-
Σε Honda Del sol! Αυτό λέω και γω και προέκυψε ακόμα μια εναλλακτική, το rainsport 3..Μπα Ε?
-
Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις .
Ο καθένας τα βάζει κάτω και κάνει τις επιλογές του.Δε νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν κάποιος πάει σε μικρότερη διάσταση αλλά γνωρίζει να συμπεριφέρεται στο δρόμο.Υπάρχει η πιθανότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης να είναι σε τέτοια στενότητα που να έχει άλλο δίλλημα,καινούργια 205 ή μένω με τα παλιά?
Από κει και πέρα,εμάς το αυτοκίνητο κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα οπότε η πιο γρήγορη φθορά για παράδειγμα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας.Όμως όταν πρέπει να διαλέξω έστω και 1 μέτρο καλύτερο φρενάρισμα έναντι 45 ευρώ το χρόνο δεν τίθεται καν θέμα(μην πω όσο και να ήταν το χρόνο,θα έκοβα από αλλού).
Οπότε δε χρειάζεται να τσακωθείτε . -
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
Τελικά κατέληξα στα falken ziex ze914. Μετά από ΠΟΛΛΕΣ κριτικές που διάβασα σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρέπει να είναι πολύ καλό το λαστιχάκι! Θα δείξει.... Την άλλη εβδομάδα πάω να τα βάλω. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου. Νά'στε καλά...Θα το ευχαριστηθεις κυριως σε στροφιλικια και επαρχιακο δρομο.......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τελικά κατέληξα στα falken ziex ze914. Μετά από ΠΟΛΛΕΣ κριτικές που διάβασα σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρέπει να είναι πολύ καλό το λαστιχάκι! Θα δείξει.... Την άλλη εβδομάδα πάω να τα βάλω. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου. Νά'στε καλά...
Θα το ευχαριστηθεις κυριως σε στροφιλικια και επαρχιακο δρομο.......
Μη ξεχασεις μετα απο καιρο να γραψεις τις εντυπωσεις σου!
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
Σε Honda Del sol! Αυτό λέω και γω και προέκυψε ακόμα μια εναλλακτική, το rainsport 3..Μπα Ε?Μπα...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τελικά κατέληξα στα falken ziex ze914. Μετά από ΠΟΛΛΕΣ κριτικές που διάβασα σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρέπει να είναι πολύ καλό το λαστιχάκι! Θα δείξει.... Την άλλη εβδομάδα πάω να τα βάλω. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου. Νά'στε καλά...
Θα το ευχαριστηθεις κυριως σε στροφιλικια και επαρχιακο δρομο.......
Μη ξεχασεις μετα απο καιρο να γραψεις τις εντυπωσεις σου!
Θα γράψω φίλε μου... Νά'σαι καλά...
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Τα έχουμε ξαναγράψει πριν 2 χρόνια πάλι τα ίδια, οπότε καταντάει κουραστικό
http://www.4tforum.gr/phpBB3/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=theo13&t=35915&sf=msgonly&ch=-1&start=15Mε τρομάζεις
-
Mπορει καποιος να μου εξηγησει,αλλα και να μου το κανει κατανοητο,πως απο σιδερενιες ζαντες να παω σε μεταλλικες,χωρις να χαλασω καθολου βημα,οικονομια κλπ,στο αυτοκινητο μου?
Φοραει ελαστικα 185/65/R15/88H.
Τα στανταρ ειναι 6x15 4x100.00 ET40 60.10.
Παραδειγμα προβληματισμου,και μη γνωσης του αντικειμενου,ειναι η εξης ερωτηση....
Εστω οτι βρισκω ζαντες 6χ15 4χ98 ΕΤ 38,ειναι συμβατο??? η'
6χ15 ,4χ100, ΕΤ 37 ? -
Ο χρήστης VALDERAMA έγραψε:
Mπορει καποιος να μου εξηγησει,αλλα και να μου το κανει κατανοητο,πως απο σιδερενιες ζαντες να παω σε μεταλλικες,χωρις να χαλασω καθολου βημα,οικονομια κλπ,στο αυτοκινητο μου?
Παραδειγμα προβληματισμου,και μη γνωσης του αντικειμενου,ειναι η εξης ερωτηση....
6χ15 ,4χ100, ΕΤ 37 ?Απο σιδερενιες σε αλουμινενιες/ελαφρου κραματος θες να πεις..........
Οποτε θες 6' ιντσες φαρδος ζαντας και 15' διαμετρο
4μπουλονες με καρε 100.......
