-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλημέρα, χιόνο όχι. Θεσσαλονίκη και Εγνατία θα κινείται το αυτοκίνητο.ειναι πολύ καλά και στο νερό, αλλά σε στεγνό μάλλον υστερούν σε σχέση με ενα 'καλό' 'καλοκαιρινό' λάστιχο.
Βέβαια, αν βρείς χιόνι στο δρόμο σου, κάνουν τη διαφορά (σε σχέση με τα 'καλοκαιρινά' πάντα).
Ψαξε πιο πρίν στο θέμα, εχω γράψει δυο αναφορές για τα συγκεκριμένα λάστιχα, εχουν γράψει κι αλλοι συνφορουμίτες
-
Έχουμε κάποια καλή πρόταση για suv το οποίο δεν πάει εκτός ασφάλτου. Μπορώ να χρηιμοποιήσω οποιοδήποτε καλοκαιρινό ελαστικό, αρκεί ο δείκτης βάρους να είναι ο ελάχιστος προτεινόμενος απο τον κατασκευαστή;
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Έχουμε κάποια καλή πρόταση για suv το οποίο δεν πάει εκτός ασφάλτου. Μπορώ να χρηιμοποιήσω οποιοδήποτε καλοκαιρινό ελαστικό, αρκεί ο δείκτης βάρους να είναι ο ελάχιστος προτεινόμενος απο τον κατασκευαστή;Για καλοκαιρινό και αμιγώς ασφάλτινο στις συνήθεις διαστάσεις των SUV τα λάστιχα επιπλέον του δείκτη φορτίου (97-101 συχνότερα) έχουν και την ένδειξη XL (extra load)
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Σκέφτομαι και εγώ στην επόμενη αλλαγή σε 185/65R15 η επιλογή μου να ειναι ισως τα Τ05.
Θέλω καποιο ελαστικο με μαλακό πελμα αλλά σκληρό πλαϊνό, τα συγκεκριμενα πως θα τα χαρακτηριζατε ως προς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά?Σκληρά είναι αλλά δε τα λες και τούβλα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σκέφτομαι και εγώ στην επόμενη αλλαγή σε 185/65R15 η επιλογή μου να ειναι ισως τα Τ05.
Θέλω καποιο ελαστικο με μαλακό πελμα αλλά σκληρό πλαϊνό, τα συγκεκριμενα πως θα τα χαρακτηριζατε ως προς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά?Σκληρά είναι αλλά δε τα λες και τούβλα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στις μικρές διαστάσεις,με αυτά τα χαρακτηριστικά,τα falken 914 νομίζω είναι πλέον μονόδρομος!
-
GGAB επειδή αναφέρεις συχνά τα falken, ποια είναι η απόψή σου για το 310;
-
Γράφω για λάστιχα που έχω δοκιμάσει εγώ,στα αυτοκίνητα μου, άντε να τα έχει βάλει κοντινός μου άνθρωπος. Για τα 310 δεν έχω άποψη αλλά μπορώ να σου πω,απο πρόσφατη έρευνα αγοράς που έκανα, ότι δεν έχουν το σκληρό πλαϊνό των 914. Αυτό βέβαια δεν το κάνει χειρότερο απαραίτητα...........
Γενικότερα έχω άριστες εντυπώσεις για τη μάρκα. -
Καλησπέρα. Έχει δοκιμάσει κανείς τα BFGoodrich Urban Terrain, ιδανικά σε διάσταση 205/70-15; (για Honda CR-V mkI)
-
Κανα λαστιχο να βγαζει 4ετια η εστω > 30.000 χιλ?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Κανα λαστιχο να βγαζει 4ετια η εστω > 30.000 χιλ?30Κ βγαζουν θεωρω το 80% των ελαστικων. μην πω και παραπανω..
4ετια πολυ λιγοτερα..
εδω και τα PS4 που φοραω εχουν 25Κ αυτη τη στιγμη και πανε πολυ καλα! θεωρω θα βγαλουν ανετα 40-50Κ ετσι οπως οδηγω και με τις διαδρομες που κανω.. -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Κανα λαστιχο να βγαζει 4ετια η εστω > 30.000 χιλ?Τα Τ001 είχαν βγάλει γύρω στις 60.000Κ σε 2 χρόνια περίπου ,από κει και πέρα άρχισες να καταλαβαίνεις ότι πρέπει σιγά σιγά να αλλαχτούν.
