-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Βαθμονόμηση = έλεγχος της ακρίβειας του μετρητή. όλα με τα μετρητικά όργανα απαιτούν βαθμονόμηση. Κάτι που κανένας πρατηριούχος δεν κάνει για τα μηχανήματα του με αποτέλεσμα τα 30 psi να μπορεί να είναι 35 ή 25 psi.Σωστά . Τον τελευταίο μήνα έχω ελέγξει 3 φορές τις πιέσεις μου σε 3 διαφορετικά πρατήρια και παίρνω συνεχώς διαφορετικές μετρήσεις με τιμές από 0,5 εώς 1 bar διαφορά!!!
Προτείνει κανείς κάποιο εξάρτημα ελέγχου πίεσης (και τιμή)?
Όταν σταθεροποιηθώ σε πίεση θα μπορέσω να σας γράψω και ένα report για τα Goodyear Efficient Grip, γιατί ότι και να σας πω τώρα ψέμματα θα είναι... . Πάντως ως επί των πλείστων απόλυτα ικανοποιημένος. -
Για αυτό λέω ότι πρέπει να τα μετράς με τον ίδιο μετρητή, καλύτερα δικό σου. Ακόμα κι αν δεν δείχνει σωστά θα έχεις μια σχετική επαναληψιμότητα και θα μπορείς να συγκρίνεις προηγούμενες με επόμενες μετρήσεις σου.
-
αντε και παίρνουμε μια αντλιά.. ηλεκτρική ή μη.. την βαθμονόμηση πως και που την κάνουμε? δλδ πως μπορούμε να ελένξουμε οτι δείχνει σωστά..
EDIT/
αυτο πως σας φαίνεται?
http://www.etools.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage_modern&product_id=1031&category_id=129&option=com_virtuemart -
την πας κάθε μηνα στο ινστιτούτο μετρολογίας
στην ουσία θές ενα καλό όργανο μέτρησης απο αξιόπιστη εταιρία
-
Eγώ προσωπικά πιστεύω οτι όσο πιο απόλυτα στημένο είναι ενα αμάξι (σκληρές αναρτήσεις, συνεμπλόκ, χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, μπάρες θόλων κ.λ.π.) τόσο πιο προσεκτικοί πρεέπει να είμαστε με τις πιέσεις, γιατί και το 0.5psi κάνει τη διαφορά.Εχω δοκιμάσει αρκετά πιεσόμετρα, ηλεκτρονικά κ.λ.π. αλλά ολα είχαν υποδιαιρέσεις της τάξης του 0,5 psi, που πιθανόν σημαίνει οτι μπορεί ενα λάστιχο να έχει πίεση 30.1psi και το όργανο να δείξει 30.5psi.Aγόρασα λοιπόν απο ενα κατάστημα ενα αναλογικό όργανο σχετικά μεγάλης διαμέτρου(περίπου 6cm)για να εχω οσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια-πιο αραιές υποδιαιρέσεις), το οποίο έχει ενδείξεις σε bar και σε psi, και προσάρμοσα σωλήνα υψηλής πίεσης με αντάπτορα στο άλλο άκρο για την βαλβίδα.Και απο τις δύο μεριές μπήκαν σφικτηράκια κι έτσι απέκτησα ενα πολύ στιβαρό και αξιόπιστο μετρητή πίεσης για τα λάστιχα μου.Το συνέκρινα και με άλλα πιεσόμετρα και οι διαφορές ήταν απειροελάχιστες (της τάξης του 0.5psi).Bέβαια δεν γνωρίζω αν το δικό μου είναι το σωστό, αλλά όπως έγραψε και κάποιο άλλο μέλος του club, το ζητούμενο είναι να βρείς τις πιέσεις που σου ταιριάζουν και απο εκεί και έπειτα έχεις ενα μέτρο σύγκρισης, άσχετα αν οι πιέσεις δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού θα μετράς πάντα με το ίδιο όργανο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tα μαμά λάστιχα του μξ (yokohama advan A11A -αυτά πρέπει να είναι-) παρότι είναι αρχές 2008 (το αμάξι αγοράστηκε αρχές '09) δεν πατάνε καλά. Παρουσιάζει άπειρη υποστροφή ( ) μπαίνοντας λίγο γρήγορα. Αν έβαζα 2 λαστιχα μόνο μπροστά θα έκανα μλκία? Απλά είναι ψιλοαμαρτία μιας και εχουν πολύ αυλάκι ακόμα. Επίσης παρότι είναι V, δεν τα βλέπω κ πολύ μαλακά. Για πείτε οι έμπειροι... -
Tα Yokohama δεν είναι που λένε πως ξεραίνονται τελείως μέσα σε 2 χρόνια;
-
Άλλαξα σήμερα ελαστικά από Bridgestone B340 σε Michelin Pilot Exalto και το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι βάρυνε το τιμόνι. Είναι δυνατόν να είχαν τόσο άθλια πρόσφυση τα προηγούμενα που να φαινόταν και με ακίνητο το αυτοκίνητο απλά στρίβοντας το τιμόνι;
Άλλα συμπεράσματα δε μπόρεσα να βγάλω γιατί θέλουν στρώσιμο πρώτα... -
Ρε παιδια θελω να αλλαξω λαστιχα σε διασταση 225/45/17 εχετε καμια γνωμη? λεω για τα continental sport contact 3 εχει κανενας καμια γνωμη ? Thanks
-
Ο χρήστης kserolas έγραψε:
Ρε παιδια θελω να αλλαξω λαστιχα σε διασταση 225/45/17 εχετε καμια γνωμη? λεω για τα continental sport contact 3 εχει κανενας καμια γνωμη ? ThanksΜα με τέτοιο username θέλεις και βοήθεια??
