-
Καλησπέρα,
Έβαλα χτες καινούργια ελαστικά, ο μάστορας έκανε ζυγοστάθμιση όλα καλα και στο τέλος μου είπε να 'περπατήσω' τα λάστιχα και να περάσω μετά από λίγες μέρες για την ΕΥΘΥΓΡΆΜΜΙΣΗ.
Εχει κάποια λογική αυτό;
Σας ευχαριστώ
-
Καλησπέρα,
Έβαλα χτες καινούργια ελαστικά, ο μάστορας έκανε ζυγοστάθμιση όλα καλα και στο τέλος μου είπε να 'περπατήσω' τα λάστιχα και να περάσω μετά από λίγες μέρες για την ΕΥΘΥΓΡΆΜΜΙΣΗ.
Εχει κάποια λογική αυτό;
Σας ευχαριστώ
Δε νομίζω ότι έχει λογική.
Εκτός εάν κρίνει ότι το αυτοκίνητο σου ήθελε ευθυγράμμιση από πριν . Αλλά να είναι μη ευθυγραμμισμενο και να το αφήνει να κυκλοφορεί??
Προφανώς δε σου είπε κάτι τέτοιο...
Τι να σου πω ίσως θέλει απλά να βγάλει ένα έξτρα εισοδηματακι .
-
Η ευθυγράμμιση καλό είναι να γίνεται σε κάθε αλλαγή ελαστικών ( απαραίτητο είναι μόνο αν γέρνει το καράβι). Το έλα μετα από μερικές εκατοντάδες χλμ για ευθυγράμμιση,μετά από καινούργια λάστιχα,το έχω ξανακούσει, δεν είναι παραμύθι του λάστιχα σου. Το σκεπτικό είναι ότι θα υπάρχει κάποια μικρή μεταβολή στο Καμπερ μετά τα πρώτα χλμ με τα νέα λάστιχα, αν αυτό έχει βάση η όχι δεν το ξέρω.
-
...Θέλω να έχω αμεσότητα στο τιμόνι, υπακοή στις εντολές μου (στρίψιμο και φρενάρισμα) και κυκλοφορώ και σε μέρη μπόλικες λακκούβες, οπότε το σκληρό πλαϊνό είναι must.
Nick δεν είναι στις επιλογές σου αλλά δες και αυτό
-
Με υψηλες πιεσεις στα εμπρος ελαστικα +17αρες 8αρες και χαμηλωμα τα μπροστα λαστιχα μου επιτελους δεν τρωνε το πελμα εξωτερικα.Η συγκλιση μειωθηκε σχεδον τελειως σε σχεση με το παρελθον.Τωρα εχω φθορα περισσοτερη απο μεσα.Ριχνω πιεση απο τα λαστιχα ?Η δικη μου λογικη λεει οτι στην ευθεια με την πιεση που εχω και την καμπερ παταει το μισο εσωτερικο πελμα .
-
Μετά από αλλαγή ελαστικών πηγα για ευθυγράμμιση. Ποιος μπορεί να μου αναλύσει τα αποτελέσματα;
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=502260034465
Θέλω να πω, ήταν κακή ευθυγράμμιση πριν; Ήταν αναγκαία; Δεν κατάλαβα. Ποια στήλη δείχνει το πριν και ποια το μετά; Γιατί μου φαίνεται ότι χειροτέρεψαν τα πράγματα;
Ευχαριστώ.
-
Πριν από 5 μέρες μου σκίστηκε το πλαϊνό του δεξί εμπρός τροχού από ξεπαρκαρισμα που βρήκε σε σπασμένο πεζοδρόμιο και τώρα είμαι με κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα. Με προβλημάτισε η ευκολία της ζημιάς.
Το ελαστικό ήταν το Goodyear EfficientGrip Performance 185/60/R15. Τα φοράω 4 χρόνια κι έχουν κάνει 43.000km.
Tα έχω βάλει στο yaris της μάνας μου και έπαθε το ίδιο, χωρίς να είναι παλιά/ταλαιπωρημένα. Με προβλημάτισε και εμένα.
Μετά από αλλαγή ελαστικών πηγα για ευθυγράμμιση. Ποιος μπορεί να μου αναλύσει τα αποτελέσματα;
Δεν φαίνεται η φωτό.
-
TUPAC_RIP wrote:
Πριν από 5 μέρες μου σκίστηκε το πλαϊνό του δεξί εμπρός τροχού από ξεπαρκαρισμα που βρήκε σε σπασμένο πεζοδρόμιο και τώρα είμαι με κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα. Με προβλημάτισε η ευκολία της ζημιάς.
Το ελαστικό ήταν το Goodyear EfficientGrip Performance 185/60/R15. Τα φοράω 4 χρόνια κι έχουν κάνει 43.000km.
Tα έχω βάλει στο yaris της μάνας μου και έπαθε το ίδιο, χωρίς να είναι παλιά/ταλαιπωρημένα. Με προβλημάτισε και εμένα.
