-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ας μην ήταν τα τέλη κυκλοφορίας 812€ να δείτε για πότε θα είχαν προπωληθεί όλα, όπως είχε γίνει με το πρώτο focus rs(έστω κι αν αυτό ήρθε σε 50 κομμάτια).
δε νομίζω ότι είναι θέμα τελών κυκλοφορίας όταν αγοράζεις αμάξι που κάνει 40.000€ (σχεδόν) και είναι 2,5lt (με ό,τι αυτό σημαίνει για την κατανάλωσή του).
Επίσης...τα RS τα πρώτα ήταν πολυέξοδα στα service-συντήρηση (με βάση όσα έχω ακούσει) και ίσως αυτό φόβησε και κάποιους ακόμα που ήθελαν να το αγοράσουν.40.000€ πιστεύω ότι δεν είναι κανένα υπερβολικό ποσό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικά ευκατάστατος για να για αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με 40.000€. Αν το θες τόσο πολύ βάζεις '100' δόσεις και το αγοράζεις. Η συντήρηση(μέσα και τα τέλη) είναι άλλο κομμάτι και εκεί μπορεί να τα βρεις σκούρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν το focus rs αλλά δεν το αγόρασαν λόγω των τελών κυκλοφορίας.
Το δεύτερο που λες έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο που έγραψες.
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
40.000€ πιστεύω ότι δεν είναι κανένα υπερβολικό ποσό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικά ευκατάστατος για να για αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με 40.000€. Αν το θες τόσο πολύ βάζεις '100' δόσεις και το αγοράζεις. Η συντήρηση(μέσα και τα τέλη) είναι άλλο κομμάτι και εκεί μπορεί να τα βρεις σκούρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν το focus rs αλλά δεν το αγόρασαν λόγω των τελών κυκλοφορίας.Το δεύτερο που λες έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο που έγραψες.
καλά...40.000€ βρίσκει 'αύριο' ο οποιοσδήποτε.Το θέμα είναι να διαθέσεις αυτά τα λεφτά για αμάξι και η ζωή δεν είναι μόνο αυτοκίνητο, αλλά και σπίτι και έπιπλα και οικογένεια και εκδρομές και μετακινήσεις για τη δουλειά κτλ-κτλ-κτλ...
κοινώς αυτός που θα αποφασίσει συνειδητά να δώσει 40.000€ για αμάξι ίσως αυτά που λέμε να είναι 'τρίχες'.
Προσωπικά πάντως αν διαγράψουμε τις μάρκες και τα μοντέλα (Για να ξεφύγουμε από τα κολλήματα), γιατί να πάρεις ένα μπροσθιοκίνητο, ειδική έκδοση και κατασκευή (με ό,τι συνεπάγεται στα service αυτό), 2500 κυβικά εκατοστά αμάξι όταν μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά περίπου ένα τετρακίνητο 'απλής' κατασκευής αμάξι 2000κυβικά κτλ-κτλ?
Και αν έχεις και 1 αμάξι μόνο και πρέπει να είσαι και μέσα στην κίνηση και εθνική, μετράει και το πόσα κυβικα είναι (τσάμπα επιπλέον κατανάλωση βενζίνης ειδικά μέσα στις πόλεις-κίνηση).Τέλοσπάτων...εντελώς offtopic κουβέντα, αλλά αυτό πιστεύω.Το αμάξι είναι 1 από τα άλλα 100 αγαθά που περικλύουν τη ζωή μας.Μπορεί να κοιμάσαι σε τέντα και να έχεις mercedes c63 amg.Όλα με μέτρο όμως.καλύτερα ομοιόμορφα σε όλους τους τομείς και να μην χρωστάς σε κάνένα 'πούστη' (που λέει η παροιμία), παρά να δείχνεις κυριλέ χωρίς να είσαι.
