-
τι απο τα 2 ειναι καλυτερο 175/65/14 με C φρεναρισμα στο υγρο οδοστρωμα
η 185/60/14 με Ε φρεναρισμα στο υγρο οδοστρωμα
ποιο απο τα 2 θα ακινητοποιησει το οχημα πιο γρηγορα; -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@iparout
Κάνε μια ερώτηση στο υποκατάστημα Αθηνών,
http://www.tsiantoulis.gr/?page_id=8Ευχαριστώ πολύ. Θα πάρω να ρωτήσω.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ποιο απο τα 2 θα ακινητοποιησει το οχημα πιο γρηγορα;Θεωρητικά, το πρώτο θα ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο συντομότερα στο βρεγμένο.
Προσωπικά πήγα σε ελαστικό με δείκτη Α στο βρεγμένο σκεπτόμενος ότι αφού στα τυποποιημένα τεστ τα πήγε τόσο καλά ώστε να πάρει Α στην ετικέτα, δεν μπορεί παρά να είναι λίγο καλύτερο στην πράξη από τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
(185/60 R14H φοράω) -
Οι δείκτες EU δεν είναι συγκρίσιμοι για διαφορετικές διαστάσεις.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
ποιο απο τα 2 θα ακινητοποιησει το οχημα πιο γρηγορα;Θεωρητικά, το πρώτο θα ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο συντομότερα στο βρεγμένο.
Προσωπικά πήγα σε ελαστικό με δείκτη Α στο βρεγμένο σκεπτόμενος ότι αφού στα τυποποιημένα τεστ τα πήγε τόσο καλά ώστε να πάρει Α στην ετικέτα, δεν μπορεί παρά να είναι λίγο καλύτερο στην πράξη από τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
(185/60 R14H φοράω)ο δείκτης για το βρεγμένο,είναι για την ακινητοποίηση ή για την υδρολίσθηση;;;;
-
Αποσταση ακινητοποιησης.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αποσταση ακινητοποιησης.Sent from my Neo V using Tapatalk.
ok.....
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
(185/60 R14H φοράω)αυτη τη διασταση φορουσα σε firestone με Ε σε ακινητοποιηση σε βροχη, το συμπερασμα που εβγαλα απο αυτο το ελαστικο ειναι μεγαλη διαρκεια αλλα το abs ενεργοποιουνταν συνεχεια μεσα στην πολη(κρατησαν 60.000χλμ/2χρονια), κατι που με τα kormoran με διασταση 175/65 R14 και C αποδοση σε βρεγμενο φρεναρει υποδειγματικα ενεργοποιωντας το abs σε κακη ποιοτητα οδοστρωματος, κρατησαν 45.000χλμ/λιγοτερο απο 2χρονια
ο λαστιχας μου προτεινε το Rockstone F109 σε 185/60 R14 σκληρο ελαστικο με εφαμιλλη αποδοση με τα firestone, ειναι σε προσιτη τιμη θα εχει διαρκεια αλλα ειδα ενα τεστ αυτου του ελαστικου σε μεγαλυτερη διασταση και το αποτελεσμα σε φρεναρισμα σε υγρο οδοστρωμα ηταν απογοητευτικο -
@r200
Στην ίδια περίπου τιμή με τα Rockstone F109 άλλα με καλύτερους δείκτες (E/B/70db) και χαρακτηριστικά είναι τα Falken ZIEX ZE-914 EcoRun (185/60 R14 82H). Αξίζει να τα ψάξεις και αυτά! -
Ποια ελαστικα καλα και φθηνα 175 60 R15 ???
Μεταφέρθηκε στην σωστή ενότητα και συγχωνεύτηκε με το θέμα που ήδη υπάρχει [mod]
-
Γνώμες για τα χειμερινά ελαστικά Nokian WR SUV 3 (550 euro) για Dacia Duster 1.5 4x4 (215/65/16).
Διαμονή σε περιοχή με πιθανές έως συχνές χιονοπτώσεις, συχνά ανάβαση σε χιονοδρομικό και πιθανό ταξίδι οδικώς Γερμανία. -
Παιδιά καλημέρα, σκέφτομαι τα Χριστούγεννα να ανέβω Σκόπια και πιθανώς και Οχρίδα. Θα ήθελα να ρωτήσω είμαι οκ με καλοκαιρινά και κάλτσες ή πρέπει να βάλω χειμερινά?
