μετά από πάτημα βιδας και επισκευή με εσωτερικό patch, ενώ στην αρχη δεν έχανε ούτε ένα psi , τώρα έχει αρχίσει και χάνει σιγά σιγά αέρα..
Νόμιζα και εγώ ότι ήταν ότι καλύτερο αλλά τι έγινε τώρα δε ξέρω... θεωρώ ότι μπορεί να είναι από το μπάλωμα.. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγώ παιδιά πάντως μετά από πάτημα βιδας και επισκευή με εσωτερικό patch, ενώ στην αρχη δεν έχανε ούτε ένα psi , τώρα έχει αρχίσει και χάνει σιγά σιγά αέρα..
Νόμιζα και εγώ ότι ήταν ότι καλύτερο αλλά τι έγινε τώρα δε ξέρω... θεωρώ ότι μπορεί να είναι από το μπάλωμα..Μπορεί να είναι από αλλού. Πήγαινε σε ένα βουλκανιζατέρ και ζήτα να βάλουν όλον τον τροχό στο βαρέλι με το νερό που έχουν και θα φανεί από που χάνει. Όσες φορές έκανα πάντως το συγκεκριμένο μπάλωμα, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ίσως ο δικός σου δεν έκανε σωστή δουλειά (το τρόχισε πρώτα;).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι άποψη έχουμε για patch-μασον στο εσωτερικό προφιλ του ελαστικου? Βαρεσα πολύ άσχημα και με τερμα γκαζι ενα κοψιμο στην ασφαλτο και στο προφίλ εχανε αέρα λες και το τρυπησες με καρφίτσα, με σαπουνόνερο βρήκα απο που. Η ζαντα φαίνεται να επιβιωσε. Μου είπαν οτι δεν είναι τίποτα αφού δεν σκιστηκε. Αν μετά απο καιρό χάσει (δεν νμζω) ξέρει κανείς τι μασον να αγοράσω, βγαινουν ενα σωρο είδη. Θα επισκευαστει με πρεσσαρισμα και οχι θέρμανση.
Το εσωτερικό patch είναι η καλύτερη λύση (πολύ ανώτερη από το κορδόνι). Προσοχή όμως, πρέπει το κόψιμο να είναι στο πέλμα του ελαστικού, αν είναι στο πλαϊνό, συνίσταται η αντικατάσταση του, καθώς είναι δομικό θέμα του σκελετού.
Η τρύπα οπτικά δεν φαίνεται, σαν τρυπημα καρφιτσας, μονο με σαπουνόνερο τη βρήκα. Είναι στο πλαινο. Είχα πάρει κάποια patch απο μια έκθεση, εντάξει για αυτη τη δουλειά που θέλω δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Το θέμα είναι ότι προβληματιστηκα απο την ποικιλία που υπάρχει στο νετ, αλλα για πελμα, αλλα και για πλαινο, αλλα για radial, δν ξερω τι θα μπει. Τα λάστιχα ολοκαίνουρια. Αν δεν μου γεμίσει το μάτι το patch θα παω σε άλλο.
-
Τελικά παρήγγειλα καινούργιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νόμιζα και εγώ ότι ήταν ότι καλύτερο αλλά τι έγινε τώρα δε ξέρω... θεωρώ ότι μπορεί να είναι από το μπάλωμα..Μπορεί να είναι από αλλού. Πήγαινε σε ένα βουλκανιζατέρ και ζήτα να βάλουν όλον τον τροχό στο βαρέλι με το νερό που έχουν και θα φανεί από που χάνει. Όσες φορές έκανα πάντως το συγκεκριμένο μπάλωμα, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ίσως ο δικός σου δεν έκανε σωστή δουλειά (το τρόχισε πρώτα;).
Το τροχισε και πολυ καλα μαλιστα Αλεξανδρε, σε φαση που λεω θα βγει απο την αλλη μερια.. χεχε
Πολυ γνωστος μου το παιδι που εχει το βουλκανιζατερ και ημουν μπροστα σε ολη τη διαδικασια.. Γιαυτο εχω παραξενευτει που χανει.. αλλα μου εβαλες ιδεες τωρα μηπως ειναι απο πουθενα αλλου... βαλβιδα?? καμια αλλη βιδα που δεν εχω δει?? Θα το ψαξω... -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ηρθε η ώρα για αλλαγή λάστιχα. ΔΙάσταση 185/60r15.Είχα βάλει 2 φορές τα premiumcontact5 από τα οποία είμαι απίστευτα ικανοποιημένος.
Το πρόβλημά μου είναι ότι στα 5 αυτή η διάσταση καταργήθηκε, ενώ στα 6 δεν έχει έρθει ακόμα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα έρθει.Ποια είναι πιο κοντά σε αίσθηση αν έχει κανένας άποψη;
Michelin Energysaver ή Dunlop Sport Blueresponse?
Τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα στο καθένα;Σε Clio 3 (εάν δεν κάνω λάθος, σε αυτό δε θα τα βάλεις; ) έβαλα περισυ τον Ιούλιο τα Bridgestone T005, σε διάσταση 185/60/15, δείκτης Η. Έβγαλαν επάξια το καυτό ελληνικό καλοκαίρι και τις βροχές-κρύα του χειμώνα. Μετα από σχεδόν 12.000 χλμ μονο καλα λόγια έχω να πω: Πολύ καλη πρόσφυση & φρενάρισμα σε βρεγμένο και στεγνό, με ανάλογο feedback σε τιμόνι , ήσυχη κύλιση, άνετα γενικώς, χωρίς να είναι και τόσο μαλακα. Μου εμπνεουν ασφαλεια και εμπιστοσύνη. Από φθορά έως τώρα, δείχνουν αρκετά στιβαρά. Εάν θυμάμαι καλα, 250€ κόστισαν, με εγγύηση. Γενικά τα προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για το Clio νιώθω οτι του πάνε γάντι.
Τα Dunlop Sportbluresponse τα φοράω σε ένα Fabia, σε 185/60/14 Η, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά & απόδοση με τα Τ005, δλδ εξίσου καλα, όμως τα Bridge μου φαίνονται ελαφρώς καλύτερα σε αισθηση τιμονιού (ίσως επειδή κυρίως το Clio υπερτερεί εξ ορισμού στο τιμόνι). Δεν κρύβω ότι επηρεάστηκα θετικά και από διαφορα reviews & συγκριτικά που διάβασα για τα Τ005 (που όμως-πολύ σωστα θα μου πείτε-ίσως δεν έχουν και πολλή σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και τους δρόμους της...)
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Τι τρόποι υπάρχουν ώστε να προστατεύεται κανείς όταν φουσκώνει τα λάστιχά του σε βενζινάδικο που έχει ελαττωματική -ως προς τις ενδείξεις- τρόμπα αέρα;
-
Να μην τα φουσκώσει.
-
Να πάρει δικό του μανόμετρο, φτηνό είναι.
-
Ο χρήστης bsg2050 έγραψε:
Να πάρει δικό του μανόμετρο, φτηνό είναι.Δηλαδή; Τι κάνει ένα μανόμετρο; Έχεις να προτείνεις κάποιο;
-
Απλός τύπου μολύβι:
Ψηφιακός:
-
Μπορείς να τα φουσκώνεις παραπάνω σε κάποιο βενζινάδικο επιστρέφοντας κοντά στο σπίτι σου και το πρωί όταν θα είναι κρύα τα λάστιχα πριν ξεκινησεις, με ένα αξιόπιστο μετρητή να ξεφουσκώνεις όσο πρέπει για να είναι ακριβώς εκεί που θες οι πιέσεις σίγουρα.
Γενικά, μην ξεφουσκώνεις όταν είναι ζεστά τα λάστιχα, αφού ως γνωστον με τη θερμοκρασία ανεβαίνει η πίεσή τους.Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Ηρθε η ώρα για αλλαγή λάστιχα. ΔΙάσταση 185/60r15.
Είχα βάλει 2 φορές τα premiumcontact5 από τα οποία είμαι απίστευτα ικανοποιημένος.
Το πρόβλημά μου είναι ότι στα 5 αυτή η διάσταση καταργήθηκε, ενώ στα 6 δεν έχει έρθει ακόμα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα έρθει.Ποια είναι πιο κοντά σε αίσθηση αν έχει κανένας άποψη;
Michelin Energysaver ή Dunlop Sport Blueresponse?
Τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα στο καθένα;Σε Clio 3 (εάν δεν κάνω λάθος, σε αυτό δε θα τα βάλεις; ) έβαλα περισυ τον Ιούλιο τα Bridgestone T005, σε διάσταση 185/60/15, δείκτης Η. Έβγαλαν επάξια το καυτό ελληνικό καλοκαίρι και τις βροχές-κρύα του χειμώνα. Μετα από σχεδόν 12.000 χλμ μονο καλα λόγια έχω να πω: Πολύ καλη πρόσφυση & φρενάρισμα σε βρεγμένο και στεγνό, με ανάλογο feedback σε τιμόνι , ήσυχη κύλιση, άνετα γενικώς, χωρίς να είναι και τόσο μαλακα. Μου εμπνεουν ασφαλεια και εμπιστοσύνη. Από φθορά έως τώρα, δείχνουν αρκετά στιβαρά. Εάν θυμάμαι καλα, 250€ κόστισαν, με εγγύηση. Γενικά τα προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για το Clio νιώθω οτι του πάνε γάντι.
