-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Για τα Hankook K120 V12 Evo 2 έχουμε καμιά άποψη;
Τα φοράω σε διάσταση 205/40/17 και έχω μείνει πολύ ευχαριστήμενος.Εως τώρα έχω κάνει 2500 χλμ. που συμπεριλαμβάνουν κίνηση σε πόλη, εθνική οδό καθώς και σε επαρχιακούς δρόμους.Εχουν αρκετά καλά κρατήματα σε στεγνό και βρεγμένο και είναι πιο αθόρυβα σε σχέση με τα Toyo T1R που είχα πρίν. Επίσης αφομοιωνει πολύ καλύτερα τις ανωμαλίες του δρόμου.
Στην τιμή που τα έβαλα κιόλας είναι το καλύτερο value for money λάστιχο που θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος.Καλό αυτό γιατί και εγώ για την ίδια διάσταση κοιτάω.
-
Τα bridgestone adrenaline RE003 ήρθαν Ελλάδα?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Τα bridgestone adrenaline RE003 ήρθαν Ελλάδα?Από ότι έχω διαβάσει δεν προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για τα Hankook K120 V12 Evo 2 έχουμε καμιά άποψη;
συνάδελφος έχει εδω και 3 χρόνια τα evo1 και καθώς έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος στο 3008 του,θα βάλει τα 2 στην επόμενη αλλαγή.
Εχω ακούσει θετικά σχόλια και εγώ.
-
Κριτικη για continental premium contact 5 σε 185/55/15 82Η μετα απο τρεισιμιση χρονια. Λοιπον τα ελαστικα μεχρι τα 3.5 χρονια ηταν εξαιρετικα σε φρεναρισμα σε στεγνο και βρεγμενο. Στις στροφες μαλακη αισθηση λες και ησουν στον αερα ενω ασαφες ηταν και το τιμονι με καλη ανεση ομως, γεγονος που οφειλεται στα πολυ μαλακα πλαινα. Μετα τα τρια χρονια και 2 μηνες ομως (γυρω στις 30000 χλμ) πολυ αποτομη πτωση. Απο την μια μερα στην αλλη (τοσο αποτομη) σπινιαρισμα πολυ με μικρες ταχυτητες και συνεχης επεμβαση στο abs σε ταχυτητες πολης. Ολα αυτα στο στεγνο. Δυστυχως στο βρεγμενο δεν μπορω να πω μιας και φετος δεν εβρεξε και πολυ στην Αθηνα. Επισης σκληρηναν σρκετα με χασιμο της ανεσης. Απο τα προηγουμενα λαστιχα μου (pirelli p6000, michelin energy) τα κοντι παρουσιασαν την πιο αποτομη αλλαγη στην συμπεριφορα. Για οσους θελουν καλο φρεναρισμα σε στεγνο κ βρεγμενο με καλο κρατημα αλλα ειναι διατεθιμενοι να αλλαζουν ελαστικα στην τριετια τα κοντι ειναι λουκουμι. Για οσους ομως αγαπουν τις στροφες θελουν ακριβες τιμονι και αντοχη στα χρονια και χιλιομετρα τα κοντι απογοητευουν. Ειναι και απο τις πιο ακριβες επιλογες αν οχι η ακριβοτερη, ως προς το κοστος αγορας. Επισης απο οταν τα εβαλα δεν μπορεσα ποτε να ξεφορτωθω ενα τρεμουλο στο τιμονι σε ταχυτητες ανω των 120~130 χλμ/ωρα, οσες ζυγοσταθμισεις και να εκανα. Με τα michelen δεν υπηρχε αυτo το τρεμουλο. Επισης οταν τα πρωτοεβαλα μετα απο ενα μηνα αλλαξα το εμπρος δεξι το οποιο ξεφουσκωσε ξαφνικα ευτυχως 100 μετρα πριν μπω στην εθνικη γιατι ειχε σκισιμο στο μεσα πλαινο. Ετσι μεσα σε ενα μηνα πληρωσα πεντε λαστιχα. Οταν τα βγαλω δεν θα τα ξαναβαλω αλλα θα κατευθυνθω μαλλον σε toyo proxes cf2 μιας και τα κοντι δεν με πεισανε οτι αξιζουν το εξτρα κοστος τουλαχιστον στην διασταση μου. Βγαινουν 80-100 ευρω ακριβοτερα απο τα toyo.