TUPAC_RIP wrote:
Δεν φαίνεται η φωτό.
Τώρα φαίνεται η φωτογραφία της ευθυγράμμισης;
-
Με υψηλες πιεσεις στα εμπρος ελαστικα +17αρες 8αρες και χαμηλωμα τα μπροστα λαστιχα μου επιτελους δεν τρωνε το πελμα εξωτερικα.Η συγκλιση μειωθηκε σχεδον τελειως σε σχεση με το παρελθον.Τωρα εχω φθορα περισσοτερη απο μεσα.Ριχνω πιεση απο τα λαστιχα ?Η δικη μου λογικη λεει οτι στην ευθεια με την πιεση που εχω και την καμπερ παταει το μισο εσωτερικο πελμα .
sorry συνάδελφε, αλλά μήπως ο ευθυγραμμισάς σου δεν ξέρει τα mercedes; Δεν χρειάζονται τερτίπια. Απλά καλή ευθυγράμμιση μπρος πίσω. Και στα δύο merc που έχω δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Αυτό που γνωρίζω σχετικά με τις πιέσεις στα ελαστικά είναι όταν είναι υψηλή η πίεση τρώγεται περισσότερο το ενδιάμεσο τμήμα, ενώ όταν είναι χαμηλή τα ακραία τμήματα του ελαστικού.
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα τη γνώμη σας για αλλαγή ελαστικών σε Honda Jazz (μοντέλο 2006 / διαστάσεις 175/65/14).
Τα τελευταία 5 χρόνια φοράει τα Pirelli Cinturato P1 Verde, τα οποία είναι αρκετά καλά και ανθεκτικά ελαστικά, αλλά θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξω τόσο λόγω φθοράς όσο και επιθυμίας εύρεσης ελαστικού με την ίδια ή καλύτερη ανθεκτικότητα και πρόσφυση.
Η χρήση που γίνεται είναι σε ποσοστό 80% εντός πόλης (μετρίως επιθετική οδήγηση) και 20% εκτός πόλης (αρκετές φορές σε χωματόδρομους).
Έχω καταλήξει στα - ουκ ολίγα - ακόλουθα, χωρίς σειρά προτεραιότητας:
- Toyo Proxes CF2
- Dunlop Streetresponse 2
- Bridgestone Turanza T005
- Falken Sincera SN832 Ecorun ή Ziex ZE914 Ecorun
- Nexen N'Blue HD Plus
- Yokohama BluEarth-ES ES32
- Hankook Kinergy Eco K425
σ.σ. σε δύο βουλκανιζατέρ που ρώτησα (πριν καταλήξω στις ανωτέρω εναλλακτικές), μου πρότειναν τα Continental EcoContact 6, χωρίς καν να με ρωτήσουν ενδεχόμενη χρήση, γεγονός που με έκανε να πιστέψω ότι υπάρχει μια διάθεση/τάση ''πρόωθησης'' των συγκεκριμένων ελαστικών. Μπορεί, πράγματι, να είναι φοβερά ελαστικά, αλλά η όλη εμπειρία με οδήγησε στο να τα αποκλείσω από τη λίστα (ακόμη και ως μάρκα).
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης
-
Επειδή όπως προείπα σε προηγούμενο ποστ ψάχνω για ελαστικά 185 65 15 για οικογενειακό σενταν με οδήγηση κυρίως Εγνατία και επαρχιακό δίκτυο αλλά και αντοχή σε πεζοδρόμια και λακουβες να πω απεριψα πλέον τα T005 γιατί όπως με διαβεβαίωσαν δύο λάστιχαδες (χωρίς να θέλουν να μου προωθήσουν άλλο συγκεκριμένο μοντέλο) τα bridgestonε αυτά είναι πολύ μαλακά!!! Και ευάλωτα σε ανωμαλίες (χάλασε ο κόσμοςμ τα πιο σκληρά έγιναν πλέον τα πιο μαλακά).
Καταληγω πλέον ή στα pirelli cinturato p1 (τα έχω δοκιμάσει σε 175 65 14 δύο φορές μια χαρά ήταν)
Η στα good year compact (ακουσω ότι είναι ένα καλό και τίμιο ελαστικό)
-
Εμένα αν μου έλεγε λαστιχάς το όνομα Continental, απλά δεν θα του ξαναμιλούσα...
Έχει πολλά καλά λάστιχα η λίστα σου Δημήτρη. Εγώ θα ήμουν μεταξύ P1, Τ005, BluEarth και 914. Αν δεν θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο μείνε στα Pirelli. Αλλιώς μάλλον Τ005.
-
@PLANETZEUS ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
-
Για διασταση 225/45/17 χειμερινο με max τιμη 350 τι θα προτείνατε?
-
Continental.
-
Για διασταση 225/45/17 χειμερινο με max τιμη 350 τι θα προτείνατε?
