-
Οχι το έψαξα, δεν έχει κανένα dunlop αναγραφή σκέτο sport στο πλάι και την σχεδίαση του Fulda sportcontrol 2 (ίδιο ακριβός σχέδιο).
Είναι πολύ περίεργο! -
Κάτι, λίγο άσχετο, αν ξέρει κανείς.
Σήμερα, Κυριακή απόγευμα, ξεκινώντας από το χωριό για επιστροφή, διαπίστωσα ότι είχα πατήσει καρφάρα. Έβαλα την -στενή- ρεζέρβα και έκανα 100+ χλμ με 80 σταθερά, όπως ορίζει η προδιαγραφή, μιλάμε όμως ότι η διαδρομή ήταν μισό Εγνατία μισό Ιόνια οδός. Ευτυχώς δεν είχε κίνηση και δεν αποτελούσα κινητό εμπόδιο. Παρ' όλα αυτά το νευρικό σύστημα τα παίζει και να σκεφτείς ότι υπήρχαν και κάποιοι, λίγοι, που πηγαίναν με αυτή την ταχύτητα.
Θέλω να ρωτήσω όμως υπάρχει κανείς που έχει δοκιμάσει τα πραγματικά όρια τέτοιας ρεζέρβας; Είπα, μιλάμε για Εγνατία και Ιόνια όχι για δρόμο με στροφές, εκεί λογικά, τι κρατήματα να έχει και τα 80 χμ/ώρα πολλά είναι. -
Δεν έχει κανένα πρόβλημα η ρεζέρβα, για νομικούς λόγους τίθενται αυτά τα όρια.
-
Καλημέρα. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για επιλογή ελαστικών σε peugeot 206 σε διάσταση 185/60/14.Παρακολουθώ το θέμα αρκετό καιρό οπότε έχω μια εικόνα αλλά θέλω τη βοήθεια σας για να κατασταλαξω στο τι μου ταιριάζει. Αυτή τη στιγμή φοράει Vredestein Sportrac 5 το οποίο ήταν αρκετά καλό στην αρχή στο στεγνό, σε υγρο δε μου άρεσε ποτέ . Πλέον έχει κλείσει τετραετία και έχει ξεραθεί με πολλά σπασίματα στα πλάγια και θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο.Το αμάξι κινείται χαλαρά μέσα στη πόλη με κάνα δυο ταξιδάκια το χρόνο και δε κάνει πολλά χιλιόμετρα. Χρηματικό όριο δεν υπάρχει, θέλω κάτι όμως με που να ζεσταίνεται γρήγορα λόγο μικρών αποστάσεων και όχι πολύ σκληρό προφίλ γιατι είναι ήδη σκληρές οι αναρτήσεις και θέλω να το μαλακωσω.
Έχω κατασταλάξει στα παρακάτω:
-ContiPremiumContact 5
-Goodyear EfficientGrip performance
-Dunlop sport blueresponse
-Toyo CF2Για πείτε τη γνώμη σας..Νομιζω τα Conti είναι τα πιο μαλακα, τα άλλα δύο είναι πανομοιότυπα και με έχουν μπερδέψει στο πιο να αποκλείσω . Τα Toyo πως τα πάνε σε σχέση με τα άλλα σε σκληρότητα?
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα έχω οδηγήσει όλα.
Τα Dunlop ή τα Goodyear. -
Ο χρήστης muscarius έγραψε:
Καλησπέρα, έχω ψάξει παντού για απάντηση και δε βρίσκω.Εβαλα κάποια ελαστικά μετά από πρόταση βουλκανιζατερα που μου πρότεινε.
Το όνομα είναι Dunlop sport σκέτο.
Οχι Maxx κτλ.
Τα συγκεκριμένα δεν τα βρίσκω πουθενά όμως, είναι σαν να μη βγάζει τέτοια ελαστικά η Dunlop.
