-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μιλαω για χτες το βραδυ Κυριακης στον Κηφισσο προς βορεια κ μετα ΑΟ προς ανατολικα, οπου σε καθε λωριδα υπηρχαν απο 5 αυτοκινητα πηγαινωντας η καθε λωριδα με +5 χαω απο την δεξιοτερη της. Μιλαω για την Συγγρου/Βουλιαγμενης 12 το βραδυ οπου παρατηρειται το ιδιο. Πηγαινει η δεξια με 80, η μεσαια με 85 κ η αριστερη με 90, αντε 100.Κ εχει 5 αυτοκινητα σε καθε λωριδα, κ ενω ο δρομος ειναι ουσιαστικα ΑΔΕΙΟΣ, τσουλαμε ολοι τρενακι. Χαρακτηριστικη φραση που εχω χρησιμοποιησει ειναι 'απλωνονται 15 μαλακες σε ολες τις λωριδες κ τσουλαααααααααανεεεε', τι δεν καταλαβαινετε απο αυτο που περιγραφω?
Τις συγκεκριμένες ώρες που περιγράφεις τα αυτοκίνητα είναι πολύ περισσότερα από 5 σε κάθε λωρίδα. Αν εννοείς 5 μπροστά σου και μετά λίγο μεγαλύτερο κενό και μετά ξανά 5 δεκτό, αλλά εσύ 6ος και συνολικά 10 αυτοκίνητα σε κάθε λωρίδα είναι τελείως ανακριβές.
Αν κοιτάξεις λίγο πιο μπροστά και καλύτερα τον καθρέφτη προς τα πίσω, θα παρατηρήσεις το πολύ απλό φαινόμενο, τέτοιες ώρες με μειωμένη κίνηση οι αποστάσεις που κρατάνε οι οδηγοί να είναι μεγαλύτερες - γι' αυτό και σου φαίνεται ο δρόμος άδειος - ενώ ταυτοχρόνως οι ταχύτητες είναι αυξημένες σε σχέση με τις ώρες αιχμής. Αν όμως στριμώξεις όλους αυτούς σε 2 λωρίδες, τότε, οι 2 λωρίδες θα έχουν πολύ πυκνή κυκλοφορία με μικρές αποστάσεις ασφαλείας και η μία θα είναι άδεια.
Επίσης, να τονίσουμε και πάλι τους διαφορετικούς δρόμους που έχεις αναφέρει 1-1:
-
Κηφισός στην άνοδο. Δεκτόν ότι πρέπει να είναι όσο πιο δεξιά γίνεται, εκτός από το κομμάτι κοντά στη Φιλαδέλφια που παρατηρείται bottleneck και τα αυτοκίνητα συμπιέζονται προς τα αριστερά λόγω μείωσης των λωρίδων.
-
Α.Ο.: απαράδεκτο τέτοια ώρα να βρίσκονται αριστερά, ΕΦΟΣΟΝ η κίνηση επιτρέπει άνετη κυκλοφορία σε 2 μόνο λωρίδες. Αν όμως οι αποστάσεις ασφαλείας μειωθούν στις 2 λωρίδες, τότε, καλύτερα να απλωθούν σε 3 λωρίδες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα ίδια ισχύουν και για τα κομμάτια με 2 λωρίδες όπου το πρόβλημα είναι ακόμα εντονότερο (γι' αυτό αναφέρω για ΠΑΝΤΟΥ 3 λωρίδες στην Ελλάδα).
-
Βουλιαγμένης: ΔΕΝ είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά απλά ένας φαρδύς αστικός δρόμος με όριο 70 και πολλές εξόδους / εισόδους. Αναγκαστικά, πολλοί οδηγοί πρέπει να βρίσκονται αριστερά για να στρίψουν, άρα το πηγαίνετε όλοι δεξιά για να προσπερνάμε από αριστερά δεν ισχύει ως άποψη.
-
Συγγρού: Σύμφωνα με τις πινακίδες (τις πράσινες που έχει πάνω από το δρόμο) οι δύο αριστερά λωρίδες πηγαίνουν προς Πειραιά και οι δύο δεξιά προς Παραλιακή, ενώ ταυτοχρόνως η πιο δεξιά λωρίδα χρησιμεύει και σαν είσοδος / έξοδος με αντιστοίχως μειωμένες ταχύτητες (προσοχή, δεν αναφέρομαι σε λωρίδα επιταχύνσεως / επιβραδύνσεως, απλά σε λωρίδα που αναγκαστικά κινείται πιο αργά από τις άλλες). Ο γρήγορος που θέλει να πάει Γλυφάδα, λοιπόν, θα πρέπει να βρίσκεται στη λωρίδα 2 και ο γρήγορος για Πειραιά στη λωρίδα 4. Δρόμος ταχείας κυκλοφορίας μπορεί να θεωρηθεί στο κομμάτι από Καλλιρόης μέχρι Αμφιθέας και μόνο γιατί νωρίτερα και αργότερα υπάρχουν είσοδοι / έξοδοι ακόμα και αριστερά (πχ έξοδος προς Ν. Κόσμο).
Ε αυτος που προσπερναει με 5 χαω περισσοτερα απο τον διπλα του ΠΡΕΠΕΙ να διακοψει το προσπερασμα, να μπει στην μεσαια, να περασει ο πιο γρηγορος κ μετα να ξανααρχισει. Οχι επειδη το λεω εγω.