-
40.000€ πιστεύω ότι δεν είναι κανένα υπερβολικό ποσό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικά ευκατάστατος για να για αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με 40.000€. Αν το θες τόσο πολύ βάζεις '100' δόσεις και το αγοράζεις. Η συντήρηση(μέσα και τα τέλη) είναι άλλο κομμάτι και εκεί μπορεί να τα βρεις σκούρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν το focus rs αλλά δεν το αγόρασαν λόγω των τελών κυκλοφορίας.
Το δεύτερο που λες έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο που έγραψες.
καλά...40.000€ βρίσκει 'αύριο' ο οποιοσδήποτε.Το θέμα είναι να διαθέσεις αυτά τα λεφτά για αμάξι και η ζωή δεν είναι μόνο αυτοκίνητο, αλλά και σπίτι και έπιπλα και οικογένεια και εκδρομές και μετακινήσεις για τη δουλειά κτλ-κτλ-κτλ...
κοινώς αυτός που θα αποφασίσει συνειδητά να δώσει 40.000€ για αμάξι ίσως αυτά που λέμε να είναι 'τρίχες'.
Προσωπικά πάντως αν διαγράψουμε τις μάρκες και τα μοντέλα (Για να ξεφύγουμε από τα κολλήματα), γιατί να πάρεις ένα μπροσθιοκίνητο, ειδική έκδοση και κατασκευή (με ό,τι συνεπάγεται στα service αυτό), 2500 κυβικά εκατοστά αμάξι όταν μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά περίπου ένα τετρακίνητο 'απλής' κατασκευής αμάξι 2000κυβικά κτλ-κτλ?
Και αν έχεις και 1 αμάξι μόνο και πρέπει να είσαι και μέσα στην κίνηση και εθνική, μετράει και το πόσα κυβικα είναι (τσάμπα επιπλέον κατανάλωση βενζίνης ειδικά μέσα στις πόλεις-κίνηση).Περα απο τα τελη πιστευω οτι αυτος ειναι ο ποιο βασικος λογος για να μην το προτειμησει καποιος.Επισης πολλοι σιγουρα κινουνται προς ελαφρως μεταχειρισμενο imreza η evo καθως στα ιδια κυβικα και αλογα εχουν τετρακινηση και αυτο ηταν το λαθος της Ford,αν το βγαζε τετρακινητο θα πουλουσε.
-
Εγώ πάντως θα το έπαιρνα αλλά δεν έχω ούτε τα 800 τόσα για τα τέλη ... Πόσο μάλλον τα 40κ .
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αμαξια για να σου φευγουν χρηματα απο την τσεπη και τπτ παραπανω...
ουτε εγω θα το επερνα. με καμια παναγια.
Γιαννη πιστευω οτι οποιος θελει να αγορασει θα το αγορασει επειδη το αμαξι ειναι κ@υλ@!Δηλαδη αμα ηταν ετσι οπως τα λες τα EVO και τα SUBO δεν επρεπε κανεις να τα αγοραζε...
γιατι τα αγοραζει κανεις πλεον?
καλα για το φοκους τι να λεμε, μετα την αποτυχια του προηγουμενου που ετρεχαν να το ξεφορτωθουν στις μαντρες οι λιγοι 'τυχεροι' σιγα μην εδιναν ενα σκασμο λεφτα για το καινουριο
Οτι λενε οι Βαγγελιδες δε χαλαμε χατηρι εμεις σε κανεναν!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Οτι λενε οι Βαγγελιδες δε χαλαμε χατηρι εμεις σε κανεναν!αυτό που έγραψα εγώ πριν 2 post νομίζω (όπως είπε και πάνος) ότι έχει όλο το ζουμί της υπόθεσης.
Όση κ@υλα και να έχεις, όταν πας στο ταμείο να πληρώσεις, τα βλέπεις αλλιώς τα πράματα...
Και στο λέει κάποιος που είχε τη δυνατότητα να πάρει κάτι πολύ καλό και ίσως φημισμένο κτλ-κτλ και επέλεξε να πάρει κάτι άλλο.κι εγώ πριν φτάσω στο ταμείο να πληρώσω, ακριβώς έτσι σκεφτόμουν.
