-
Υπάρχει κάποιος ο οποίος συστηματικά κολλάει γαϊδουρινά αυτοκόλλητα σε όσους στ' @ρχιδιστάς παρκάρουν συγκεκριμένα σε αυτή τη ράμπα:
Ρε παλικάρι μου, καλά κάνεις και κολλάς σε όσους παρκάρουν εκεί, αλλά στα γαϊδούρια που παρκάρουν όπου να 'ναι και εμποδίζουν και δεν αφήνουν ούτε καν ένα τηλέφωνο γιατί δεν κολλάς τίποτα ε;
-
Δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου με τον γαϊδουροκολλητή. Το ότι κολλάει μόνο στο συγκεκριμένο σημείο;
Κι εγώ τηλεφωνώ στο 100 συνέχεια για ένα-δυο σημεία κοντά στο σπίτι μου όταν 100 μέτρα πιο κάτω γίνεται πανικός. Δεν μπορώ να είμαι όλη μέρα με το τηλέφωνο στο αυτί. Έχω κι άλλες δουλειές. -
Τα αυτοκόλλητα είναι για τα δικαιώματα των πεζών. Δηλαδή είναι για οχήματα τα οποία εμποδίζουν την άνετη και ασφαλή διέλευση/πορεία των πεζών. Δεν είναι για τους τραγικούς που κλείνουν άλλα αυτοκίνητα ή παρκάρουν όπως να'ναι.
-
Στη φωτογραφία φαίνεται ότι αριστερά-δεξιά από τη ράμπα έχει χαντάκι με κενό! Μήπως, λοιπόν, ενοχλεί και τους πεζούς οι οποίοι πρέπει να υπερπηδούν το χαντάκι;
-
μιας και πιάσαμε κουβέντα για τα συμπαθή αυτά τετράποδα...
χθες, πλησιάζω στο πάρκινγκ που βάζω το αυτοκίνητο και έξω από ένα καφενείο-τεκέ-χαρτοκλεφτική λέσχη, ένας άρχοντας-θαμώνας,αποφάσισε ότι θα κλείσει τον δρόμο με το jimny του, μέχρι να κάνει 'χιλιάρα'.2 άλλα αυτοκίνητα το είδαν από την αρχή του τετραγώνου και άλλαξαν διαδρομή.εγώ δεν είχα άλλη επιλογή.
κορνάρω μία χαλαρά και έτερος θαμώνας μου κάνει νεύμα ότι θα ειδοποιήσει τον άρχοντα.
βγαίνει έξω και ακολουθεί ο εξής διάλογος:- δεν χωράς?
- όχι
- να πας να μάθεις να οδηγείς
- να μου κάνεις κάνα μάθημα, αν κρίνω από το παρκάρισμα,είσαι κορυφαίος
- θα σου κάνω
- άιντε τώρα
- όχι αίντε
- έχεις δίκιο, στα γαιδούρια λένε ντέι...ντέι!
μπήκε στο jimny και μας έκανε την χάρη
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου με τον γαϊδουροκολλητή. Το ότι κολλάει μόνο στο συγκεκριμένο σημείο;
Κι εγώ τηλεφωνώ στο 100 συνέχεια για ένα-δυο σημεία κοντά στο σπίτι μου όταν 100 μέτρα πιο κάτω γίνεται πανικός. Δεν μπορώ να είμαι όλη μέρα με το τηλέφωνο στο αυτί. Έχω κι άλλες δουλειές.Αληθεια το 100 ερχετε? Γραφει κανεναν λεω να το εφαρμοσω και εγω γιατι τα σαββατοβραδα γινεται πανικος κατω!
Και για να μπω στο θεμα ζωο ενας με ενα Gillera Nexus ΧΗΑ 173 μαυρο που παραλιγο να χτυπησει ενα παιδακι! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κι εγώ τηλεφωνώ στο 100 συνέχεια για ένα-δυο σημεία κοντά στο σπίτι μου όταν 100 μέτρα πιο κάτω γίνεται πανικός. Δεν μπορώ να είμαι όλη μέρα με το τηλέφωνο στο αυτί. Έχω κι άλλες δουλειές.Αληθεια το 100 ερχετε? Γραφει κανεναν λεω να το εφαρμοσω και εγω γιατι τα σαββατοβραδα γινεται πανικος κατω!
