-
Με την αλλαγή ελαστικών μας έχουν προτείνει να πάμε σε αλλαγή διάστασης από 205/50/17 (oem) σε 225/45/17 για καλύτερο κράτημα, καλύτερο φρενάρισμα και κυρίως καλύτερη τιμή.
Το ερώτημα είναι, υπάρχουν μειονεκτήματα (που παρέλειψαν να μας αναφέρουν) στην αλλαγή τα οποία πρέπει να δούμε πριν αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε;Το όχημα είναι 1600αρι diesel με 130 ίππους και 17x7 ζάντα.
-
Με την αλλαγή ελαστικών μας έχουν προτείνει να πάμε σε αλλαγή διάστασης από 205/50/17 (oem) σε 225/45/17 για καλύτερο κράτημα, καλύτερο φρενάρισμα και κυρίως καλύτερη τιμή.
Το ερώτημα είναι, υπάρχουν μειονεκτήματα (που παρέλειψαν να μας αναφέρουν) στην αλλαγή τα οποία πρέπει να δούμε πριν αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε;Το όχημα είναι 1600αρι diesel με 130 ίππους και 17x7 ζάντα.
H διαφορά είναι
-
nick-sport wrote:
H διαφορά είναι
Είναι ένα κλικ πιο φαρδύ, οπότε καλύτερο σχετικά πάτημα, αλλά μεγαλύτερη αντίσταση (κατανάλωση), αλλά πολύ κοντά σχετικά και το αμάξι δεν είναι κανένα μικρούλι, οπότε οκ.
Ξέχασα να αναφέρω...η διαφορά στα λεφτά είναι περίπου 80-100 ευρώ/4αδα (αναλόγως το μοντέλο).
-
xenos wrote:
nick-sport wrote:
H διαφορά είναι
Είναι ένα κλικ πιο φαρδύ, οπότε καλύτερο σχετικά πάτημα, αλλά μεγαλύτερη αντίσταση (κατανάλωση), αλλά πολύ κοντά σχετικά και το αμάξι δεν είναι κανένα μικρούλι, οπότε οκ.
Ξέχασα να αναφέρω...η διαφορά στα λεφτά είναι περίπου 80-100 ευρώ/4αδα (αναλόγως το μοντέλο).
Προχωρα,αλλο αυτοκινητο. Δυο δεκαετιες το αμαξι ειχε 15αρα γιατι ακουγαμε ενα σωρο ελληνικες αμπελοσοφιες.
Κοιτα μην βρισκεις πουθενα ομως.
-
Καλημέρα.
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ελαστικά τεσσάρων εποχών με παντός καιρού;
-
Καλημέρα.
Το ίδιο πράγμα είναι, με άλλο όνομα. Μέτρια παντού. Ενδείκνυνται μόνο για SUV, με προδιαγραφές M&S.
-
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 wrote:
Καλημέρα.
Το ίδιο πράγμα είναι, με άλλο όνομα. Μέτρια παντού. Ενδείκνυνται μόνο για SUV, με προδιαγραφές M&S.
Ευχαριστώ Αλέξανδρε
-
καλημέρα
Κάτοχος ibiza tgi 2018 με 56.000χλμ, φοράω τα μαμά Τ001, νομίζω ότι θα πρέπει να τα αλλάξω σιγά σιγά... δεν τα έχω αλλάξει μπρος - πίσω.
Μένω κεντρικό Εβρο και κινούμαι Εγνατία και τοπικά, επειδή έρχεται και ο χειμώνας, σκέφτομαι να βάλω χειμερινά λόγω περιοχής , αλλά διαβάζοντας εδώ, παρατηρώ ότι δεν προτείνεται η χρήση χειμερινών ελαστικών για ταξίδια (400χλμ ανα 15 ημέρες περίπου), η καθημερινή μετακίνηση μου είναι 5+5χλμ για την εργασία μου.
Να βάλω χειμερινά για μέχρι Απρίλιο περίπου και μετα θερινά... ξανά χειμώνα αλλαγή... κτλ ή 4 εποχών;
Ευχαριστώ
185/60(65)/15
-
καλημέρα
Κάτοχος ibiza tgi 2018 με 56.000χλμ, φοράω τα μαμά Τ001, νομίζω ότι θα πρέπει να τα αλλάξω σιγά σιγά... δεν τα έχω αλλάξει μπρος - πίσω.
Μένω κεντρικό Εβρο και κινούμαι Εγνατία και τοπικά, επειδή έρχεται και ο χειμώνας, σκέφτομαι να βάλω χειμερινά λόγω περιοχής , αλλά διαβάζοντας εδώ, παρατηρώ ότι δεν προτείνεται η χρήση χειμερινών ελαστικών για ταξίδια (400χλμ ανα 15 ημέρες περίπου), η καθημερινή μετακίνηση μου είναι 5+5χλμ για την εργασία μου.
