Ο χρήστης leonp έγραψε:
εγώ anytime προτιμώ να είναι το μπατζάκι μέσα στο μποτάκι.
Ο μόνος τρόπος που σου εξασφαλίζει ότι περιβάλλον (και ό,τι ζει σε αυτό ) και εσωτερικό παντελονιού δεν επικοινωνούν
Και στη φόρμα του σκί πάντως, που ανέφερε ο λεωνίδας, τα μπατζάκια έχουν διπλό τελείωμα. Ένα λεπτό που βάζεις μέσα στη μπότα, και το χοντρό που αφήνεις απέξω.
Προσφέρει μόνωση + ότι και να σου συμβεί δεν θα μπει χιόνι μέσα στο παντελόνι.
Τα ίδια και στις στολές καταδύσεων.
Εντελώς λάθος.
ΠΟΤΕ δεν βάζεις το λεπτό με το λάστιχο μέσα στη μπότα - θα γεμίσεις νερά.
Δεν το πιστεύω ότι δεν ξέρετε να βάζετε μπότες.
Ετσι ακριβώς....Το λεπτό φοριέται πάνω απο τη μπότα και τραβιέται μέχρι το υψος τους αστραγάλου, ωστε να λειτουργεί σαν γκέτα και να αποτρέπει την είσοδο χιονιού και νερού στη μπότα, κυρίως κατα τις πτώσεις.
Όσο για τους στρατιωτικούς, την φόρμα την δένεις πάνω στο άρβυλο όπως περιγράφει ο 007.
Δέστε την πάνω από το άρβυλο, πηγαίνετε σε κάποια αμμουδιά να ξαπλώστε και να κινηθείτε και όταν βγάλτε τα άρβυλα μετρήστε πόσες χούφτες με άμμο μπήκαν μέσα.
Την είχα δεμένη πάντα πάνω απο το άρβυλο όπως προβλεπόταν κι εχω κάνει άφθονο έρπινγκ κατα τη θητεία μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απο κει και πέρα, αν κληθώ να κάνω απόβαση σε καμμιά.... αμμουδιά της Τουρκίας, (ή και δική μας για ανακατάληψη πχ... ), θα φροντίσω να τη δέσω όπως λέει ο 007, σαν γκέτα δηλαδή, όπως βάζω τη φόρμα του σκι, ωστε να μην μπαίνει άμμος. Και δεν θα είναι πάνω στο 1/3 της αρβύλας, αλλα κάτω χαμηλά, κοντά στον αστράγαλο.