Και για να μπω στο θεμα ζωο ενας με ενα Gillera Nexus ΧΗΑ 173 μαυρο που παραλιγο να χτυπησει ενα παιδακι!Περιέργως 3 φορές που κάλεσα για αμάξια που σκαρφαλώνουν πάνω στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι μου, ήρθαν ΚΑΙ τις 3 φορές και τους γράψαν κανονικα!
-
Ενδιαφερον!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και για να μπω στο θεμα ζωο ενας με ενα Gillera Nexus ΧΗΑ 173 μαυρο που παραλιγο να χτυπησει ενα παιδακι!Γενικά, αν όχι με την πρώτη, με τη δεύτερη (και την κατάλληλη προσθήκη στην καταγγελία ) έρχονται:
viewtopic.php?p=1631161#p1631161
viewtopic.php?p=1664254#p1664254Βέβαια, εσύ μιλάς για Σαββατόβραδο, κάτι που μάλλον μειώνει τις πιθανότητες ανταπόκρισης. Πάντως, έχουν έρθει και κόψει κλήση (με την πρώτη) κάτω από το σπίτι μου και στις 11 το βράδυ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παραμερίζουμε όταν ο άλλος θέλει να πάει πιο γρήγορα από εμάς. 100 φορές έχει γραφτεί, λάθος, 1100.
Όχι επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι,
όχι επειδή ο άλλος είναι όμορφος,
όχι επειδή θα κινδυνεύσει κάποιος, εμείς ή ο άλλος,
αλλά επειδή το γράφει ο ΚΟΚ.Στην περίπτωση όμως που ό άλλος τηρεί τον Κ.Ο.Κ όταν εμείς πηγαίνουμε με το όριο ταχύτητας δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμερίσουμε, γιατί απλά δεν πρέπει να πηγαίνει πιο γρήγορα. Άρα παραμερίζουμε μόνο στην περίπτωση που πηγαίνουμε με αρκετά μικρότερη ταχύτητα από το όριο ταχύτητας στο συγκερκιμένο δρόμο και όχι επειδή του καθένα του κάπνισε να πηγαίνει με 200. Αν θέλει να τρέξει τόσο να πάει σε πίστα και όχι σε δημοσιο δρόμο
**ΕΛΕΟΣ!!!!!! οχι παλι η ιδια συζητηση!!!!! Αυτο ακριβως λεει ο ΚΟΚ να παραμερησεις οταν ο αλλος το ζηταει για τον Αλφα η Βητα λογο, δεν ειναι δικη σου δουλεια να το κρινεις.... εσυ πας στην αλλη λωριδα εφ'οσον οι κυκλοφοριακες συνθηκες το επιτρεπουν η τελος παντων οταν το επιτρεψουν!!!!!! **
Έτσι ακριβώς!
Χμ...δηλαδή παράνομος είναι αυτός που πάει με το όριο ταχύτητας και νόμιμος αυτός που πάει με περισσότερο.Έχετε υποθέτω μπερδέψει την εθνική με τους δρόμους σαν τη Συγγρου. Απορώ γιατί λέτε ότι πρέπει να σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ. και να παραμερίζουμε όταν κάποιος θέλει να κάνει αγώνες ταχύτητας σε δρόμο με όριο ταχύτητας και δεν λέτε τίποτα για αυτόν που παραβιάζει το όριο ταχύτητας. Ο Κ.Ο.Κ. ισχύει και για τους δύο και δεν μπορεί κάποιος 'θεωρητικά' να τρέχει επάνω από το όριο ταχύτητας σε δρόμο που βρίσκεται σε μια πόλη, όπως η Συγγρου. Πρώτα να κατακρίνεται αυτόν που τρέχει με 200 σε ένα δρόμο που το όριο και η θέση του δεν το επιτρέπουν και μετά σε κάποιον που θεωρητικά δεν έχει κάνει κάτι που δεν πρέπει. Δεν μιλάμε για εθνική αλλά για δρόμο μέσα σε πόλη. Η κίνηση στην αριστερή λωρίδα είναι φυσιολογική. Αν σε δρόμο μέσα σε πόλη όλοι πηγαίναμε δεξιά και μόνο σε προσπέραση πηγαίναμε αριστερα τότε....και μη που πείτε ότι είναι κλειστός δρόμος, γιατί τότε στην Κηφισίας και την παραλιακή, θα έπρεπε όλοι να πηγαίνουμε δεξιά. Δεν κρίνω τον άλλο για την ταχύτα που έχει, ούτε του βάζω όριο ταχύτητας, δεν μπορεί όμως και ο άλλος να μου ζητάει να παραμερίσω γιατί αυτός αποφάσισε να κάνει αγώνες ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο. Είναι δικό του πρόβλημα αυτό και δεν θα το μετατρέψει σε δικό μου, ζητώντας με θράσος να παραμερίσω είτε βρίσκομαι σε στροφή, είτε δίπλα έχει κίνηση. Δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου. Θα πρέπει αυτός να προσαρμοστεί στις συνθήκες της κίνησης του δρόμου και όχι οι άλλοι να παραμερίσουν για να κάνει αυτός το γούστο του.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Και για να μπω στο θεμα ζωο ενας με ενα Gillera Nexus ΧΗΑ 173 μαυρο που παραλιγο να χτυπησει ενα παιδακι!Γενικά, αν όχι με την πρώτη, με τη δεύτερη (και την κατάλληλη προσθήκη στην καταγγελία ) έρχονται:
viewtopic.php?p=1631161#p1631161
viewtopic.php?p=1664254#p1664254Βέβαια, εσύ μιλάς για Σαββατόβραδο, κάτι που μάλλον μειώνει τις πιθανότητες ανταπόκρισης. Πάντως, έχουν έρθει και κόψει κλήση (με την πρώτη) κάτω από το σπίτι μου και στις 11 το βράδυ.