Να βάλω χειμερινά για μέχρι Απρίλιο περίπου και μετα θερινά... ξανά χειμώνα αλλαγή... κτλ ή 4 εποχών;
Ευχαριστώ
185/60(65)/15
Η βέλτιστη λύση είναι χειμερινά όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 5-7 βαθμούς (δηλαδή για 1-2 μήνες στον Έβρο) και όλο τον υπόλοιπο χρόνο θερινά. . Να φανταστείς ότι μπαίνουμε Δεκέμβριο κι εγώ κρατάω ακόμα τα θερινά, σε αυτοκίνητα που έχω και χειμερινή τετράδα. 21 βαθμούς έχει αυτήν την στιγμή στην Θεσσαλονίκη, για ποια χειμερινά μιλάμε;
-
terry308 wrote:
καλημέρα
Ευχαριστώ
185/60(65)/15
Η βέλτιστη λύση είναι χειμερινά όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 5-7 βαθμούς (δηλαδή για 1-2 μήνες στον Έβρο) και όλο τον υπόλοιπο χρόνο θερινά. . Να φανταστείς ότι μπαίνουμε Δεκέμβριο κι εγώ κρατάω ακόμα τα θερινά, σε αυτοκίνητα που έχω και χειμερινή τετράδα. 21 βαθμούς έχει αυτήν την στιγμή στην Θεσσαλονίκη, για ποια χειμερινά μιλάμε;
Η αληθεια ειναι πως κ εγω φετος δεν τα εβαλα ακομα.Βεβαια ολο το διαστημα φετος ειμαστε πανω απο τα κλιματικα.
Εγω θα παιρνα μια 4αδα σιδερενιες και ενα καλο χειμερινο.Τοποθετωντας τα μονο για το διαστημα που ειναι αναγκαια θα εξοικονομεις χιλιομετρα απο τα θερινα σου,μια η αλλη.
Υ.Γ. Εχετε ευκολα πολλα ξεροκρυα το χειμωνα, με -5 και -10 το θερινο ειναι @@@@@.
-
Μετά από 2φορες λάθος επιλογής 4εποχων ελαστικών δεν το ξανακάνω. Το πρώτο χειμώνα που τα φόραγα κάτι γινόταν τον επόμενο χειμώνα μηδέν. Για τα καλοκαίρια άστο καλύτερα. Άρα 4διτσα καθαρό χειμερινό. Σώζει ζωες.
-
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 wrote:
Όντως τα παντός καιρού είναι μέτρια σε κάθε είδους καιρό, αλλά δεν είναι μόνο για SUV, είναι για κάθε είδους αυτοκίνητο. Επίσης, μερικά ρέπουν πιο πολύ προς τα χειμερινά και άλλα στα θερινά. Ανάλογα με τον τύπο της οδήγησης που κάνεις, θα μπορείς να επιλέξεις.
-
Μετά από 2φορες λάθος επιλογής 4εποχων ελαστικών δεν το ξανακάνω. Το πρώτο χειμώνα που τα φόραγα κάτι γινόταν τον επόμενο χειμώνα μηδέν. Για τα καλοκαίρια άστο καλύτερα. Άρα 4διτσα καθαρό χειμερινό. Σώζει ζωες.
Ποια λάστιχα 4 εποχών είχες βάλει και δεν σε ικανοποίησαν; Και για ποιο λόγο δεν έμεινες ικανοποιημένος;
(Δεν κάνω αντιπαράθεση, απλά θέλω να μάθω).Πάντως να πω μια δική μου παρατήρηση, η οποία έχει να κάνει με αυτό που λες κι εσύ. Όσο πιο κοντά είναι ένα λάστιχο στην ημερομηνία παραγωγής του, τόσο πιο 'ζουμερό' και μαλακό είναι, άρα είναι πιο χειμερινό. Όσο περνάει ο καιρός και ξεραίνεται, η γόμα του αποκτά τα χαρακτηρίστικά ενός θερινού.
Αυτός είναι και ο λόγος που νομίζω ότι η καλύτερη εποχή για να αλλάξει κανείς ελαστικά είναι η παρούσα, δηλαδή λίγο πριν πιάσουν τα χειμωνιάτικα κρύα. Αλλά να δει την εβδομάδα/έτος παραγωγής. -
REALZEUS wrote:
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 wrote:
Όντως τα παντός καιρού είναι μέτρια σε κάθε είδους καιρό, αλλά δεν είναι μόνο για SUV, είναι για κάθε είδους αυτοκίνητο. Επίσης, μερικά ρέπουν πιο πολύ προς τα χειμερινά και άλλα στα θερινά. Ανάλογα με τον τύπο της οδήγησης που κάνεις, θα μπορείς να επιλέξεις.
Φυσικά και βγαίνουν για κάθε είδους αυτοκίνητο. Αυτό που λέω όμως είναι ότι αξίζουν μόνιμα φορεμένα μόνο σε SUV-4x4 και μάλιστα σε προδιαγραφές M&S, ώστε να μπορούν άνετα να πάνε και σε λάσπη το καλοκαίρι και σε χιόνι το χειμώνα. Σε χαμηλό αυτοκίνητο είναι συμβιβασμός παντού.
