-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αφου του εδωσαν κληση επρεπε να του παρεις εσυ τις πινακιδες κ αστον να ψαχνεται μετα .Όντως, πλάκα θα είχε... Να πω την αλήθεια προσπάθησα να το σπρώξω (ένα micra δεκαετίας ήτανε) αλλά δεν τα κατάφερα... Μετά σκέφτηκα να το σπρώξω με το e34 ( )αλλά λέω, στενοί είναι εδώ οι δρόμοι μην κάνω καμιά ζημιά σε κανέναν άλλο... Αν και με τους περισσότερους έχω προβλήματα κατά καιρούς ...
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Καλως ηλθες στον θαυμαστο ''αορατο'' κοσμο των 2 τροχωνSecondly, learn to use the chakra...
Εχεις δοκιμασει ποτε να καλεσεις την τροχαια, αφου επι 2 μηνες βλεπεις ενα αυτοκινητο να κυκλοφορει χωρις πινακιδες?
Βάζω στοίχημα ότι αν το κάνει θα του ζητήσουν να τους πει τη πινακίδα του αυτοκινήτου!
-Μα δεν έχει πινακίδες, γι'αυτό σας παίρνω!
-Λυπάμαι κύριε, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας δεν μπορώ να το καταχωρήσω στη καρτέλα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αφου του εδωσαν κληση επρεπε να του παρεις εσυ τις πινακιδες κ αστον να ψαχνεται μετα .Η να αφήσει κάποιο ενθύμιο, κατά προτίμηση βρωμερό..
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν η αφορμή αλλά μιλάω γενικά, δεν είναι ελαστικές οι ποινές για θανατηφόρες τροχαίες παραβάσεις ;
Με έβαλες σε σκέψεις και προσπαθούσα να σκεφθώ αν φόνος σε τροχαίο διώκεται ως φόνος από αμέλεια ή με ενδεχόμενο δόλο. Έκλινα προς το 2ο μέχρι που διάβασα αυτό:
[...]Ο ενδεχόμενος δόλος είναι το πιο δύσκολο είδος δόλου να οριστεί και να διακριθεί από την αμέλεια. Ενδεχόμενος δόλος δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση «ενδέχεται να υπάρχει δόλος», κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στο τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Η ύπαρξη δόλου οφείλει να αποδειχθεί στο δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, όπως και η τέλεση της πράξης εν γένει από τον κατηγορούμενο, προκειμένου ο τελευταίος να κριθεί ένοχος. Ενδεχόμενος δόλος σημαίνει ότι ο δράστης προέβλεψε το ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Αν ο δράστης προέβλεψε ότι η πράξη του μπορεί γενικώς να επιφέρει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά πίστεψε (όχι απλά ήλπισε) ότι το αποτέλεσμα αυτό δε θα επέλθει, τότε έδρασε από (ενσυνείδητη) αμέλεια (π.χ. γνωρίζω ότι οδηγώντας μεθυσμένος μπορεί να τρακάρω και να σκοτώσω άλλους, αλλά πίστεψα ότι επειδή είμαι καλός οδηγός είμαι σε θέση να το αποφύγω).[...]
Όπου 'μεθυσμένος', βάλε 'υπερβολική ταχύτητα', 'πέρασμα φαναριού με κόκκινο', κτλ.
Έχω την εντύπωση ότι γενικότερα - και όχι μόνο στις περιπτώσεις τροχαίων - οι ποινές σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια δεν είναι πολύ μεγαλύτερες. Κάποιος νομικός θα μας τα πει καλύτερα (ακούτε kon5, koutsan, κτλ;).
Περί ενδεχόμενου δόλου - ενσυνείδητης αμέλειας (και όχι μόνο) είχα γράψει κάτι ολίγα εδώ viewtopic.php?f=5&t=7684&start=30&hilit=% (έχεις πολύ διάβασμα γι αυτή τη βδομάδα )
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αφου του εδωσαν κληση επρεπε να του παρεις εσυ τις πινακιδες κ αστον να ψαχνεται μετα .