Αυτό που αναφέρεις αναγράφεται κάπου στον ΚΟΚ ή είναι ηθικοπλαστική συμβουλή; Αν υπάρχει σε άθρο στον ΚΟΚ θα ήθελα να μου κάνεις ένα quote / link για να ξέρουμε τι ακριβώς σχολιάζουμε.
Από ό,τι ξέρω πάντως, αυτό που σε υποχρεώνει ο ΚΟΚ να κάνεις είναι να μην ξεκινήσεις προσπέρασμα εφόσον από πίσω έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, όχι να πρέπει να διακόψεις το προσπέρασμα για να περάσει ο γρήγορος. Θα ήθελα πάντως να το διαβάσω αυτό που αναφέρεις.
γιατι τοτε θα ρυθμιζω κ εγω το προσπερασμα σας (θα το διακοψω) με τον ιδιο τροπο, με το ζορι
Αν πραγματικά επιθυμείς εξομάλυνση των συνθηκών των δρόμων, θα πρέπει να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια. Πρόβλημα δημιουργείς, αυξάνεις τις πιθανότητες ατυχήματος και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για να κινηθείς πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους; Μα όλοι θέλουν να πάνε πιο γρήγορα, πολλοί εκνευρίζονται, αλλά ευτυχώς ακόμα, λίγοι κάνουν τέτοιες ενέργειες. Θα σε δικαιολογούσα αν σε έκλεινε κάποιος και του έκανες το ίδιο να καταλάβει τι σου έκανε (με ασφάλεια πάντα και δυνατότητες διαφυγής). Αλλά να πας να σφηνωθείς για να εμποδίσεις αυτόν που πάει αργά, επειδή έτσι έκρινες εσύ... Κάνεις το νομοθέτη, τον αστυνομικό ΚΑΙ το δικαστή ταυτοχρόνως και μάλιστα προσπαθείς να τιμωρήσεις με μεγαλύτερη της επιτρεπτής τιμωρία.
Τώρα τα ερωτήματα γιατί δε διαβάζω πολύ το forum:
- Τι αυτοκίνητο οδηγάς;
- Με τι ταχύτητα θεωρείς σωστό να οδηγείς στους παρακάτω δρόμους υποθέτοντας ότι είναι άδειοι από κίνηση (πχ Πάσχα ή καλοκαίρι):
α. Συγγρού
β. Κηφισός
γ. Α.Ο.
δ. Βουλιαγμένης
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το σημείο με το κατσαβίδι και τον τρόμο είναι όλα τα λεφτά!
ή γκόμενα είναι ή gayscrewdriver εισαι τι θα σ αρεζε εσενα! κατσαβιδακια!!!!
κλαιν μαιν ον δε λαιν στην αραχωβα! τουλαχιστον εκει ξυλωνουν πινακιδες! χαλκιδικη 1ο ποδι καθε καλοκαιρι γινεται της ρωσσιδας(χωρις να ξεχναμε φυσικα τις ενδοξες βουλγαρες, ρουμανες και το υπολοιπο ανατολικο μπλοκ)! Καλιθεα στα club που ειναι πανω στο δρομο παρκαρουν ολοι πανω στον δρομο με αποτελεσμα ο κεντρικος δρομος του 1ου ποδιου να μετατρεπεται σε δρομο υψηλου κινδυνου 1)για τροχαια ατυχηματα 2)για δυστυχηματα με τους πεζους που διασχιζουν το δρομο για να πανε στα μαγαζια (τα γκομενακια με τα 12ποντα εκει να δειτε γελιο!!!). Πευκοχωρι ολη την ημερα γινεται και εκει της ποπης (της γιαγιας μου της καλιοπης)! και εχουν βαλει εναν τρελο παπου ντυμενο τροχονομο/διαιτητη/χαρακτηρας του baywatch που κανει περιπολια με το ATV του (γουρουνα) να σφυριζει και να τον κοροιδευουν ολοι στη ψυχρα! Σιγα τα αυγα...εδω τσιμισκη/εγνατια κλπ το κανουν οι οδηγοι...στις διακοπες θα κωλοσουν???
@kacey : οπως εσενα δε σου αρεσει να σου επιβαλουν τον αργο, χαλαρο, reggae style ρυθμο τους ετσι και εσυ μη τους ξυπνας απο τη nirvana! Τις ιδιες λεξουλες που σκεφτεσαι, σκεφτονται! Αναιρεις συνεχεια αυτα που λες! Α και δεν ειμαι μαστορας! δικηγορος ειμαι και δεν θα ξαναψωνισω απο την αραχωβα! εχω λεφτα και τα σκορπαω οπου γουσταρω!
@sv2 : σε παρακαλω πολυ! το μηχανακι ηρθε τελευταιο και ο καδος δεν ειναι στη σωστη του θεση! δε μπορω να καταλαβω γτ τα εβαλες με τον οδηγο του toyta!
@cosneo : δεν ειναι θεμα γαιδουριας ή κ*λοχαρακτηρα! απλα δεν ειχε χαρτακι και στυλο επανω του...περαστικα man και καλυτερη τυχη την επομενη φορα!
@ddl449 : ειναι εφικτο αυτο που λες! και ευκολο στην υλοποιηηση του! -
Ο Kasey μιλάει λογικότατα! Απορώ γιατί δεν γίνεται καταννοητός από όλους...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ε αυτος που προσπερναει με 5 χαω περισσοτερα απο τον διπλα του ΠΡΕΠΕΙ να διακοψει το προσπερασμα, να μπει στην μεσαια, να περασει ο πιο γρηγορος κ μετα να ξανααρχισει. Οχι επειδη το λεω εγω.
