-
για το dunlop μου είπαν ότι είναι ταυλανδέζικο (λες και τα άλλα είναι από το κέντρο του παρισίου) και ότι έχουν σκληρή γόμα.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
για το dunlop μου είπαν ότι είναι ταυλανδέζικο (λες και τα άλλα είναι από το κέντρο του παρισίου) και ότι έχουν σκληρή γόμα.Ταϋλανδέζικο είναι ναι, όχι ότι αυτό έχει καμία σημασία, γιατί είναι μια χαρά. Έχει τεράστια παραγωγή η Goodyear στην Ταϋλάνδη, απλά εισάγει μόνο τα μικρά μεγέθη στην Ευρώπη λόγο κόστους μεταφορικών.
Δεν θα έλεγα ότι είναι σκληρή η γόμα, κανονική θα την έλεγα. Δεν είναι continental, αλλά για το είδος και το αυτοκίνητο που τα θές, πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτή την διάσταση.
-
Νομίζω το έχω ξαναγράψει (εδώ μέσα ?), δεν είναι απόλυτα αναλογικό, αλλά ο δείκτης Tread(ή Tyre)Wear μπορεί να συνδεθεί με το πόσο σκληρή ή μαλακή γόμα έχει ένα ελαστικό. Υψηλό Treadwear συνήθως υποδεικνύει σκληρή γόμα, και αντίθετα χαμηλό treadwear δείχνει μαλακή γόμα. Το αντίθετο συμβαίνει σπάνια ή ποτέ, άρα μπορούμε να κρίνουμε βάσει αυτού του δείκτη. Τα Dunlop έχουν 4.7*, άρα θα έλεγα -χωρίς να τα ξέρω- ότι πρέπει να έχουν αρκετά σκληρή γόμα.
*προσοχή στο γεγονός ότι το Treadwear σημαίνει πρακτικά 'πόσο αντέχει', όχι πόσο εύκολα τρώγεται η γόμα.
-
στην κατηγορία των θερινών είναι.
μου το έχουν προτείνει τρία σοβαρά λαστιχάδικα και μάλιστα είναι φθηνότερα ως και €60 από αυτά που τους ζήταγα.
παίζει πολύ μετριότητα πάντως σε αυτή την διάσταση. δεν ξεχωρίζει κανένα.
όποιος έχει καμιά εμπειρία ας βοηθήσει.Εξαιρετικα σχολια εχει το falken sn832 για τετοιας κατηγοριας αυτοκινητα......
-
στην κατηγορία των θερινών είναι.
μου το έχουν προτείνει τρία σοβαρά λαστιχάδικα και μάλιστα είναι φθηνότερα ως και €60 από αυτά που τους ζήταγα.Θερινά είναι, αλλά έχουν χάραξη και γόμα για βροχή, ακατάλληλη για Ελλάδα.
Τα λαστιχάδικα συνήθως προτείνουν αυτά που τους αφήνουν μεγαλύτερο κέρδος...για το dunlop μου είπαν ότι είναι ταυλανδέζικο
Η Dunlop είναι Βρετανική εταιρεία, θυγατρική πλέον της Αμερικανικής Goodyear, που απλά έχει εργοστάσιο και στην Ταϊλάνδη. Τα λάστιχα της F1 η Pirelli τα φτιάχνει στο τούρκικο εργοστάσιο της!!! Σκληρή γόμα δεν έχουν, μαλακούτσικα τα λες. Βέβαια αν τα συγκρίνεις με τα Uniroyal που είναι σαν Big Bubble, ναι είναι σκληρά...
Τα Dunlop έχουν 4.7*, άρα θα έλεγα -χωρίς να τα ξέρω- ότι πρέπει να έχουν αρκετά σκληρή γόμα.
Το 4,7 ΔΕΝ είναι Treadrwear Rating. Το Rating είναι βάσει το 100 (ελαστικό αναφοράς) και κάθε εταιρεία έχει το δικό της. Μπορεί δηλαδή να είναι 300 (3 φορές πιο πάνω από το λάστιχο αναφοράς), ή 50 (το μισό από το λάστιχο αναφοράς).
προσοχή στο γεγονός ότι το Treadwear σημαίνει πρακτικά 'πόσο αντέχει', όχι πόσο εύκολα τρώγεται η γόμα.
Την φθορά της γόμας σε χιλιοστά μετράει το Rating.
-
για το dunlop μου είπαν ότι είναι ταυλανδέζικο (λες και τα άλλα είναι από το κέντρο του παρισίου) και ότι έχουν σκληρή γόμα.εχω γραψει παραπανω τις εντυπωσεις μου απο τα Dunlop SR1&2 σε WagonR.
Ελεγα οτι ειναι καλά λαστιχα, αλλα οταν προσφατα εβαλα 2 Νexen καταλαβα οτι ειναι (τα Dunlop) πολυ καλα.
