-
Υπάρχουν τα χειμερινά λάστιχα για Δυτική Ευρώπη και τα extreme winter λάστιχα που υπάρχουν σε Ρωσία-Σκανδιναβία. Τα τελευταία παίρνουν και καρφιά. Στην Ελλάδα δεν έχουν λόγο ύπαρξης!
-
Το έψαξα λίγο παραπάνω κ στο σιτε της κοντι. Είναι όπως τα λετε με μια επιφύλαξη για 1-2μοντελα(δεν υπαρχουν Ελλάδα) Βέβαια ούτε η ίδια η κοντι τα διαφοροποιει στο συγκριτικο της στο χιονι. Αν δν υπάρξει καμία εξελιξη θα παω παλι για τα ίδια.
Στην πρωτη ευκαιρία θα δοκιμασω να αποσυνδεσω την αντιστρεπτικη μήπως παίζει καποιο ρολο. -
Καλησπέρα σε όλους,
Εν όψει Χριστουγέννων, είπα να αλλάξω τα λαστιχα μια ώρα αρχίτερα... Επειδή είναι η πρώτη χρονιά που θα το κάνω μόνη μου, θα ήθελα τη γνώμη σας. Γενικώς θέλω κάτι σε 50/50 -απ´ότι ξέρω [emoji39]
Σε μια μίνι έρευνα βρήκα τα παρακάτω. Τι λέτε;• Toyo
• Pirelli S-Verde
• Matador MP82
• Nexen
• Yokohama Geolander
• Continental
• Goodyear Wrangler
• Cooper Discoverer
• Kormoran
• Dunlop
• BFGoodrichSent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Pirelli P1.Conti premium 6,στα 500 €
Michelin energy saver plus επισης στα 500 €
Matador Mp47 Hectorra 3 περιπου 350 €
Firestone(θυγατρικη της bridgestone) περιπου 350 €Mαμω το 50αρι προφιλ τους για μανισια,σε 45αρι προφιλ δεν μπορω να παω? Το λεω αυτο γιατι οταν πηρα το Fiesta,ειχα δει στην αντιπροσωπεια ενα test drive που φορουσε κατι hankook 195/45/r16.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Το έψαξα λίγο παραπάνω κ στο σιτε της κοντι. Είναι όπως τα λετε με μια επιφύλαξη για 1-2μοντελα(δεν υπαρχουν Ελλάδα) Βέβαια ούτε η ίδια η κοντι τα διαφοροποιει στο συγκριτικο της στο χιονι. Αν δν υπάρξει καμία εξελιξη θα παω παλι για τα ίδια.
Στην πρωτη ευκαιρία θα δοκιμασω να αποσυνδεσω την αντιστρεπτικη μήπως παίζει καποιο ρολο.Tο απάτητο χιόνι έχει άλλες απαιτήσεις, αντικρουόμενες με τη βροχή και την υπόλοιπη χρήση.
Από τα πιο χειμερινά που πάνε πολύ καλά στο χιόνι και υπάρχουν στην Ελλάδα είναι τα Gislaved Nord Frost 200, που δεν είναι και τα πιο ακριβά. Εξαρτάται από τη χρήση που τα θέλεις. -
Λένια, σε βλέπω πολύ σκληροπυρηνική. Δε νομίζω ότι υπάρχει εδώ μέσα άνθρωπος με 50/50 λάστιχο. Καλύτερα να κάνεις την ερώτησή σου στο φόρουμ των Jimny.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Λένια, σε βλέπω πολύ σκληροπυρηνική. Δε νομίζω ότι υπάρχει εδώ μέσα άνθρωπος με 50/50 λάστιχο. Καλύτερα να κάνεις την ερώτησή σου στο φόρουμ των Jimny.Χμ.. θα το δοκιμάσω. Σ´ευχαριστώ!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τα P1 τα βρίσκω στα 400 στην Θεσσαλονίκη και είναι καλύτερα από όσα αναφέρεις.