Αυτό που αναφέρεις αναγράφεται κάπου στον ΚΟΚ ή είναι ηθικοπλαστική συμβουλή; Αν υπάρχει σε άθρο στον ΚΟΚ θα ήθελα να μου κάνεις ένα quote / link για να ξέρουμε τι ακριβώς σχολιάζουμε.
Γι' αυτόν που προσπερνάει με +5χαώ (ή και +55χαώ, ο νόμος ΔΕΝ κάνει διάκριση)** και τον προλαβαίνει ταχύτερα κινούμενο αυτοκίνητο υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
- Είχε ήδη προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο και συνεχίζει να προσπεράσει 2ο-3ο. ΦΑΟΥΛ.
O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα, αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.Έπρεπε - εφόσον υπήρχε χώρος στα δεξιά του - να μη συνεχίσει την προσπέραση μετά το 1ο αυτοκίνητο εφόσον ερχόταν ταχύτερο όχημα πίσω του.
2 ) Άλλαξε λωρίδα και προσπαθεί να προσπεράσει το 1ο αυτοκίνητο. ΦΑΟΥΛ.
O oδηγός επιτρέπεται να πρoσπεράσει πρoπoρευόμενo όχημα μόνoεφόσoν μπoρεί να τo κάνει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και εφόσoν πρoειδoπoιήσει έγκαιρα γι’ αυτό, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώδικα.
Έπρεπε να μην έχει ξεκινήσει την προσπέραση!
**: Ο νόμος την προσπέραση τόσο με +5χαώ όσο και με +55χαώ την αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Η πρακτική διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση η προσπέραση θα διαρκέσει πολλαπλάσιο χρόνο απ' ότι στη 2η και, άρα, είναι πολλαπλάσιες οι πιθανότητες να τον προλάβει άλλο αυτοκίνητο κατά την εκτέλεση της προσπέρασης.
-
Ωραία τα έγραψες. Πάμε τώρα να μου πεις σε ποιους από τους δρόμους που αναφέρει ο kacey ισχύουν αυτά.
Στην Α.Ο. και.... πού αλλού;
Στον Κηφισό στην κάθοδο με την έξοδο προς Αθήνα; Στο κομμάτι Ρέντη - Παραλιακή που έχει έξοδο για Πειραιά και έξοδο για Παραλία;
Στη Βουλιαγμένης που έχει εξόδους αριστερά; Αυτός που κίνειται με το όριο θα βρίσκεται τέρμα δεξιά και δε θα βγει ΠΟΤΕ αριστερά γιατί παρακωλύει κάποιον που θέλει να πάει με +χ από το όριο;
Στη Συγγρού που πρέπει να διαλέξεις κατεύθυνση; Δε νομίζω. Δηλαδή στη Συγγρού η αριστερή άδεια τελείως άδεια να κινείται κάποιος με πόσα; Και αυτός θα αλλάξει τελευταία στιγμή λωρίδα για Παραλιακή; Αυτός που πάει αργά και πρέπει να είναι δεξιά θα κάνει αλλαγές πότε για να πάει προς Πειραιά;
ΟΛΑ αυτά που γράφεις εφαρμόζονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σε Ε.Ο. και ΟΧΙ σε αστικούς δρόμους ή σε συνθήκες αυξημένης κίνησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε κίνηση σε στίχους, οπότε ό,τι έχεις γράψει είναι εκτός πραγματικότητας.
Έκανες πονηρή παράθεση. Γράφω τώρα τη συνέχεια του ίδιου άρθρου, δηλαδή Άρθρο 17, Παράγραφος 8:
8.α) Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρείς εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους).
Άρα μιλάμε για οδούς με ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λωρίδες μέσα σε κατοικημένες περιοχές (βλ. Βουλιαγμένης, Λ. Κηφισού, Λ. Συγγρού κτλ) και ΤΡΕΙΣ εκτός κατοικημένων περιοχών (βλ. Α.Ο.). ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΣΤΟΙΧΟΥΣ.
8.γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α' της παρούσας παραγρόφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρ8ρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ' της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
Άρα, στην περίπτωση που περιγράφει ο kacey και ο lokatzis δεν έχουμε συνεχές προσπέρασμα, αλλά κίνηση σε στοίχους. Αυτό που πρέπει να εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η Παρ. 3 του ιδίου άρθρου, δηλαδή:
-
Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Οταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχιοε ήδη το προσπέρασμα.
β) Οταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.
γ) Οταν η λωρίδα κυκλοφορίας, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός κατά το προσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπροστά του, κατά τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς ταχύτητας του οχήματός του, κατά το χρόνο του προσπεράσματος, και εκείνης των οχημάτων, τα οποία προτίθεται να προσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνο ή παρεμποδίσει τους ερχόμενους αντίθετα.
δ) Αμέσως προ ή επί μη κυκλικού ισόπεδου οδικού κόμβου, εκτός αν:
αα) επιτρέπεται το προσπέρασμα προς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου αυτού, ββ) η οδός, στην οποία γίνεται το προσπέρασμα, έχει προτεραιότητα, γγ) η κυκλοφορία ρυθμίζεται από τροχονόμο ή με φωτεινούς σηματοδότες και δδ) το όχημα το οποίο προσπερνάται είναι ποδήλατο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα χωρίς καλάθι.
