-
https://www.skroutz.gr/s/7307599/Contin ... 5-95T.html
για SUV ελαστικα σε αυτη τη διασταση δεν υπαρχουν, για ελαφρα φορτηγα υπαρχουν ομως και αυτο που βαζω παραπανω, εχει τριβη κυλισης Β αρα μειωμενη καταναλωση. Επισης Β στο βρεγμενο που ειναι εξαιρετικο! Ειναι και πιο ανθεκτικο στο χωματοδρομο: Improved durability on all roads and thus longer service life
ειναι λεει ενισχυμενο στα πλαινα για να αντεχει σε ζημιες σε ολους τους δρομους και σε φορτιο το λεει και στο βιντεακι που εχει:
https://www.continental-tires.com/car/t ... contact100
στη δευτερη σελιδα εχει αλλο ενα βιντεο που εξηγει οτι δεν συγκρατει πετρες το πελμα για να μην καταστρεφεται:
By preventing stones from getting stuck in the grooves, the tire becomes more durable through greater damage resistance.
ο,τι αλλο παρεις θα ειναι ακαταλληλο για χρηση σε χωματοδρομο και μαλιστα θα ειναι και επικινδυνο φορτωμενο! Ειναι η μοναδικη σου λυση για μενα -
Καλημέρα σας,
έχω αποκλείσει τα Kormoran (220Ε) καλοβλέπω για οικονομικά τα Barum (340Ε) και Hankook (390Ε) και απο κει και πέρα Bridgestone/Pirelli/Michelin από 430-480Ε. Κίνηση άσφαλτος, 80% εκτός πόλης.
Όταν υπάρχει ήδη σχετικό θέμα δεν ανοίγουμε νέο. Το θέμα συγχωνεύτηκε με ήδη υπάρχον. [Admin]
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Οι περισσότεροι από τους λαστιχάδες που έχω μιλήσει έως τώρα μου ειπαν για το δείκτη φοτίου 95 ότι δε μου χρειάζεται και τσάμπα θα δώσω τα παραπάνω χρήματα.
Η αλήθεια είναι ότι το contivan έχει πολύ καλή ετικέτα και φαίνεται να ταιριάζει με τη χρήση που θέλω να του κάνω, αλλα θα πηγαίνει πάνω από 350 η τετράδα.
Να σας πω την αλήθεια σκεφτόμουν να ξαναβάλω τα Pirelli P1 που έχω ήδη και έχω μείνει ευχαριστημένος. Η τιμή των 260 είναι ελαφρώς ακριβότερη από (10-30) ευρώ από τις καλές θυγατρικές οπότε νομίζω πως δεν αξίζει.
Τα Pirelli επί 3 χρόνια δεν είχα κάποιο σκίσημο και το αμάξι πατούσε πολύ καλά στην άσφαλτο. Μόνο φέτος (4 χρόνων ελαστικά) σε μια ασχημη off road διαδρομή κοντά στο ελαφονήσι κατάφερα να κάνω σκησίματα στο πέλμα των μπροστινών. -
πανε σε petlas τα πλαινα του μου φανηκαν σκληρα κ ενισχυμενα, φυσικα η διασταση που εχεις μπορεις να βρεις μια τεραστια ποικιλια σε κατασκευαστες ελαστικων κ σε προσιτη τιμη
-
δοκιμασε τα barum σε αυτα που αναφερεις, το προιον που αγοραζεις κατα τη γνωμη μου επειδη τα φοραω ηδη πιστευω οτι απλα αξιζει καθε σεντς του ευρω!
-
Έχω τα turanza t001 στο 308 το οποίο μπαίνει και σε χωράφια, καμιά φορά πιέζεται στις στροφές ενώ πολλές φορές παίρνει βάρος πάνω από 500 κιλά. Εξαιρετικό λάστιχο.
-
Ο χρήστης alexHer4 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Οι περισσότεροι από τους λαστιχάδες που έχω μιλήσει έως τώρα μου ειπαν για το δείκτη φοτίου 95 ότι δε μου χρειάζεται και τσάμπα θα δώσω τα παραπάνω χρήματα.
Η αλήθεια είναι ότι το contivan έχει πολύ καλή ετικέτα και φαίνεται να ταιριάζει με τη χρήση που θέλω να του κάνω, αλλα θα πηγαίνει πάνω από 350 η τετράδα.
Να σας πω την αλήθεια σκεφτόμουν να ξαναβάλω τα Pirelli P1 που έχω ήδη και έχω μείνει ευχαριστημένος. Η τιμή των 260 είναι ελαφρώς ακριβότερη από (10-30) ευρώ από τις καλές θυγατρικές οπότε νομίζω πως δεν αξίζει.