Οχι τοσο μαλακα (οπως λες), αλλά κρατανε καλα.Ολα αυτα βεβαια λαμβανοντας υποψη οτι σε αυτες τις μικρες διαστασεις δεν θα βρεις το σουπερ ντουπερ ελλαστικο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Dunlop έχουν 4.7*, άρα θα έλεγα -χωρίς να τα ξέρω- ότι πρέπει να έχουν αρκετά σκληρή γόμα.
Το 4,7 ΔΕΝ είναι Treadrwear Rating. Το Rating είναι βάσει το 100 (ελαστικό αναφοράς) και κάθε εταιρεία έχει το δικό της. Μπορεί δηλαδή να είναι 300 (3 φορές πιο πάνω από το λάστιχο αναφοράς), ή 50 (το μισό από το λάστιχο αναφοράς).
προσοχή στο γεγονός ότι το Treadwear σημαίνει πρακτικά 'πόσο αντέχει', όχι πόσο εύκολα τρώγεται η γόμα.
Την φθορά της γόμας σε χιλιοστά μετράει το Rating.
Επισημαίνεις το λάθος που έκανα στο copy-paste, και μετά καπάκι γράφεις λάθος. Το Treadwear Rating δείχνει πόσο αντέχει -σε σχέση με το ελαστικό αναφοράς- όχι τη φθορά (εκτός και αν εννοείς ότι μετρώντας τη φθορά της γόμας, κάνουν το projection βάσει αυτής της μέτρησης). Σε κάθε περίπτωση το rating δείχνει διάρκεια ζωής, όχι φθοράς.
Treadwear Grades
UTQG Treadwear Grades are based on actual road use in which the test tire is run in a vehicle convoy along with standardized Course Monitoring Tires. The vehicle repeatedly runs a prescribed 400-mile test loop in West Texas for a total of 7,200 miles. The vehicle can have its alignment set, air pressure checked and tires rotated every 800 miles. The test tire's and the Monitoring Tire's wear are measured during and at the conclusion of the test. The tire manufacturers then assign a Treadwear Grade based on the observed wear rates. The Course Monitoring Tire is assigned a grade and the test tire receives a grade indicating its relative treadwear. A grade of 100 would indicate that the tire tread would last as long as the test tire, 200 would indicate the tread would last twice as long, 300 would indicate three times as long, etc.
-
Δια, όλες οι εταιρείες στον 3ο κόσμο έχουν εργοστάσια. Απλά, μου είπαν μακρυά από τα thai Dunlop
170 μου δίνει τα uniroyal , 200 τα dunlop/Goodyear.
Πόσο κέρδος να έχει?
Ξεκάθαρα καλύτερο δεν είναι κανένα.
Τα Goodyear πατώνουν στο Adac.
Τα hankook που γίναν φυτίλια θριαμβεύουν στο ίδιο τεστ...
Τα falken μόνο ένας τα εκθειασε και όλοι οι άλλοι τα έθαψαν. Στα τεστ τα πάνε πολύ καλά.Τέτοιο μπέρδεμα για την ποδηλατοδιασταση...
-
Κι εμενα τα Ηankook βγηκαν τελειως μαπα σε διασταση 165/65/13.
Ψωριασαν μεσα σε 1,5 χρονο,γλιστρανε και εχουν την εμφανιση χρησιμοποιημενου ελαστικου δεκαετιας.
Αρχες του αλλου μηνα θα τα αλλαξω.Ειμαι μεταξυ Dunlop και Vredestein. -
Δια, όλες οι εταιρείες στον 3ο κόσμο έχουν εργοστάσια. Απλά, μου είπαν μακρυά από τα thai Dunlop170 μου δίνει τα uniroyal , 200 τα dunlop/Goodyear.
Πόσο κέρδος να έχει?
Τα falken μόνο ένας τα εκθειασε και όλοι οι άλλοι τα έθαψαν. Στα τεστ τα πάνε πολύ καλά.Τέτοιο μπέρδεμα για την ποδηλατοδιασταση...
Το εργοστάσιο/χωρα κατασκευής δεν είναι κριτήριο αγοράς.....
Τα hankook που φοράς ναι μεν δεν έχουν χλμ αλλά έχουν χρόνια και ξεράθηκαν.....
Τα falken ο ένας που λέει καλά λόγια,τα δοκίμασε.......οι υπόλοιποι όχι!