-
Kατατοπιστικότατο review ελαστικών, κάτι που γενικά λείπει.
Μπράβο ohristou -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Κριτικη για continental premium contact 5 σε 185/55/15 82Η μετα απο τρεισιμιση χρονια. Λοιπον τα ελαστικα μεχρι τα 3.5 χρονια ηταν εξαιρετικα σε φρεναρισμα σε στεγνο και βρεγμενο. Στις στροφες μαλακη αισθηση λες και ησουν στον αερα ενω ασαφες ηταν και το τιμονι με καλη ανεση ομως, γεγονος που οφειλεται στα πολυ μαλακα πλαινα. Μετα τα τρια χρονια και 2 μηνες ομως (γυρω στις 30000 χλμ) πολυ αποτομη πτωση. Απο την μια μερα στην αλλη (τοσο αποτομη) σπινιαρισμα πολυ με μικρες ταχυτητες και συνεχης επεμβαση στο abs σε ταχυτητες πολης. Ολα αυτα στο στεγνο. Δυστυχως στο βρεγμενο δεν μπορω να πω μιας και φετος δεν εβρεξε και πολυ στην Αθηνα. Επισης σκληρηναν σρκετα με χασιμο της ανεσης. Απο τα προηγουμενα λαστιχα μου (pirelli p6000, michelin energy) τα κοντι παρουσιασαν την πιο αποτομη αλλαγη στην συμπεριφορα. Για οσους θελουν καλο φρεναρισμα σε στεγνο κ βρεγμενο με καλο κρατημα αλλα ειναι διατεθιμενοι να αλλαζουν ελαστικα στην τριετια τα κοντι ειναι λουκουμι. Για οσους ομως αγαπουν τις στροφες θελουν ακριβες τιμονι και αντοχη στα χρονια και χιλιομετρα τα κοντι απογοητευουν. Ειναι και απο τις πιο ακριβες επιλογες αν οχι η ακριβοτερη, ως προς το κοστος αγορας. Επισης απο οταν τα εβαλα δεν μπορεσα ποτε να ξεφορτωθω ενα τρεμουλο στο τιμονι σε ταχυτητες ανω των 120~130 χλμ/ωρα, οσες ζυγοσταθμισεις και να εκανα. Με τα michelen δεν υπηρχε αυτo το τρεμουλο. Επισης οταν τα πρωτοεβαλα μετα απο ενα μηνα αλλαξα το εμπρος δεξι το οποιο ξεφουσκωσε ξαφνικα ευτυχως 100 μετρα πριν μπω στην εθνικη γιατι ειχε σκισιμο στο μεσα πλαινο. Ετσι μεσα σε ενα μηνα πληρωσα πεντε λαστιχα. Οταν τα βγαλω δεν θα τα ξαναβαλω αλλα θα κατευθυνθω μαλλον σε toyo proxes cf2 μιας και τα κοντι δεν με πεισανε οτι αξιζουν το εξτρα κοστος τουλαχιστον στην διασταση μου. Βγαινουν 80-100 ευρω ακριβοτερα απο τα toyo.Οταν καποτε ειχα γραψει οτι τα θεωρω επικινδυνα για την Ελλαδα,με τα κλαταρισματα,καποιοι πεσανε να με φανε....
Αντικειμενικα δεν εχω βαλει καποιο λαστιχο στα αυτοκινητα μου,που να αποδιδει και μετα την 3ετια,οποτε θεωρω φυσιολογικη την πτωση τους,εστω και αποτομα!