ε) Αμέσως προ ή επί ισοπέδου σιδηροδρομικής διάβασης χωρίς κινητά φράγματα, εκτός αν η οδική κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινούς σηματοδότες, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στους ισόπεδους οδικούς κόμβους.
στ) Αμέσως προ ή σε διάβαση πεζών, η οποία έχει σημανθεί ως διάβαση πεζών στο οδόστρωμα ή με πινακίδα σήμανοης.
ζ) Μέσα στις σήραγγες.
η) Οταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
Και φυσικά, πρέπει να ισχύει η παράγραφος 8.β, δηλαδή:
β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνον εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, αύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.
Άρα, για να κάνεις δεξιά να περάσει ο πιο γρήγορος (αν θέλεις) πρέπει να υπάρχουν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Αν η μεσαία κινείται με 90 και στην αριστερή πας με 120, δε θα κάνεις δεξιά φρενάροντας οριακά για να περάσει ο x κ. kacey που θέλει να πάει με 130.
Και κλείνουμε με το ίδιο άρθρο:
-
Αν η πυκνότητα της κυκλοφορίας είναι τέτοια ώστε τα οχήματα να καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του οδοστρώματος προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας και κινούνται με την ταχύτητα του προπορευόμενου αυτών οχήματος, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο προκειμένου το όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.
-
Στις περιπτώσεις κίνησης των οχημάτων σε παράλληλες σειρές (στοίχους), οι οδηγοί των βραδυπορούντων οχημάτων υποχρεούνται να κινούν αυτό στη δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος.
Αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο για στροφή αριστερά ή δεξιά (δηλαδή για έξοδο από το δρόμο) όταν έχουμε κίνηση σε στοίχους.
Επίσης, τα βαρέα και βραδυπορούντα οχήματα (βλ. φορτηγά) πρέπει να βρίσκονται τέρμα δεξιά και όχι στη μεσαία όπως βρίσκονται στον Κηφισό κάθε ημέρα, εκτός και αν θέλουν να βγουν αριστερά (πχ προς Αθήνα ή προς Παραλιακή στο τέλος της Λ. Κηφισού).
Ελπίζω να σε κάλυψα και να απέδειξα του λόγου το αληθές. Διαβάστε και μάθετε τον ΚΟΚ, δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν και γι' αυτό προκύπτουν λανθασμένα συμπεράσματα.
Ευχαριστώ.
- Με τη λογική που παρουσιάζεται από kacey και lokatzis, οι λωρίδες αριστερά θα έπρεπε να είναι τελείως άδειες και να πηγαίνουν οι οδηγοί με 300+, όσα τους επιτρέπει το αυτοκινητό τους. Δεκτόν, αρκεί να μου αδειάσετε τη μεσαία να πηγαίνω με 180 συνέχεια...!!!
-
-
pipinos1976,
ωραία δηλαδή λες ότι πχ στο τμήμα μπροστά στο μοσχάτο/νέο φάληρο μπορούν οι 3 στις 4 να κινούνται με 10χαω από το ύψος της καλλιθέας (που είναι η πρώτη ταμπέλα για κατευθύνσεις) εκτός από την αριστερή που μπορεί να πηγαίνει με 15 χαω!! Και θα το τεκμηριώσω σύμφωνα με ότι λες:Δεξιά πας για κηφισό (άρα έχεις ότι ταχύτητα θες: 10χαω)
2η από δεξιά πας για πειραιώς/νέο φάληρο/μικρολίμανο (άρα έχεις ότι ταχύτητα θες: 10χαω)
3η από δεξιά πας για πειραιά (άρα έχεις ότι ταχύτητα θες: 10χαω)
Αριστερή πας πάλι για πειραιά άρα πρέπει να προσπερνάς. Τα 15χαω έναντι των 10 θεωρούνται προσπέραση.ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ 80 !!!!!
Αν διαφωνείς με τα παραπάνω που είναι τεκμηριωμένα με τα λεγόμενα σου τότε διαφωνείς με το εαυτό σου. Άρα τι να πω δεν θα ξέρεις τι σου γίνεται...
-
Ωραία τα έγραψες. Πάμε τώρα να μου πεις σε ποιους από τους δρόμους που αναφέρει ο kacey ισχύουν αυτά.Στην Α.Ο. και.... πού αλλού;
Στον Κηφισό στην κάθοδο με την έξοδο προς Αθήνα; Στο κομμάτι Ρέντη - Παραλιακή που έχει έξοδο για Πειραιά και έξοδο για Παραλία;
Στη Βουλιαγμένης που έχει εξόδους αριστερά; Αυτός που κίνειται με το όριο θα βρίσκεται τέρμα δεξιά και δε θα βγει ΠΟΤΕ αριστερά γιατί παρακωλύει κάποιον που θέλει να πάει με +χ από το όριο;
Στη Συγγρού που πρέπει να διαλέξεις κατεύθυνση; Δε νομίζω. Δηλαδή στη Συγγρού η αριστερή άδεια τελείως άδεια να κινείται κάποιος με πόσα; Και αυτός θα αλλάξει τελευταία στιγμή λωρίδα για Παραλιακή; Αυτός που πάει αργά και πρέπει να είναι δεξιά θα κάνει αλλαγές πότε για να πάει προς Πειραιά;
ΟΛΑ αυτά που γράφεις εφαρμόζονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σε Ε.Ο. και ΟΧΙ σε αστικούς δρόμους ή σε συνθήκες αυξημένης κίνησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε κίνηση σε στίχους, οπότε ό,τι έχεις γράψει είναι εκτός πραγματικότητας.
