-
@Δούκας,το Τ005 υπάρχει σε 185/60/14.
https://www.bridgestone.gr/ελαστικά-αυτοκινήτων-4x4-ημιφορτηγών/turanza/t005/tyre-sizes/ -
Ο χρήστης baltas έγραψε:
Μπορείς να τα φουσκώνεις παραπάνω σε κάποιο βενζινάδικο επιστρέφοντας κοντά στο σπίτι σου και το πρωί όταν θα είναι κρύα τα λάστιχα πριν ξεκινησεις, με ένα αξιόπιστο μετρητή να ξεφουσκώνεις όσο πρέπει για να είναι ακριβώς εκεί που θες οι πιέσεις σίγουρα.Πώς επιλέγει όμως κάποιος έναν αξιόπιστο μετρητή;
-
Ο χρήστης dragonslayer έγραψε:
https://www.bridgestone.gr/ελαστικά-αυτοκινήτων-4x4-ημιφορτηγών/turanza/t005/tyre-sizes/Σε ευχαριστώ! Μέχρι πρότινος που είχα δει, δεν έβγαιναν σε αυτή τη διάσταση. Στα υπόψιν, λοιπόν.
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
https://www.bridgestone.gr/ελαστικά-αυτοκινήτων-4x4-ημιφορτηγών/turanza/t005/tyre-sizes/Σε ευχαριστώ! Μέχρι πρότινος που είχα δει, δεν έβγαιναν σε αυτή τη διάσταση. Στα υπόψιν, λοιπόν.
Sent from my iPhone using Tapatalk.
Σε σχέση με τα άλλα που λες και αν όντως τα Dunlop είναι ίδια με τα κάτω του μετρίου βαθμού Goodyear Grip efficiency performance, πας δαγκωτο στα Bridgestone. Μάλιστα κάτι ακόμη θετικό για τα Bridgestone είναι ότι έχουν εγγύηση σκασιματος ελαστικού για οποιοδήποτε λόγο. Ασήμαντο θα πει κανείς, αλλά όταν είχα βάλει καινούρια τα Goodyear, μετά από 10 μέρες έπεσα σε λακούβα-κρατηρα και το λάστιχο έσκασε αμέσως. Δυστυχώς αναγκάστηκα να πληρώσω εκ νέου για καινούριο λάστιχο... Αυτά. Αν βέβαια τρέχει ακόμη η εγγύηση (τον Δεκέμβρη υπήρχε)
Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Σε σχέση με τα άλλα που λες και αν όντως τα Dunlop είναι ίδια με τα κάτω του μετρίου βαθμού Goodyear Grip efficiency performance, πας δαγκωτο στα Bridgestone. Μάλιστα κάτι ακόμη θετικό για τα Bridgestone είναι ότι έχουν εγγύηση σκασιματος ελαστικού για οποιοδήποτε λόγο. Ασήμαντο θα πει κανείς, αλλά όταν είχα βάλει καινούρια τα Goodyear, μετά από 10 μέρες έπεσα σε λακούβα-κρατηρα και το λάστιχο έσκασε αμέσως. Δυστυχώς αναγκάστηκα να πληρώσω εκ νέου για καινούριο λάστιχο... Αυτά. Αν βέβαια τρέχει ακόμη η εγγύηση (τον Δεκέμβρη υπήρχε)Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και τα Dunlop έχουν σίγουρα την εγγύηση αυτή.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Σε σχέση με τα άλλα που λες και αν όντως τα Dunlop είναι ίδια με τα κάτω του μετρίου βαθμού Goodyear Grip efficiency performance, πας δαγκωτο στα Bridgestone. Μάλιστα κάτι ακόμη θετικό για τα Bridgestone είναι ότι έχουν εγγύηση σκασιματος ελαστικού για οποιοδήποτε λόγο. Ασήμαντο θα πει κανείς, αλλά όταν είχα βάλει καινούρια τα Goodyear, μετά από 10 μέρες έπεσα σε λακούβα-κρατηρα και το λάστιχο έσκασε αμέσως. Δυστυχώς αναγκάστηκα να πληρώσω εκ νέου για καινούριο λάστιχο... Αυτά. Αν βέβαια τρέχει ακόμη η εγγύηση (τον Δεκέμβρη υπήρχε)
Και τα Dunlop έχουν σίγουρα την εγγύηση αυτή.
Και στα Goodyear Efficiency Grip performance πήρα αυτή την εγγύηση όταν τα αγόρασα Δεκέμβριο του 18.
-
[Μάλιστα κάτι ακόμη θετικό για τα Bridgestone είναι ότι έχουν εγγύηση σκασιματος ελαστικού για οποιοδήποτε λόγο. Ασήμαντο θα πει κανείς, αλλά όταν είχα βάλει καινούρια τα Goodyear, μετά από 10 μέρες έπεσα σε λακούβα-κρατηρα και το λάστιχο έσκασε αμέσως. Δυστυχώς αναγκάστηκα να πληρώσω εκ νέου για καινούριο λάστιχο... Αυτά. Αν βέβαια τρέχει ακόμη η εγγύηση (τον Δεκέμβρη υπήρχε)Και η Goodyear / Dunlop προσφέρει τέτοια εγγύηση για 18 μήνες. Τουλάχιστον ίσχυε μέχρι το 2018, δνε ξέρω εαν έχει αλλάξει για το 2019....θα μάθω σύντομα.