Τα Pirelli επί 3 χρόνια δεν είχα κάποιο σκίσημο και το αμάξι πατούσε πολύ καλά στην άσφαλτο. Μόνο φέτος (4 χρόνων ελαστικά) σε μια ασχημη off road διαδρομή κοντά στο ελαφονήσι κατάφερα να κάνω σκησίματα στο πέλμα των μπροστινών.τα Continental ContiVanContact 200 RF 195/65R15 95T εχουν 70,52 ευρω το ενα με δωρεαν μεταφορικα. 282 ευρω στο συνολο. Παρε τηλεφωνο στον Κυριαζη Ελαστικα Νεα Χαλκηδονα να παρεις και καλυτερη τιμη με τοποθετηση δωρεαν. Τα λιγα παραπανω ευρω που θα σου στοιχισει θα τα βγαλεις απο την μεγαλυτερη αντοχη, την μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση και την οικονομια καυσιμου
-
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για ελαστικά διαστάσεων 195/45/16 για ένα μέσο οδηγικό στυλ χωρίς υπερβολές και εξάρσεις αλλά ούτε και τελείως συντηρητικό. Με ενδιαφέρει η άνεση, η πρόσφυση και στο βρεγμένο και φυσικά η ασφάλεια , με μέτρια γόμα.
Είμαι ανάμεσα σε michelin primacy 3 και bridgestone t001 evo. -
Εάν κάποιος έχει τα Goodyear Efficientgrip SUV , σε διάσταση 255/65/17 ή παραπλήσια, θα μπορούσε να μας πεί τον δείκτη treadwear;
Επίσης ποια η γνώμη σας για τα Hankook Dynapro HP2 /ra 33 ; Μήπως ξέρετε τον δείκτη treadwear ;
Ευχαριστώ.
-
Μια βοήθεια και σε μένα, όποιος μπορεί. Hyudai i10 1,2 με διάσταση 165/60/14. Τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπως είναι φυσικό για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Τι βάζουμε; Στα τεστ βλέπω πολύ καλές κριτικές, για την τιμή τους, για τα Ηankook k425 Kinergy Eco.
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Μια βοήθεια και σε μένα, όποιος μπορεί. Hyudai i10 1,2 με διάσταση 165/60/14. Τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπως είναι φυσικό για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Τι βάζουμε; Στα τεστ βλέπω πολύΘα καλές κριτικές, για την τιμή τους, για τα Ηankook k425 Kinergy Eco.Για μένα toyo proxes cf2. Το θεωρώ την χρυσή τομή για την Ελλάδα. Κράτημα, φρένο, ενισχυμένο πλαϊνό για τους κωλοδρομους που έχουμε, μέτρια γόμα για αντοχή και κράτημα και οικονομικό.
Για μικρά, μικρομεσαία και οικογενειακά αυτοκίνητα αυτά θα προτείνω και ας φαίνομαι μονοτονος. Σε σπορ αυτοκίνητα θα προτείνω κάτι διαφορετικό.
Tα toyo στην διάσταση σου έχουν δείκτη cστην οικονομία B στο βρεγμένο και 70db θορυβο ενώ τα hankook που αναφέρεις E,Bκαι 68 αντίστοιχα. Επομένως έχουν χειρότερη κατανάλωση σε καύσιμο ίδιο φρενάρισμα στο βρεγμένο και λιγότερο ήχο. Στο στρίψιμο στο βρεγμένο τα toyo σε όλα τα τεστ βαράνε ενώ παρότι έχουν στα χαρτιά παραπάνω θόρυβο είναι αθόρυβο σαν ελαστικό. Άλλωστε και η continental πχ στην διάσταση αυτή ίδιο θόρυβο με τα toyo έχει. Θεωρώ λοιπόν τα toyo καλύτερα από τα hankook.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Μια βοήθεια και σε μένα, όποιος μπορεί. Hyudai i10 1,2 με διάσταση 165/60/14. Τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπως είναι φυσικό για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Τι βάζουμε; Στα τεστ βλέπω πολύΘα καλές κριτικές, για την τιμή τους, για τα Ηankook k425 Kinergy Eco.
Για μένα toyo proxes cf2. Το θεωρώ την χρυσή τομή για την Ελλάδα. Κράτημα, φρένο, ενισχυμένο πλαϊνό για τους κωλοδρομους που έχουμε, μέτρια γόμα για αντοχή και κράτημα και οικονομικό.