Ευχαριστώ.
Η κίνηση σε στοίχους ΔΕΝ έχει να κάνει με το αν μιλάμε για αστικό, επαρχιακό, εθνικό δίκτυο. Έχει να κάνει αποκλειστικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες ανά περίπτωση. Θα συμφωνήσω ότι στην εθνική οδό η κυκλοφορία σε στοίχους είναι πολύ πιο σπάνια απ' ότι στη Συγγρού. Όμως, ακόμα και στην τελευταία, υπάρχουν φορές που η κίνηση δεν γίνεται σε στοίχους.
-
Αν εννοείς στο ρεύμα προς Πειραιά μπροστά στο ΣΕΦ, έχουμε και λέμε:
Η δεξιά λωρίδα πηγαίνει προς Λ. Κηφισού.
Η 2η πάει προς Πειραιώς - Μικρολίμανο.
Οι 3-4 πηγαίνουν προς Πειραιά.Κανονικά, από τη στιγμή που βλέπεις τις πινακίδες, πρέπει να κρατήσεις την αντίστοιχη λωρίδα ή να αλλάξεις εγκαίρως λωρίδα ώστε να πάρεις τη σωστή για τον προορισμό σου.
Τώρα, εξετάζουμε τις συνθήκες του δρόμου αυτού.
Το όριο είναι 90, αλλά πέφτει μέχρι και τα 60 στα σημεία των εξόδων, άρα ΔΕΝ είναι αυτοκινητόδρομος, ούτε δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.
Η κίνηση γίνεται σε στοίχους, όπως έχω γράψει και ΟΧΙ με τις συνθήκες των Ε.Ο.
ΑΝ η κίνηση είναι πολύ μικρή, τότε, στο κομμάτι με τις δύο λωρίδες μπορείς να κάνεις προσπέραση, διαφορετικά, τις καθημερινές δηλαδή, έχουμε κίνηση σε στοίχους.
Πάμε τώρα στις ταχύτητες που αναφέρεις. Πριν απαντήσω σε αυτό, θέλω να μου πεις ποιο είναι το κατώτατο όριο κίνησης σε όλα τα είδη δρόμων που έχουμε στην Ελλάδα. Αν μου απαντήσεις σε αυτό, τότε, θα βρούμε και τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η κίνηση σε στοίχους ΔΕΝ έχει να κάνει με το αν μιλάμε για αστικό, επαρχιακό, εθνικό δίκτυο. Έχει να κάνει αποκλειστικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες ανά περίπτωση. Θα συμφωνήσω ότι στην εθνική οδό η κυκλοφορία σε στοίχους είναι πολύ πιο σπάνια απ' ότι στη Συγγρού. Όμως, ακόμα και στην τελευταία, υπάρχουν φορές που η κίνηση δεν γίνεται σε στοίχους.Δε διαφωνούμε καθόλου. Απλά ανέφερα αστικούς δρόμους για να περιλάβω τη Λ. Βουλιαγμένης, τη Λ. Κηφισού κτλ που είναι συνηθισμένο (καθημερινό και επί πολλές ώρες) το φαινόμενο αυτό. Πιο σπάνια το συναντάς στην Α.Ο. και ακόμα πιο σπάνια στην Ε.Ο. στην Κατερίνη, αλλά ακόμα κι εκεί τα ΣΚ το βλέπεις συνέχεια να συμβαίνει.
Αν θες να θεωρήσεις τη Συγγρού σε συνθήκες πολύ ελαφράς κυκλοφορίας (βλ. 4.00 καθημερινά), τότε, ναι, από Καλλιρόης μέχρι Αμφιθέας ισχύουν αυτά που έγραψες. Μετά, λόγω επιλογής κατεύθυνσης και μείωσης των ορίων, παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας. Γι' αυτό και σε αυτά τα κομμάτια, πολλές φορές έχω βρεθεί στην 3η λωρίδα (πήγαινα Πειραιά) με 180+ με τελευταία φορά πριν 15 ημέρες αφού ήμουν τελείως μόνος στο δρόμο.
Ευχαριστώ.
-
Αν εννοείς στο ρεύμα προς Πειραιά μπροστά στο ΣΕΦ, έχουμε και λέμε:Η δεξιά λωρίδα πηγαίνει προς Λ. Κηφισού.
Η 2η πάει προς Πειραιώς - Μικρολίμανο.
Οι 3-4 πηγαίνουν προς Πειραιά.Ε τι λέω και εγώ δηλαδή...?
Δεξιά πας για κηφισό
2η από δεξιά πας για πειραιώς/νέο φάληρο/μικρολίμανο
3η από δεξιά πας για πειραιά
Αριστερή πας πάλι για πειραιά
Το όριο είναι 90, αλλά πέφτει μέχρι και τα 60 στα σημεία των εξόδων, άρα ΔΕΝ είναι αυτοκινητόδρομος, ούτε δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.