Για παράδειγμα, στο Land Rover φοράω τρακτερωτά 50-50 M&S, 4 Εποχών που κάνουν για τα πάντα εκτός, αλλά στον δρόμο είναι 'φορτηγίσια'. Στο τετρακίνητο, αλλά δρομίσιο Daihatsu όμως, έχω 2 τετράδες, μια με δρομίσια καλοκαιρινά και μια με δρομίσια χειμερινά.
-
Σε hatch είχα nokian τα οποία τη δεύτερη χρονιά ήταν στο τίποτα. Μετά έβαλα vredestein aqua truck πολύ καλύτερο ειδικά στο χιόνι αλλά για 1 χρόνο. Μετά το πιασα το θέμα. Γενικά όλα τα χειμερινά και πολλά από τα all sesons είναι πολύ μαλακα σκελετός και πέλμα. Το χειμώνα 18/19 πήρα τα Uniroyal ms plus 77 χειμωνιάτικο χιονολαστιχο. Έκανα απίστευτες αλπικες διαδρομές σε χιόνι και πάγο. Όλη η επιστροφή μου ήταν σε χιονι. Δεν πίστευα ότι υπάρχει πρόσφυση σε αυτό το βαθμό. Αυτό το λάστιχο βέβαια έχει μικρό φασμα θερμοκρασιών. Δεν το σαπιζεις στα χιλιόμετρα εκτός χειμώνα.
-
Φυσικά και βγαίνουν για κάθε είδους αυτοκίνητο. Αυτό που λέω όμως είναι ότι αξίζουν μόνιμα φορεμένα μόνο σε SUV-4x4 και μάλιστα σε προδιαγραφές M&S, ώστε να μπορούν άνετα να πάνε και σε λάσπη το καλοκαίρι και σε χιόνι το χειμώνα. Σε χαμηλό αυτοκίνητο είναι συμβιβασμός παντού.
Για παράδειγμα, στο Land Rover φοράω τρακτερωτά 50-50 M&S, 4 Εποχών που κάνουν για τα πάντα εκτός, αλλά στον δρόμο είναι 'φορτηγίσια'. Στο τετρακίνητο, αλλά δρομίσιο Daihatsu όμως, έχω 2 τετράδες, μια με δρομίσια καλοκαιρινά και μια με δρομίσια χειμερινά.Το Land rover προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές από ένα κοινό αυτοκίνητο. Μπορείς να το οδηγήσεις σε κακοτράχηλους δρόμους, σε χωματόδρομους με βαθιές λακκούβες και σε χιόνι 30 εκατοστών. Επίσης, το Daihatsu δίνει περισσότερο έλεγχο από τα συνηθισμένα επιβατικά λόγω της τετρακίνησής του. Ένα κοινό αυτοκίνητο όμως, έχει ούτως ή άλλως περιορισμένες επιλογές. Παρόλα ταύτα, σε έναν δρόμο με άσφαλτο, με λίγο χιονάκι, δεν έχει διαφορά αν οδηγάς suv ή όχι, διότι και στα δύο η πρόσφυση εξαρτάται από το πέλμα του ελαστικού και όχι από την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.
-
Πολύ σωστά τα είπες . Επενέβη και ο δαίμων του τυπογραφείου και τα είπες 2 φορές καλά.
-
Χαχα! Δίκιο έχεις και σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Σβήνω την δεύτερη ανάρτηση, ώστε να είμαστε και τυπικά σωστοί.
-
Μάλλον δεν έγινε κατανοητός. Σε χαμηλό αυτοκίνητο, που έχει ως προσανατολισμό την καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, το να φοράς όλον τον χρόνο ελαστικά All Season έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ικανοτήτων του, ειδικά το καλοκαίρι, χωρίς να έχεις τα πλεονεκτήματα των αμιγώς χειμερινών στο κρύο. Σε SUV - Off Roader δεν σε νοιάζει τόσο η υποβάθμιση στην άσφαλτο όμως, καθώς έτσι κι αλλιώς είναι πιο φορτηγίσια οδηγικά. Οπότε σε αυτά τα αυτοκίνητα, ειδικά σε προδιαγραφές M&S, τα All Seasons είναι καλή επιλογή για όλον τον χρόνο. Ελπίζω τώρα να εξήγησα καλύτερα αυτό που ήθελα να πω.
Με αυτό συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι που το αποσαφηνίσαμε.
-
Μάλλον δεν έγινε κατανοητός. Σε χαμηλό αυτοκίνητο, που έχει ως προσανατολισμό την καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, το να φοράς όλον τον χρόνο ελαστικά All Seasons έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ικανοτήτων του, ειδικά το καλοκαίρι, χωρίς να έχεις τα πλεονεκτήματα των αμιγώς χειμερινών στο κρύο. Σε SUV - Off Roader δεν σε νοιάζει τόσο η υποβάθμιση στην άσφαλτο όμως, καθώς έτσι κι αλλιώς είναι πιο 'φορτηγίσια' οδηγικά. Οπότε σε αυτά τα αυτοκίνητα, ειδικά σε προδιαγραφές M&S, τα All Seasons είναι καλή επιλογή για όλον τον χρόνο. Ελπίζω τώρα να εξήγησα καλύτερα αυτό που ήθελα να πω.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]