Πάνω λέει ότι φτιάχτηκαν στην Poland και είναι 2 μηνών μόλις! 2119
Υπάρχει περίπτωση κάποιος να ξέρει τι γίνεται;;;
Ισως θα μπορούσες να βρεις στοιχεία μέσω του barcode που αναγράφεται επάνω στο ενεργειακό ταμπελακι, αν τυχών το κράτησες.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σφιξιματα τύπου χοροπηδάω πάνω στο κλειδί (το βλέπεις οποίος αλλαζει λαστιχο στο δρόμο) μόνο ζημιά κάνουν.Το 'χοροπήδημα' πιο πολύ για να ξεσφίξει το μπουλόνι γίνεται,διότι πολύς κόσμος δεν έχει τη δύναμη να το ξεσφίξει με το χέρι.Πάντως όντως αν το παρακάνεις στο σφίξιμο μπορείς να καταστρέψεις πολλά...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τοποθέτησα τελικά τα hankook ventus prime 3 Κ125.
Αυτο που μου εκανε εντύπωση είναι ο πολύ 'στρογγυλεμένος' ώμος τους.
Θα χρειαστώ σίγουρα χειμερινά το χειμώνα.Δεικτη φθοράς εχουν χαμηλό, 280 αν θυμαμαι καλά.
Για την ωρα τα καινουρια λάστιχα 'υπόσχονται' ενα πολύ ήσυχο ταξίδι.
Οταν θα εχω μαζεψει χιλιόμετρα θα γραψω κάτι.Εκανα 1000 χιλιομετρα περίπου με τα νεα λάστιχα.
Δεν τα δοκίμασα σε κάτι extreme, δεν βρήκα βροχή, οπότε μόνο πορεία σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό.Λοιπόν, σαν να άλλαξα αυτοκίνητο.
Υπερβολικά ήσυχα (όπου εχει καλή άσφαλτο είνια πλήρως αθόρυβα) και αρκετα μαλακά (έγινε πιο άνετο το αυτοκίνητο )
Μένει να δω πως θα συμπεριφερθούν στο χρόνο μιας και αναπόφευκτα η σύκριση γίνεται με τα προηγούμενα 3 ετων λάστιχα.Για κατανάλωση δεν μπορω να πω, μιας και στα 350 χιλιόμετρα ειχα μπάρες με βαλίτσα οροφής, δεν παρατήρησα όμως κάποια εμφανή διαφορά ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω
-
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες σχετικά με 2 πίνακες που έχω βρει σε forums του εξωτερικού για την πίεση των ελαστικών ανάλογα με τον δείκτη φορτίου.1ον ξέρετε καταρχήν αν ισχύουν οι τιμές αυτών των πινάκων;
2ον στην περίπτωση που ισχύουν ας πάρουμε για παράδειγμα το αυτοκίνητό μου, fiat bravo , με διάσταση ελαστικών 225/45/17 91W βάσει κατασκευαστή. Σε αυτή την διάσταση ο κατασκευαστής αναφέρει ότι σε νορμάλ φορτίο η πίεση στα ελαστικά πρέπει να είναι 2.3 bar και 2.6 σε περίπτωση πλήρους φορτίου ή ταξιδιού σε υψηλές ταχύτητες.
Αν διαβάζω σωστά τους πίνακες θα μπορούσα να βάλω στο αυτοκίνητό μου ελαστικά με δείκτη ταχύτητας 94Υ XL αλλά σε αυτή την περίπτωση προκειμένου τα ελαστικά να διατηρήσουν τις νόρμες του κατασκευαστή (575 κιλά/τροχό) θα πρέπει να έχουν πίεση 2.4 και 2.7 bar αντίστοιχα ανάλογα με το φορτίο του οχήματος;
Επισυνάπτονται οι πίνακες
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα έχω οδηγήσει όλα.
Τα Dunlop ή τα Goodyear.Και γω πιο πολύ σε αυτά τα δύο έκλεινα.. Υπερέχει κάπου το ένα έναντι του άλλου?
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λίγο πιο σπορ το Dunlop.
-
Γνωρίζει κανείς αν παίζει μεγάλο ρόλο η αλλαγή από 93 σε 91; Αναφέρομαι στον κωδικό αντοχής (Load Index LI) πχ 205/55/16 93V ->205/55/16 91V.
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα. -
Για προτείνετε καλό λαστιχακι στο 400-450 η τετράδα για το scross. Τώρα έχω το τογιο proxes cf2 205/55/17 πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυβρισκω στην Θεσσαλονίκη. Εννοείται να βγάζει χλμ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν παίζει μεγάλο ρόλο η αλλαγή από 93 σε 91; Αναφέρομαι στον κωδικό αντοχής (Load Index LI) πχ 205/55/16 93V ->205/55/16 91V.