Άρα αφού δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δεν έχει ταμπέλα για απαγόρεψη στάθμευσης μπορώ να παρκάρω εκεί
Πάμε τώρα στις ταχύτητες που αναφέρεις. Πριν απαντήσω σε αυτό, θέλω να μου πεις ποιο είναι το κατώτατο όριο κίνησης σε όλα τα είδη δρόμων που έχουμε στην Ελλάδα. Αν μου απαντήσεις σε αυτό, τότε, θα βρούμε και τα υπόλοιπα.
1μέτρο την μέρα αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα. Α ξέρεις κάτι που αγνωώ παράθεσε μου αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ αλλιώς μην μπεις στο κόπο να με πείσεις για κάτι άλλο.
Edit: Και μην μου πεις το: 'Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία...δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα. 'Κατ'αρχάς μόνος σου λες ότι δεν είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας αυτό το κομμάτι. Και άλλο το αν μπορούν και άλλο το να πηγαίνουν πάνω από 50. Γιατί αν θεωρείς ότι με το που πέσεις κάτω από 50χαω απαγορεύεται να είσαι σε τέτοιο δρόμο τότε στο μποτιλιάρισμα μερικές χιλιάδες αμάξια είναι παράνομα
Αφήνω στην άκρη τη επιμονή σου για το κίνηση σε στοίχους που μάταια προσπαθούν να σου εξηγήσουν οι υπόλοιποι εδώ μέσα.
-
Για ολα τα παραπανω λοιπον εγω θα περναω απο οπου θελω, θα τρωνε κ ενα φρεναρισμα στα μουτρα αυτοι που θεωρω οτι μπορουσαν να κανουν ακρη κ απο εγωισμο δεν εκαναν, κ μετα να μπαινετε εδω μεσα να κλαιγεστε...
Κ για μια τελευταια φορα:
1.Τις ωρες που περιγραφω, τα αυτοκινητα ειναι πολυ λιγα για να δημιουργειται κινηση απο το πουθενα οπως ακριβως συμβαινει στους δρομους που αναφερω. Δεν εχεις παρατηρησει οτι ολα τα ζωντοβολα κινουνται μαζι σε κοπαδι? Βρισκουν αλλους 4-5-10, απλωνονται στον δρομο κ φοβουνται να περασει ο ενας τον αλλο.
2.Η Συγγρου απο το φαναρι του Φιξ μεχρι την διχαλα Πειραια/Γλυφαδα, ειναι 4 χιλιομετρα. Τα φαναρια για αριστερα στην Βουλιαγμενης εχουν 1χλμ αποσταση μεταξυ τους. Αυτο το αστειακι οτι δεν μπορει να μην καθεται στην αριστερη γιατι θα χρειαστει να στριψει/βγει αριστερα, το βαρεθηκα...
3.Η 'κινηση σε στοιχους' υπαρχει σαν προβλεψη για να νομιμοποιει το προσπερασμα απο την δεξιοτερη λωριδα οταν υπαρχουν 2+, οπως γραφει αμεσως πιο κατω. ΟΧΙ για να επιτρεπει σε καποιον να ψ#@%λαρμενιζει στην αριστερη επειδη πηγαινει με 5 χαω παραπανω απο τον μεσαιο. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ Κ ΜΟΝΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠ'ΑΠΕΙΡΟΝ. ΤΕΛΟΣ.
Κ 'κινηση σε στοιχους' εχουμε ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Κ Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ 90 ΧΑΩ...
4.Αμα πηγαινεις με πολλα περισσοτερα απο τον μεσαιο, κανεις εδω μεσα δεν σου λεει να πλακωθεις στα φρενα ή να εξαυλωθεις για να περασουμε οι υπολοιποι. Οταν πηγαινεις με 100 ενω ο διπλα σου με 90, θα φρεναρεις κ θα κανεις ακρη, ή θα πατησεις γκαζι κ θα κανεις ακρη. Ή θα στο κανουμε εμεις για σενα.
Κ για να τελειωνουμε, επειδη με ξαναρωτησες πιο πανω:
Αρθρο 17, Παραγραφος 6. O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.Αν δεν καταλαβαινεις αυτο το απλο ελληνικο, τοτε θα καταλαβεις το πιο απλο φρεναρισμα
-
kacey, ελα να φρεναρεις αποτομα μπροστα στους 2 τόνους μεταλο του αγροτικου μου, που θελει και αλλαγη φρενων συντομα. Θα σου αρεσει η εμπειρία, ειμαι σιγουρος!
(Μην αγχωνεσαι, θα σου πληρωσει η ασφαλεια μου το τουρμποπαιχνιδακι σου, και το αναπηρικο καροτσακι δωρο απο μενα! )
-
Ο χρήστης johnyD έγραψε:
kacey, ελα να φρεναρεις αποτομα μπροστα στους 2 τόνους μεταλο του αγροτικου μου, που θελει και αλλαγη φρενων συντομα. Θα σου αρεσει η εμπειρία, ειμαι σιγουρος!(Μην αγχωνεσαι, θα σου πληρωσει η ασφαλεια μου το τουρμποπαιχνιδακι σου, και το αναπηρικο καροτσακι δωρο απο μενα! )
Εσυ γραφτηκες στο φορουμ για να γραψεις αυτη την αστειαδα, 1ο σου ποστ? Μην ανησυχεις κ ακριβως αυτο θα κανω, εχω τον τροπο μου εγω...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ γραφτηκες στο φορουμ για να γραψεις αυτη την αστειαδα
ενω τα δικα σου ποστς ξεχειλιζουν σοβαροτητα!
