-
Εγώ τα τελευταία 5 χρόνια έχω σταθερά τα Bridgestone Turanza. Τα πιο παλιά που είχα (πριν 5 χρόνια...) ήταν εξαιρετικά σε βροχή, αλλά είχα παράπονα το καλοκαίρι, καθώς 'σαπούνιαζαν'. Όταν πήγα να τα αλλάξω πριν 2-3 χρόνια σκεφτόμουν να βάλω Continental ή Michelin, αλλά με έπεισε ο λαστιχάς ότι τα νέα Turanza είναι πολύ καλύτερα και στο στεγνό δρόμο. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι τα Continental ζεσταίνονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και ότι τα Bridgestone μπορεί ώσπου να ζεσταθούν να θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά θα κρατήσουν περισσότερο και θα μείνω απόλυτα ευχαριστημένος. Τα έβαλα και για 2 χρόνια που τα είχα εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή τους! Ήταν το ίδια εξαιρετικά στη βροχή και στο στεγνό δρόμο. Πραγματικά είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος!
Τώρα που άλλαξα αμάξι, με χαρά μου ομολογώ, είδα ότι η BMW έχει Bridgestone στο Χ1 και μέχρι στιγμής όσες φορές έχω προσπαθήσει να κάνω το αμάξι να γλιστρήσει με διάφορες καγκουριές έχω αποτύχει! Δύσκολα θα άλλαζα εταιρία μετά από αυτά... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εννοούσα ότι έχουν μαλακά πλαϊνά με μέτρια πληροφόρηση και γόμα που υπερθερμαίνεται και 'σαπουνιάζει' εύκολα στην γρήγορη οδήγηση.Αυτα ισχύουν και για τα sport contact?γιατι τα συγκεκριμένα, πλην φθοράς, εχουν πολυ καλή φήμη.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εγώ τα τελευταία 5 χρόνια έχω σταθερά τα Bridgestone Turanza. Τα πιο παλιά που είχα (πριν 5 χρόνια...) ήταν εξαιρετικά σε βροχή, αλλά είχα παράπονα το καλοκαίρι, καθώς 'σαπούνιαζαν'. Όταν πήγα να τα αλλάξω πριν 2-3 χρόνια σκεφτόμουν να βάλω Continental ή Michelin, αλλά με έπεισε ο λαστιχάς ότι τα νέα Turanza είναι πολύ καλύτερα και στο στεγνό δρόμο. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι τα Continental ζεσταίνονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και ότι τα Bridgestone μπορεί ώσπου να ζεσταθούν να θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά θα κρατήσουν περισσότερο και θα μείνω απόλυτα ευχαριστημένος. Τα έβαλα και για 2 χρόνια που τα είχα εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή τους! Ήταν το ίδια εξαιρετικά στη βροχή και στο στεγνό δρόμο. Πραγματικά είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος!
Τώρα που άλλαξα αμάξι, με χαρά μου ομολογώ, είδα ότι η BMW έχει Bridgestone στο Χ1 και μέχρι στιγμής όσες φορές έχω προσπαθήσει να κάνω το αμάξι να γλιστρήσει με διάφορες καγκουριές έχω αποτύχει! Δύσκολα θα άλλαζα εταιρία μετά από αυτά...Κατάφερες να σαπουνιασεις τα μπριτζεστον ΕR300?????Εγω οσο και να τα πιεζα μονο χλυαρα αντε πες ζεστα γινοταν.....Λαστιχο για στροφες με τραχυα ασφαλτο.
Στο Χ1 αν εχεις τα Τ001(εχω κι εγω τα ιδια)μεταξυ μας είναι μετρια λάστιχα αλλα εχουν σκληρουτσκα πλαινα -
Θα ηθελα την αποψη σας για τα Sava Intensa UHP 225/45R17 αξιζουν ως θυγρατικη της Goodyear (και την τιμη τους φυσικα);
Κάνω πολύ γρήγορα χλμ, ως τωρα φοραω Pirelli P-zero nero Gt καθε βοηθεια ευπροσδεκτη. -
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Θα ηθελα την αποψη σας για τα Sava Intensa UHP 225/45R17 αξιζουν ως θυγρατικη της Goodyear (και την τιμη τους φυσικα);
Κάνω πολύ γρήγορα χλμ, ως τωρα φοραω Pirelli P-zero nero Gt καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.Για το ταξι?Υπαρχουν επωνυμα αν ψαξεις...θα σου πουν τα παιδια που στην διασταση 225 45 17 στα 400-400+ ευρω....GGAB ποσο εβαλες τα CF2?