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Παιδιά καλημέρα, σκέφτομαι τα Χριστούγεννα να ανέβω Σκόπια και πιθανώς και Οχρίδα. Θα ήθελα να ρωτήσω είμαι οκ με καλοκαιρινά και κάλτσες ή πρέπει να βάλω χειμερινά?Ταξιδι ολοκληρο με τις 'καλτσες' δεν μπορεις να κανεις..........οποτε θες χειμερινα,αλλα απο την αλλη ποιος σου λεει οτι θα εχει σιγουρα χιονια;;;;
-
Μα εννοείται ότι τις κάλτσες θα τις βάλω μόνο στα σημεία που μπορεί να βρω πρόβλημα. Η ερώτηση είναι κυρίως για τους ΒορειοΕλλαδίτες που γνωρίζουν το καιρό στη περιοχή να μου πουν αν πατάνε καλά τα καλοκαιρινά με τις συνήθεις συνθήκες ή πρέπει να βάλω κάτι άλλο.
-
Εκτος αν πετυχεις καμια χιονοθυελα, η παγετο, δεν θα εχεις προβλημα με τα θερινα. Δεν μιλαμε για την Ρωσια η την Σουηδια...
-
Μεταξυ
391e για Vredestein Quatrac 5 185/60 R15 88H
422e για Pirelli 88H XL -Cinturato All Season 185/60 R15μιλαμε για yaris 2009
τι προτεινετε ? -
καλησπερα στην παρεα...
χτες φορεθηκαν τα uniroyal rainsport 3 se 205-50-17...πρωτες εντυπωσεις μιας και εκανα το αθηνα λαμια μεσω καζας...
θορυβος στα ιδια επιπεδα με το premiun contact
κρατημα σε στεγνο βεντουζα...προσπαθησα να το κανω να γλιστρησει αλλα δεν...
πιο στενο πελμα αν και ιδια διασταση με τα παλια μ λαστιχα..(συμναινει απο εταιρεια σε εταιρεια)
εχω την εντυπωση οτι μαλακωσε η ουρα μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι????ισως επειδη ειναι πολυ μαλακο σαν λαστιχο??εννοω οτι σε αποτομες αλλαγες πορειας το ενιωσα πισω (σε καμια περιπτωση να γλιστραει)σαν να κουνιοτανε το λαστιχο στη ζαντα να το περιγραψω καπως...αν και τους εχω βαλει αερα 35 οσο λεει ο κατασκευαστη=ς...
γενικως πολυ ανετο λαστιχο δεν κοπαναει...και σημερα μαλλονν θα το δοκιμασω και σε βροχη -
Προφανως εχουν μαλακο προφιλ και χανεις στην αισθηση της κατευθυντικοτητας..........δηλ το αντιθετο της σπορ αισθησης.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Καλώς σας βρήκα,είναι το πρώτο μου post.
Ενδιαφέρομαι για λάστιχα σε διάσταση 195/65/15,θα φορεθούν σε Octavia 5 1.6 MPI.
Τώρα φοράω Continetal Premium Contact2 και δεν έχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Ενώ στρίβει και φρενάρει σωστά,δεν έχω καμία αίσθηση που πατάει το αυτοκίνητο,δεν έχω τιμόνι.
Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο μετά τις 20000 χλμ αλλά τώρα στις 32 με τις ζέστες άρχισε να γλιστράει.
Κάνω 10-12 χιλ χλμ το χρόνο σε επαρχιακό δρόμο,τα περισσότερα με νορμάλ οδήγηση.
Θέλω ένα λάστιχο που να μου δώσει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για τις λίγες φορές που πάω κάπου μόνος και θέλω να πάω πιο γρήγορα στις στροφές.
Δε θα με ενοχλήσει αν γλιστρήσει λίγο πιο γρήγορα από τα Conti,αλλά να έχω σωστό τιμόνι και να καταλαβαίνω τι κάνει το αμάξι.
Τι έχετε να μου προτείνετε?Bridgestone Turanza T001 ή Vredestein Sportrac 5 αν τα βρεις...
Τελικά έβαλα τα vredestein εδώ και δύο μήνες.
Έχω γράψει κάτι περισσότερο από 1000 χλμ μετά την τοποθέτηση και ήρθε η ώρα να παραθέσω εντυπώσεις όπως είχα υποσχεθεί!
Το λάστιχο μου έδωσε την εντύπωση στα πρώτα 500 χλμ ότι δεν έκανε για το αυτοκίνητό μου,πολύ αργή επαναφορά του τιμονιού,ασάφεια στις στροφές και γενικότερα μια αίσθηση ότι το αυτοκίνητο θέλει ευθυγράμμιση.
Γνωρίζω πως όλα τα λάστιχα χρειάζονται στρώσιμο,μια περίοδο προσαρμογής,οπότε όλα ΟΚ.