Με τις ζυγοσταθμισεις υπαρχει θεμα γενικα. Ψιλιαζομαι οτι στην Ελλαντα στελνουν β' ποιοτητα,απο πολλους με διαφορες μαρκες ακουω τετοια θεματακια -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κριτικη για continental premium contact 5 σε 185/55/15 82Η μετα απο τρεισιμιση χρονια. Λοιπον τα ελαστικα μεχρι τα 3.5 χρονια ηταν εξαιρετικα σε φρεναρισμα σε στεγνο και βρεγμενο. Στις στροφες μαλακη αισθηση λες και ησουν στον αερα ενω ασαφες ηταν και το τιμονι με καλη ανεση ομως, γεγονος που οφειλεται στα πολυ μαλακα πλαινα. Μετα τα τρια χρονια και 2 μηνες ομως (γυρω στις 30000 χλμ) πολυ αποτομη πτωση. Απο την μια μερα στην αλλη (τοσο αποτομη) σπινιαρισμα πολυ με μικρες ταχυτητες και συνεχης επεμβαση στο abs σε ταχυτητες πολης. Ολα αυτα στο στεγνο. Δυστυχως στο βρεγμενο δεν μπορω να πω μιας και φετος δεν εβρεξε και πολυ στην Αθηνα. Επισης σκληρηναν σρκετα με χασιμο της ανεσης. Απο τα προηγουμενα λαστιχα μου (pirelli p6000, michelin energy) τα κοντι παρουσιασαν την πιο αποτομη αλλαγη στην συμπεριφορα. Για οσους θελουν καλο φρεναρισμα σε στεγνο κ βρεγμενο με καλο κρατημα αλλα ειναι διατεθιμενοι να αλλαζουν ελαστικα στην τριετια τα κοντι ειναι λουκουμι. Για οσους ομως αγαπουν τις στροφες θελουν ακριβες τιμονι και αντοχη στα χρονια και χιλιομετρα τα κοντι απογοητευουν. Ειναι και απο τις πιο ακριβες επιλογες αν οχι η ακριβοτερη, ως προς το κοστος αγορας. Επισης απο οταν τα εβαλα δεν μπορεσα ποτε να ξεφορτωθω ενα τρεμουλο στο τιμονι σε ταχυτητες ανω των 120~130 χλμ/ωρα, οσες ζυγοσταθμισεις και να εκανα. Με τα michelen δεν υπηρχε αυτo το τρεμουλο. Επισης οταν τα πρωτοεβαλα μετα απο ενα μηνα αλλαξα το εμπρος δεξι το οποιο ξεφουσκωσε ξαφνικα ευτυχως 100 μετρα πριν μπω στην εθνικη γιατι ειχε σκισιμο στο μεσα πλαινο. Ετσι μεσα σε ενα μηνα πληρωσα πεντε λαστιχα. Οταν τα βγαλω δεν θα τα ξαναβαλω αλλα θα κατευθυνθω μαλλον σε toyo proxes cf2 μιας και τα κοντι δεν με πεισανε οτι αξιζουν το εξτρα κοστος τουλαχιστον στην διασταση μου. Βγαινουν 80-100 ευρω ακριβοτερα απο τα toyo.
Οταν καποτε ειχα γραψει οτι τα θεωρω επικινδυνα για την Ελλαδα,με τα κλαταρισματα,καποιοι πεσανε να με φανε....
Αντικειμενικα δεν εχω βαλει καποιο λαστιχο στα αυτοκινητα μου,που να αποδιδει και μετα την 3ετια,οποτε θεωρω φυσιολογικη την πτωση τους,εστω και αποτομα!