Τα Nexen έχουν θετικά σχόλια και είναι εντός της τιμής
-
Επειδή όπως προείπα σε προηγούμενο ποστ ψάχνω για ελαστικά 185 65 15 για οικογενειακό σενταν με οδήγηση κυρίως Εγνατία και επαρχιακό δίκτυο αλλά και αντοχή σε πεζοδρόμια και λακουβες να πω απεριψα πλέον τα T005 γιατί όπως με διαβεβαίωσαν δύο λάστιχαδες (χωρίς να θέλουν να μου προωθήσουν άλλο συγκεκριμένο μοντέλο) τα bridgestonε αυτά είναι πολύ μαλακά!!! Και ευάλωτα σε ανωμαλίες (χάλασε ο κόσμοςμ τα πιο σκληρά έγιναν πλέον τα πιο μαλακά).
Καταληγω πλέον ή στα pirelli cinturato p1 (τα έχω δοκιμάσει σε 175 65 14 δύο φορές μια χαρά ήταν)
Η στα good year compact (ακουσω ότι είναι ένα καλό και τίμιο ελαστικό)
Για ταξιδιάρικη χρήση η καλύτερη επιλογή θα ήταν michelin και κατά δεύτερον Continental. Tα continental δηλαδή είναι εξαιρετικά σε cruising καθώς είναι πολύ ήσυχα, επίσης αποδίδουν πολύ καλά στο βρεγμένο και παραδόξως στο ελαφρύ χιόνι.
Από κει και πέρα όσον αφορά τα bridgestone όντως στα Τ005 έχουν μαλακώσει τα πλαινά, προσωπικά είχα δύο αστοχίες. Η μια σε τελείως καινούργιο λάστιχο όπου δεν ξέρω πως έκανε καρούμπαλο και η άλλη σε λακκάβα που η αλήθεια είναι ότι κοπάνησε πολύ δυνατά το αυτοκίνητο. Παρ όλα αυτά επειδή τα φοράμε σε 2 αυτοκίνητα στο 2ο δεν είχαμε κάποιο θέμα ούτε όταν το βάζουμε σε άγριους χωματόδρομους με κοτρώνες κλπ.
Γενικά το Τ005 είναι ένα εξαιρετικό λάστιχο, δεν είναι τόσο ντουβάρι στα πλαινά όσο θυμάμαι το Τ001 αλλά γενικά η απόδοση και αντοχή του είναι εξαιρετικές.
-
Μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας σε ένα λάστιχο σημαίνει οτι αντέχει πιο πολύ ζόρισμα αλλά και οτι δεν πιάνει εύκολα θερμοκρασία;
Επίσης μεγαλύτερος δείκτης φορτίου σημαίνει πιο ανθεκτικά μάγουλα αλλά και περισσότερο κοπάνημα στις ανωμαλίες του δρόμου ή καμία σχέση; -
Μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας σε ένα λάστιχο σημαίνει οτι αντέχει πιο πολύ ζόρισμα αλλά και οτι δεν πιάνει εύκολα θερμοκρασία;
Επίσης μεγαλύτερος δείκτης φορτίου σημαίνει πιο ανθεκτικά μάγουλα αλλά και περισσότερο κοπάνημα στις ανωμαλίες του δρόμου ή καμία σχέση;Όχι δεν σημαίνει ότι δεν πιάνει εύκολα θερμοκρασία. Η διαφορά είναι στον σκελετό.
Η διαφορά στο κοπάνημα είναι μη αντιλληπτή. Μεγαλύτερη διαφορά κάνει η φιλοσοφία του κάθε μοντέλου ελαστικού (υπάρχουν κάποια πιο σκληρά με έμφαση στην αμεσότητα και κάποια πιο μαλακά με έμφαση στην άνεση).
-
Γειάς σας.
Έχω ένα παλιάς γενιάς Honda HRV (1999) που ήρθε με λάστιχα 195/70/R15. Αυτή η διάσταση δεν είναι συνηθισμένη με αποτέλεσμα τώρα να δυσκολεύομαι να βρώ ελαστικά για αντικατάσταση των παλιών. Τελευταία φορά που βρήκα το original Β390 Bridgestone ήταν το 2014. Τώρα που θέλω παλι να αλλαξω, η εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή.
Η Honda δίνει επιπλέον ως συμβατή διάσταση στο manual την 205/60/R16, όμως αυτό προυποθέτει αλλαγή ζάντας κάτι που δεν είμαι διαθετιμένος να κάνω λόγω κόστους.
Λαστιχάδες μου είπαν ότι μπορώ να αλλάξω την 195/70/R15 με 205/70/R15 την οποία μπορώ να βρώ πολύ εύκολα.
Εγώ διστάζω, μήπως δεν ταιριάζει αυτή η διάσταση και αλλάξει τα οδηγικά χαρακτηριστικα του αυτοκινήτου. Έχει βάση ο δισταγμός μου; ή όντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
Τι γνώμη έχετε;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]