-
Νομίζω ότι το BF Goodrich All Terrain T/A KO2 είναι η καλύτερη επιλογή. Δες βιντεο στο Youtube
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Pirelli P1.
Conti premium 6,στα 500 €
Firestone(θυγατρικη της bridgestone) περιπου 350 €Mαμω το 50αρι προφιλ τους για μανισια,σε 45αρι προφιλ δεν μπορω να παω? Το λεω αυτο γιατι οταν πηρα το Fiesta,ειχα δει στην αντιπροσωπεια ενα test drive που φορουσε κατι hankook 195/45/r16.
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-au ... er_dir=asc
Κωδικός Διάμετρος Περιφέρεια Διαφορά
195/50 R16 601 mm 1888 mm 0 %
205/50 R16 611 mm 1920 mm 1.66 % -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Στην πρωτη ευκαιρία θα δοκιμασω να αποσυνδεσω την αντιστρεπτικη μήπως παίζει κgαποιο ρολο.Tο απάτητο χιόνι έχει άλλες απαιτήσεις, αντικρουόμενες με τη βροχή και την υπόλοιπη χρήση.
Από τα πιο χειμερινά που πάνε πολύ καλά στο χιόνι και υπάρχουν στην Ελλάδα είναι τα Gislaved Nord Frost 200, που δεν είναι και τα πιο ακριβά. Εξαρτάται από τη χρήση που τα θέλεις.http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Θα προσπαθήσω να βρω μια σύγκριση μεταξύ αυτών κ των νορμαλ χειμερινων.
Παρατηρησα οτι τα καρφια είναι πολυ πιο φινιρισμενα, αν καποιος τα κυκλοφορήσει κ φαγωθουν 1mm μετά ενοχλουν ή δν κανουν δουλειά κ στις βορειες χωρες τα αλλαζουν? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Στην πρωτη ευκαιρία θα δοκιμασω να αποσυνδεσω την αντιστρεπτικη μήπως παίζει κgαποιο ρολο.Tο απάτητο χιόνι έχει άλλες απαιτήσεις, αντικρουόμενες με τη βροχή και την υπόλοιπη χρήση.
Από τα πιο χειμερινά που πάνε πολύ καλά στο χιόνι και υπάρχουν στην Ελλάδα είναι τα Gislaved Nord Frost 200, που δεν είναι και τα πιο ακριβά. Εξαρτάται από τη χρήση που τα θέλεις.http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Θα προσπαθήσω να βρω μια σύγκριση μεταξύ αυτών κ των νορμαλ χειμερινων.
Παρατηρησα οτι τα καρφια είναι πολυ πιο φινιρισμενα, αν καποιος τα κυκλοφορήσει κ φαγωθουν 1mm μετά ενοχλουν ή δν κανουν δουλειά κ στις βορειες χωρες τα αλλαζουν?Δεν μιλάμε για την έκδοση με τα καρφιά, αλλά χωρίς αυτά. Δε νομίζω ότι η νομοθεσία στην Ελλάδα απαγορεύει την κυκλοφορία με καρφιά (π.χ. στην Ελβετία απαγορεύει την κίνηση σε Εθνικές οδούς, στη Σουηδία απαγορεύονται από τον Απρίλιο και μετά), μάλλον δεν την αναφέρει καν. Τα καρφιά έχουν ελαστικό υπόστρωμα, και «μπαινοβγαίνουν» στο πέλμα σε κάθε πάτημα. Εάν τα φοράς σε άσφαλτο φθείρονται γρήγορα, δεν φρενάρεις καλά και ακούγονται πολύ. Αλλά είναι ακραία λύση για χιόνι και πάγο.