Με τις ζυγοσταθμισεις υπαρχει θεμα γενικα. Ψιλιαζομαι οτι στην Ελλαντα στελνουν β' ποιοτητα,απο πολλους με διαφορες μαρκες ακουω τετοια θεματακιαΟσοι δυστυχως δεν εχουμε γκαραζ το οριο μας θα είναι η 3ετια....Αμαξι που είναι παντα γκαραζ και βγαινει λιγες φορες....μεχρι και μετα από 3-4 χρονια το γκαραζ μυριζει λαστιχο-πλαστικο....μολις μπαινει αμαξι που είναι εκτεθειμενο στον ηλιο και με 1 χρονου λάστιχα δεν μυριζει τιποτα......Τα κοντι εχουν καλη διαρκεια αλλα εχουν ΤΟΣΑ μειον λογω σκελετου.GGAB αν αρχισαν να μας ξαναστελνουν β διαλογης όπως μας έστελναν καποτε....
-
Ποτέ μου δεν συμπάθησα τα Continental, αλλά πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι όταν κρίνουμε λάστιχα καθώς οι συνθήκες του δρόμου διαφέρουν δραματικά. Ένας δρόμος που έχει καιρό να ξεπλυθεί (ήγουν βροχή) μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε ότι τα λάστιχά μας πέθαναν. Επίσης, ένα κόλπο για τους πιο ψαγμένους είναι να 'σκίσουν' τα λάστιχά τους σε καλό οδόστρωμα ώστε να φύγει η επιφανειακή γυαλάδα που δημιουργείται μετά από καιρό ήρεμης οδήγησης (χωρίς να φαγωθεί η γόμα δηλαδή). Το πως κρατάνε τα παλιά σας λάστιχα μετά από 20 γρήγορους γύρους σε μια πίστα δεν θα το πιστεύετε... (φεύγει η παλιά γόμα από πάνω και βγαίνει η μαλακή από κάτω).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης, ένα κόλπο για τους πιο ψαγμένους είναι να 'σκίσουν' τα λάστιχά τους σε καλό οδόστρωμα ώστε να φύγει η επιφανειακή γυαλάδα που δημιουργείται μετά από καιρό ήρεμης οδήγησης (χωρίς να φαγωθεί η γόμα δηλαδή). Το πως κρατάνε τα παλιά σας λάστιχα μετά από 20 γρήγορους γύρους σε μια πίστα δεν θα το πιστεύετε... (φεύγει η παλιά γόμα από πάνω και βγαίνει η μαλακή από κάτω).To κόλπο το εφάρμοσα σε, καλό, κασετόφωνο SONY φίλου, που είχε να λειτουργήσει χρόνια.
Όταν δεχόταν την κασέτα, παρουσίαζε τρομερό wow & flutter.
Δούλεψε συνεχόμενα 24 ώρες, (auto reverse, auto repeat), και έφυγε η επιφανειακή 'γυαλάδα' από τον ιμάντα, οπότε και έστρωσε.
-
Ποτέ μου δεν συμπάθησα τα Continental, αλλά πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι όταν κρίνουμε λάστιχα καθώς οι συνθήκες του δρόμου διαφέρουν δραματικά. Ένας δρόμος που έχει καιρό να ξεπλυθεί (ήγουν βροχή) μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε ότι τα λάστιχά μας πέθαναν. Επίσης, ένα κόλπο για τους πιο ψαγμένους είναι να 'σκίσουν' τα λάστιχά τους σε καλό οδόστρωμα ώστε να φύγει η επιφανειακή γυαλάδα που δημιουργείται μετά από καιρό ήρεμης οδήγησης (χωρίς να φαγωθεί η γόμα δηλαδή). Το πως κρατάνε τα παλιά σας λάστιχα μετά από 20 γρήγορους γύρους σε μια πίστα δεν θα το πιστεύετε... (φεύγει η παλιά γόμα από πάνω και βγαίνει η μαλακή από κάτω).Με κοστος την εισοδο στην πιστα + 20 γυροι = βαζεις λιγα € ακομη και πας για καινουργια λαστιχα!!!!!
-
Ε καλά δεν είπα να πάτε στην πίστα μόνο και μόνο για αυτό.