Μετά από κάποια χλμ άρχισε να μεταμορφώνεται και να δείχνει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.Το λάστιχο με έχει κερδίσει απόλυτα,είναι ότι ακριβώς ήθελα στο octavia.To αυτοκίνητο έχει αίσθηση τιμονιού,πολύ καλή πληροφόρηση στη στροφή,πολύ καλή πρόσφυση και φρενάρισμα.
Ακόμη και σε μια γρήγορη βόλτα με πολύ βροχή μου έδωσε αίσθηση ασφάλειας.
Όλα θετικά λοιπόν?Για τα δικά μου θέλω ναι...Τα θετικά του,επαναλαμβάνω για τις δικές μου προτεραιότητες,είναι περισσότερα από δύο αρνητικά που εντόπισα σε σχέση με τα Conti όταν ήταν φρέσκα,το θόρυβο κύλισης σε σαγρέ άσφαλτο και το χτύπημα σε εγκάρσιες ανωμαλίες με μικρή ταχύτητα μέσα στη πόλη.
Θα τα έβαζα πάλι?Σίγουρα ΝΑΙ,είναι σαν να άλλαξα αυτοκίνητο σε ότι έχει σχέση με την οδική αίσθηση!
Μένει να αποδείξουν και τη διάρκειά τους στο χρόνο. -
Ο χρήστης gike έγραψε:
Καλώς σας βρήκα,είναι το πρώτο μου post.
Ενδιαφέρομαι για λάστιχα σε διάσταση 195/65/15,θα φορεθούν σε Octavia 5 1.6 MPI.
Τώρα φοράω Continetal Premium Contact2 και δεν έχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Ενώ στρίβει και φρενάρει σωστά,δεν έχω καμία αίσθηση που πατάει το αυτοκίνητο,δεν έχω τιμόνι.
Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο μετά τις 20000 χλμ αλλά τώρα στις 32 με τις ζέστες άρχισε να γλιστράει.
Κάνω 10-12 χιλ χλμ το χρόνο σε επαρχιακό δρόμο,τα περισσότερα με νορμάλ οδήγηση.
Θέλω ένα λάστιχο που να μου δώσει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για τις λίγες φορές που πάω κάπου μόνος και θέλω να πάω πιο γρήγορα στις στροφές.
Δε θα με ενοχλήσει αν γλιστρήσει λίγο πιο γρήγορα από τα Conti,αλλά να έχω σωστό τιμόνι και να καταλαβαίνω τι κάνει το αμάξι.
Τι έχετε να μου προτείνετε?Bridgestone Turanza T001 ή Vredestein Sportrac 5 αν τα βρεις...
Τελικά έβαλα τα vredestein εδώ και δύο μήνες.
Έχω γράψει κάτι περισσότερο από 1000 χλμ μετά την τοποθέτηση και ήρθε η ώρα να παραθέσω εντυπώσεις όπως είχα υποσχεθεί!
Το λάστιχο μου έδωσε την εντύπωση στα πρώτα 500 χλμ ότι δεν έκανε για το αυτοκίνητό μου,πολύ αργή επαναφορά του τιμονιού,ασάφεια στις στροφές και γενικότερα μια αίσθηση ότι το αυτοκίνητο θέλει ευθυγράμμιση.
Γνωρίζω πως όλα τα λάστιχα χρειάζονται στρώσιμο,μια περίοδο προσαρμογής,οπότε όλα ΟΚ.
Μετά από κάποια χλμ άρχισε να μεταμορφώνεται και να δείχνει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.Το λάστιχο με έχει κερδίσει απόλυτα,είναι ότι ακριβώς ήθελα στο octavia.To αυτοκίνητο έχει αίσθηση τιμονιού,πολύ καλή πληροφόρηση στη στροφή,πολύ καλή πρόσφυση και φρενάρισμα.
Ακόμη και σε μια γρήγορη βόλτα με πολύ βροχή μου έδωσε αίσθηση ασφάλειας.
Όλα θετικά λοιπόν?Για τα δικά μου θέλω ναι...Τα θετικά του,επαναλαμβάνω για τις δικές μου προτεραιότητες,είναι περισσότερα από δύο αρνητικά που εντόπισα σε σχέση με τα Conti όταν ήταν φρέσκα,το θόρυβο κύλισης σε σαγρέ άσφαλτο και το χτύπημα σε εγκάρσιες ανωμαλίες με μικρή ταχύτητα μέσα στη πόλη.
Θα τα έβαζα πάλι?Σίγουρα ΝΑΙ,είναι σαν να άλλαξα αυτοκίνητο σε ότι έχει σχέση με την οδική αίσθηση!
Μένει να αποδείξουν και τη διάρκειά τους στο χρόνο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]