Επειδή είχα δοκιμάσει κάμποσα λάστιχα σε αυτή τη διάσταση με το ατος,θα σου πω ότι τα περισσότερα είναι κοντά σε συμπεριφορά με εξαίρεση κάτι Bridgestone B250 που ήταν κυριολεκτικά επικινδυνα. -
Τα G015 τα είχα βάλει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τα πέταξα τον Μάιο. Με λιγότερο από 5000χλμ είχαν εμφανή φθορά ενώ είχαν από ένα βαθύ κόψιμο τα δυό ελαστικά όπου στο ένα έφθασε στα λινά με ελάχιστο off road! Μετά από επικοινωνίες με ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ κατόπιν σημαντικής βοήθειας από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της NISSAN και με υποστήριξη από το κατάστημα ελαστικών ΧΟΪΜΕΣ τα άλλαξα με τα Michelin latitude cross με πολύ μικτή επιβάρυνση. Σημειωτέον τα προηγούμενα Michelin τα είχα για 65000 απροβλημάτιστα χλμ σε όλα τα είδη εδάφους
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για τα falken από όσους τα δοκίμασαν έχω ακούσει πολύ κολακευτικά σχόλια.
-
Τα falken μου τα δίνουν 160.
-
πρωτη φορα εβαλα barum σε 175mm, μετα απο 24.000χλμ η γομα ειναι αψογη κ μαλακη ακομη
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Τα G015 τα είχα βάλει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τα πέταξα τον Μάιο. Με λιγότερο από 5000χλμ είχαν εμφανή φθορά ενώ είχαν από ένα βαθύ κόψιμο τα δυό ελαστικά όπου στο ένα έφθασε στα λινά με ελάχιστο off road! Μετά από επικοινωνίες με ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ κατόπιν σημαντικής βοήθειας από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της NISSAN και με υποστήριξη από το κατάστημα ελαστικών ΧΟΪΜΕΣ τα άλλαξα με τα Michelin latitude cross με πολύ μικτή επιβάρυνση. Σημειωτέον τα προηγούμενα Michelin τα είχα για 65000 απροβλημάτιστα χλμ σε όλα τα είδη εδάφουςSent from my iPhone using Tapatalk
2 Τετράδες G012 και δε κάνανε κιχ! Θα αναφέρω όταν βάλω και τα G015. Ελπίζω να ήταν μεμονωμένο περιστατικό...
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καμια καλη προταση για i10 και 155/70/13 75t?
Τα μαμα hankook αρχισαν να χανουν κομματια απο το πελμα ( 10000χλμ σε 3 χρονια και ημερομηνια 37/13.)Απο που και ως που φοραει τετοια διασταση?
165 60 14 ειναι τα σωστα. Τα εχεις αλλαξει εσυ?
Τα hankook ηταν οντως χαλια ενω και τα fulda στα 2 χρονια και 15.000χλμ γλυστρουσαν. Δες και τα κλεμπερΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τα μαμα hankook αρχισαν να χανουν κομματια απο το πελμα ( 10000χλμ σε 3 χρονια και ημερομηνια 37/13.)Απο που και ως που φοραει τετοια διασταση?
Τα χανκουκ ηταν ονυως χαλια. Δες και τα κλεμπερΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η διάσταση ποικίλει ανάλογα με τον κυβισμό και την έκδοση......το δικό μου 175/65/14
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα χανκουκ ηταν ονυως χαλια. Δες και τα κλεμπερΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η διάσταση ποικίλει ανάλογα με τον κυβισμό και την έκδοση......το δικό μου 175/65/14
Δε γνωριζω του πετρελαιου αλλα στο δικο μου 1.2 του 08 ειχε ιδιες διαστασεις με του 1.1
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επισημαίνεις το λάθος που έκανα στο copy-paste, και μετά καπάκι γράφεις λάθος. Το Treadwear Rating δείχνει πόσο αντέχει -σε σχέση με το ελαστικό αναφοράς- όχι τη φθορά (εκτός και αν εννοείς ότι μετρώντας τη φθορά της γόμας, κάνουν το projection βάσει αυτής της μέτρησης). Σε κάθε περίπτωση το rating δείχνει διάρκεια ζωής, όχι φθοράς.Προφανώς την διάρκεια ζωής την μετρούν βάσει φθοράς στην γόμα. Άλλωστε αυτό λέει και το ίδιο το όνομα tread-wear!
-
Δια, όλες οι εταιρείες στον 3ο κόσμο έχουν εργοστάσια. Απλά, μου είπαν μακρυά από τα thai Dunlop170 μου δίνει τα uniroyal , 200 τα dunlop/Goodyear.
Πόσο κέρδος να έχει?
Και €10 κέρδος είναι για τον έμπορο!!!
Εμπιστεύομαι περισσότερο δοκιμές περιοδικών και κυρίως εμπειρίες από Ελλάδα, παρά ADAC κλπ γελοίους (κυρίως γερμανικούς) οργανισμούς που έχουν πιαστεί να τα παίρνουν!!! (Θυμηθείτε την υπόθεση με το Golf).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]