Η να αφήσει κάποιο ενθύμιο, κατά προτίμηση βρωμερό..
Στην εισαγωγή αέρα της καμπίνας, όπου δεν πλένεται εύκολα και ακόμα και να βγει το βρωμερό ενθύμιο, μένει η μυρωδιά για καιρό... και κάθε φορά που μπαίνει στο αμάξι θα το θυμάται...
Μας το κάνουν συνέχεια αυτό στην πιλοτή... Μία φορά κάλεσα την τροχαία, ήταν 9 το βράδυ. Ήρθαν κατά τις 10 και απαιτούσαν να δουν τα σχέδια της πολυκατοικίας (η διαχειρήστρια που τα είχε έλλειπε). Το σήμα από το δήμο που απαγόρευε τη στάθμευση στο σημείο, όπως επίσης και το σήμα της τροχαίας που απαγόρευε τη στάθμευση σε ολόκληρο το πεζοδρόμιο τους άφησε αδιάφορους... Αφού μαλώσαμε έφυγαν.
Μετά στις 12 το βράδυ (μας ξύπνησαν) ήρθε άλλο περιπολικό και έδωσε κλήση...
Συμπέρασμα: την επόμενη φορά θα σπάσω κανένα τζάμι, γιατί η τροχαία
-
Μετά από τη νυχτερινη έξοδο του Σαββάτου μέχρι πρωϊάς.
Στην Βουλιαγμενης στις 0400 το πρώι από Βούλα μέχρι Ηλιούπολη κάποιοι μάλλον σούρα πάνε με 200άρες και φλερτάρουν με το θάνατο.
Στην Λ.Αλεξάνδρας ο διπλανός ταρίφας κοιμόταν στο φανάρι! Του κορνάρω! ΞΥΠΝΑ ΡΕ! Θα σκοτώσεις κανένα άντε σπίτι!
Στην Κηφισίας στην άνοδο κάποιοι μ@@@κες ταρίφες έχουν κάνει πίατσα στη δεξιά λωρίδα στο Guzel. -
Το κακό με το σήμα του δήμου που απαγορεύει τη στάθμευση είναι ότι μάλλον κυκλοφορούν πλαστά. Πόσα έχεις δει να φέρουν επάνω τον αριθμό αδείας για τη δέσμευση του χώρου; Κι εντάξει, κάποια από τα πλαστά είναι άλλου μεγέθους, πιο μικρά και ξεχωρίζουν. Μπορεί, όμως, οι αστυνομικοί να έχουν πέσει σε αρκετές περιπτώσεις πλαστών που δεν ξεχωρίζουν με το μάτι και, για το λόγο αυτό, να είναι δύσπιστοι.
-
Σήμερα είδα παπάκουλα να οδηγεί με μπανταρισμένο μάτι. Φυσικά χωρίς κράνος, γιατί είναι γνωστό ότι οι πιθανότητες να τρακάρεις είναι ανάλογες του διαθέσιμου αριθμού ματιών...
Φόραγε όμως τα γυαλιά ηλίου του, μη τυχόν και τον τυφλώσει ο ήλιος και τρακάρει. -
Ζώο ο τύπος με μηχανή στην Αθηνάς στον Κορυδαλλό, που έκανε σούζα επί πολλά μέτρα και μάλιστα βρισκόταν και στο αντίθετο ρεύμα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ασημί μεγκάν γκάμπριο,χωρίς πινακίδες,μπαίνοντας από τον παράδρομο στην Συγγρού,θεώρησε περιττό να σταματήσει, ενώ με είχε δει.προτίμησε να αφήσω τα μισά τακάκια μου. πολύ μαγκιά να'ουμε
Αν ήταν κοντά στο ύψος της Νέας Σμύρνης την ξέρω την «κυρία» με το γκάμπριο...
Το παρατάει όπου βρεί, έχει ζημάδια γύρω γύρω και φυσικά το κυκλοφορεί κανονικά ΧΩΡΙΣ πινακίδες εδώ και 2 μήνες τώρα...