Λοιπόν, ήμουν κι εγώ στο ίδιο δίλημμα 3-4 μήνες πριν και επέλεξα Pirelli P-Zero Nero .......για τα Conti δεν έχω εμπειρία, είναι αρκετά μαλακά πάντως, όχι όσο τα Michelin βέβαια......διάβασε τις προηγούμενες σελίδες, θα βρεις πολλές προτάσεις....ενδεικτικά άλλες επιλογές είναι:
Goodyear F1 Asymmetric
Michelin PS2
Toyo T1RΔες κι εδώ για κριτικές και βαθμολογίες.....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Άλλαξα σήμερα ελαστικά από Bridgestone B340 σε Michelin Pilot Exalto και το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι βάρυνε το τιμόνι.Ακριβώς την ίδια αίσθηση είχα και'γω όταν έβαλα τα Michelin Pilot Exalto
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μόλις φόρεσα τα F1 asymmetric (εντελώς φρέσκα- 4009).
νομίζω πως δεν είναι και τόσο καλό που πήρες τόσο φρέσκα λάστιχα...
γιατί αυτό;
με μια επιφανειακή προσέγγιση, φημολογείται πως καλό είναι το λάστιχο να έχει παραχθέι 3-4 μήνες πριν την τοποθέτηση... διότι έχει σκληρύνει λίγο η γόμα του, έχει 'δέσει' το λάστιχο... δεν ξέρω βέβαια αν λόγω 'φρεσκάδας' δύναται να υποστεί πλαστικές παραμορφώσεις
ας μας πει καλύτερα και κάποιος ειδικός στα λάστιχα.
Μόλις βρήκα αυτό: 'The factory engineers say a tire can be too fresh. The chemicals in the tire continue to react for about 6 weeks after being cured.'
Aρα μάλλον θέλει 1,5 μήνα από την παραγωγή για να είναι ΟΚ.
Τι κάνω τώρα; Το μετακινώ κάθε μέρα (όσο είναι αραγμένο στο παρκιν) έτσι ώστε να μην πατάνε στο ίδιο σημείο πάντα;
-
Είχα στείλει και παλιότερα αλλά νομίζω δεν είχε απαντήσει κανείς. Για 235/45R17 τί λέτε; Κοίταξα μέχρι τώρα μόνο από michelin μεριά αλλά είδα πως δεν υπάρχουν τα εξάλτο αλλά μόνο τα πιλότ σπορτ με δεικτη Υ. Μου φαίνεται υπερβολικό για το αυτοκίνητο (το καινούριο mondeo 2.0). Μέχρι τώρα φορούσε τα Potenza RE050A που μου φάνηκε πολύ καλό λάστιχο απλά ήθελε λίγο ζέσταμα λέτε να πάω στο ίδιο;
Ένα άλλο που σκέφτομαι είναι και το sportcontact3. -
τι αναζητάς από το λάστιχο ? και τι χρήση κάνεις ?
δεν είναι υπερβολική η διάσταση 235 για το modeo ?