-
Οτι λενε οι Βαγγελιδες δε χαλαμε χατηρι εμεις σε κανεναν!
αυτό που έγραψα εγώ πριν 2 post νομίζω (όπως είπε και πάνος) ότι έχει όλο το ζουμί της υπόθεσης.
Όση κ@υλα και να έχεις, όταν πας στο ταμείο να πληρώσεις, τα βλέπεις αλλιώς τα πράματα...
Και στο λέει κάποιος που είχε τη δυνατότητα να πάρει κάτι πολύ καλό και ίσως φημισμένο κτλ-κτλ και επέλεξε να πάρει κάτι άλλο.κι εγώ πριν φτάσω στο ταμείο να πληρώσω, ακριβώς έτσι σκεφτόμουν.
Δε λεω πως η τιμη ειναι μικρη......Αλλα ο Πανος λεει πως το αυτοκινητο ειναι για πεταμα δηλαδη δεν αξιζει αλλο ενα ford....Δηλαδη τι μωρε κατι χειροτερο απο lada.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αμαξια για να σου φευγουν χρηματα απο την τσεπη και τπτ παραπανω...
ουτε εγω θα το επερνα. με καμια παναγια.
Γιαννη πιστευω οτι οποιος θελει να αγορασει θα το αγορασει επειδη το αμαξι ειναι κ@υλ@!Δηλαδη αμα ηταν ετσι οπως τα λες τα EVO και τα SUBO δεν επρεπε κανεις να τα αγοραζε...
γιατι τα αγοραζει κανεις πλεον?
καλα για το φοκους τι να λεμε, μετα την αποτυχια του προηγουμενου που ετρεχαν να το ξεφορτωθουν στις μαντρες οι λιγοι 'τυχεροι' σιγα μην εδιναν ενα σκασμο λεφτα για το καινουριο
το προηγουμενο ηταν αλλη παστα....
οσοι το αγορασανε μαλλον δεν ηξεραν γιατι το πηραν....
κριμα που δεν ειχα τα χρηματα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το προηγούμενο το κράτησα 5 μέρες.Το έδωσα σε φίλο μου που το κράτησε 2 μήνες .Το πούλησε στον κουνιάδο του ο οποίος το κράτησε 3 μήνες και κατέληξε σε μαντρά.......
shame....
-
τι το τόσο περίεργο -στην οδική συμπεριφορά- είχε το προηγούμενο RS και το ξεφορτώνονται ολοι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τι το τόσο περίεργο -στην οδική συμπεριφορά- είχε το προηγούμενο RS και το ξεφορτώνονται ολοιΔεν ηταν καθημερινο αυτοκινητο...
-
Άνθρωπός που έχει Ferrari δε νομίζω να βρήκε το RS υπερβολικά εξωτικό...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άνθρωπός που έχει Ferrari δε νομίζω να βρήκε το RS υπερβολικά εξωτικό...Παιζει η Ferrari ναι ειναι πιο 'καθημερινη' απο το RS, συμφωνα τουλαχιστον με αυτα που εχει γραψει κατα καιρους ο sv2.
-
Απλά το πιθανότερο είναι να ήταν ακατέργαστο και χοντροκομμένο (οδηγικά) το RS αντί για υπερεξελιγμένο όπως η 430.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλά το πιθανότερο είναι να ήταν ακατέργαστο και χοντροκομμένο (οδηγικά) το RS αντί για υπερεξελιγμένο όπως η 430.και 170,000€ πιο φθηνο
-
230.000...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το προηγούμενο το κράτησα 5 μέρες.Το έδωσα σε φίλο μου που το κράτησε 2 μήνες .Το πούλησε στον κουνιάδο του ο οποίος το κράτησε 3 μήνες και κατέληξε σε μαντρά.......