Μιας και εχεις ταξι και το κυνηγας δεν αξιζει για 30-40 ευρω να ανεχεσαι κάθε μερα για τοσες ωρες ένα λαστιχο που δεν σε ικανοποιει -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Κάνω πολύ γρήγορα χλμ, ως τωρα φοραω Pirelli P-zero nero Gt καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.Για το ταξι?Υπαρχουν επωνυμα αν ψαξεις...θα σου πουν τα παιδια που στην διασταση 225 45 17 στα 400-400+ ευρω....GGAB ποσο εβαλες τα CF2?
Μιας και εχεις ταξι και το κυνηγας δεν αξιζει για 30-40 ευρω να ανεχεσαι κάθε μερα για τοσες ωρες ένα λαστιχο που δεν σε ικανοποιει320€
απο τα φθηνιάρικα,θεωρώ τα συγκεκριμένα ........τα χειρότερα! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μιας και εχεις ταξι και το κυνηγας δεν αξιζει για 30-40 ευρω να ανεχεσαι κάθε μερα για τοσες ωρες ένα λαστιχο που δεν σε ικανοποιει320€
απο τα φθηνιάρικα,θεωρώ τα συγκεκριμένα ........τα χειρότερα!μηπως να παω σε 17αρες???
πες του νικου από που τα πηρες να παει εκει. -
Βασικα και εγω θελω να μαθω αν είναι εντος θεσσαλιας αυτος.
-
http://www.4ty.gr/merchant/31903/el/� ... E%9F%CE%A3
αν σας βολεύει και συνυπολογίστε 13€ το φέρυ alleretour!!! -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Τώρα που άλλαξα αμάξι, με χαρά μου ομολογώ, είδα ότι η BMW έχει Bridgestone στο Χ1 και μέχρι στιγμής όσες φορές έχω προσπαθήσει να κάνω το αμάξι να γλιστρήσει με διάφορες καγκουριές έχω αποτύχει! Δύσκολα θα άλλαζα εταιρία μετά από αυτά...Κατάφερες να σαπουνιασεις τα μπριτζεστον ΕR300?????Εγω οσο και να τα πιεζα μονο χλυαρα αντε πες ζεστα γινοταν.....Λαστιχο για στροφες με τραχυα ασφαλτο.
Στο Χ1 αν εχεις τα Τ001(εχω κι εγω τα ιδια)μεταξυ μας είναι μετρια λάστιχα αλλα εχουν σκληρουτσκα πλαιναΦίλε Emperor ποια Bridgestone φορά το χ1 ; Τα d- sport ή τα Turanza ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Να αναφέρω κι εγώ την δικιά μου εμπειρία κι εν συνεχεία να ζητήσω και την βοήθεια σας.
Σε accent του 2000 πέρασαν σαν ελαστικά τα Kleber, Michelin Pilot Exalto, Bridgestone ER300, BF Goodrich gGrip.
Η σειρά έχει ως εξής για τα δικά μου κριτήρια ER300 (καλό σε όλες τις συνθήκες και σε κακουχιες, βουνα και λαγκάδια περασα με αυτο το λαστιχο), Exalto (απιστευτο λαστιχο στο στεγνό βεντουζωνε το αυτοκινητο και δεν εκανε ρουπι αλλα με προβληματιζε στο βρεγμενο), τα BF, Kleber απλα τραγικά. Λάστιχα τα οποία μπορούν να σου κοστίσουν την ζωή. Το μεν Kleber σε ψιλοβροχο και με ακριβως 20km δεν άκουσε ποτέ για να στρίψει και με πεταξε στο πεζοδρόμιο σε δρόμο φάρδους 10 μετρων, την επομενη μερα βγηκαν. Τα δε BF ενώ στα πρωτα km φανηκε αξιοπρεπες ελαστικο σε διαδρομη απο παλια εθνικη μεσω Θήβας και σε ρυθμους με τους οποιους με τα Exalto, ER300 δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα και ένιωσες ότι είχαν κι άλλη πρόσφυρη, με οδήγησαν σε τετακε που ευτυχώς ήταν βραδινές ώρες και δεν υπηρχε κινηση. Το αμαξι το εδωσα κι ενημερωσα τον νεο ιδιοκτητη να τα βγαλει χτες.Τωρα θελω την βοηθεια σας. Απέκτησα ενα Leon του 2007, μαμά φοράει 195/65/15, ο ανθρωπος που το ειχε του φοραει 225/50/16 και τα ελαστικα ειναι 5τιας οποτε θελουν αλλαγμα. Λεω να γυρισω σε διασταση 205/55/16 για να μειωσω το κοστος συν οτι δεν ειναι τετοια η ιπποδυνακη του αυτοκινητου ωστε να χρειαζεται τοσο φαρδος
