-
Μήπως παίζει κάτι με τις παρτίδες της michelin? Γιατί εγώ με energy saver (πρώτης τοποθέτησης) για τρία χρόνια (τα οποία δεν τα πρόσεχα καθόλου - λακούβες και πεζοδρόμια) και με ps3 για έναν χρόνο δεν έχω παρατηρήσει κάτι.. Στα 40k τα energy saver τα άλλαξα και είχαν γόμα για άλλα τόσα χιλιόμετρα. Υπόψη ότι η χρήση που κάνω είναι κυρίως εντός πόλης. Στα 10k τα ps3 νομίζω έχουν λιγότερη γόμα από τα energy saver σε αντίστοιχο διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι φτάνει για τουλάχιστον 50-60k. Όλα ήταν made in germany (αν παίζει ρόλο).
-
energy saver με 70κ made in spain
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Μήπως παίζει κάτι με τις παρτίδες της michelin? Γιατί εγώ με energy saver (πρώτης τοποθέτησης) για τρία χρόνια (τα οποία δεν τα πρόσεχα καθόλου - λακούβες και πεζοδρόμια) και με ps3 για έναν χρόνο δεν έχω παρατηρήσει κάτι.. Στα 40k τα energy saver τα άλλαξα και είχαν γόμα για άλλα τόσα χιλιόμετρα. Υπόψη ότι η χρήση που κάνω είναι κυρίως εντός πόλης. Στα 10k τα ps3 νομίζω έχουν λιγότερη γόμα από τα energy saver σε αντίστοιχο διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι φτάνει για τουλάχιστον 50-60k. Όλα ήταν made in germany (αν παίζει ρόλο).και εγώ με energy για 5 χρόνια και 50.000 χλμ αποκλειστικα εντός πόλης είχαν πολύ πέλμα και αρκετά καλά πλαινα
Τα pilot με 4 χρόνια , σε άλλο αμάξι και 40000 χλμ , ίδια συμπεριφορά
Αυτά που έχασαν πολύ γρήγορα κομμάτια, χωρίς άλλο σύμπτωμα είνια του πατέρα μου τα goodyear efficient grip, που μάλλον τα δούλευε με χαμηλή πίεση, πάλι εντός πόλης. Μόλις το πήρα ειδηση και τα φούσκωσα, το φαινόμενο σταμάτησε -
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
τι ΔΕΝ σου άρεσε από τα PS3 ?
Ήταν πολύ μαλακά. Μετά τον πρώτο χρόνο φεύγαν κομμάτια! Θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. Γι'αυτό και σκέφτομαι τα 2 που προανέφερα. Έχεις να προτείνεις κάποιο από αυτά;
Τα 2 που αναφέρεις, είναι ECO, ελαστικά ... με πολύ χειρότερες sport επιδόσεις .....
Μου κάνει εντύπωση ότι έφυγαν κομμάτια ...
ανάλογα με τις προτεραιότητες σου επιλέγεις eco ή sport ελαστικό, με τα + και - αντίστοιχα. Στην διάσταση 205/55/16 υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι ΔΕΝ σου άρεσε από τα PS3 ?
Ήταν πολύ μαλακά. Μετά τον πρώτο χρόνο φεύγαν κομμάτια! Θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. Γι'αυτό και σκέφτομαι τα 2 που προανέφερα. Έχεις να προτείνεις κάποιο από αυτά;
Τα 2 που αναφέρεις, είναι ECO, ελαστικά ... με πολύ χειρότερες sport επιδόσεις .....
Μου κάνει εντύπωση ότι έφυγαν κομμάτια ...
ανάλογα με τις προτεραιότητες σου επιλέγεις eco ή sport ελαστικό, με τα + και - αντίστοιχα. Στην διάσταση 205/55/16 υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές ...
Εσύ τί θα μου πρότεινες φίλε μου;
-
δεν ξέρω τις προτεραιότητες σου ....
εμένα, για παράδειγμα τα pilot sport3 σε volvo v50 μου είχαν φανεί πολύ καλά.
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ?
σε τι είδους διαδρομές ?
οδηγείς σβέλτα και σε επαρχιακό δίκτυο ?
βρέχει πολύ στο τόπο σου ?
αναζητάς το πιο φθηνό ελαστικό ?
αναζητάς το ελαστικό με την μεγίστη οικονομία καυσίμου ?
δίνεις προτεραιότητα στην άνεση ή στο τιμόνι ?
το να αλλάζεις τα λάστιχα ανα 2 χρόνια ή 35.000χλμ σου φαίνεται λογικό ? -
δεν ξέρω τις προτεραιότητες σου ....εμένα, για παράδειγμα τα pilot sport3 σε volvo v50 μου είχαν φανεί πολύ καλά.
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ?
σε τι είδους διαδρομές ?
οδηγείς σβέλτα και σε επαρχιακό δίκτυο ?
βρέχει πολύ στο τόπο σου ?
αναζητάς το πιο φθηνό ελαστικό ?
αναζητάς το ελαστικό με την μεγίστη οικονομία καυσίμου ?
δίνεις προτεραιότητα στην άνεση ή στο τιμόνι ?