-
Ποτέ μου δεν συμπάθησα τα Continental, αλλά πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι όταν κρίνουμε λάστιχα καθώς οι συνθήκες του δρόμου διαφέρουν δραματικά. Ένας δρόμος που έχει καιρό να ξεπλυθεί (ήγουν βροχή) μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε ότι τα λάστιχά μας πέθαναν. Επίσης, ένα κόλπο για τους πιο ψαγμένους είναι να 'σκίσουν' τα λάστιχά τους σε καλό οδόστρωμα ώστε να φύγει η επιφανειακή γυαλάδα που δημιουργείται μετά από καιρό ήρεμης οδήγησης (χωρίς να φαγωθεί η γόμα δηλαδή). Το πως κρατάνε τα παλιά σας λάστιχα μετά από 20 γρήγορους γύρους σε μια πίστα δεν θα το πιστεύετε... (φεύγει η παλιά γόμα από πάνω και βγαίνει η μαλακή από κάτω).Πολυ σωστο με αποτελεσματα στη πραξη. Αν ξερεις να το σκισει κανεις χωρις να σπασει το αμαξι εχει καλος.
Επισης πεθαμενα λαστιχα ζωντανευουν αισθητα για αρκετο καιρο μετα απο πολυωρο ταξιδι σε αυτοκινητοδρομο που εχει αγρια ασφαλτο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επισης πεθαμενα λαστιχα ζωντανευουν αισθητα για αρκετο καιρο μετα απο πολυωρο ταξιδι σε αυτοκινητοδρομο που εχει αγρια ασφαλτο.Πολύ σωστό. Άλλωστε οι μεγάλες ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομο τρώνε πολύ περισσότερο λάστιχο από ότι η οδήγηση στην πόλη.
-
Γενικα παντως οσες φορες εβαλα continental πανω απο 30,000 χλμ αρχιζουν και εχουν θεμα... Καλα δεν το συζητω αν το αυτοκινητο δεν μπαινει σε γκαραζ.....Αντιθετα με τα Uniroyal που τα ενιωθα καλυτερα....
-
Έχει κανείς άποψη για τα Barum Bravuris 4x4 ή έστω για Barum γενικά??
-
Πέρασα Premium Contact 5 195/55/15 85Η στο Polo, μιας και όταν τα είχα στο προηγούμενο αμάξι μου είχα μείνει υπερ-ευχαριστημένος. Αντικατέστησαν τα Hankook Optimo K415 τα οποία είχαν κάνει μόλις 26.000 χλμ αλλά δεν μου είχαν γεμίσει το μάτι, χωρίς να είναι αντικειμενικά κακά. Φθορά ιδιαίτερη (έως καθόλου) δεν είχαν οπότε είναι σα να συγκρίνω καινούρια ελαστικά μεταξύ τους.
Η διαφορά φαίνεται με το που πατήσεις μέτρια άσφαλτο όπου διαπιστώνεις αμέσως ότι το Continental προσφέρει καλύτερη άνεση και παράγει λιγότερο θόρυβο. Σε τραχιά άσφαλτο περνούσε αισθητό τρέμουλο στο αμάξι με τα Hankook, ενώ αυτό στο ίδιο σημείο δεν συμβαίνει τώρα.