Τα Dunlop Sportbluresponse τα φοράω σε ένα Fabia, σε 185/60/14 Η, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά & απόδοση με τα Τ005, δλδ εξίσου καλα, όμως τα Bridge μου φαίνονται ελαφρώς καλύτερα σε αισθηση τιμονιού (ίσως επειδή κυρίως το Clio υπερτερεί εξ ορισμού στο τιμόνι). Δεν κρύβω ότι επηρεάστηκα θετικά και από διαφορα reviews & συγκριτικά που διάβασα για τα Τ005 (που όμως-πολύ σωστα θα μου πείτε-ίσως δεν έχουν και πολλή σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και τους δρόμους της...)
Sent from my iPhone using TapatalkΤα dunlop sport bluresponse τι λένε από άποψη φθοράς?? Σκεφτόμουν για αυτά σε 185/65/15, με προβλημάτισε όμως που σε σχόλια αλλά και σε καποια τεστ αναφερουν γρήγορη φθορά, επίσης τι λένε από αντοχή στο χρόνο? Ψωριαζουν ή δημιουργούνται ραγαδες μετά από 2-3 χρονια? Έχω τα εcocontact 5 εδώ και 4+ χρόνια με 43000χλμ. Πέλμα 4,5-5mm και χωρίς ραγαδες .Απλά θέλω ένα πιο αθόρυβο ελαστικό και αυτό βγάζει τον μικρότερο θόρυβο βάση της ενεργειακής ετικέτας.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα Dunlop SportBluresponse τα έχω από τον Οκτώβριο του 2017 & έχουν κάνει σχεδόν 20.000 χλμ (πρόσφατα τους άλλαξα θέση εμπρός-πίσω). Με τις σωστές πιέσεις πάντα & παρκαρισμενο σε πυλωτή, δείχνουν ακόμη φρέσκα, δίχως φιτιλιάσματα, ραγάδες & ξεραΐλες, & δε φαίνεται να έχουν χάσει τις αρχικές τους ιδιότητες. Θα τα χαρακτήριζα μέτρια προς μαλακά & αθόρυβα (δείκτες κατανάλωσης-φρένου στο βρεγμένο-θορύβου: C, B, 67dB). Ειδικά για το θόρυβο & την άνεση-κύλιση, είδα μεγάλη αναβάθμιση όταν αντικατέστησαν τα γερασμένα Toyo Proxes CF1.
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Τα dunlop sport bluresponse τι λένε από άποψη φθοράς?? Σκεφτόμουν για αυτά σε 185/65/15, με προβλημάτισε όμως που σε σχόλια αλλά και σε καποια τεστ αναφερουν γρήγορη φθορά, επίσης τι λένε από αντοχή στο χρόνο? Ψωριαζουν ή δημιουργούνται ραγαδες μετά από 2-3 χρονια?Τα έχω στο Panda σε (διάσταση ποδηλάτου ) από τον Μάρτιο του 2017 και έχω κάνει 20.000χλμ περίπου. Είναι σχεδόν σαν καινούργια, τοσο εμφανησιακά όσο και στον δρόμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα λάστιχα.
-
Τα συγκεκριμένα Dunlop τα φοράει ακόμα το Almera που οδηγούσα πριν(τώρα ο πατέρας μου) σε 185/60/14.
Στην αρχή είναι πραγματικά καλό το λάστιχο τόσο που δεν το πιστεύεις... Και ειδικά στο βρεγμένο σου δείχνει απίστευτη σιγουριά και πρόσφυση.
Μετά τα 25Κ χλμ. ομως έπεσαν απότομα τόσο που με χάλασαν θα έλεγα. Σπινατισματα στην αρχή.. αμέσως σβαρνιζαν οι τροχοί σε φρενάρισμα.. Ευτυχώς σε πλευρική πρόσφυση δεν ήταν τόσο χάλια..Μία υποσημείωση. Στην αρχή το αυτοκίνητο το οδηγουσα εγώ και λίγο τα εσκισα.. Δεν ξέρω μήπως για αυτό και η απότομη πτωση..
Ακόμα τα φοράει το αυτοκίνητο και έχουν πάνω 50Κ χλμ. Παρόλο που δείχνει να είναι καλό λάστιχο μου άφησε μια άσχημη εντύπωση και την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι άλλο...
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παρόμοια με τα Dunlop SportBluresponse είναι και τα Goodyear Efficient Grip Performance (αδελφές εταιρίες γαρ). Μοιάζουν πολύ και στο σχέδιο και έχουν ίδιους δείκτες. Ίσως τα δοκιμάσω στην επόμενη αλλαγή στο Fabia, έτσι, για να δω τη διαφορά (αν έβγαινε το Τ005 σε 185/60/14 όμως, αυτό θα προτιμούσα).
Sent from my iPhone using Tapatalk.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]