-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δε μπαίνει νερό και λάσπη αν δε φτάσει πολύ ψηλά (εκτός αν έχει τρυπήσει )Σε χιόνι όμως δεν είχατε θέμα? (και όχι λίγο περπάτημα , πολύ σε ψηλό και απάτητο )
Ποιο χιονι , μονο δροσιες ειχαμε -18οC . Τις 2-3 φορες που χιονισε ζητημα ηταν να ειχε πιασει τους 5 ποντους . Αντι να ριξει κανα μετρο να γουσταρουμε . Παντως τα αρβυλα στο χιονι γλιστρανε
Εντιτ: Στις πορειες που καναμε στο ΣΠΕΝ βουλιαζες στην κυριολεξια μεσα στην λασπη . Μετα βαρεθηκα να περπαταω και επαιρνα το STEYR και πεταγανε κωλους -
Έλα ρε μλκα είχαμε χιόνι στη Κατερίνη μετά από τόσα χρόνια (8-9 χρόνια είχε να το στρώσει και περίμενε να πάω εγώ ) και δεν είχατε στον Έβρο ? Wtf?
Όταν έφυγα ήταν σε τέτοια φάση ο καιρός
http://www.youtube.com/watch?v=1A6ikevA ... ata_playerΕπίσης αλλη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στο haldex που δε μάσαγε τα @@ του στο χιόνι
Τώρα το καλοκαίρι το χώνω και μες στην άμμο , αλλά ούτε κι εκεί κολλάει το τέρας !
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσο για τους στρατιωτικούς, την φόρμα την δένεις πάνω στο άρβυλο όπως περιγράφει ο 007.
Δέστε την πάνω από το άρβυλο, πηγαίνετε σε κάποια αμμουδιά να ξαπλώστε και να κινηθείτε και όταν βγάλτε τα άρβυλα μετρήστε πόσες χούφτες με άμμο μπήκαν μέσα.Αν τα άρβυλα είναι σωστά-σφιχτά δεμένα με την σωστή στρατιωτική κάλτσα που φτάνει πιο ψηλά από το τελείωμα τους δεν μπαίνει τίποτα μέσα, εκτός από νερό που θα μπεί από παντού κι όχι μόνο από πάνω, άλλωστε γι αυτό είναι 'νόμος' το να αλλάζεις κάλτσες σε κάθε ευκαιρία.
Σε ασκήσεις πάντως το μόνο πράγμα που δεν είχε άμμο-χώμα μέσα μετά ήταν τα άρβυλα, και το χώμα ήταν σε μορφή πούδρας από τα ερπυστριοφόρα που ελίσσονται τόσα χρόνια εκεί.
-
Αστα γκαντεμια , αντι να μας θαβει στο χιονι, το ριχνε αλλου . Παντως για μεσα στην πολη της Ορεστιαδας δεν ειχε τπτ σπουδαιο απο πλευρας χιονιου. Εξω στα χωρια εριχνε μπολικο απο οτι μαθαινα. Μια μερα μας ειχε ερθει μια καναδεζα για τα ώνια (αληθεια απο που βγαινει αυτο? ) και ηταν τιγκα στο χιονι . Την ξεχιονισα ομως παιζοντας χιονοπολεμο
Παντως ωραιες θερμοκρασιες το -18oC τη νυχτα και νωρις το πρωι και το μεσημερι να εχει -7 και -8oC . Στην Φλωρινα πρεπει να περνανε ποιο ωραια με το -25oC . -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αστα γκαντεμια , αντι να μας θαβει στο χιονι, το ριχνε αλλου . Παντως για μεσα στην πολη της Ορεστιαδας δεν ειχε τπτ σπουδαιο απο πλευρας χιονιου. Εξω στα χωρια εριχνε μπολικο απο οτι μαθαινα. Μια μερα μας ειχε ερθει μια καναδεζα για τα ώνια (αληθεια απο που βγαινει αυτο? ) και ηταν τιγκα στο χιονι . Την ξεχιονισα ομως παιζοντας χιονοπολεμο
Παντως ωραιες θερμοκρασιες το -18oC τη νυχτα και νωρις το πρωι και το μεσημερι να εχει -7 και -8oC . Στην Φλωρινα πρεπει να περνανε ποιο ωραια με το -25oC .google it
Ετυμολογία
ώνια : ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο < αρχαία ελληνική ὤνιος < ὠνέομαι
Ουσιαστικό
ώνια ουδέτερο μόνο στον πληθυντικό
τα ψώνια, τα αγαθά που αγοράζουμε (κυρίως στη στρατιωτική γλώσσα)
wiki
φαντάζομαι το κάναμε ψώνια στην νέα ελληνική
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
εγώ anytime προτιμώ να είναι το μπατζάκι μέσα στο μποτάκι.