υγ: be my guest, εγω αραχτος θα μαι ουτως ή αλλως, οπως παντα.
Αν τη γλιτωσεις τη γλιτωσες, αν δε τη γλιτωσεις μην ανυσηχεις, θα στειλω και λουλουδια στους δικους σου.
Δε θα προσπαθησω και πολυ να σε αποφυγω παντως, οποτε ξερεις τι λενε, μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη ... -
χωρις πλάκα πάντως kacey,εγώ με 33 κιλά τουρμποροπής, έχω περιορίσει αρκετά να ασχολούμαι με τα σαλιγκάρια και τα φυτά.
σε μαξ 1-2' ο άλλος έχει δείξει την προθεση του.αν είναι να κάνει δεξιά,δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος. αν δεν...φουσκωμα και αντίο.σαλιγκάρια και φυτά, δεν είναι όσοι πάνε πιο αργά από μένα τον , αλλά αυτοί που μπορούν να παραμερίσουν και δεν.
εγώ κάνω άμεσα δεξιά με την πρώτη ευκαιρία και δεν βρίσκομαι αριστερά χωρίς λόγο.
στην εθνική,πατάω βαθιά το γκάζι,αν προσπερνάω με 140, ένα όχημα που πάει με 110 και έρχεται άλλος πίσω με περισσότερα, για να επισπεύσω την προσπέραση, να τον διευκολύνω και να μην αποσταθεροποιηθεί σε ένα δυνατό φρενάρισμα.αμέσως μετά δεξιά και ρολάρισμα μέχρι να πέσω στα χλμ/ω που πήγαινα. -
Ο χρήστης johnyD έγραψε:
Εσυ γραφτηκες στο φορουμ για να γραψεις αυτη την αστειαδα
ενω τα δικα σου ποστς ξεχειλιζουν σοβαροτητα!
υγ: be my guest, εγω αραχτος θα μαι ουτως ή αλλως, οπως παντα.
Αν τη γλιτωσεις τη γλιτωσες, αν δε τη γλιτωσεις μην ανυσηχεις, θα στειλω και λουλουδια στους δικους σου.
Δε θα προσπαθησω και πολυ να σε αποφυγω παντως, οποτε ξερεις τι λενε, μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη ...Προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν διαφέρεις από τον μέσο έλληνα. Ξες τον εξυπνάκια που κάνει αυτό που ενοχλεί να το κάνουν επειδή είναι ανάξιος να καταλάβει και να βελτιωθεί γιατί είναι πιο χαζός και από τα πόμωλα. 'Ε και τι που πεθαίνει ένα παιδί κάθε 6 δεύτερα... Εγώ είμαι στην Ελλαδάρα μου με Sex, Sun, Sea' Γι' αυτό είμαστε πάντα πίσω σαν λαός επειδή έχουμε μπόλικους στόκους... Μπαλώνουμε τα πάντα. Αυτά από μένα. Λυπάμαι για σένα. Πραγματικά. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις και δεν θα καταλάβεις.
screwdriver, δεν είναι λύση μόνο το τούρμο. Άλλοι έχουν ματίζ. Επειδή ο άλλος δεν έχει λεφτά πρέπει να τον πηδάνε οι άλλοι;
αυτά από μένα
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν διαφέρεις από τον μέσο έλληνα. Ξες τον εξυπνάκια που κάνει αυτό που ενοχλεί να το κάνουν επειδή είναι ανάξιος να καταλάβει και να βελτιωθεί γιατί είναι πιο χαζός και από τα πόμωλα. 'Ε και τι που πεθαίνει ένα παιδί κάθε 6 δεύτερα... Εγώ είμαι στην Ελλαδάρα μου με Sex, Sun, Sea' Γι' αυτό είμαστε πάντα πίσω σαν λαός επειδή έχουμε μπόλικους στόκους... Μπαλώνουμε τα πάντα. Αυτά από μένα. Λυπάμαι για σένα. Πραγματικά. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις και δεν θα καταλάβεις.
screwdriver, δεν είναι λύση μόνο το τούρμο. Άλλοι έχουν ματίζ. Επειδή ο άλλος δεν έχει λεφτά πρέπει να τον πηδάνε οι άλλοι;
αυτά από μένα
Εγω μιλαω στο σαμαρι για να τα ακουσει ο γαιδαρος, που λεμε και στο χωριο μου, καθοτι τυγχανω και βλαχος βλεπεις και οχι πρωτευουσιανος
Το παιδι σαν τον kacey που παει να κανει σφηνες, φρεναρισματα κλπ για να μας 'τιμωρησει' επειδη δεν παραμερισαμε σε 1-2' για να περασει το κουρσάκι του, παει γυρευοντας, και δεν με νοιαζει καθολου αν φαει το κεφαλι του ο kacey και ο καθε kacey.
(Που ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα το φαει, με τετοια μυαλα)Γιατι μπορει ο kacey (και οσοι σκεφτονται σαν αυτον) να 'τιμωρησει' (συμφωνα με το μυαλο του) κανεναν γερακο ή καμμια γυναίκα με κανένα matiz,smart κλπ.