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα.Ξέρω σίγουρα πως δεν κατεβαίνουμε ποτέ σε δείκτη ταχύτητας ή φορτίου από τα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή του οχήματος. Μόνο ανεβαίνουμε. Αν ο κατασκευαστής δίνει 93V μπορείς να βάλεις 94V ή 94Y, όχι όμως 91.
-
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα.Ξέρω σίγουρα πως δεν κατεβαίνουμε ποτέ σε δείκτη ταχύτητας ή φορτίου από τα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή του οχήματος. Μόνο ανεβαίνουμε. Αν ο κατασκευαστής δίνει 93V μπορείς να βάλεις 94V ή 94Y, όχι όμως 91.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για προτείνετε καλό λαστιχακι στο 400-450 η τετράδα για το scross. Τώρα έχω το τογιο proxes cf2 205/55/17 πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυβρισκω στην Θεσσαλονίκη. Εννοείται να βγάζει χλμ.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δες και τα Falken ZIEX ZE310....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα.Ο κατασκευαστής πολλές φορές τοποθετεί μεγαλύτερους δείκτες από αυτούς που απαιτούνται λόγω συμφωνιών (έτσι μπορεί να βάζει τα ίδια λάστιχα σε περισσότερα μοντέλα). 615 κιλά σημαίνει ότι ο μπροστινός άξονας μπορεί να σηκώσει 1230 κιλά, που είναι κοντά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Προφανώς και τα φοράς άφοβα.
ΥΓ: Το δικό μου Focus είχε έρθει με W, για 240 χ.α.ω, ενώ η τελική του είναι 185. Προφανώς στην 1η αλλαγή μπήκαν Η (210 χα.ω.).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα.Ο κατασκευαστής πολλές φορές τοποθετεί μεγαλύτερους δείκτες από αυτούς που απαιτούνται λόγω συμφωνιών (έτσι μπορεί να βάζει τα ίδια λάστιχα σε περισσότερα μοντέλα). 615 κιλά σημαίνει ότι ο μπροστινός άξονας μπορεί να σηκώσει 1230 κιλά, που είναι κοντά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Προφανώς και τα φοράς άφοβα.
ΥΓ: Το δικό μου Focus είχε έρθει με W, για 240 χ.α.ω, ενώ η τελική του είναι 185. Προφανώς στην 1η αλλαγή μπήκαν Η (210 χα.ω.).
Σε ένα ενδεχόμενο φρενάρισμα πανικού σε συνδυασμό με λίγο χαμηλότερη πίεση και πλήρες φορτίο δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χαμηλότερο δείκτη φορτίου;
-
Όχι, γιατί ακόμα και ο μικρότερος δείκτης υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές. Όπως είπα δεν βάζουν πάντα το ελάχιστο που απαιτείται στο εργοστάσιο, είναι θέμα του τι υπάρχει διαθέσιμο εκείνη την στιγμή. Άλλα έρχονται με Η, άλλα με W, άλλα με 89, άλλα με 91 και φυσικά διαφορετικών κατασκευαστών. Παραδείγματα ίδιων αυτοκινήτων από το ίδιο εργοστάσιο... Πιο εξειδικευμένα μοντέλα φυσικά έχουν συγκεκριμένα λάστιχα και μερικά είναι custom made. Εννοείται βέβαια ότι αν το αυτοκίνητο ήρθε με τις ελάχιστες προδιαγραφές από το εργοστάσιο (Π.χ. ένα όχημα με τελική 200 έχει ως ελάχιστο δείκτη ταχύτητας τον Η - 210 χ.α.ω. Ε εκεί δεν πρέπει να πας σε Τ, αλλά αν έρθει με W (240), μπορείς να πας σε Η), δεν θα πας πιο κάτω όταν αλλάξεις.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Για προτείνετε καλό λαστιχακι στο 400-450 η τετράδα για το scross. Τώρα έχω το τογιο proxes cf2 205/55/17 πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυβρισκω στην Θεσσαλονίκη. Εννοείται να βγάζει χλμ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δες και τα Falken ZIEX ZE310....
Καλά φαίνονται αλλά πρέπει να τα ψάξω και αυτά.
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]