-
Προτιμότερο τα Falken Ziex ZE914 επειδή θεωρώ τα Conti υπερτιμημένα.
-
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
Μιλώντας με 3 λαστιχάδες, όλοι μου πρότειναν το** Continental Premium Contact 5**. Τί λέτε;τα είχα και αυτά, και τα Pilotsport3 (στο ίδιο αμάξι)
τα pilotsport ηταν ΠΑΝΤΟΥ καλύτερα, πλην της κατανάλωσης ....
επίσης που έλιωσαν πολύ πιο γρήγορα (έφτασαν δείκτες σε 32.000χλμ) σε σχέση με τα pilotsport3.
-
Γνώμες για michelin primacy 3?
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@JOPAR
Καλά πολλοί είναι αυτοί που θάβουν τα Vredestein! Απλά για την χρήση που τα χρειάζεσαι θα κοιτούσα για “βόρεια” ελαστικά πχ. Nokian, Gislaved (έστω θερινά) λόγω DNA. Επίσης τα Uniroyal είναι πολύ μαλακά σχεδόν σαν χειμερινά.
Η γνώμη μου είναι ότι μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με μία τετράδα λάστιχα.γιατί θάβουν κάποιοι τα vrede ?? τι το κακό έχουν;;
γενικά όταν λέμε χρυσή μετριότητα τα M&S , δεν είναι όμως μια ικανοποιητική ασφαλής λύση ως το Μάρτιο;
επίσης, θα ήθελα κάποιες προτάσεις για τα καλύτερα δυνατά 16αρια χειμερινά λάστιχα ανεξαρτήτως κόστους...η ασφάλεια πάνω από όλα!
-
@JOPAR
Εφόσον δεν τίθεται θέμα κόστους, τις καλύτερες κριτικές έχουν τα Conti Winter TS 850 & τα Michelin Alpin 5. Στο παρακάτω link μπορείς να ρωτήσεις για τιμές, διαθεσιμότητα & κόστος αλλαγής-αποθήκευσης των ελαστικών:
http://www.mytyres.gr/search_results.asp?platos=205&height=55&diameter=16&mcatid=1 -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ή για τα Falken Ziex ZE914;
τα φοράω τώρα στο 6 σε 215/50/17...........βάλτα άφοβα.Πολύ ανώτερα της τιμής τους!
Έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα; Έχουν αντοχή στο χρόνο;
-
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
τα φοράω τώρα στο 6 σε 215/50/17...........βάλτα άφοβα.Πολύ ανώτερα της τιμής τους!
έχω κάνει 28Κ χλμ και είναι στον 3ο χρόνο..........με νορμάλ οδήγηση δεν λιώνουν με τίποτα
έχουν δείκτη φθοράς 360...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
έχω κάνει 28Κ χλμ και είναι στον 3ο χρόνο..........με νορμάλ οδήγηση δεν λιώνουν με τίποτα
έχουν δείκτη φθοράς 360......Και η συμπεριφορά τους παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα; Τί δείκτη έχεις βάλει V; Είναι XL;
-
δεν είναι όπως τον 1ο χρόνο αλλά παραμένουν ασφαλέστατα.......
ναι,είναι V δ.τ και δεν είναι XL.... -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Γνώμες για michelin primacy 3?Τα φοράω στο Mazda σε 205/55/16 και γενικά είμαι ευχαριστημένος
Δεν είναι σπορ, είναι καλό λάστιχο με αντοχές χωρίς χαζά γλυστρήματα -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα φοράω στο Mazda σε 205/55/16 και γενικά είμαι ευχαριστημένος
Δεν είναι σπορ, είναι καλό λάστιχο με αντοχές χωρίς χαζά γλυστρήματαΔεν κοιτάζω για κάτι σπορ αλλά άνετο κυρίως.
Το αυτοκίνητο φοράει από το εργοστάσιο 215/55/16 και ίσως για πιο φθηνά να μπουν στη διάσταση που γράφεις,205/55/16.
Πήρα και προσφορές 510 και 330 αντίστοιχα. -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Τα φοράω στο Mazda σε 205/55/16 και γενικά είμαι ευχαριστημένος
Δεν είναι σπορ, είναι καλό λάστιχο με αντοχές χωρίς χαζά γλυστρήματαΔεν κοιτάζω για κάτι σπορ αλλά άνετο κυρίως.
Το αυτοκίνητο φοράει από το εργοστάσιο 215/55/16 και ίσως για πιο φθηνά να μπουν στη διάσταση που γράφεις,205/55/16.