-
παρα ειναι
-
Το καινούριο μοντέο στην έκδοση τιτάνιουμ Χ έχει από την αρχή 235/45R17 δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπερβολικό αλλά αυτό έχει. Κυρίως θέλω να είναι σπορ ελαστικό όπως είναι και το potenza. Χρήση ελάχιστη μέσα στην πόλη και κυρίως για μεγάλες αποστάσεις επομένως δεν είναι μεγάλη ανάγκη να ζεσταίνεται γρήγορα. Θα του τέροιαζε καλύτερα φαντάζομαι κάτι του τύπου εξάλτο αλλά δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη διάσταση
-
Για όποιον αλλάζει δείκτη φορτίου ή αλλάζει σε XL (extra load):
Επειδή άλλαξα από 225/45-17 91W σε 225/45-17 94Υ XL (Extra Load) έψαξα να δω τι γίνεται με τις πιέσεις...
Αν κατάλαβα καλά αλλάζοντας σε XL πρέπει να αυξήσεις κατά 0.4 bar (6 psi) τις πιέσεις.
Αν πάλι αλλάξεις δείκτη φορτίου πρέπει (αν δεν κανω λάθος) να κατεβαίνεις περίπου 0.1 bar για κάθε νούμερο που ανεβαίνεις στο δείκτη φορτίου.Δηλαδή σε μένα βγαίνει +0.4 - (0.1χ3) = +0.1 = +2 psi
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι απόλυτα σωστό.
Πληροφορίες βρήκα εδώ http://www.conti-online.com/generator/w ... sizing.pdf
και εδώ http://www.toyojapan.com/tires/pdf/TTT_17.pdf
Mε επιφύλαξη βέβαια...
(Απλώς είπα μήπως κάποιος το χρειάζεται. Χρήσιμο μου φάνηκε.) -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Το καινούριο μοντέο στην έκδοση τιτάνιουμ Χ έχει από την αρχή 235/45R17 δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπερβολικό αλλά αυτό έχει. Κυρίως θέλω να είναι σπορ ελαστικό όπως είναι και το potenza. Χρήση ελάχιστη μέσα στην πόλη και κυρίως για μεγάλες αποστάσεις επομένως δεν είναι μεγάλη ανάγκη να ζεσταίνεται γρήγορα. Θα του τέροιαζε καλύτερα φαντάζομαι κάτι του τύπου εξάλτο αλλά δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη διάστασηΤο potenza 050 είναι μετριότατο. Το φοράω 2 χρόνια και δεν είμαι ευχαριστημένος. Και σκληρό και φθείρεται γρήγορα. Τα πίσω μου, έφτασαν στους δείκτες στα 35000χλμ.
235 είναι way too far για οικογενειακό με 150 άλογα(145 νομίζω βγάζει το καινούργιο).
Όσο για το ότι το φοράει κάποια έκδοση του mondeo, σκέψου ότι και 3.16(απαγορευμένη λέξη εδώ μέσα ) σε κάποιο m pack μπορεί να φοράει και αυτό 235... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το καινούριο μοντέο στην έκδοση τιτάνιουμ Χ έχει από την αρχή 235/45R17 δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπερβολικό αλλά αυτό έχει. Κυρίως θέλω να είναι σπορ ελαστικό όπως είναι και το potenza. Χρήση ελάχιστη μέσα στην πόλη και κυρίως για μεγάλες αποστάσεις επομένως δεν είναι μεγάλη ανάγκη να ζεσταίνεται γρήγορα. Θα του τέροιαζε καλύτερα φαντάζομαι κάτι του τύπου εξάλτο αλλά δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη διάσταση
Το potenza 050 είναι μετριότατο. Το φοράω 2 χρόνια και δεν είμαι ευχαριστημένος. Και σκληρό και φθείρεται γρήγορα. Τα πίσω μου, έφτασαν στους δείκτες στα 35000χλμ.
235 είναι way too far για οικογενειακό με 150 άλογα(145 νομίζω βγάζει το καινούργιο).
Όσο για το ότι το φοράει κάποια έκδοση του mondeo, σκέψου ότι και 3.16(απαγορευμένη λέξη εδώ μέσα ) σε κάποιο m pack μπορεί να φοράει και αυτό 235...Με τις 17άρες αναγκαστικά έχει 235 τέσπα. Όντως τα potenza που φοράει τώρα έχουν φθαρεί αρκετά γρήγορα έχουν λίγο ψωμί ακόμη και θα αλλαχτούν. Δεν θα έλεγα πάντως ότι ήταν και σκληρά μια χαρά ήταν. Τα SC3 λέτε να είναι καλύτερη επιλογή;
-
Θα ήθελα προτάσεις για ελαστικά για Alfa Romeo 156 1.800 με διάσταση 195/60/15 (αν δεν κάνω λάθος).
Αν μπορεί να προτείνει κανείς καταστήματα και τιμές, ακόμα καλύτερα..
Ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]