Σωστος ο παιχτης! Επισης ενα μεγαλο προβλημα στη γειτονια μου ειναι οτι παρκαρουν μερικοι/ες ακριβως πανω στις γωνιες και αναγκαζομαι να κανω μανουβρες για να μπορεσω να στριψω!! Τωρα θα τους περιποιηθω ολους/ες!!! Απο μενα θα βγαλει τα σπασμενα το κρατος!!!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
βγαίνει έξω και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
-** δεν χωράς?**- όχι
- να πας να μάθεις να οδηγείς
- να μου κάνεις κάνα μάθημα, αν κρίνω από το παρκάρισμα,είσαι κορυφαίος
- θα σου κάνω
- άιντε τώρα
- όχι αίντε
- έχεις δίκιο, στα γαιδούρια λένε ντέι...ντέι!
μπήκε στο jimny και μας έκανε την χάρη
Πωωωωωωωωωωω ... οταν ρωτανε με αυτο το υφος 45 χιλιαδων Σουμαχερ 'Δεν χωρας;'
πραγματικα ειναι να τους πεις 'Κατσε να δεις ...' και να παρεις φορα και να τους γδαρεις
ολο το αυτοκινητο τους ...Ακους εκει 'Δεν χωρας;' ... 'Οχι φιλαρακι χωραω μια χαρα, απλα δεν ειχα τι να κανω και ειπα
να αρχισω να κορναρω και να σηκωσω ολη την γειτονια στο ποδι, για να σε σηκωσω απο το τραπεζι
σου, λιγο πριν κανεις ξερη στον διπλανο σου ... ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ...... ΖΩΟ !' -
α)Να εισαι σιγουρα οτι ο βιαστικος που θελει να περασει με το ετσι θελω, θα κανει ακριβως αυτο. Θα περασει με το ετσι θελω, κ μαλλον εσυ θα βγεις χαμενος.
β) Οταν εσυ πηγαινεις με +5 απο τον διπλα σου, μπορεις (κ απλα δεν θελεις, απο εγωισμο οπως δειχνεις) να κανεις ακρη κ να αφησεις αυτον που για δικους του λογους θελει να παει πιο γρηγορα. Εδω να προσθεσω, μακαρι να μην σε πιασει ποτε κοψιμο ενω εισαι μεσα στο αμαξι.
γ) το αν ειναι νομιμο να παραμενεις στην αριστερη ενω καποιος αλλος θελει να παει πιο γρηγορα, στο λενε οι αλλοι πιο πανω. Το οτι η αριστερη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ, ειδικα σε οδους ταχειας κυκλοφοριας, το ξερουμε ολοι. Μονο εσυ λες οτι προσφερεται για κανονικη κινηση κ αλλος ενας αστειος εδω μεσα.