Το ΕΤ 40....37....38 κτλ δεν ξερω αν εχει να κανει με το οφσετ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
6χ15 ,4χ100, ΕΤ 37 ?Απο σιδερενιες σε αλουμινενιες/ελαφρου κραματος θες να πεις..........
Οποτε θες 6' ιντσες φαρδος ζαντας και 15' διαμετρο
4μπουλονες με καρε 100.......
Το ΕΤ 40....37....38 κτλ δεν ξερω αν εχει να κανει με το οφσετNαι το 40 ειναι το οφσετ, γι αυτο ρωταω.
-
Μικρές μεταβολές στο offset είναι αποδεκτές ή και αναγκαίες αν αλλάξεις και το πλάτος της ζάντας , προκειμένου να κρατήσεις την απόσταση από τα μέρη τη ανάρτησης
Αλλαγή στο καρέ δεν παίζει καθώς δεν θα κουμπώνει -
αναμεσα σε Kormoran Impulser b2 & Barum Brillanntis 2 ποιο απο τα 2 θα κρατησει για περισσοτερα χιλιομετρα;
-
Το kormoran το ειχα σε 185-60-14 και αντεξε πολλα χλμ, πρεπει να το εβγαλα με πανω απο 50Κ.
Φθορα πελματος στο 1/3
Βεβαια δεν το εσκιζα ηταν το αμαξι της γυναικας οπου εκανε ταριφοχιλιομετρα.
Γενικα το kormoran θυμιζει πολυ το saver 1. -
αυτο το πραγμα εσυ το λες λαστιχο???κατι αλλο ειναι φιλε μου αλλα λαστιχο δεν ειναι....σαπουνι μπορει και να ειναι......τουλαχιστον με αυτα τα λαστιχα ελπιζω να οδηγειτε μονοι σας και μην βαζετε αλλους αθωους μεσα οπως πχ τα παιδια σας...ειχα τα πρεμιουμ κοντακτ 2 και στις 50κ περιπου που τα εβγαλα ειχανε φαει και τους δεικτες φθορας και ακομα πιανανε...αυτα να μπορεις να τα πεις λαστιχα!!!! τωρα εβαλα rainsport 3 που ειναι πολυ καλυτερα σε κρατημα αλλα με οχι σπορ χαρακτηριστικα..γενικως κολλανε στην ασφαλτο...
οταν ακουω εδω μεσα και ο αλλος ρωταει ποσα χιλιομετρα θα με βγαλουν και οχι αν πιανουν τα λαστιχα γελαω με τα χαλια μας...γι αυτο και ακουγες στην καραμπολα προχθες παταγα φρενο και δεν επιανε λεει ο αλλος!!!!καλα κρασια λεω εγω!!!! -
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
αυτο το πραγμα εσυ το λες λαστιχο???κατι αλλο ειναι φιλε μου αλλα λαστιχο δεν ειναι....σαπουνι μπορει και να ειναι......τουλαχιστον με αυτα τα λαστιχα ελπιζω να οδηγειτε μονοι σας και μην βαζετε αλλους αθωους μεσα οπως πχ τα παιδια σας...ειχα τα πρεμιουμ κοντακτ 2 και στις 50κ περιπου που τα εβγαλα ειχανε φαει και τους δεικτες φθορας και ακομα πιανανε...αυτα να μπορεις να τα πεις λαστιχα!!!! τωρα εβαλα rainsport 3 που ειναι πολυ καλυτερα σε κρατημα αλλα με οχι σπορ χαρακτηριστικα..γενικως κολλανε στην ασφαλτο...
