-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για επιλογή ελαστικών σε Honda Civic '13 1.4 βενζίνη, διαστάσεις 225/45/17.
Κάνω περίπου 30.000χλμ το χρόνο. Η δουλειά μου είναι στο αεροδρόμιο Αθηνών (80χλμ πήγαινε-έλα από το σπίτι), επομένως το 50% γίνονται στην Αττική οδό, το 25% σε Εθνική για κοντινά ταξιδάκια και τα υπόλοιπα εντός πόλης.
Δύο γνωστοί μου, μου έχουν προτείνει:
- Continental PremiumContact 6
- Michelin Primacy 4
- Pirelli PZ4
Ποιο είναι προτιμότερο ή υπάρχει κάτι καλύτερο?
Ευχαριστώ! -
Από αυτά, την υψηλότερη πρόσφυση και πιο σπορ συμπεριφορά προσφέρουν τα PZ4. Το Michelin, σε αντίθεση με τα άλλα δύο, είναι τουριστικό ελαστικό. Για τις δικές σου συνθήκες οδήγησης, αλλά και τον τύπο του αυτοκινήτου, ένα τουριστικό λάστιχο είναι μάλλον προτιμότερο (βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα και είναι πιο οικονομικό σε καύσιμο), από ένα σπορ, όπως το συγκεκριμένο Pirelli. Υπάρχουν βέβαια και τουριστικά μοντέλα της Pirelli, αλλά και άλλων κατασκευαστών.
-
Σήμερα είδα από κοντά το Toyo Proxes CF2 και τα αυλάκια τους μου φανήκανε σχετικά ρηχά (στο site της Toyo αναγράφει 7.8).
Κάποιος που τα φοράει ας δώσει τα φώτα του.
-
Ποιό θεωρείτε οτι είναι το καλύτερο (τουριστικό) λάστιχο για χρήση σε πόλη και αυτοκινητόδρομο (75-25%);
-
Primacy 4
-
Premium Contact 6
-
Turanza T005
-
Efficientgrip Performance
-
Sport Bluresponse
-
Ventus Prime 3
Κάποιο άλλο;
Το Michelin, σε αντίθεση με τα άλλα δύο, είναι τουριστικό ελαστικό.
Γιατί το Conti τι είναι;
Σήμερα είδα από κοντά το Toyo Proxes CF2 και τα αυλάκια τους μου φανήκανε σχετικά ρηχά (στο site της Toyo αναγράφει 7.8).
Κάποιος που τα φοράει ας δώσει τα φώτα του.
Γενικά μέτρια ελαστικά...έχω την αίσθηση οτι ξεραίνονται αρκετά γρήγορα (συγκριτικά με τα Goodyear EGP τουλάχιστον).
-
-
To PremiumContact 6, εν αντιθέσει με τους προκατόχους του, είναι κατά βάσει σπορ ελαστικό (έχει από τα πλέον άκαμπτα πλαϊνά, ενδεικτικά σαφώς πιο άκαμπτα από PS4) που καλύπτει και την touring κατηγορία.
-
Σε κάθε περίπτωση δεν ασχολούμαστε με Continental...
-
Σε κάθε περίπτωση δεν ασχολούμαστε με Continental...
Δεν ξερω αν δεν κανουν για πιστα,αλλα ο συνδυασμος πλαινου-αναρτησης στο μερκ ειναι απιστευτος.Προσφυση παντου ,σιγουρια και φθορα δεν θα λεγα οτι ειναι και τοσο εξωπραγματικη.Αξιζουν και το τελευταιο ευρω.
Για την ιστορια το premium contact 6 πρεπσι να ναι ελαχιστα πιο μαλακο απο sport contact 5.
-
Σχετικά με το γνωστό ερώτημα all season,winter,summer ελαστικων
https://m.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk
το συμπέρασμα είναι
σημειο σύγκλισης απόδοσης σε στεγνό οι 0 βαθμοί κελσιου
Σημείο σύγκλισης απόδοσης στο βρεγμένο οι 10 βαθμοί Κελσίου
-
Καλημέρα
επανέρχομαι για να ζητήσω την βοήθεια σας για επιλογή χειμερινού...
Gislaved euro frost 6 (260€)
Nokian wr snowproof (290€)
Nokian wr d4 (300€)
Michelin Alpin 6 (300€)
Να πω ότι τα gislaved τα βρήκα και σε άλλο κατάστημα άλλα 50€ ακριβότερα...
Υπάρχουν κάτι lassa, kormoran στα 200€...αλλά λέω να πάω σε κάτι πιο γνωστό..
Τι προτείνετε;
-
Καλημέρα
Nokian wr d4 (300€)
Michelin Alpin 6 (300€)
Τι προτείνετε;
Conti ts860...