Ο μόνος τρόπος που σου εξασφαλίζει ότι περιβάλλον (και ό,τι ζει σε αυτό ) και εσωτερικό παντελονιού δεν επικοινωνούνΚαι στη φόρμα του σκί πάντως, που ανέφερε ο λεωνίδας, τα μπατζάκια έχουν διπλό τελείωμα. Ένα λεπτό που βάζεις μέσα στη μπότα, και το χοντρό που αφήνεις απέξω.
Προσφέρει μόνωση + ότι και να σου συμβεί δεν θα μπει χιόνι μέσα στο παντελόνι.Τα ίδια και στις στολές καταδύσεων.
Εντελώς λάθος.
ΠΟΤΕ δεν βάζεις το λεπτό με το λάστιχο μέσα στη μπότα - θα γεμίσεις νερά.
Δεν το πιστεύω ότι δεν ξέρετε να βάζετε μπότες.Ετσι ακριβώς....Το λεπτό φοριέται πάνω απο τη μπότα και τραβιέται μέχρι το υψος τους αστραγάλου, ωστε να λειτουργεί σαν γκέτα και να αποτρέπει την είσοδο χιονιού και νερού στη μπότα, κυρίως κατα τις πτώσεις.
Όσο για τους στρατιωτικούς, την φόρμα την δένεις πάνω στο άρβυλο όπως περιγράφει ο 007.
Δέστε την πάνω από το άρβυλο, πηγαίνετε σε κάποια αμμουδιά να ξαπλώστε και να κινηθείτε και όταν βγάλτε τα άρβυλα μετρήστε πόσες χούφτες με άμμο μπήκαν μέσα.Την είχα δεμένη πάντα πάνω απο το άρβυλο όπως προβλεπόταν κι εχω κάνει άφθονο έρπινγκ κατα τη θητεία μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απο κει και πέρα, αν κληθώ να κάνω απόβαση σε καμμιά.... αμμουδιά της Τουρκίας, (ή και δική μας για ανακατάληψη πχ... ), θα φροντίσω να τη δέσω όπως λέει ο 007, σαν γκέτα δηλαδή, όπως βάζω τη φόρμα του σκι, ωστε να μην μπαίνει άμμος. Και δεν θα είναι πάνω στο 1/3 της αρβύλας, αλλα κάτω χαμηλά, κοντά στον αστράγαλο.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Παντως ωραιες θερμοκρασιες το -18oC τη νυχτα και νωρις το πρωι και το μεσημερι να εχει -7 και -8oC . Στην Φλωρινα πρεπει να περνανε ποιο ωραια με το -25oC .google it
Ετυμολογία
ώνια : ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο < αρχαία ελληνική ὤνιος < ὠνέομαι
Ουσιαστικό
ώνια ουδέτερο μόνο στον πληθυντικό
τα ψώνια, τα αγαθά που αγοράζουμε (κυρίως στη στρατιωτική γλώσσα)
wiki
φαντάζομαι το κάναμε ψώνια στην νέα ελληνική
Ενταξει απο τα ώνια στα ψώνια μικρη η μεταβαση
Παντως βγαζουν τρελλο χαβαλε τα ώνια οταν πας στο ΣΠ . -
Εμείς ήμασταν μικρή μονάδα δίπλα στη Θεσσαλονίκη και πηγαίναμε για ψώνια σε σουπερμάρκετ (με Στάγερ).