Εχεις δοκιμασει ποτε να καλεσεις την τροχαια, αφου επι 2 μηνες βλεπεις ενα αυτοκινητο να κυκλοφορει χωρις πινακιδες?
Όχι επειδή δεν μένει κοντά, το φέρνει κάθε τόσο σε άσχετες ώρες και δεν κάθεται και πολύ ώρα...
-
Το κακό με το σήμα του δήμου που απαγορεύει τη στάθμευση είναι ότι μάλλον κυκλοφορούν πλαστά. Πόσα έχεις δει να φέρουν επάνω τον αριθμό αδείας για τη δέσμευση του χώρου; Κι εντάξει, κάποια από τα πλαστά είναι άλλου μεγέθους, πιο μικρά και ξεχωρίζουν. Μπορεί, όμως, οι αστυνομικοί να έχουν πέσει σε αρκετές περιπτώσεις πλαστών που δεν ξεχωρίζουν με το μάτι και, για το λόγο αυτό, να είναι δύσπιστοι.Νομιζω μιλαει για γενικοτερη πινακιδα απαγορευσης σταθμευσης σε εκεινη την πλευρα του δρομου, οχι συγκεκριμενα για τον χωρο του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το κακό με το σήμα του δήμου που απαγορεύει τη στάθμευση είναι ότι μάλλον κυκλοφορούν πλαστά. Πόσα έχεις δει να φέρουν επάνω τον αριθμό αδείας για τη δέσμευση του χώρου; Κι εντάξει, κάποια από τα πλαστά είναι άλλου μεγέθους, πιο μικρά και ξεχωρίζουν. Μπορεί, όμως, οι αστυνομικοί να έχουν πέσει σε αρκετές περιπτώσεις πλαστών που δεν ξεχωρίζουν με το μάτι και, για το λόγο αυτό, να είναι δύσπιστοι.
Νομιζω μιλαει για γενικοτερη πινακιδα απαγορευσης σταθμευσης σε εκεινη την πλευρα του δρομου, οχι συγκεκριμενα για τον χωρο του.
Μιλάει και για γενικότερη απαγόρευση της στάθμευσης και για συγκεκριμένη στο σημείο. 2 σε 1!
Αφου του εδωσαν κληση επρεπε να του παρεις εσυ τις πινακιδες κ αστον να ψαχνεται μετα .
Η να αφήσει κάποιο ενθύμιο, κατά προτίμηση βρωμερό..
Στην εισαγωγή αέρα της καμπίνας, όπου δεν πλένεται εύκολα και ακόμα και να βγει το βρωμερό ενθύμιο, μένει η μυρωδιά για καιρό... και κάθε φορά που μπαίνει στο αμάξι θα το θυμάται...
Μας το κάνουν συνέχεια αυτό στην πιλοτή... Μία φορά κάλεσα την τροχαία, ήταν 9 το βράδυ. Ήρθαν κατά τις 10 και απαιτούσαν να δουν τα σχέδια της πολυκατοικίας (η διαχειρήστρια που τα είχε έλλειπε). Το σήμα από το δήμο που απαγόρευε τη στάθμευση στο σημείο, όπως επίσης και το σήμα της τροχαίας που απαγόρευε τη στάθμευση σε ολόκληρο το πεζοδρόμιο τους άφησε αδιάφορους... Αφού μαλώσαμε έφυγαν.
Μετά στις 12 το βράδυ (μας ξύπνησαν) ήρθε άλλο περιπολικό και έδωσε κλήση...
Συμπέρασμα: την επόμενη φορά θα σπάσω κανένα τζάμι, γιατί η τροχαία
-
Νομιζω μιλαει για γενικοτερη πινακιδα απαγορευσης σταθμευσης σε εκεινη την πλευρα του δρομου, οχι συγκεκριμενα για τον χωρο του.
Μιλάει και για γενικότερη απαγόρευση της στάθμευσης και για συγκεκριμένη στο σημείο. 2 σε 1!