Για μικρά, μικρομεσαία και οικογενειακά αυτοκίνητα αυτά θα προτείνω και ας φαίνομαι μονοτονος. Σε σπορ αυτοκίνητα θα προτείνω κάτι διαφορετικό.
Tα toyo στην διάσταση σου έχουν δείκτη cστην οικονομία B στο βρεγμένο και 70db θορυβο ενώ τα hankook που αναφέρεις E,Bκαι 68 αντίστοιχα. Επομένως έχουν χειρότερη κατανάλωση σε καύσιμο ίδιο φρενάρισμα στο βρεγμένο και λιγότερο ήχο. Στο στρίψιμο στο βρεγμένο τα toyo σε όλα τα τεστ βαράνε ενώ παρότι έχουν στα χαρτιά παραπάνω θόρυβο είναι αθόρυβο σαν ελαστικό. Άλλωστε και η continental πχ στην διάσταση αυτή ίδιο θόρυβο με τα toyo έχει. Θεωρώ λοιπόν τα toyo καλύτερα από τα hankook.
Απόλυτα ισορροπημένο και παντως καιρού και χρήσης το cf2.......
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Μια βοήθεια και σε μένα, όποιος μπορεί. Hyudai i10 1,2 με διάσταση 165/60/14. Τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπως είναι φυσικό για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Τι βάζουμε; Στα τεστ βλέπω πολύ καλές κριτικές, για την τιμή τους, για τα Ηankook k425 Kinergy Eco.Hankook που ειχε απο τη μανα του ηταν χαλια. Πολλα γλυστριματα. Τα κλεμπερ που εχω τωρα ειναι πολυ καλα σε κρατημα-αντοχη-μαλακα
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα... Έχω ενα Ford Fiesta του '13 με διαστάσεις 175/65/14R κ λάστιχα Michellin Energy.Αυτά είναι τα
μανισια λάστιχα, έχω 42000χλμ κ είναι για αλλαγμα. Ποια αλλη μάρκα μπορω να βάλω? Dunlop, continental? -
Ο χρήστης hor έγραψε:
Καλησπέρα... Έχω ενα Ford Fiesta του '13 με διαστάσεις 175/65/14R κ λάστιχα Michellin Energy.Αυτά είναι τα
μανισια λάστιχα, έχω 42000χλμ κ είναι για αλλαγμα. Ποια αλλη μάρκα μπορω να βάλω? Dunlop, continental?Και σένα θα σου προτείνω αυτά που πρότεινα πιο πάνω και στον φίλο με το hundai i10. Toyo proces cf2 η falken ziex914.
-
Μια γνώμη για τα Dunlop SP StreetResponse 2? Το μαγαζί που βρήκα δεν φέρνει τα Toyo.
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Μια βοήθεια και σε μένα, όποιος μπορεί. Hyudai i10 1,2 με διάσταση 165/60/14. Τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπως είναι φυσικό για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Τι βάζουμε; Στα τεστ βλέπω πολύ καλές κριτικές, για την τιμή τους, για τα Ηankook k425 Kinergy Eco.Το k425 είναι ένα αξιοπρεπές λάστιχο, το φοράω σε άλλη διάσταση και είμαι ικανοποιημένος. Ιδιαίτερα καλό στη απορρόφηση κραδασμών.
-
Ο χρήστης hor έγραψε:
μανισια λάστιχα, έχω 42000χλμ κ είναι για αλλαγμα. Ποια αλλη μάρκα μπορω να βάλω? Dunlop, continental?Δες και τα Uniroyal RainExpert 3 εγω φορουσα τα RainExpert 2 σε κια picanto και ηταν εξαιρετικα σε βροχη φρενα και τα κρατησα 45,000χλμ ανετα.Φιλος που φοραει τα RainExpert 3 σε fiat panda ειναι ευχαριστημενος...
-
Ο χρήστης hor έγραψε:
Μια γνώμη για τα Dunlop SP StreetResponse 2? Το μαγαζί που βρήκα δεν φέρνει τα Toyo.Μια χαρά λαστιχάκι, λίγο πιο μαλακό από τα CF2. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί περιορίζεσαι μόνο σε ένα κατάστημα.
Δες και τα Uniroyal RainExpert 3
Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική τοποθέτησης βροχολάστιχου στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης hor έγραψε:
Μια γνώμη για τα Dunlop SP StreetResponse 2? Το μαγαζί που βρήκα δεν φέρνει τα Toyo.Ε κοίτα και σε άλλο μαγαζι. Δεν τα φέρνει γιατί έχουν μάθει να σου κόβουν τον απ'αυτό. Ούτε τα falken φέρνει; Εκτός και αν δεν τα θες εσύ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]