Τα km που διανυω ειναι σχεδον 50-50 πολη εθνικη απλα στο 10% συμπεριλαμβανονται και επαρχιακη δρομοι και χωματοδρομοι επομενως δεν θελω κατι πολυυυυ μαλακο για να μην το ψαχνωΣε μια παλιοτερη ερευνα που ειχα κανει αλλα για 14-ρες ζαντες ημουν αναμεσα σε
Toyo CF2 - Falken Ziex ZE914 - Vredestein Sportrac 5 - Dunlop Blue Response - Goodyear Efficiency Grip PerformanceΨάχνω γενικα ενδιάμεσο πέλμα με σκληρα πλαινα για να αντεχουν στις κακουχιες
Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου
-
Με 20 χιλιομετρα τοσο πολυ να γλιστρησει το αμαξι. Δυσκολο. Μην ξεχνας οτι στο ψιλοβροχο η ασφαλτος λογω της σκονης κανει γλιτσα. Αλλιως ειναι στην βροχη που καθαριζει απο την σκονη και αλλιως στο ψιλοβροχο. Μηπως δλδ δεν ειναι η αιτια σε αυτες τις συνθηκες τοσο τα λαστιχα.
-
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
Να αναφέρω κι εγώ την δικιά μου εμπειρία κι εν συνεχεία να ζητήσω και την βοήθεια σας.Σε accent του 2000 πέρασαν σαν ελαστικά τα Kleber, Michelin Pilot Exalto, Bridgestone ER300, BF Goodrich gGrip.
Η σειρά έχει ως εξής για τα δικά μου κριτήρια ER300 (καλό σε όλες τις συνθήκες και σε κακουχιες, βουνα και λαγκάδια περασα με αυτο το λαστιχο)...Πελάτης Βridg. πας σε re002 adrenalin! (Το έχω σε 205 55 15 και τίποτα άλλο ever).
-
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
Να αναφέρω κι εγώ την δικιά μου εμπειρία κι εν συνεχεία να ζητήσω και την βοήθεια σας.Σε accent του 2000 πέρασαν σαν ελαστικά τα Kleber, Michelin Pilot Exalto, Bridgestone ER300, BF Goodrich gGrip.
Η σειρά έχει ως εξής για τα δικά μου κριτήρια ER300 (καλό σε όλες τις συνθήκες και σε κακουχιες, βουνα και λαγκάδια περασα με αυτο το λαστιχο), Exalto (απιστευτο λαστιχο στο στεγνό βεντουζωνε το αυτοκινητο και δεν εκανε ρουπι αλλα με προβληματιζε στο βρεγμενο), τα BF, Kleber απλα τραγικά. Λάστιχα τα οποία μπορούν να σου κοστίσουν την ζωή. Το μεν Kleber σε ψιλοβροχο και με ακριβως 20km δεν άκουσε ποτέ για να στρίψει και με πεταξε στο πεζοδρόμιο σε δρόμο φάρδους 10 μετρων, την επομενη μερα βγηκαν. Τα δε BF ενώ στα πρωτα km φανηκε αξιοπρεπες ελαστικο σε διαδρομη απο παλια εθνικη μεσω Θήβας και σε ρυθμους με τους οποιους με τα Exalto, ER300 δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα και ένιωσες ότι είχαν κι άλλη πρόσφυρη, με οδήγησαν σε τετακε που ευτυχώς ήταν βραδινές ώρες και δεν υπηρχε κινηση. Το αμαξι το εδωσα κι ενημερωσα τον νεο ιδιοκτητη να τα βγαλει χτες.Τωρα θελω την βοηθεια σας. Απέκτησα ενα Leon του 2007, μαμά φοράει 195/65/15, ο ανθρωπος που το ειχε του φοραει 225/50/16 και τα ελαστικα ειναι 5τιας οποτε θελουν αλλαγμα. Λεω να γυρισω σε διασταση 205/55/16 για να μειωσω το κοστος συν οτι δεν ειναι τετοια η ιπποδυνακη του αυτοκινητου ωστε να χρειαζεται τοσο φαρδος
Τα km που διανυω ειναι σχεδον 50-50 πολη εθνικη απλα στο 10% συμπεριλαμβανονται και επαρχιακη δρομοι και χωματοδρομοι επομενως δεν θελω κατι πολυυυυ μαλακο για να μην το ψαχνωΣε μια παλιοτερη ερευνα που ειχα κανει αλλα για 14-ρες ζαντες ημουν αναμεσα σε
Toyo CF2 - Falken Ziex ZE914 - Vredestein Sportrac 5 - Dunlop Blue Response - Goodyear Efficiency Grip PerformanceΨάχνω γενικα ενδιάμεσο πέλμα με σκληρα πλαινα για να αντεχουν στις κακουχιες
Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου
Το cf2 το φοραω τωρα και το 914 πριν. Αψογα και τα 2 με τη διαφορα οτι το toyo ειναι πιο touring,ενω το 914 μπαινει στα χωραφια των σπορ με την εννοια του πιο ακαμπτου/σκληρου σκελετου.