Ακριβώς. Και η πινακίδα έχει αριθμό άδειας από το δήμο...
Το θέμα είναι τι κάνεις για να μην γίνεις το ίδιο κάφρος με την αμοιβάδα;;;;Βέβαια, μπορεί να πέσει και καμμία γλάστρα αν τη βαρέσει σε κανέναν μας...
Είπα ότι ακριβώς απέναντι υπάρχει ανοιχτή αλάνα με χώρο για 100 αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Είπα ότι ακριβώς απέναντι υπάρχει ανοιχτή αλάνα με χώρο για 100 αυτοκίνητα;Το απαγορευμένο είναι πάντα πιο ελκυστικό (whatever φυσικά)
-
Ξέρω ότι η κόρνα είναι ενοχλητική, αλλά δυστυχώς με τα ζώα που κυκλοφορούν εκεί έξω, δυστυχώς αναγκάζομαι συχνά πυκνά να την χρησιμοποιώ. Ξέρω ότι εγώ δεν είμαι καλύτερος που την χρησιμοποιώ, αλλά όταν βλέπεις να πετάγονται από στενά χωρίς να κοιτάξουν τπτ οι άλλοι, ε εκεί κοιτάς την ασφάλειά σου πρώτα και μετά αν θα ενοχλήσεις. Και δυστυχώς γίνομαι πολύ συχνά μάρτυρας τέτοιων περιστατικών. Βέβαια σ' αυτό φταίνε και κάποια άλλα ζώα που παρκάρουν σε σημεία που η ορατότητα γι' αυτόν που βγαίνει είναι μηδενική, αλλά δεν το ρισκάρω. Όσο για τα γατάκια, έχω αναγκαστεί πολλές φορές να πατήσω απότομο φρένο έτσι όπως πετάγονται. Αλλά τα λυπάμαι τα κακόμοιρα και θα έχω πολύ μεγάλες τύψεις αν χτυπήσω κάποιο. Δεν είναι καλό για τους πίσω έτσι όπως αναγκάζομαι καμιά φορά να σταματάω γι' αυτόν τον λόγο, αλλά τι να κάνω...
-
Ήμουν το πρωί σε μονόδρομο, στα 50 μέτρα το φανάρι ήταν κόκκινο και πλησίαζα τους μπροστινούς με αφρενάριστη 2α (αργά-αργά δηλ.). Ξαφνικά, ένα τυπάκι με SMARTάκι ξεπαρκάρει από αριστερά, χωρίς καμμία προειδοποίηση (φλας δηλ.), ούτε 5 μέτρα μπροστά μου !! Φρένα, σταματάω, σταματάει κι αυτός καμμιά 10αριά πόντους από το αριστερό μου φτερό, σταυροκοπιέμαι, μουρμουράω, συνεχίζω. Ο τύπος τελικά μισοξεπαρκάρει, κάθεται πίσω μου διαγωνίως και ανοίγει παράθυρο : 'με είδες που έβγαινα και ήρθες να μου χωθείς !'. 'Πλάκα κάνεις...', του λέω '...και να βγάζεις και κανένα φλας άλλη φορά'... Ο συγκεκριμένος είχε κάποια ευρηματικότητα στη μπουρδολογία ή κάποια ψυχολογική πάθηση, κατά την οποία αντιλαμβάνεται τους κανόνες κίνησης στο δρόμο τελείως ανάποδα ;
-
Χθες το απόγευμα ΖΩΑΡΑ με Astra βγαίνει στην ψύχρα μπροστά μου από παράδρομο που οδηγεί στο φανάρι της Ευκαρπία με τον Περιφερειακό. Η διαφορά ταχύτητας ήταν μεγάλη και ο κίνδυνος άσχημου τρακαρίσματος το ίδιο καθώς δεν υπήρχε διαφυγή από πουθενά. Φρένα, φώτα και κόρνα... στο τσακ γλυτώσαμε. Φυσικά σταμάτησα δίπλα του στο φανάρι και άκουσε ότι γαλλικό δεν έχει ακούσει σε όλη του τη ζωή. Κοιτούσε αποσβολωμένος... ο πανηλίθιος!!! Αν ήμουν με φορτηγό δεν θα είχα κάνει τον κόπο να φρενάρω, μα τω Θεώ όμως!!!