οταν ακουω εδω μεσα και ο αλλος ρωταει ποσα χιλιομετρα θα με βγαλουν και οχι αν πιανουν τα λαστιχα γελαω με τα χαλια μας...γι αυτο και ακουγες στην καραμπολα προχθες παταγα φρενο και δεν επιανε λεει ο αλλος!!!!καλα κρασια λεω εγω!!!!Διεγράφη προσωπική επίθεση[Admin] νομιζεις τη δικη σου τη γνωμη περιμενα; ξερεις τα γεγονοτα απο πρωτο χερι; σε τι κατασταση βρισκονταν το αυτοκινητο απο μηχανικης πλευρας, με τι ταχυτητα κινουνταν το οχημα, τι παλαιοτητα και τι πελμα ειχαν τα ελαστικα του, αν του οδηγου του αποσπουσε κατι την προσοχη οπως το κινητο, η αν βρισκονταν υπο την επηρεια ουσιων η μεθης;
γιατι τι κακο εχουν τα barum & τα kormoran θυγατρικες της continental & της michelin αντιστοιχα και μαλιστα για τα cormoran ο λαστιχας μου ανεφερε οτι χρησιμοποιει τη γομα της michelin προ δεκαετιας πολυ μαλακη για εξαιρετικη προσφυση -
Διεγράφη ανάλογη υβριστική απάντηση επί προσωπικού. Σταματήστε και οι δύο! [Admin]
-
Το να έχει κάποιος της αίσθηση της ευθύνης και να θέλει να βάλει λάστιχα, κοιτώντας και τον προϋπολογισμό του , μόνο αδιάφορος δεν είναι
Θα ήταν καλύτερα να έχει φάει και τους δείκτες φθοράς , όπως εσύ, για να μαζέψει λεφτά να πάρει λάστιχα που ίσως αξίζουν περισσότερο λόγω και μάρκετινγκ;;
Για την αναφορά στο περιστατικό της καραμπόλας, μάλλον ήταν ατυχής -
Οταν το οικονομικο θεμα εχει τον πρωτο λογο.......οποιοδηποτε καινουργιο λαστιχο ειναι προτιμοτερο απο οποιοδηποτε επωνυμο λιωμενο/ξεραμενο
Το να κανει καποιος υπομονη ενα χρονο για να μαζεψει τα χρηματα που απαιτουνται για ενα επωνυμο λαστιχο ειναι μεγαλη
Απο εκει και περα δεν χρειαζεται να λεμε ποσο καλα λαστιχα ειναι τα barum,kormoran,sava κτλ και να τα βγαζουμε σουπερ επειδη εχουν γομα .....μπλα μπλα μπλα -
Aναψαν τα αίματα ακόμη μιά φορά! Μιάς που αναφερθήκατε στις 'δεύτερες' μάρκες και γω είμαι προκατειλημμένος με αυτές! Ξαδερφός μου σε Renault Laguna 1.8 έχει Marangoni 225/45 17, δε γνωρίζω το μοντέλο. Επέλεξε τα συγκεκριμένα λόγο τιμής και γτ τα ακριβά επώνυμα δε κρατάνε όσο αξίζουν. Το αυτοκίνητο κινείται σε επαρχιακούς δρόμους κάτω του μετρίου έως άθλιας ποιότητας άσφαλτο(όπου υπάρχει δλδ) με γρήγορo στροφηλίκι. Τα μπροστινά πριν γίνουν τράμπα με τα πίσω είναι μόλις ένα χιλιοστό απο το όριο του δείκτη περνώντας τα 30Κ χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο παραμένει τρένο. Κανένα απο τα λάστιχα που έχει δοκιμάσει(δε θυμάμαι μάρκες) που του στοίχιζαν 600+ ευρώ δε του κράταγαν τόσο και μάλιστα χωρίς να γλυστράνε.
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
οταν ακουω εδω μεσα και ο αλλος ρωταει ποσα χιλιομετρα θα με βγαλουν και οχι αν πιανουν τα λαστιχα γελαω με τα χαλια μας...γι αυτο και ακουγες στην καραμπολα προχθες παταγα φρενο και δεν επιανε λεει ο αλλος!!!!καλα κρασια λεω εγω!!!!Φιλε εισαι απολυτος και δεν κανει. Επισης παντελως αστοχος με τη καραμπολα στο Σχηματαρι. Πηγαινε φρεναρε εσυ πανω σε πετρελαια με νερο. Θα εχεις καταλαβει οτι σε στεγνο ασφαλτοταπητα τυπου Αττικης Οδου φρεναρεις ακομη και με λαστιχα ''ξυλα''. Σε πετρελαιο με νερο δεν φρεναρεις με κανενα λαστιχο! Επισης αν βαλεις χιονολαστιχο εσυ και κινησε απλα σε στεγνο δρομο καθρεπτη θα εκπλαγεις με την προσφυση τους. Δεν ειναι το ζητουμενο παντα αυτο.
Οι δευτερες μαρκες που κραζεις ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Σε συμβατικο αμαξι αμα φτασεις σε σημειο να στουκαρεις και να πεις φταιγανε τα ''δεύτερα'' λαστιχα τοτε καπου αλλου υπαρχει το προβλημα και οχι στα λαστιχα...Υ.Γ δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι οι θυγατρικες εταιριες ελαστικων εισαι καλυτερες απο των κολλοσων.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]