-
Ο χρήστης Giannik έγραψε:
Καλημέρα,
Σε Peugeot 207 1.4 με διάσταση 185/65/15(φοράει michelin energy) ο λαστιχάς μου προτείνει τα Dunlop blue response και μάλιστα να πάω σε διάσταση 195/60/15,είναι καλή επιλογή?
ΕυχαριστώΚαλά λάστιχα τα Blue και το 195/60/15 είναι μέσα στα όρια της διαφοράς διαμέτρου/περιμέτρου που επιτρέπεται. Καλύτερο ακόμα θα ήταν το 205/60/15 βέβαια, αλλά δεν πειράζει ιδιαίτερα.
Το περίεργο είναι οτι τo 195/60/15 είναι 15 ευρώ η τετράδα φθηνότερα απο το 185/65...
Ποιο να προτιμήσω ?
ΕυχαριστώΘεωρητικά σωστότερο είναι αυτό που είχε ο κατασκευαστής, αλλά δεν θα δεις καμία διαφορά στην πράξη αφού όμως είπαμε είναι εντός των επιτρεπτών ορίων. Μπορείς άνετα να βάλεις τα 195 και να σου μείνουν και 60 €.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα πήρα ενα C200 kompressor(184hp) και φοράει τα Pirelli PZerro Rosso Assymetric σε 225/45/17 91W.
Αν κ δεν έχω συναντήσει πρόβλημα στις μετακινήσεις μου θέλω να αλλάξω ελαστικά το συντομότερο.
Οπτικά φαίνονται 'γηρασμένα' τα πλαϊνά των ελαστικών,είναι και εβδομάδα 9 του '11.
Είμαι απο Λιβαδειά,πιστεύω λόγω Αράχωβας γνωρίζετε πάνω κάτω τους δρόμους μας εδω γύρω.
Χρήση θα είναι touring,διαδρομές όπως είπα επαρχιακοί δρόμοι και Ε.Ο. πήγαινε έλα Αθήνα κλπ.
Με ενδιαφέρει (με πρώτο το κράτημα φυσικά) η καλή και όσο γίνεται οικονομική κύλιση.
Το αυτοκίνητο είναι τουλάχιστον 1550κιλά καθώς έχει αρκετά εξτρά.
Κοιτάζω τα :
-Dunlop Sportmaxx
-Dunlop Sport Bluresponse(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-MIchelin Primacy 3
-MIchelin Primacy HP
-Pirelli Cinturato P7 ή
P7 BLUE(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-Goodyear Efficient Grip Performance
Γνώμες?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!Εφοσον δεν συναντας καποιο προβλημα στα ηδη 3 ετων ελαστικα σου σημαινει οτι οδηγας νορμαλ και με οποιοδηποτε απο τα παραπανω θα εισαι υπερκαλυμμενος, βαλε οποιο σου δινουν σε καλυτερη προσφορα.
Βλέπω να καταλήγω στα Primacy 3.
Να ρωτήσω κάτι άλλο.
Στην χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ε.Ε. υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κυκλοφορούν τα All Season ελαστικά?
http://www.michelinman.com/tire-selector/category/ultra-high-performance-sport/pilot-sport-a-s-3/tire-details
Ή είναι ελλιπής η αναζήτηση που κάνω..? -
Οι Ευρωπαίοι δεν τα προτιμάνε καθώς αποτελούν συμβιβασμό. Έτσι φοράνε κατα βάση όλοι καλοκαιρινά και στα βόρεια κλίματα το χειμώνα βάζουν χειμερινά.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχω δει επισης τα barum.Για να αποφυγω αμφιβολου ποιοτητας kenda
Κλασεις ανωτερα τα falken.......μη σε ξεγελα η χαμηλη τιμη τους
για το Falken Sincera SN832 Ecorun σε 175/70R14 ειναι καλο;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Εχω δει επισης τα barum.Για να αποφυγω αμφιβολου ποιοτητας kenda
Κλασεις ανωτερα τα falken.......μη σε ξεγελα η χαμηλη τιμη τους
για το Falken Sincera SN832 Ecorun σε 175/70R14 ειναι καλο;
Δεν εχω αποψη φιλε μου......
Για τα 912/914 τα δοκιμασα και τα θεωρω ανταγωνιστικα των επωνυμων...... -
Ο χρήστης justapstar7 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άλλο.