Η ΧΑΩΔΗΣ διαφορά είναι στο φρενάρισμα όμως. Σε ίδια σημεία όπου χθες (και εξαρχής) το Hankook έκανε το ABS να βαράει σαν τρελό και το αμάξι να τσουλάει στο έλεός του για μερικά μέτρα σε δυνατό φρενάρισμα, με το Continental ίσα που ένιωσα ένα ανεπαίσθητο κτύπο από το ABS τη στιγμή που ακινητοποιούταν το αυτοκίνητο. Συνηθισμένος από το γλίστρημα και τα κοπανήματα του ABS μέχρι τώρα, ένιωσα σα να είχα ρίξει άγκυρα. **Η μέρα με τη νύχτα πραγματικά.-
**
Επισης ειμαι βεβαιος οτι χαωδης θα ειναι και η διαφορα στο βρεγμενο. Τα Continental μερικές φορές είναι ακόμα καλύτερα στο βρεγμένο απ ότι στο στεγνό. Το Hankook ήταν απρόσμενα καλό στη φουλ βροχή, ωστόσο όταν είχε λίγο νερό ή γλίτσα ο δρόμος, δε φρέναρε αποτελεσματικά.Ξέρω, σαν πρώην κάτοχος Premium & Sport Contact στο παρελθόν, ότι πάνω απ τα 30.000χλμ η πρόσφυσή τους μειώνεται πολύ απότομα και ότι στα 35.000 χλ τα λάστιχα θέλουν άλλαγμα οπωσδήποτε, ενώ το Hankook φαινόταν να αντέχει 50-60.000 εύκολα. Τα Continental έχουν πολύ μαλακή γόμα, τόσο μαλακή που μέχρι και με το νύχι σου θα μπορούσες να κόψεις κομματάκι - χωρίς υπερβολή! Αλλά αυτό τα κάνει να βεντουζώνουν πάνω στη γυαλάδα της χρεπιασμένης ελληνικής ασφάλτου. Επίσης δεν κάνουν αν είσαι τακτικός επισκέπτης πεζοδρομίων, με μαθηματική ακρίβεια μπορώ να πω ότι θα πετάξουν βυζιά ή θα φύγουν κομμάτια αν το πεζοδρόμιο είναι πολύ τετραγωνισμένο. Πάντως προτιμώ να πληρώνω λάστιχα κάθε 3 χρόνια και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά να έχω ελαστικά που βγάζουν τα διπλά χιλιόμετρα και ξαφνικά σε ένα φρενάρισμα πανικού να με κρεμάσουν
-
Καινουργια τα πεταξες τα 415!!!Επιβεβαιώνω όσα λες, τα έχω και γω 52000χλμ. και είναι σκυλιά από φθορά, χαζογλιστρίματα έκαναν απο καινούργια. Βέβαια τώρα βγαίνουν τα 425 που είναι πολύ πιο καλά σε όλα τα επίπεδα, ιδίως στην άνεση.
-
[code][/code]>Ο χρήστης pko έγραψε:
Καινουργια τα πεταξες τα 415!!!Επιβεβαιώνω όσα λες, τα έχω και γω 52000χλμ. και είναι σκυλιά από φθορά, χαζογλιστρίματα έκαναν απο καινούργια. Βέβαια τώρα βγαίνουν τα 425 που είναι πολύ πιο καλά σε όλα τα επίπεδα, ιδίως στην άνεση.
Ρε παιδες αυτα τα hankook ειναι σιγουρα ασφαλτινα και οχι με λιγη δοση απο offroad ;;;; τι χλμ ειναι αυτα που λετε;;;;
-
Σοβαρα τωρα μπορει τα 50.000χλμ να ειναι λιγα για τα Κ415. Τα πισω ελαστικα μου με 26.000χλμ εχουν απολυτως ΜΗΔΕΝ φθορα ενω τα μπροστινα ισα που εχουν δειξει σημαδια χρησης! Τα εδωσα σε συμφορουμιτη αφου θα τα αλλαζα ετσι κι αλλιως.
Στα 25Κ:
Ειναι πολυ σκληρα οποτε δε μπορει να τα φθειρει η ελληνικη ασφαλτος, ισως σε καμια Γερμανια να τρωγονται με κανονικο ρυθμο. Πιστευω αυτο το ελαστικο αν το βαλεις σε σχετικα ελαφρυ αμαξι το αλλαζεις μονο στη περιπτωση που ξεραθει απο το περασμα του χρονου μετα απο καμια 5ετια. Αντεχει και λακουβες πεζοδρομια αβερτα αφου ειναι σκληρη και η γομα και ο σκελετος. Θωρηκτο Παραδοξως δεν εχει κακη προσφυση παντως, ειναι πχ κλασεις ανωτερο απ Michelin Energy. Ιδανικο αν κανεις πολλα χλμ και οδηγεις στρωτα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]