Να το δουμε ομως το μαγκακι αμα θελει να γινει πειραματοζωο με κανενα αλλο μεγεθος, να τεσταρω κι εγω τα φρενα μου λιγο ρε αδερφε... 2 τονοι μεταλο με 6.8L μοτερ πανω που πηγαινουν με 100-120+ δε σταματανε και ευκολα ξερεις.. -
Ε εσενα που εισαι τοσο μεγαλος κ τρανος θα σε φρεναρω σιγα σιγα μεχρι τα 60 κ θα σε αφησω μετα να αλλαζεις ταχυτητες για να ξαναφτασεις τα 90 μετα απο κανα λεπτο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω τον τροπο μου να σε φτιαξω...Επειδη ειπες κ πολλες βλακειες:
1ον σε 10 χρονια οδηγηση εχω κανει ακριβως 4 σφηνες, μετρημενες, κ θυμαμαι να σου πω κ που κ γιατι.
2ον δεν μιλαμε 'δεν εκανε ακρη σε 2 δευτερα', μιλαμε 'δεν κανω ακρη γιατι παω με το οριο', 'δεν κανω ακρη επειδη προσπερναω' οταν κινειται με την αστρονομικη ταχυτητα των 90-100 κ περναει τον αλλο βλακα που ειναι στην μεσαια με 80 ενω η δεξια ειναι αδεια, κλπ.
3ον σε 1ο χρονια οδηγηση ποτε δεν εχω κινδυνευσει να τρακαρω με αλλον (τρακαρω μονος μου ).
4ον. Κουρσακι ΔΕΝ εχω, αμα ειχα, οπως λεει κ ο προηγουμενος, απλα θα φουσκωνα κ θα σε περναγα απο οπου κ οποτε ηθελα. Δεν θα καθομουν να ασχολουμαι παραπανω απο οσο αξιζει. Αλλα ο καιρος γαρ εγγυς...
το προβλημα μου, ΑΝ θες να καταλαβεις, ειναι αυτοι που ενω μπορουν, δεν κανουν ακρη. Για οποιοδηποτε λογο. Ειτε γιατι θα θιχτει ο εγωισμος τους αν τους περασει καποιος, ειτε γιατι δεν καταλαβαινουν οτι δεν μπορουν να καθονται στην αριστερη (οπως εχει κολλησει ο αλλος με την 'κινηση σε στοιχους' που δεν θελει να καταλαβει τι ειναι κ κυριως τι ΔΕΝ ειναι), ειτε γιατι 'πανε με το οριο' κ την εχουν δει τροχομπατσοι που θα μαθουν σε εμενα τι θα κανω στον δρομο αλλα οταν αλλαζουν λωριδα δεν βγαζουν φλας κ προσπερνανε τις ουρες στα φαναρια.
Εχει κολλησει ο καθε μαλακας μεσος ελληνας την καραμελα με την ταχυτητα κ δεν κοιταει τα χαλια του, το μονο που ξερει ειναι να τσουλαααααααααειεειιιι κ οποιος αλλος τολμησει να θελει κατι παραπανω, κανουμε το κινητο μπλοκο. Αμ δε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οπως λεει κ ο προηγουμενος, απλα θα φουσκωνα κ θα σε περναγα απο οπου κ οποτε ηθελα. Αλλα ο καιρος γαρ εγγυς...
Και τι θα παθω εγω αμα με περασεις αερα απο τα δεξια, και το λες και το ξαναλες;
Δε θα μπορω να κοιμηθω το βραδυ εχεις την εντυπωση, επειδη 'εχασα';Χαιρομαι που μαλακωσες λιγο παντως και ξεπερασες το φετιχ με τα αποτομα φρεναρισματα, πρεπει να ειναι το πρωτο σου ποστ αυτο στο οποιο δε τα αναφερεις, εδω και αρκετες σελιδες.
Ε εσενα που εισαι τοσο μεγαλος κ τρανος θα σε φρεναρω σιγα σιγα μεχρι τα 60 κ θα σε αφησω μετα να αλλαζεις ταχυτητες για να ξαναφτασεις τα 90 μετα απο κανα λεπτο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω τον τροπο μου να σε φτιαξω...
Be my guest... Εσυ θα εισαι το πειραματοζωο εξαλλου, όχι εγω.
-
Θεωρία ρε παιδιά, πολύ θεωρία.
Στην πράξη αν ο μεσαίος πάει με 90 κι εγώ θέλω να πάω με 100-110-120, θα βγάλω το φλασάκι μου θα βγώ στην αριστερή λωρίδα θα περάσω τους μπροστινούς (σπάνια πάει ένα αυτοκίνητο μόνο του, συνήθως μια ομάδα 3-4 αυτοκινήτων) και μόλις βρεθώ σε ασφαλή απόσταση απο τον πρώτο του στίχου θα επανέλθω στην μεσαία, δεδομένου οτι η δεξιά είναι κατειλημμένη απο βαρέα οχήματα.
Τώρα αν έρχεται κανένα turbo-porche-ferrarο οτιδήποτε πλακωμένο αναγκαστικά θα περιμένει να ολοκληρώσω την προσπέραση, αν αρχίσει κόρνες- φώτα κλπ τόσο το χειρότερο γι' αυτόν, γιατί τρομάζω με κάτι τέτοια και έτσι θα καθυστερήσει η διαδικασία της προσπέρασης.
Εξυπακούεται οτι εάν έρχεται κάποιος 'ταχύς' τον αφήνω να περάσει πριν αρχίσω την προσπέραση.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]