το να αλλάζεις τα λάστιχα ανα 2 χρόνια ή 35.000χλμ σου φαίνεται λογικό ?Κάνω περίπου 15.000 χλμ το χρόνο, το 90% των οποίων μέσα στην Αθήνα. Το υπόλοιπο 10% σε εθνικό δίκτυο και χωματόδρομο. Τα Michelin τα θεωρώ πολύ καλά ελαστικά, αλλά πιστεύω πως παρα είναι μαλακά. Είναι το μοναδικό λάστιχο από αυτά που έχω δοκιμάσει τα τελευταία 10 χρόνια που είχε τόσο μεγάλη φθορά. Και λέω τα τελευταία 10 χρόνια, γιατί κάνω ακριβώς τα ίδια δρομολόγια!! Οδηγάω αρκετά σβέλτα και δέν θέλω το πιο φθηνό ελαστικό. Δεν θα με πείραζε όμως να γλυτώσω και κάποια λεφτά Ελπίζω να σε βοήθησα... Περιμένω τις προτάσεις σου...
-
Καλησπέρα σε όλους. Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών σε Mondeo 1.6 Ecoboost. Αυτή τη στιγμή φοράει 205/55 R16 Pilot Sport 3 αλλά θέλω να αλλάξω. Είμαι ανάμεσα στα Dunlop Sport Bluresponse και στα Goodyear Efficient Grip Performance. Ποιό απο τα δύο να βάλω; Τα φοράει κάποιος να μου πεί εντυπώσεις;Καλά λαστιχάκια και τα 2. Επίσης ωραία είναι και τα Pirelli P7 όπως και τα Brgidgestone T001 και Yokohama C.Drive2.
-
Και κάτι ακόμα. Είναι καλύτερα το ελαστικό που θα επιλέξω να είναι XL;
-
φαντάζομαι, ότι στα PS3, έφευγαν κομμάτια λόγω της κίνησης σε χωματόδρομο ?
Φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής (δες manual) δεν προτείνει XL για το όχημα σου.
To XL, αντέχει σε μεγαλύτερο φορτίο, θα έχει 'καλ΄τερο τιμόνι', αλλά πρέπει να είναι και πιο βαρύ.από όσα έχουν αναφερθεί , για την χρήση που κάνεις, μάλλον θα επέλεγα τα Dunlop Sport Bluresponse ή κάτι σε 'σκληρό' bridgestone'
-
Και κάτι ακόμα. Είναι καλύτερα το ελαστικό που θα επιλέξω να είναι XL;Σε βαρύ αυτοκίνητο όπως το δικό σου καλό είναι......οχι όμως απαραίτητο
Κοστίζει και κάτι παραπάνω βέβαια..... -
φαντάζομαι, ότι στα PS3, έφευγαν κομμάτια λόγω της κίνησης σε χωματόδρομο ?Φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής (δες manual) δεν προτείνει XL για το όχημα σου.
από όσα έχουν αναφερθεί , για την χρήση που κάνεις, μάλλον θα επέλεγα τα Dunlop Sport Bluresponse ή κάτι σε 'σκληρό' bridgestone'
είπε οτι δουλεύτηκαν σε χωματόδρομο και κυρίως με χαμηλή πίεση για αρκετό καιρό....
-
Μιλώντας με 3 λαστιχάδες, όλοι μου πρότειναν το Continental Premium Contact 5. Τί λέτε;
-
Ή για τα Falken Ziex ZE914;
-
Και κάτι ακόμα. Είναι καλύτερα το ελαστικό που θα επιλέξω να είναι XL;Toyo PROXES CF2 (205/55 R16 94H XL)
Πολύ καλές επιδόσεις σε στεγνό κ στην βροχή, άνετο στην οδήγηση κ αντοχή στην φθορά. -
Ή για τα Falken Ziex ZE914;τα φοράω τώρα στο 6 σε 215/50/17...........βάλτα άφοβα.Πολύ ανώτερα της τιμής τους!
-
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
...άμα το προτείνουνε 3 λαστιχάδες, αυτοί ξέρουνεΜου έκανε εντύπωση φίλε γιατί ο ένας είναι γνωστός μου και δεν θα μου έλεγε για να μου πουλήσει και ο άλλος είναι αντιπρόσωπος της Michelin!! Και αντί να μου προτείνει Michelin , μου είπε για Continental!! Τέλος πάντων.... Το ψάχνω και για τα Falken...
-
@ PANOUSKOS
Τα TOYO σου πρότεινα εγώ, αλλά με την αλλαγή στο μήνυμα σου μας έβγαλες οφσάιντ! Τα PC5 μια χαρά αγορά είναι. -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@ PANOUSKOS
Τα TOYO σου πρότεινα εγώ, αλλά με την αλλαγή στο μήνυμα σου μας έβγαλες οφσάιντ! Τα PC5 μια χαρά αγορά είναι.Ρώτησα για τα CF2 που μου είπες, αλλά υπάρχει έλλειψη και μου είπαν για τα toyo DRB.. Δέν ξέρω τί παίζει με αυτά. Σκέφτομαι ανάμεσα στα Continental και στα Falken...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]