-
Κρίμα παιδιά εγώ τα είχα βάλει τον Δεκέμβρη του 2016 και δυστυχώς μετά το σκάσιμο ξαναπληρωσα ένα ακόμη ελαστικό 15 μέρες μετά. Είναι πολύ θετικό που υπάρχει αυτό (και μιλάμε για δική σου ευθύνη και όχι για αστοχία υλικού νομίζω έτσι;)
-
Κρίμα παιδιά εγώ τα είχα βάλει τον Δεκέμβρη του 2016 και δυστυχώς μετά το σκάσιμο ξαναπληρωσα ένα ακόμη ελαστικό 15 μέρες μετά. Είναι πολύ θετικό που υπάρχει αυτό (και μιλάμε για δική σου ευθύνη και όχι για αστοχία υλικού νομίζω έτσι;)Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ναι, για οτιδήποτε πάθει
-
Πολύ χρήσιμο εξοπλισμό ασφαλείας θεωρώ τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών στα σύγχρονα οχήματα (νομίζω έχουν όλα υποχρεωτικά), καθώς μπορούν να σε ειδοποιήσουν εγκαίρως για απώλεια αέρα & να σε γλιτώσουν από κλατάρισμα & οποίες δυσάρεστες - επικίνδυνες συνέπειες.
Για τα παλιά αυτοκίνητα υπάρχει επίσης λύση, πολύ φθηνή, την οποία έχω τοποθετήσει σε 4 οχήματα της οικογενείας, & έχω διαπιστώσει ότι είναι αρκετά ακριβής (κάποια στιγμή με ειδοποίησε για πτώση στα 18 psi, είχα όντως φάει βίδα, & πήγα άμεσα να το φτιάξω, δίχως να αφήσω το λάστιχο να ταλαιπωρηθεί περαιτέρω).Είναι αυτό:
https://www.aliexpress.com/item/-/32961252249.htmlΤο έχω 8 μήνες, είναι plug&play, ακριβές, δεν έχει βγάλει θέμα έως τώρα, & φορτίζει έστω & με λίγη ηλιοφάνεια (μόνο 2 φορές αναγκάστηκα να το φορτίσω από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου μέσω USB). Εάν ψάξετε στο site, υπάρχουν ακόμη πιο ποιοτικά μοντέλα, με αντίστοιχα αυξημένη τιμή.
Για 20 € πάντως, νομίζω είναι μια συμπαθητική λύση.Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Μετά από σχετική έρευνα κατέληξα σε 215/65/17 για το tiguan μεταξύ falken All season (AS210) στα 480€ και τα continental all season στα 550€ . Τα έχει δοκιμάσει κανείς;
Με ενδιαφέρει η χιλιομετρική τους απόδοση (κάνω 25.000/έτος) και η απόδοση τους σε επικίνδυνες καταστάσεις (βροχή, χιόνι) . Στο στεγνό δεν μ' ενδιαφέρει πως πάνε γιατί γενικά πάω σαν συνταξιούχος..
Τα θερινά έχουν ίδια τιμή πάνω κάτω οπότε δε θα τα προτιμήσω.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Μετά από σχετική έρευνα κατέληξα σε 215/65/17 για το tiguan μεταξύ falken All season (AS210) στα 480€ και τα continental all season στα 550€ . Τα έχει δοκιμάσει κανείς;Με ενδιαφέρει η χιλιομετρική τους απόδοση (κάνω 25.000/έτος) και η απόδοση τους σε επικίνδυνες καταστάσεις (βροχή, χιόνι) . Στο στεγνό δεν μ' ενδιαφέρει πως πάνε γιατί γενικά πάω σαν συνταξιούχος..
Τα θερινά έχουν ίδια τιμή πάνω κάτω οπότε δε θα τα προτιμήσω.
Τα Continental φαίνονται καλύτερα (εφόσον μιλάς για τα AllSeasonContact). Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά στα περισσότερα χτυπάνε κορυφή.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... ootout.htm
-
Σίγουρα είναι καλύτερα και πιο επώνυμα, το θέμα είναι αν αξίζουν τα επιπλέον 70€ και ποιο από τα δύο θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα.
-
Σύμφωνα με τις δοκιμές, το Falken βγάζει πιο πολλά χιλιότερα (περίπου 5-6.000 περισσότερα). Το θέμα είναι εσύ εαν αξιολογείς πιο ψηλά την οικονομία ή κάποια άλλα χαρακτηριστικά, π.χ. το Continental είναι αρκετά καλύτερο στο βρεγμένο, ενώ στο στεγνό είναι σχεδόν τα ίδια (ελάχιστα καλύτερο το Conti).