Πήρα και προσφορές 510 και 330 αντίστοιχα.Κοίτα πρώτα τι λέει ο κατασκευαστής. Μην αλλάξεις διάσταση γιατί απλά είναι φθηνότερα τα 205
-
@GREY
Η μείωση στην διάμετρο των ελαστικών από 215 σε 205 είναι 1,74% και μέσα στο επιτρεπτό όριο του 3-4% (χαμήλωμα 11mm). Η διάφορα στην τιμή είναι τεράστια, οπότε αξίζει να πας στα 205/55/16 -
Ο κατασκευαστής τοποθετούσε τη μικρότερη διάσταση στα 1.600άρια (με ακριβώς την ίδια ζάντα) ενώ στα 2λιτρα όπως το δικό μας έβαζε τα μεγαλύτερα.Το αυτοκίνητο όμως με οδηγό είναι κοντά στον 1,5 τόνο.Με τις παραπάνω τιμές,βάζοντας τα 205 γλιτώνω 45 ευρώ το χρόνο για 4 χρόνια και ίσως κάτι λίγο σε κατανάλωση,κάτι που δε με πείθει να πω την αλήθεια.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Πήρα και προσφορές 510 και 330 αντίστοιχα.@GREY
Η μείωση στην διάμετρο των ελαστικών από 215 σε 205 είναι 1,74% και μέσα στο επιτρεπτό όριο του 3-4% (χαμήλωμα 11mm). Η διάφορα στην τιμή είναι τεράστια, οπότε αξίζει να πας στα 205/55/16Ο κατασκευαστής τοποθετούσε τη μικρότερη διάσταση στα 1.600άρια (με ακριβώς την ίδια ζάντα) ενώ στα 2λιτρα όπως το δικό μας έβαζε τα μεγαλύτερα.Το αυτοκίνητο όμως με οδηγό είναι κοντά στον 1,5 τόνο.Με τις παραπάνω τιμές,βάζοντας τα 205 γλιτώνω 45 ευρώ το χρόνο για 4 χρόνια και ίσως κάτι λίγο σε κατανάλωση,κάτι που δε με πείθει να πω την αλήθεια.
Η απάντηση μου καλοπροαίρετα αφορά το αν μπορείς να βάλεις τα 205. Το τι θέλεις να βάλεις φυσικά και είναι μόνο δική σου επιλογή, αλλά η γνώμη μου μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιον άλλον.
-
Την καλημέρα μου. Χρειάζομαι 195/50 /15. σκέφτομαι είτε τα Bridgestone adrenaline είτε τα vredestein sportrack 5 που βλέπω ότι έχουν φοβερές αξιολογήσεις στο γνωστό σαιτ. Η διαφορά τους είναι στα 20 ευρώ. Τι θα προτιμούσατε? Ευχαριστω
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@GREY
Η μείωση στην διάμετρο των ελαστικών από 215 σε 205 είναι 1,74% και μέσα στο επιτρεπτό όριο του 3-4% (χαμήλωμα 11mm). Η διάφορα στην τιμή είναι τεράστια, οπότε αξίζει να πας στα 205/55/16Ο κατασκευαστής γιατί έβαλε 215 τότε?? Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε οτι το μόνο σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα είναι τα λάστιχα και γι αυτό καλό είναι να μην κάνουμε οτι γουστάρουμε ή οτι διαβάζουμε στο ίντερνετ. Επίσης όπως σου είπε το αυτοκίνητο είναι δίλιτρο άρα πιο βαρύ πιο γρήγορο κλπ. Οτι όφελος αποκομήσει απο την διαφορά τιμής στη πρώτη τοποθέτηση θα το χάσει απο την αυξημένη φθορά των ελαστικών (άρα πιο γρήγορη αντικατάσταση) και την διαφορά στην άνεση και άισθηση του αυτοκινήτου στο δρόμο.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
@GREY
Η μείωση στην διάμετρο των ελαστικών από 215 σε 205 είναι 1,74% και μέσα στο επιτρεπτό όριο του 3-4% (χαμήλωμα 11mm). Η διάφορα στην τιμή είναι τεράστια, οπότε αξίζει να πας στα 205/55/16Ο κατασκευαστής γιατί έβαλε 215 τότε?? Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε οτι το μόνο σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα είναι τα λάστιχα και γι αυτό καλό είναι να μην κάνουμε οτι γουστάρουμε ή οτι διαβάζουμε στο ίντερνετ. Επίσης όπως σου είπε το αυτοκίνητο είναι δίλιτρο άρα πιο βαρύ πιο γρήγορο κλπ. Οτι όφελος αποκομήσει απο την διαφορά τιμής στη πρώτη τοποθέτηση θα το χάσει απο την αυξημένη φθορά των ελαστικών (άρα πιο γρήγορη αντικατάσταση) και την διαφορά στην άνεση και άισθηση του αυτοκινήτου στο δρόμο.
Τα έχουμε ξαναγράψει πριν 2 χρόνια πάλι τα ίδια, οπότε καταντάει κουραστικό
http://www.4tforum.gr/phpBB3/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=theo13&t=35915&sf=msgonly&ch=-1&start=15 -
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
Την καλημέρα μου. Χρειάζομαι 195/50 /15. σκέφτομαι είτε τα Bridgestone adrenaline είτε τα vredestein sportrack 5 που βλέπω ότι έχουν φοβερές αξιολογήσεις στο γνωστό σαιτ. Η διαφορά τους είναι στα 20 ευρώ. Τι θα προτιμούσατε? ΕυχαριστωΓια σπορ οδήγηση, τα 002 με κλειστά τα μάτια!
Σε τι αυτοκίνητο;
-
Τελικά κατέληξα στα falken ziex ze914. Μετά από ΠΟΛΛΕΣ κριτικές που διάβασα σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρέπει να είναι πολύ καλό το λαστιχάκι! Θα δείξει.... Την άλλη εβδομάδα πάω να τα βάλω. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου. Νά'στε καλά...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]