Αραξε στην αριστερη αγορι μου. Θα σε περνανε απο αλλου, πολυ πολυ να τσαντισεις κανεναν κ να σου κανει μια σφηνα ή ενα φρεναρισμα που θα σε κανει να χεστεις πανω σου. Δεν τρεχει τιποτα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θα σε περνανε απο αλλου, πολυ πολυ να τσαντισεις κανεναν κ να σου κανει μια σφηνα ή ενα φρεναρισμα που θα σε κανει να χεστεις πανω σου. Δεν τρεχει τιποτα...Συγνωμη φιλε μου αλλα πρεπει να ειναι πολυ ανωριμος (μη πω τιποτα χειροτερο) καποιος για να ρισκαρει να προκαλεσει ατυχημα -με αποτομο φρεναρισμα στην αριστερη κλπ- απλα και μονο επειδη του την εσπασε ο αλλος που πηγαινε πιο χαλαρα και δεν εκανε στην ακρη. Παιδαριωδης νοοτροπια.
Τετοια ανωριμη οδηγικη συμπεριφορα παρατηρειται και στην αμερικη, κυριως απο μεταναστες απο αφρικανικες ή middle east χωρες, που φυσιολογικα φερνουν μαζι τους τις οδηγικες συνηθειες που εχουν μαθει απο τις χωρες τους.
Δυστυχως σε αυτη την κατηγορια χωρων -απο θεμα νοοτροπιας στην οδηγηση τουλαχιστον- θα συμπεριλαμβανουμε και την ελλαδα οπου να ναι.
Και να μιλουσαμε για την ελλαδα του '30 και του '40 να πω οκ, κι εμεις στα ιδια ειμασταν τοτε. Αλλα για την ευρωπαικη υποτιθεται ελλαδα του 2010 ειναι ντροπη τετοιες 'τριτοκοσμικες' (συγωρεστε μου την εκφραση) συμεριφορες. -
Εμεις Κωστα ΝΥ ειμαστε κλασεις ΚΑΤΩ απο αφρικανους κλπ σε θεματα οδηγικης παιδειας.
-
Ζωάδι με μπλε Corsa OPC (αναμμένα φυσικά τα προβολάκια για να βλέπει ο γκάβακας ) έκανε ανοίγματα πίσω μου μέσα στην κίνηση πέφτοντας στα φρένα μόλις έφτανε στον πόντο.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
2 λάθη:
-
Με όσα και να πας, ο ΚΟΚ ορίζει ρητά ότι θα πρέπει να είσαι στη δεξιά λωρίδα, εκτός κι αν προσπερνάς. Άρα, στην περίπτωση που περιγράφεις (κινείσαι με το όριο αριστερά, ενώ κάποιος σου παίζει τα φώτα για να περάσει - άρα δεν προσπερνάς) είσαι και εσύ παράνομος! Αν προσπερνάς εκείνη την ώρα τελειώνεις τη δουλειά σου (επίσης, δεν είναι κακό να πατάμε και λίγο το γκαζάκι να αδειάζει ο δρόμος) και μπαίνεις δεξιά. Αλλιώς είσαι παράνομος.
-
Δεν είσαι υπεύθυνος για την τήρηση του νόμου. Τηλεφωνάκι (με ασύρματο handsfree ) στο 100 και θα τον τακτοποιήσουν αν πηγαίνει πάνω από το όριο. Δεν έχεις δικαίωμα να επιβάλλεις σε κάποιον την ανώτατη ταχύτητα στο δρόμο, είναι παράνομο. Ζορό και εκδικητές των δρόμων είναι επικίνδυνοι.
@screwdriver: Προσπερνάς και ξανά στη ΔΕΞΙΑ, όχι στη μεσαία.
Κατά τ' άλλα over and out κι από εμένα για το συγκεκριμένο θέμα.
Πολυ σωστα! Αλλα για εκτος πολης δρομους....Δεν μπορει να τρεχεις μεσα στην πολη σε δρομους οπως η Συγγρου που ανα πασα στιγμη δεν ξερεις τι θα σου πεταχτει...Το ιδιο και στην περιφερειακη θεσ/νικης...οσο γρηγορα και να πας, και ολοι να παραμερισουν, δεν προκειται να κερδισεις πανω απο 5 λεπτα...Μπορω να δικαιολογησω τους νεαρους που βραζει το αιμα τους και δεν εχουν πειρα...Οι υπολοιποι ομως? Απλα κομπλεξικοι ή 'κομμενοι' .......
-
-
δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κάποιος να εξαφανιστείς από την αριστερή αν ΔΕΝ έχεις επιλογή!
βέβαια, καλό θα ήταν να μας πουν γιατί βρίσκονται εκεί the first place...
ιδίως κάτι οχήματα που δεν την παλεύουν καθόλου και έχουν επιτάχυνση 6βολτου παπιού.να βόσκει κάποιος εκεί και να στραγγαλίζει την κυκλοφορία επιβάλλοντας τον ρυθμό του και τον νόμο, είναι τουλάχιστον ηλίθιο.