Οπότε μια 5ετια και 50.000χλμ νομίζω ότι βγάζουν τα περισσότερα λάστιχα με νορμάλ οδήγηση. -
Conti Ecocontact 5 σε 2 μήνες συμπληρώνουν 4ετια και μέχρι στιγμής 40.000 ούτε ψωριασμα ούτε σκασιματα ούτε ρωγμές πουθενά. Πέλμα έχει ακόμη γύρω τα 5,5-6 χιλιοστά οπότε θεωρώ ότι σίγουρα θα φτάσουν τα 50.000 και ίσως και τα 60.000χλμ. βέβαια να πω ότι ανά διαστήματα τα στραυρωνω μπρος πισω για ομοιομορφη φθορά και πάτημα.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για την αντοχή σε φθορά κοίτα το αριθμό tradewear που αναγράφεται στο πλαϊνό του ελαστικού. Στο παραπάνω ελαστικό που αναφερω το tradewear είναι 300. Όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο πιο γρήγορα φθείρονται.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως τα χλμ που θα βγάλει ένα ελαστικό είναι αντιστρόφως ανάλογα των διαστάσεων του και του βάρους του αυτοκινήτου,πέρα φυσικά του τρόπου οδήγησης. Γενικά πάντως 14-16 άρια λάστιχα νομίζω τα 40.000 χλμ τα έχουν εύκολα.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
μου βγάζουν περίπου 40000 χλμ .Για αμαξι που κινεται 3-4 μηνες σε πολη και 7-8 μηνες σε νησια με καροδρομους,λακουβες,στροφες αντεχουν,γιατι οκ στις κριτικες διαβαζουμε και αποθεωτικα σχολια αλλα και τελειως αρνητικα,απο οτι στις 10-15.000 αρχιζουν να γλιστρανε τα goodyear ef grip μεχρι σχολια οπως το δικο σου οτι βγαζεις 40.000. Ψαχνω λαστιχο να βγαλει 4ετια,που με βαση τα χιλιομετρα τα δικα μου που δεν ξεπερνανε ετησιως τις 8-10.000,35.000-38.000 να βγαλουν.
Κωδικός Διάμετρος Περιφέρεια Διαφορά
195/50 R16 601 mm 1888 mm 0 %
205/50 R16 611 mm 1920 mm 1.66 %Οποτε τι ακριβως κερδιζω και τι ακριβως χανω αν γινει μεταβαση σε 205,καταναλωση,ανεση,κρατηματα.
-
Κερδίζεις κράτημα και άνεση και χάνεις σε κατανάλωση. Ελάχιστες διαφορές σε όλα όμως.
-
Εγώ με τα goodyear eficient grip compact είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν ξεραίνεται δεν γλυστράει δεν τρώγεται γρήγορα. Πολύ ανθεκτικό και πολύ αξιόπιστο σε κρτάτημα και φρενάρισμα. Τα φοράω σε mitsubishi colt cz3 1,3 με τα 95ΗΡ και έχω χάσει λογαριασμό σε χλμ και χρόνια. Τουλάχιστον μια 5ετία και 45-50.000χλμ.
-
Ούτε τα χρόνια, ούτε τα χλμ τα λες και πολλά πάντως...
-
Τα χρόνια μου φαίνονται υπερβολικά. Δεν έχω κρατήσει λάστιχο 5ετια παρότι δεν κάνω πολλά χλμ και όλα είχαν ακόμη πέλμα στην 4ετια που τα αλλάζω.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ρισκάρω με ένα ελαστικό που μπορεί να με προδώσει σε κάποια κρίσιμη στιγμή για να γλύτωσω μια 4αδα την 20ετια. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τα χρόνια μου φαίνονται υπερβολικά. Δεν έχω κρατήσει λάστιχο 5ετια παρότι δεν κάνω πολλά χλμ και όλα είχαν ακόμη πέλμα στην 4ετια που τα αλλάζω.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ρισκάρω με ένα ελαστικό που μπορεί να με προδώσει σε κάποια κρίσιμη στιγμή για να γλύτωσω μια 4αδα την 20ετια.Πες τα εσύ γιατί εγώ είμαι προκατειλημμένος!!!!! Βαριά και με επιφύλαξη έχω κρατήσει λάστιχα για 4ο χρόνο σε φάση δυσπραγίας πάντα μετά τα 30Κ χλμ και περίπου 3 χρόνια, μου χαζογλυστρανε στο βρεγμένο, έχουν αρχίσει να ξεραίνονται κτλ, οπότε τρώνε πόδι πριν το μοιραίο.
Βέβαια κάποιοι βάζουν πάντα τα καλύτερα λάστιχα, φρένα, αμορτισέρ και για αυτούς δεν ισχύουν οι νόμοι της φυσικής!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]