Το προηγούμενο rs όλα τα περιοδικά και τα site το έβγαζαν ως το 'τέλειο' αυτοκίνητο. Έγραφαν ότι έχει: Απίστευτη οδική συμπεριφορά, καταιγιστικές επιδόσεις, φοβερά φρένα κτλ. Ακόμα και στην αγγλική εκπομπή Top Gear το εκθείαζαν. Με όλα αυτά που είχα διαβάσει για το προηγούμενο rs, το είχα 'ερωτευτεί'. Γιατί το έδωσες αμέσως;
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
Το προηγούμενο rs όλα τα περιοδικά και τα site το έβγαζαν ως το 'τέλειο' αυτοκίνητο. Έγραφαν ότι έχει: Απίστευτη οδική συμπεριφορά, καταιγιστικές επιδόσεις, φοβερά φρένα κτλ. Ακόμα και στην αγγλική εκπομπή Top Gear το εκθείαζαν. Με όλα αυτά που είχα διαβάσει για το προηγούμενο rs, το είχα 'ερωτευτεί'. Γιατί το έδωσες αμέσως;δεν ξέρω για τον sv2 (αν και θα ήθελα να διαβάσω το δικό του λόγο), θα σου πω για κάποιον που πούλησε το RS μετά από ένα χρόνο φανερά εκνευρισμένος:
-πολύ ακριβό στη χρήση (βενζίνες,ασφάλεια κτλ) και στα ανταλλακτικά του χωρίς λόγο.δεν δικαιολογεί αυτό το 'έξτρα' έξοδο από ένα πιο 'συμβατικό' αμάξι ώστε να το προτιμήσει.
-σε καθημερινή οδήγηση ήταν εκνευριστικό.lag τρελό και ανάρτηση κούτσουρο.Τα φρένα ήταν καλά αλλά έπρεπε να ζεσταθούν ελαφρώς με μερικά φρεναρίσματα για να αποκτήσουν σωστή αίσθηση.
-ήταν καταπληκτικό στην πίστα, αλλά δεν κάνει με τίποτα για αμάξι δρόμου.
-ωραίο το μπλοκέ διαφορικό μπροστά, αλλά στους δρόμους (σαπούνια) μας και με τόσα άλογα στον εμπρός άξονα, δεν κάνεις δουλειά δυστυχώς.Και δε μιλάμε για πολύ άγρια χρήση.Όπως μου είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή, είναι σα να πήραν ένα αγωνιστικό, του άλλαξαν κουστούμι και το έβγαλαν στο δρόμο χωρίς να σκεφτούν ότι άλλες ανάγκες έχει ένα αμάξι αγώνων και άλλες ανάγκες ένα αμάξι δρόμου που δεν μπορεί ο οδηγός του να κάνει κάθε φορά τσάμπα 'σπάσιμο πέτρας στα νευρά' απλώς και μόνο πηγαίνοντας βόλτα.
-
Σημερα πετυχα ενα Suzuki Jimmy! Και ποιο το περιεργο θα μου πειτε...
Αντι για λαστιχα ειχε 4 ερπυστριες!!
Τον πετυχαμε πολυ ψηλα στον χορτιατη οπου και πηγαμε για μια βολτα με 4χ4 φιλου μαζι με αλλα 3-4 4κινητα οχηματα να βγαινουν απο καποιο δυσβατο μονοπατι του βουνου κοντα στις κεραιες!!!Πολυ ωραιο οχημα... Συγχαρητηρια στον ιδιοκτητη! Ισως ειναι κ αναμεσα μας...
-
Το RS είχε ένα μπλοκέ που ήθελε καλή άσφαλτο για να δουλέψει σωστά. Μάλιστα, τα περισσότερα RS είναι χτυπημένα μπροστά γιατί τα πήραν άνθρωποι δεν είχαν ιδέα για το τι αγόραζαν και νόμιζαν ότι θα στρίψει στην Ελληνική άσφαλτο με τα όσα λες και πήραν EVO.
Όσοι ήξεραν τι αγόρασαν τότε, μιλάνε για ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο.. οι υπόλοιποι τα ξεφορτώθηκαν σε 2-3 μέρες..
Carspotting [#6]