βλάκας, με 307, που έκοβε λουλούδια στην αριστερη το κηφισού (στην ευθεία μετά το allou προς αθήνα), με 75 χλμ/ω, ενώ το επόμενο αυτοκίνητο ήταν 200μ μακρυά του, θίχτηκε όταν του άναψα φώτα,αφού δεν ξεκουμπιζόταν με τίποτα.έτσι, όταν τον προσπέρασα από δεξια, με μούτζωσε κιόλας
φαντάζομαι, ο λάθος είμαι εγώ -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κάποιος να εξαφανιστείς από την αριστερή αν ΔΕΝ έχεις επιλογή!
βέβαια, καλό θα ήταν να μας πουν γιατί βρίσκονται εκεί the first place...
ιδίως κάτι οχήματα που δεν την παλεύουν καθόλου και έχουν επιτάχυνση 6βολτου παπιού.να βόσκει κάποιος εκεί και να στραγγαλίζει την κυκλοφορία επιβάλλοντας τον ρυθμό του και τον νόμο, είναι τουλάχιστον ηλίθιο.
βλάκας, με 307, που έκοβε λουλούδια στην αριστερη το κηφισού (στην ευθεία μετά το allou προς αθήνα), με 75 χλμ/ω, ενώ το επόμενο αυτοκίνητο ήταν 200μ μακρυά του, θίχτηκε όταν του άναψα φώτα,αφού δεν ξεκουμπιζόταν με τίποτα.έτσι, όταν τον προσπέρασα από δεξια, με μούτζωσε κιόλας
φαντάζομαι, ο λάθος είμαι εγώΕννοείται αφού προσπέρασες απο δεξιά.
Πέρα απο την πλάκα, ονειρεύομαι ώρες ώρες για κάτι τέτοιους τύπους να έχω ένα monster truck(ξέρετε απο εκείνα που πηδάνε πάνω απο άλλα αμάξια, να του κορνάρω, και να του πω φιλαράκο έχεις 2 δεύτερα να εξαφανιστείς αλλιώς ετοιμάσου........ -
Ο χρήστης koutote έγραψε:
Πολυ σωστα! Αλλα για εκτος πολης δρομους....Δεν μπορει να τρεχεις μεσα στην πολη σε δρομους οπως η Συγγρου που ανα πασα στιγμη δεν ξερεις τι θα σου πεταχτει...Το ιδιο και στην περιφερειακη θεσ/νικης...οσο γρηγορα και να πας, και ολοι να παραμερισουν, δεν προκειται να κερδισεις πανω απο 5 λεπτα...Μπορω να δικαιολογησω τους νεαρους που βραζει το αιμα τους και δεν εχουν πειρα...Οι υπολοιποι ομως? Απλα κομπλεξικοι ή 'κομμενοι' .......
Στη Συγγρού προσωπικά όσες φορές έχω περάσει δεν τρέχω... σχεδόν όλοι με περνάνε, αλλά δεν μου κάνει να τρέξω με 100+ μέσα στην πόλη ουσιαστικά, σε δρόμο που όπως λες μπορεί να σου πεταχτεί κανένας...
Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης (που τον διασχίζω κάθε μέρα μία το πρωί και μία το απόγευμα), η πιο γρήγορη και ασφαλής λωρίδα είναι η δεξιά. Κανένας δεν πάει. Οπότε προσωπικά κινούμαι εκεί, εκτός κι αν βρίσκομαι σε είσοδο προς τον περιφερειακό (και δεν βλέπω αν βγαίνει κανείς, αν βλέπω ότι δεν έρχεται κανείς μένω δεξιά), οπότε πάω λίγο στη μεσαία και μετά επιστρέφω δεξιά. Στην αριστερή μόνο όταν τίθεται θέμα με τις άλλες δύο... Δεν πάω ιδιαίτερα γρήγορα (συνήθως 90-100, άντε 110 άμα δεν έχει κίνηση), αλλά το κλασσικό θέαμα του περιφερειακού με 2-3 αμάξια στη μεσαία με 70 και 10000 αμάξια στην αριστερή με 72 και απόσταση μεταξύ τους 2 μέτρα, πέρα του ότι είναι επικίνδυνο, με απωθεί (η βλακεία με απωθεί). Ασφαλέστερη συνήθως η δεξιά...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]