Ποτέ δεν πάρκαραν αμάξια κοντά στο Στάγερ.Ψωμί από τον στρατιωτικό φούρνο και όποτε παίρναμε κρέας υπηρεσίας το αλλάζαμε στον χασάπη του χωριού με μπριζόλες
(λιγότερα κιλά). -
Άντε να κόψεις φόρο να δεις τι πλάκα έχει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
.... όποτε παίρναμε κρέας υπηρεσίας το αλλάζαμε στον χασάπη του χωριού με μπριζόλες
(λιγότερα κιλά).Δηλαδή, έφαγαν 'σύννεφο' τον .... κατεψυγμένο γκοντζίλα στο χωριό!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.... όποτε παίρναμε κρέας υπηρεσίας το αλλάζαμε στον χασάπη του χωριού με μπριζόλες
(λιγότερα κιλά).Δηλαδή, έφαγαν 'σύννεφο' τον .... κατεψυγμένο γκοντζίλα στο χωριό!
Φαντάζομαι επιγραφή στην βιτρίνα του χασάπικου στο χωριό....
'ΦΡΑΙΣΚΟΣ ΚΕΙΜΑΣ ΜΟΝΟ 3€'
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ε νταξ
Μια χαρα κρέας το έχω δει εγώ πάντως -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ε νταξ
Μια χαρα κρέας το έχω δει εγώ πάντωςΚαλη η σκυλοτροφη Ορεστη?? >>.... όποτε παίρναμε κρέας υπηρεσίας το αλλάζαμε στον χασάπη του χωριού με μπριζόλες
(λιγότερα κιλά).
Δηλαδή, έφαγαν 'σύννεφο' τον .... κατεψυγμένο γκοντζίλα στο χωριό!
Γι'αυτο ανεβηκε το επιπεδο βιωσιμοτητας σε εκεινο το χωριο
-
Qsis Λιτόχωρο ρε είσαι;;;
η 23 ΕΜΑ είναι σοβαντισμένη και βαμένη με τα χεράκια μου
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
η 23 ΕΜΑ είναι σοβαντισμένη και βαμένη με τα χεράκια μου -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
η 23 ΕΜΑ είναι σοβαντισμένη και βαμένη με τα χεράκια μου
Καποιος εδωσε πονο εδω περα και καθαριζε αλλος
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Qsis Λιτόχωρο ρε είσαι;;;η 23 ΕΜΑ είναι σοβαντισμένη και βαμένη με τα χεράκια μου
26 ήμουν , είχα κάνει κάτι υπηρεσίες μαζί σας στο μηχανικό
Η 23 ήταν αρκετά πιο τέντα από μας, είχε μερικούς τελείως πειραγμένους και τον πιο βλαμμένο επόπτη όλης της ταξιαρχίας
(Μη φοράτε κασκόλ γιατί δε προβλέπονται και σκουφιά γιατί δε θα ακούτε τον εχθρό... ποιον εχθρό ? ) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ε νταξ
Μια χαρα κρέας το έχω δει εγώ πάντωςΤι λες ρε ?
Έχεις μιλήσει ποτέ με τους μάγειρες που επεξεργάζονται αυτό το πράγμα ?
Αν σε σας έχουν υπομονή και τέχνη μπράβο τους..Ο γκοτζίλα είναι προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
-
o γκοτζίλα είναι απλά ένας μύθος εν έτει 2012.
κάποτε ήταν βαθιάς κατάψυξης κρέας κακής ποιότητας, πλέον δεν ισχύει αυτό.
μην γιίνεστε μπούληδες και μαμάκηδες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
o γκοτζίλα είναι απλά ένας μύθος εν έτει 2012.κάποτε ήταν βαθιάς κατάψυξης κρέας κακής ποιότητας, πλέον δεν ισχύει αυτό.
μην γιίνεστε μπούληδες και μαμάκηδες.
ναι τωρα τα σφαζουν εξω απο το στρατοπεδο
Περί Θητείας [#3]