-
Ο χρήστης Lenia έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Εν όψει Χριστουγέννων, είπα να αλλάξω τα λαστιχα μια ώρα αρχίτερα... Επειδή είναι η πρώτη χρονιά που θα το κάνω μόνη μου, θα ήθελα τη γνώμη σας. Γενικώς θέλω κάτι σε 50/50 -απ´ότι ξέρω [emoji39]
Σε μια μίνι έρευνα βρήκα τα παρακάτω. Τι λέτε;• Toyo
• Pirelli S-Verde
• Matador MP82
• Nexen
• Yokohama Geolander
• Continental
• Goodyear Wrangler
• Cooper Discoverer
• Kormoran
• Dunlop
• BFGoodrichSent from my iPad using Tapatalk
Έχω τα Wrangler (αλλά παλιότερο μοντέλο) φορεμένα σε Disco 1. Πολύ καλό εκτός δρόμου, αναμενόμενα απλά ΟΚ εντός, όπως όλα τα εκτός δρόμου λάστιχα. Τα Geolander και τα Goodrich επίσης είναι πολύ καλά εκτός. Τα Pirelli είναι πολύ πιο ασφάλτινα. Στα υπόλοιπα, 1st tier tyres, δεν αναφέρεις μοντέλο. Kormoran, Matador κλπ θα τα απέφευγα.
@W202: Ε όχι και καρφιά στην Ελλάδα, εκτός αν ζεις στον Μύτικα του Ολύμπου.
-
με κάθε επιφύλαξη,νομίζω οτι με το 50/50 που λέει δεν εννοεί άσφαλτο/χώμα........αλλά κάτι καλό για χειμώνα και για καλοκαίρι!
-
Δεν ξερετε που το φτασα περυσι με τρέιλερ και 600+κιλα αλατι.
Νταξει εννοείται χωρίς καρφιά.
Elvet ταμπελες της ΕΕ δν εχουν αυτά, μήπως είναι χαλι μαύρο στο βρεγμένο? Στα κοντι π. Χ. Εγραφε καλα λόγια. Παρόλα αυτά δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορες σε σχέση με τα δικά μου, μονο καλύτερο πελμα για παγο. Απο στουπωμα λογικά το ίδιο θα είναι. Μα καλά γτ τα βγαζουν ολοι με 8μμ τακουνι -
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/9- ... r-2018.htm
Ρίξε μια ματιά και στα τεστ του tyrerevious και στα reviews των χρηστών.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
-
Τα P1 τα βρίσκω στα 400 στην Θεσσαλονίκη και είναι καλύτερα από όσα αναφέρεις.Θα τα εχω υποψη μου τα P1,με καταναλωση στο C,κρατημα στο βρεγμενο στο B και θορυβο 69db ειναι μια μεση λυση.Τα matador απορριπτονται,με καταναλωση στο Ε,κρατημα στο βρεγμενο στο C,δεν ρισκαρω.Απλα θελω λαστιχο να μου βγαλει 4ετια,γιατι αν ειναι να σκασω 450-500 κατοσταρικα και να θελω στα 20-25 χιλ παλι αλλαγη,δεν αξιζει.
-
Φρενάρισμα στο βρεγμένο δείχνει ο δείκτης της ΕΕ, ούτε καν συνολικό κράτημα. Ούτε που τα κοιτάω αυτά τα σηματάκια, ειδικά στην Ελλάδα που τα 2/3 του έτους είναι στεγνά.
-
Δεν χρειάζεται να πας σε πίστα. Μια γρήγορη στροφοδιαδρομή κοντά στο σπίτι σου θα σου δείξει πολλά και επίσης θα αναζωογονήσει τα λάστιχα καθώς θα φύγει η ξερή γόμα και θα βγει η μαλακή από κάτω. Όποιος έχει μπει σε πίστα το έχει διαπιστώσει ότι τα λάστιχα μετά ξανανιώνουν!Φιλε Αλεξανδρε 8αρια σε αλανα αντι για στροφιλικια θα τα ξυπνησει τα ελαστικα μου
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Pirelli P1.
Conti premium 6,στα 500 €
Εγω για την υπαρχουσα διασταση σου θα ημουν αναμεσα στα P1 που αναφερθηκαν και στα Hankook Ventus Prime 3 K125...
αν πας σε 45αρι προφιλ ειναι αλλο θεμα.. προσωπικα θα το εκανα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]