Την διαφορά τιμής δεν την βρίσκω άξια λόγου, απλούστατα γιατι στα 2 χρόνια που θα τα κρατήσεις, μιλάμε για €3/μήνα διαφορά.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Πολύ χρήσιμο εξοπλισμό ασφαλείας θεωρώ τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών στα σύγχρονα οχήματα (νομίζω έχουν όλα υποχρεωτικά), καθώς μπορούν να σε ειδοποιήσουν εγκαίρως για απώλεια αέρα & να σε γλιτώσουν από κλατάρισμα & οποίες δυσάρεστες - επικίνδυνες συνέπειες.
Για τα παλιά αυτοκίνητα υπάρχει επίσης λύση, πολύ φθηνή, την οποία έχω τοποθετήσει σε 4 οχήματα της οικογενείας, & έχω διαπιστώσει ότι είναι αρκετά ακριβής (κάποια στιγμή με ειδοποίησε για πτώση στα 18 psi, είχα όντως φάει βίδα, & πήγα άμεσα να το φτιάξω, δίχως να αφήσω το λάστιχο να ταλαιπωρηθεί περαιτέρω).Είναι αυτό:
https://www.aliexpress.com/item/-/32961252249.htmlΤο έχω 8 μήνες, είναι plug&play, ακριβές, δεν έχει βγάλει θέμα έως τώρα, & φορτίζει έστω & με λίγη ηλιοφάνεια (μόνο 2 φορές αναγκάστηκα να το φορτίσω από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου μέσω USB). Εάν ψάξετε στο site, υπάρχουν ακόμη πιο ποιοτικά μοντέλα, με αντίστοιχα αυξημένη τιμή.
Για 20 € πάντως, νομίζω είναι μια συμπαθητική λύση.Sent from my iPhone using Tapatalk.
Πως γίνεται η τοποθέτηση των αισθητήρων;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν ανοιξεις το λινκ απο το Αλι... δειχνει πιο κατω πως μπαινει.. ουσιαστικα το βιδωνεις πανω στην βαλβιδα...
Το σκεφτομαι σοβαρα για το αλλο αμαξι της οικογενειας.... ειναι μια καλη λυση αυτο που προτεινε ο φιλος..
-
Πολύ απλά. Βγάζεις τα καπάκια που ήδη φοράνε οι βαλβίδες, βιδώνεις το αντικλεπτικό παξιμάδι, και μετά τον αισθητήρα σφιχτά (καθένας γράφει για ποιον τροχό είναι, πχ εμπρός δεξιά, κοκ). Ύστερα σφίγγεις το παξιμάδι αντίρροπα, μέχρι να ενωθεί με τον αισθητήρα (έχει ειδικό κλειδάκι), και όντως δε μπορεί να βγει ο αισθητήρας μετά, εάν δεν ξεσφίξουμε πάλι το παξιμάδι με το κλειδί (λίγο μανούρα, είναι ένα μικρό μειονέκτημα όταν θες να συμπληρώσεις-αφαιρέσεις αέρα, αλλά πλέον δε θα το κάνεις συχνά εάν βάλεις εξαρχής τις σωστές πιέσεις). Κάτι ακόμη που ίσως χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν είναι ότι λόγω βάρους των αισθητήρων (περίπου 8 gr), ίσως επηρρεαστεί η ζυγοστάθμιση (τρέμουλο) και να χρειαστεί εκ νέου (σε εμένα πάντως δεν έχει συμβεί).
Ξέχασα να αναφέρω ότι εκτός από την πίεση για κάθε τροχό, αναφέρει και τη θερμοκρασία του (ομοίως με αντίστοιχη ειδοποίηση όταν υπερβεί ένα όριο που θέτουμε και πάλι εμείς).
Η οθόνη τοποθετείται με μια ταινία διπλής (περιέχεται) πάνω στο ταμπλό, στο οπτικό μας πεδίο, όπου βολεύει, σε σημείο που να τη βλέπει και ο ήλιος για να φορτίζει. Είναι μικρή και αρκετά ευκρινής.Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Οι αισθητηρες είναι ποιοτικοι? Το χω σταμπαρει χρόνια τώρα αλλά παντα φοβομουν πανω στη βαλβιδα. Η βαλβιδα απο τη φυγοκεντρο φαίνεται να φθειρεται στη βάση της? Το όργανο εντός της καμπινας την παλεύει με τον ηλιο? Θερμοκρασία μετρα π
ανω κατω σωστά ή επιρρεαζεται περισσότερο απο την εξωτερική θερμοκρασία? -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Λογικά έχουν και μπαταρία οι αισθητήρες στις ρόδες. Ξέρουμε τι μπαταρία είναι και πόσο κρατάει;
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα, βρισκομαι σε αναζητηση ελαστικων για το Honda 1.8 Type S, η διάσταση που φοράει είναι 225/45/17, τι προτείνετε σε φυσιολογικη τιμη; Τα ελαστικα momo τα εχει κανεις ακουστα; Ποια ειναι η αποψη σας; 320€ η τετραδα και χωρα παραγωγης Ουγγαρια! Στα 430€ ειναι τα bridgestone και στα 450€ τα dunlop που φοραω ηδη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]