-
να πω και γω το δικό μου...
ήμουν στη Συγγρού, ρεύμα προς παραλιακή, καθημερινή κατά τις 15.00, μέτρια κίνηση, αριστερή λωρίδα, έχω πιάσει 120-130χλμ (πόσο παραπάνω να πάω;), από πίσω μου κολλάει δίκυκλο και ενώ για την διχάλα του δέλτα Φαλήρου δε θα ήθελα ούτε μισό λεπτό, ο μοτοσυκλετιστής έχει λυσάξει στο σινιάλο να πάω δεξία... όπως καταλαβαίνετε δεν άλλαξα λωρίδα (ήμουν ήδη στο όριο ταχύτητας, ο δρόμος είναι κοινόχρηστος, δεν καθυστερούσα την κυκλοφορία, η διπλανή λωρίδα είχε και λίγη κίνηση, υπήρχε λόγος;), οπότε τι κάνει το άτομο: μπαίνει μπροστά μου και φρενάρει στα 50χλμ... φρέναρα προφανώς, αρκετά πιο πίσω μου ερχόταν ένα αμάξι που φτάνοντάς με μπλόκαρε τα φρένα του, αλλά πέρα από αυτό, πόσο κάγκουρας πρέπει να είσαι για να μην σε νοιάζει μηχανή vs αμάξι που έρχεται από πίσω σου με 120χλμ; Αυτά, αν είμαι λάθος πείτε μου! -
Ο χρήστης vasath έγραψε:
να πω και γω το δικό μου...
ήμουν στη Συγγρού, ρεύμα προς παραλιακή, καθημερινή κατά τις 15.00, μέτρια κίνηση, αριστερή λωρίδα, έχω πιάσει 120-130χλμ (πόσο παραπάνω να πάω;), από πίσω μου κολλάει δίκυκλο και ενώ για την διχάλα του δέλτα Φαλήρου δε θα ήθελα ούτε μισό λεπτό, ο μοτοσυκλετιστής έχει λυσάξει στο σινιάλο να πάω δεξία... όπως καταλαβαίνετε δεν άλλαξα λωρίδα (ήμουν ήδη στο όριο ταχύτητας, ο δρόμος είναι κοινόχρηστος, δεν καθυστερούσα την κυκλοφορία, η διπλανή λωρίδα είχε και λίγη κίνηση, υπήρχε λόγος;), οπότε τι κάνει το άτομο: μπαίνει μπροστά μου και φρενάρει στα 50χλμ... φρέναρα προφανώς, αρκετά πιο πίσω μου ερχόταν ένα αμάξι που φτάνοντάς με μπλόκαρε τα φρένα του, αλλά πέρα από αυτό, πόσο κάγκουρας πρέπει να είσαι για να μην σε νοιάζει μηχανή vs αμάξι που έρχεται από πίσω σου με 120χλμ; Αυτά, αν είμαι λάθος πείτε μου!Το λάθος σου είναι που κατέβαινες με αυτά τα χιλιόμετρα έναν δρόμο, που οι οδηγοί που τον χρησιμοποιούν κάνουν Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ...
Κατά τα άλλα, στη θέση σου θα άφηνα λίγο το γκάζι και θα έκοβα στο όριο των 90 χλμ. και ο κάθε κάγκουρας, που νομίζει πως η Συγγρού είναι autobahn ας πήγαινε να κουρευτεί ... -
Κοψε στο οριο εσυ κ κατσε στην αριστερη. Να δεις τι φρεναρισμα εχεις να φας...Ενω ο αλλος ο δολοφονος, με 120 στην Συγγρου? Καλεστε τα ΕΚΑΜ να τον μαζεψουν...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]