-
Με τα λεγόμενα σου αλλάζεις λάστιχα καθε 6 με 7 χρόνια.... Περιμένεις αξιοπιστια σε φρενάρισμα ειδικά σε βρεγμένο μετά από 5 ετια? Δεν σου κάνω τον έξυπνο αλλά η ασφάλεια είναι ο 1ος στόχος μου.....
-
Με τα λεγόμενα σου αλλάζεις λάστιχα καθε 6 με 7 χρόνια.... Περιμένεις αξιοπιστια σε φρενάρισμα ειδικά σε βρεγμένο μετά από 5 ετια? Δεν σου κάνω τον έξυπνο αλλά η ασφάλεια είναι ο 1ος στόχος μου.....
Θα συμφωνησω..
Ο φιλος μας χρειαζεται κατα την γνωμη μου ενα πιο μαλακο ελαστικο.. ωστε και καλυτερο grip θα εχει λογω μαλακοτερης γομας και κατα συνεπεια μεγαλυτερη φθορα ωστε να φτανει τα 50Κ χλμ ωστε να αλλαζει τα ελαστικα του στην 4-5ετια..
-
Ψάχνω για λάστιχα στην παραπάνω διάσταση. Μέχρι σήμερα 2 φορές έχω βάλει τα Continental Premium Contact 2, λάστιχα τα οποία βγάζανε 60-70000 χλμ άνετα. Κάνω 10.000 το χρόνο, Αθήνα κυρίως με μικρά ταξίδια των 150-200 χλμ. Κυρίως θέλω επιδόσεις σε φρενάρισμα (ιδίως στο βρεγμένο), χαμηλό θόρυβο και σχετικά μία καλή κατανάλωση...
Πρέπει να οδηγείς πολύ ήρεμα για να σου έβγαλε τόσα χλμ το PC2, το οποίο είναι πάρα πολύ μαλακό. Ένα καλό λάστιχο για αυτά που ζητάς είναι το Bridgestone T005, αλλά οποιοδήποτε μαλακό λάστιχο σου κάνει.
-
Το εν λογω κοντι φρεναρε απιστευτα μεχρι τελευταια μερα οταν το ειχα.Το μονο λαστιχο που κρατησα μεχρι να γινει τερμα καραφλο.
-
lemouz75 wrote:
Έχω κάνει και 65000-70000 χλμ με αυτό το λάστιχο και παρόλο τα χλμ δεν κατέρρευσαν αλλά είχαν μία προοδευτική φθορά και σχετικά καλή κατανάλωση. Τα έβαλα πρώτη φορά το 2008 και ξανά μετά το 2013. Τα έχω πάνω 7 χρόνια - 40.000 χλμ έχουν κάνει απλά είναι παλιά πλέον. Το αυτοκίνητο κάνει γύρω στα 10.000/έτος ποια. Πέρυσι έκανε μόνο 5.000 χλμ σε ένα χρόνο. Οδηγάω ήδη και καιρό εξαιρετικά προσεκτικά, απλά επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε και πως θα χρειαστεί να έχουμε την μέγιστη επιβράδυνση (ιδίως σε βρεγμένο), κοιτάζω για την αντικατάστασή τους.
-
Κρατας λάστιχο 7 χρόνια με 70000km και όταν τα αντικαθιστας θέλεις και premiium ελαστικά; Άλλαζε τα κάθε 3 χρόνια με κάτι πιο φθηνό που σε πολλές περιπτώσεις είναι και εξ ίσου καλο
-
Κρατας λάστιχο 7 χρόνια με 70000km και όταν τα αντικαθιστας θέλεις και premiium ελαστικά; Άλλαζε τα κάθε 3 χρόνια με κάτι πιο φθηνό που σε πολλές περιπτώσεις είναι και εξ ίσου καλο
7 χρόνια 40.000χλμ και φθορά στο 1/2 έχουν (σύμφωνα με το δείκτη φθοράς)....
-
Αν ο δείκτης φθοράς ήταν το μοναδικό κριτήριο αλλαγής τότε θα έπρεπε να τα κρατάμε και 10ετια. Τα λάστιχα όμως πολυμεριζονται σκληραίνει η γόμα τους όταν είναι εκτεθειμένα στις εξωτερικές συνθήκες 0-50 C και μετά οδηγάς καρμανιολα και όχι αυτοκίνητο.
-
[quote=gnikas]
otokomae wrote:
7 χρόνια 40.000χλμ και φθορά στο 1/2 έχουν (σύμφωνα με το δείκτη φθοράς)...]
Εδώ και 3 χρόνια είσαι χωρίς λάστιχα στην καλύτερη περίπτωση! Προφανώς οδηγείς χαλαρά και δεν σου έτυχε κάποιο απαιτητικό φρενάρισμα.
-
Γνωρίζετε κάποιο site που να αναφέρει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς UTQG των ελαστικών;
-
Γνωρίζετε κάποιο site που να αναφέρει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς UTQG των ελαστικών;
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο παρακάτω λινκ , που είναι στα ελληνικά.
-
nick-sport wrote:
Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Δεν αναζητώ την σημασία του UTQG αλλά τις τιμές UTQG για τα ελαστικά που κυκλοφορούν ώστε να κάνω μια σύγκριση.
-
otokomae wrote:
nick-sport wrote:
https://www.glavopoulos.com/el/tires-utqg/
Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Δεν αναζητώ την σημασία του UTQG αλλά τις τιμές UTQG για τα ελαστικά που κυκλοφορούν ώστε να κάνω μια σύγκριση.
Δεν το έχουν όλα τα λάστιχα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, καθώς είναι υποχρεωτικό μόνον στις ΗΠΑ. Πολλά το έχουν όμως (γιατί κυκλοφορύν και στις ΗΠΑ), οπότε μπορείς να το δεις στα (αμερικάνικα κυρίως) sites των εταιρειών και φυσικά από κοντά σε ένα λαστιχάδικο.
-
F
-
Ρε με τα πληκτρολόγια.. Γεια σας παιδιά. Falken ziex ze310 ή Hankook ventus prime 3; Εμπειρία κανεις για σύγκριση; 205/55/16, οδήγηση ήρεμη, πόλη και εθνική. Ευχαριστώ.
-
Ρε με τα πληκτρολόγια.. Γεια σας παιδιά. Falken ziex ze310 ή Hankook ventus prime 3; Εμπειρία κανεις για σύγκριση; 205/55/16, οδήγηση ήρεμη, πόλη και εθνική. Ευχαριστώ.
Και για τα 2 εχω ακουσει καλα λογια αλλα μεταξυ των δυο θα επελεγα τα Hankook με τα χιλια..
-
Από τα Falken ziex ze310 δεν έχω εμπειρία. Από τα Falken ziex ze914 τα Hankook ventus prime 3 είναι καλύτερα στην διάσταση αυτή. Τα έχω 1 μήνα περίπου. Με όχι πολύ ήρεμη οδήγηση πάντως, πχ στην Κατεχάκη και την περιφερειακή Υμηττού παντού άνετα με 120-130 με αουρις 1.4 βενζίνη και πίεση 36psi ( στα ziex ze914 είχα 38), στα ventus prime 3 ακόμα ψάχνομαι στα 32 δεν εμπνέει πολύ, στα 38 ψιλοχοροπηδάει το πίσω μέρος).
-
Και εγω λιγους μηνες τα hankook ventus prime 3 εχω με παρα πολυ καλες εντυπωσεις και τα falken παντως πρεπει να ειναι καλα και τα ειχα στα υποψην,
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]