Στην χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ε.Ε. υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κυκλοφορούν τα All Season ελαστικά?
http://www.michelinman.com/tire-selecto ... re-details
Ή είναι ελλιπής η αναζήτηση που κάνω..?Καλό premium λάστιχο το Primacy 3, το φοράω στο Mazda
Τα All Season όπως είπε και ο realzeus είναι συμβιβασμός, κατά την γνώμη μου μην τα προτιμήσεις -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άλλο.
http://www.michelinman.com/tire-selector/category/ultra-high-performance-sport/pilot-sport-a-s-3/tire-details
Ή είναι ελλιπής η αναζήτηση που κάνω..?Καλό premium λάστιχο το Primacy 3, το φοράω στο Mazda
Τα All Season όπως είπε και ο realzeus είναι συμβιβασμός, κατά την γνώμη μου μην τα προτιμήσειςΈχω βρει τα Primacy 3 (Εβδ.Παρ. 47/14) made in France ή Germany(θα το δω αύριο) στα 480€ περασμένα κομπλε.
Έχω βρει τα Pilot Sport 3 (Εβδ.Παρ. 39/14) made in Germany στα 450€ περασμένα κομπλε.
Όπως είπα θέλω ενα καλό all around κρατημα με καλή κύλιση και γι αυτό τείνω προς τα Primacy 3.
Μήπως το κέρδος στα..καύσιμα είναι ασήμαντο έναντι όλων των άλλων κερδών?
Ή το Pilot Sport 3 παραείναι sport γι' αυτό που ζητάω? -
Είχα τα sport και έβαλα τα primacy σε VOLVO S40
Τα σπορτ είχαν πιο σκληρό πλαινο και δεν ήταν τόσο άνετα , φαγώθηκαν γρηγορότερα αλλά το τιμόνι ήταν τέλειο.
Για το αυτοκίνητο που ήταν ,τελικά τα άλλαξα
Σε εσένα με το χαμηλό προφίλ, με τέτοιο αμάξωμα και εκεί που είσαι θα πρότεινα τα primacy -
Εχουμε αποψη για barum bravuris 3?
πλαινα,κρατημα βρεγμενο, και αν ειναι σπορτιφ? -
Barum bravuris 3 215/55/17 στα 440 ευρω κ Continental 580. Μαλλον θα καταληξω στην πρωτη λυση.Μου ειπανε οτι οι διαφορες ειναι μηδαμινες.
-
χτες στο μαγαζι περναει ενας γνωστος....να ψωνισει...εχει ενα αβενσις ,κοιταω φοραει τα μπραβουυρις 3.τον ρωταω ειναι καλα??αστα φιλε μαπα το καρπουζι μ λεει..το εχω μετανιωσει πικρα..φοραγα κοντινενταλ μ λεει και για 100 ευρω τωρα ειναι λες κ οδηγαω αλλο αυτοκινητο....σας μεταφερω απλα τα λεγομενα του...αυτα...
-
Ο χρήστης ze elias έγραψε:
Barum bravuris 3 215/55/17 στα 440 ευρω κ Continental 580. Μαλλον θα καταληξω στην πρωτη λυση.Μου ειπανε οτι οι διαφορες ειναι μηδαμινες.Εδω ισχυει η περιπτωση του οτι πληρωνεις παιρνεις. Continental δαγκωτο.
-
χωρις να έχω μεγάλη εμπειρία από δεύτερες μάρκες (καθώς είμαι φανατικός michelin) και επειδή θεωρώ ότι η διαφορά τιμής θα έπρεπε να ήταν πιο δελεαστική, έχω τον παρακάτω προβληματισμό.
Πολλοί που αλλάζουν ζαντολάστιχα , επειδή το budjet μάλλον είναι περιορισμένο βάζουν τα λεφτά στις ζάντες και βάζουν δεύτερα ελαστικά
Από τέτοιες περιπτώσεις έχετε ακούσει παράπονα ή επειδή άλλαξαν προφίλ και λογικά πλάτος είναι επηρεασμένοι και τα βλέπουν όλα τέλεια;; -
Τελικά έκλεισα τα Primacy 3 στα 450€ καινούργια παραλαβή, την Τρίτη με το καλό θα τα περάσω.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια,επανέρχομαι με review μετά απο λίγο καιρό! -
Διαστάσεις?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Διαστάσεις?225/45/17 91W
-
Το Σαββατο παω γι αλλαγη ελαστικων σε διασταση 185/60/14.Ειμαι μεταξυ των YOKOHAMA c drive2 και VREDESTEIN Sportrac 5.
Tα βρηκα 210 ευρω η 4αδα.Τα Vredestein εχουν λιγο καλυτερους δεικτες σε οικονομια-προσφυση σε βρεγμενο-θορυβο και το Yokohama ειναι πολυ πιο ομορφο στη χαραξη.
Για πειτε ρε παιδια κι εσεις μια γνωμη.Υ.Γ.
Μη μου πειτε για οικολογικα λαστιχα.Να τα βαλετε εσεις στα δικα σας αυτοκινητα! -
To Γιοκοχάμα που είναι πιο όμορφο.
-
Εσυ τρολλαρεις τωρα αλλα τελος παντων.....
-
C drive2......
Δεν τρολαρω......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]