-
Σχετικά με το γνωστό ερώτημα all season,winter,summer ελαστικων
https://m.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk
το συμπέρασμα είναι
σημειο σύγκλισης απόδοσης σε στεγνό οι 0 βαθμοί κελσιου
Σημείο σύγκλισης απόδοσης στο βρεγμένο οι 10 βαθμοί ΚελσίουΠολύ ενδιαφέρον βίντεο, και μου έλυσε την απορία σχετικά με αυτό το σχέδιο 'crossclimate' της michelin.
-
terry308 wrote:
Conti ts860...
Δε τα είδα στα 2 αυτά καταστήματα, δε μου τα πρότεινε κανείς τους... θα ξαναπάω να ρωτήσω
Με τους συναδέλφους που μιλήσαμε λίγο στο καφέ, μου είπαν για nokian & gislaved
-
Ts 860 δεν υπάρχουν στις διαστάσεις μου στην Ελλάδα , 10 ημέρες μετά από παραγγελία...
-
Προτείνω στους αγαπητούς συνφορουμιτες όταν κάνουν αλλαγές διάστασης ελαστικων να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα περιθώρια που υπάρχουν. Επί παραδείγματι σε 1 7αρα ζάντα το ελάχιστο είναι 195 το ιδανικό 205 η 215 και το ανώτερο 225. Εγώ πάντως το 225 δεν θα το έβαζα. Το 235 που πάλι μπαίνει κρίνεται έως και επικίνδυνο. Τα λέω αυτά πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες σέβονται τον εαυτό τους και θα προτείνουν το πρέπων, υπάρχουν και αυτοί που πουλάνε φύκια αν πιάσουν. Ένας τέτοιος μου έτυχε πέρυσι όταν πήγα να βάλω χειμερινά ο οποίος ήθελε σώνει και καλά να στειλει τις 3 ζάντες μου για ισιωμα. Ήθελε δηλαδή 75€ για να μου ισιωσει τις ολόισιες ζάντες. Τον έκανα με τα κρεμμυδάκια. Περιοχή ΕΡΤ Θεσσαλονίκη Προσοχή!!!! Να τα λέμε και αυτά ε;
-
Ts 860 δεν υπάρχουν στις διαστάσεις μου στην Ελλάδα , 10 ημέρες μετά από παραγγελία...
Αξιζει η αναμονη πιστευω.
-
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/How-Braking-Performance-Changes-as-a-Winter-Tyre-Wears.htm
Δειτε την εικονα με το βαθος του πελματος .Ενα χειμερινο μετατρεπεται σε θερινης μορφης πελμα.
Φετος τα φοραω για τελευταια χρονια και θα τα αφησω να καραφλιασουν μεχρι το καλοκαιρι μιας και προκειται για πισωκινητο,εχουν ισορροπημενη φθορα μπροστα πισω αν και οχι μεγαλη.Ενα προσθιοκινητο μπορει να αλλαζε δυαδα.
Το πελμα ειναι στα 5-6mm. Αν παρατηρησετε σωστα ,οταν ειναι νεα τα λαστιχα κοψιματα σε σχημα V αναποδο σε σχεση με το V της φορας του ελαστικου.Με καλο χαρτοκοπτη χαραξα γραμμες V βαθους 4mm .Χαρτοκοπτης που κλειδωνει σε σωστη θεση και η μη υπαρξη τενοντιτιδας ειναι αναγκαια.ΔΕΝ αφαιρεσα γομα,ουσιαστικα τα μπλοκ γης γομας εγιναν μικροτερα ,αρα πιο παραμορφωσιμα οπως οταν ηταν νεο το ελαστικο.Εξαιρεθηκαν οι ωμοι του ελαστικου,ισως κακως.
-
Καλημέρα
Nokian wr d4 (300€)
Michelin Alpin 6 (300€)
Τι προτείνετε;
Goodyear Vector. Τα καλύτερα.
-
Καλησπέρα ποια η γνώμη σας για Michelin CrossClimate;
Τι απόδοση έχουν σε χειμερινές συνθήκες σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμη περιστασιακά σε χιόνι;
Σίγουρα δεν είναι χειμερινά αλλά θα είχε ενδιαφέρων η εμπειρίες από αυτό το ελαστικό σε διάφορες καιρικές συνθήκες και κύριος χειμερινές .
-
Μουφα είναι. Στο χιόνι είναι λίγο καλύτερα από από θερινά στη βροχή όχι καλύτερο από πολλά θερινά το καλοκαίρι σαπουνιαζει. Άντε και 1 θετικό ζεστενεται πιο γρήγορα το χειμώνα. Εν κατακλείδι είναι πιο μέτριο από τη μετριότητα.
-
Μουφα είναι. Στο χιόνι είναι λίγο καλύτερα από από θερινά στη βροχή όχι καλύτερο από πολλά θερινά το καλοκαίρι σαπουνιαζει. Άντε και 1 θετικό ζεστενεται πιο γρήγορα το χειμώνα. Εν κατακλείδι είναι πιο μέτριο από τη μετριότητα.
Ποσο καιρο τα εχεις φιλε μου και ποσα χλμ. εχεις κανει?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]