-
Οι επιλογές που είχα από οόυς τους λαστιχάδες που κατάφερα και μίλησα ήταν οι εξής
- Pirelli P7 (μου το πρότειναν σχεδόν όλοι) τιμη απο 280 εως 310
- Toyo CF2 (μου το πρότεινα 2) τιμη στα 290
- Falken ZE914 Ecorun (μου το προτεινε ενας και το συγκριναμε με Τ001) τιμη στα 270
Nα πω την αληθεια τεινω προς τα Pirelli
Pirelli και Falken ειχα την ευκαιρια να τα δω απο κοντα και να τα αγγιξω.
Είναι και τα 2 πάνω κάτω στην ίδια σκληρότητα πλαινων απλά δεν ξέρω απο άποψης πελματοςΣτα τεστ απο το γνωστο site το Pirelli υπερτερει αλλα βαση ταμπελας το Falken παιρνει το προβάδισμα
-
Το Ρ7 είναι πολύ καλό. Επίσης πολύ καλό και πιο σπορ το 002 που προτάθηκε παραπάνω.
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Θα ηθελα την αποψη σας για τα Sava Intensa UHP 225/45R17 αξιζουν ως θυγατρικη της Goodyear (και την τιμη τους φυσικα);
Κάνω πολύ γρήγορα χλμ, ως τωρα φοραω Pirelli P-zero nero Gt καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.Τα παρακάτω Fulda SportControl στα 320€
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda ... ontrol.htm
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... atika.html -
Τα fulda τα φοραω στο πασσατ μου...1,8τ τα εχω 18000χλμ εδω κ 2 χρονια σε 205/55/16 πολυ καλα λαστιχα απλα λογω μαλακου πελμα τος τρραυματιζετε ευκολα σαν κλασικο goodyear ,δν εχει τα 'χαλια' του goodyear f1-g3sαλλα δν ειναι κατι ανισηχιτικο καθως εγω το παω και εκτος δρομου στο χωραφι.το λαστιχο ειναι φοβερο και σε στεγνο κ σε βρεγμενο ακομα κ χωρις abs . αν αλλαζα παλι τα ιδια θα εβαζα..γιατι ειναι αυτο που εψαχνα..σπορ λαστιχο που ζεστετε γρηγορα με σκληρα σχετικα πλαινα(οχι σαν τα bribgestone) και πανω απ ολα επιδοσεις σε βρεγμενο.
-
Από ότι φαίνεται το Goodyear Efficientgrip Performance θα αντικατασταθεί από το νεοότερο Goodyear Efficientgrip Performance GEN 2.
Υπάρχουν μήπως πληροφορίες για το νέο αυτό μοντέλο;
Ενδιαφέρομαι για 205/55/16/91V σε Astra H 1.6 (12/2004).
Οι έχοντες ενημέρωση ας δώσουν τα 'φώτα τους'. -
Καλησπέρα παιδιά,
Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο swift μου. Έχω διάσταση 185/60/15 και ψάχνω για ένα μαλακό λάστιχο. Απ' ότι βλέπω οι επιλογές μου σε αυτή τη διάσταση είναι πάνω κάτω αυτές:
- PIRELLI P1 CINTURATO VERDE
- DUNLOP BLURESPONSE (Τα φοράω ήδη και μου φαίνονται πολύ σκληρά)
- GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
- MICHELIN ENERGY SAVER PLUS
- Continental ContiPremiumContact 5
- Continental ContiPremiumContact 2
- Κάποιο άλλου που προτείνεται...
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]