-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γιατι ησουν στην αριστερη ενω η μεσαια ηταν αδεια?Μιλαει για την παραλιακη, δεν εισαι υποχρεωμενος να εισαι στη δεξια (ή στη μεσαια). Ολες οι λωριδες 'ιδιες' ειναι στην παραλιακη (αλλο αν σε ορισμενες ωρες/σημεια την εχουμε μετατρεψει στο μυαλο μας σε.. ΕΟ). Υπαρχουν φαναρια που στριβεις αριστερα, το προσπερασμα επιτρεπεται απο δεξια κλπ κλπ
Τεσπα. Νομιζω οτι 'δικιο' εχει αυτος που μπηκε πρωτος στη λωριδα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γιατι ησουν στην αριστερη ενω η μεσαια ηταν αδεια?
Μιλαει για την παραλιακη, δεν εισαι υποχρεωμενος να εισαι στη δεξια (ή στη μεσαια). Ολες οι λωριδες 'ιδιες' ειναι στην παραλιακη (αλλο αν σε ορισμενες ωρες/σημεια την εχουμε μετατρεψει στο μυαλο μας σε.. ΕΟ). Υπαρχουν φαναρια που στριβεις αριστερα, το προσπερασμα επιτρεπεται απο δεξια κλπ κλπ
Εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Τα δευτερα (φαναρια για αριστερα, κινηση σε παραλληλους στοιχους κ πιο γρηγορα απο δεξια κλπ) ΔΕΝ εχουν ως αποτελεσμα να ισχυει το πρωτο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@lokatzis μπορείς μέσω της ασφαλιστικής να τον βρεις σίγουρα.
Ζώο με focus στην Βασ. Σοφίας δε με άφησε να αλλάξω λωρίδα γιατί, αν και περίμενα υπομονετικά να αλλάξω με το φλας μου αναμμένο, όταν βρέθηκε κενό τουλάχιστον 30-40 μέτρα μπροστά του και ενώ άρχισα να μετακινούμαι προς τη μεσαία λωρίδα, **γκάζωσε **προκειμένου να βρεθεί δίπλα μου και να αρχίσει να κορνάρει.
Σε 30-40 μετρα προλαβαινεις (εφ'οσον εγιναν ετσι οπως τα λες, υπομονετικο φλας κλπ, δηλαδη εφ'οσον εισαι σιγουρος οτι ειχες δικιο) να τραβηξεις μια τιμονια κ να μπεις εκει που θελεις αφηνοντας τον καβαλα στην κορνα. Το πολυ πολυ αν συνεχιζε να του τραβηξεις κ ενα φρεναρισμα να ερθει στα ισια του. ΒΡΙΣΚΟΥΝ Κ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ...
Δεν ασχολούμαι με τον κάθε ψυχάκια. Αν έπεφτε πάνω μου, μετά θα περίμενα ασφαλιστικές κλπ κλπ για να αποδείξω ότι δεν φταίω (γιατί θα ισχυριζόταν ότι ήταν δίπλα μου και του χώθηκα). Και πήγαινα σε δουλειά, δεν είχα χρόνο.
Βέβαια ήταν τόσο κότα που αργότερα όταν βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα σε φανάρι στους Αμπελόκηπους, και τον κοιτούσα επίμονα ώστε να πει κάτι, κοιτούσε συνεχώς από την άλλη κατεύθυνση.@lokatzis σε παρόμοια περίπτωση, η τότε ασφαλιστική μου (εθνική) μου είχε δώσει έναν αριθμό για να επικοινωνήσω, αφού πρώτα τους εξήγησα αναλυτικά τι συνέβη (εγώ δεν είχα αφήσει χαρτάκι κλπ).
-
http://www.youtube.com/watch?v=z1ZtwpLrz-Y
Αλλά του την λέει για τα καλά -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Τα δευτερα (φαναρια για αριστερα, κινηση σε παραλληλους στοιχους κ πιο γρηγορα απο δεξια κλπ) ΔΕΝ εχουν ως αποτελεσμα να ισχυει το πρωτο...
Οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι κανεις στη δεξια; Ναι, σιγουροτατος. Γιατι ο καθενας θα σου πει 'ειμαι αριστερα γιατι θελω να στριψω στα 500/whatever μετρα αριστερα κ επιασα απο νωρις την αριστερη γιατι μου εμαθαν οταν πηρα το διπλωμα να τα κανω απο νωρις αυτα '
Παρ'ολα αυτα, εγω ΑΝ δεν υπαρχει λογος (αριστερη στροφη, ταχυτητα κλπ) δεν πιανω αριστερη στην παραλιακη γιατι αφενος στο μυαλο πολλων οπως εγραψα δουλευει σαν ΕΟ, αφετερου βολευει εκ των πραγματων να διευκολυνεις την προσπεραση απο αριστερα στον εν λογω δρομο (στη δεξια παιζουν λεωφορεια κλπ, γενικως οι αλλες λωριδες ειναι πιο busy..). Απλα αυτο που σου λεω ειναι οτι δε μπορεις να του ζητησεις τα ρεστα επειδη ηταν στην αριστερη (για παραλιακη μιλαμε παντα εννοειται, δεν το παω 'γενικα' το θεμα!)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι κανεις στη δεξια; Ναι, σιγουροτατος. Γιατι ο καθενας θα σου πει 'ειμαι αριστερα γιατι θελω να στριψω στα 500/whatever μετρα αριστερα κ επιασα απο νωρις την αριστερη γιατι μου εμαθαν οταν πηρα το διπλωμα να τα κανω απο νωρις αυτα '
Παρ'ολα αυτα, εγω ΑΝ δεν υπαρχει λογος (αριστερη στροφη, ταχυτητα κλπ) δεν πιανω αριστερη στην παραλιακη γιατι αφενος στο μυαλο πολλων οπως εγραψα δουλευει σαν ΕΟ, αφετερου βολευει εκ των πραγματων να διευκολυνεις την προσπεραση απο αριστερα στον εν λογω δρομο (στη δεξια παιζουν λεωφορεια κλπ, γενικως οι αλλες λωριδες ειναι πιο busy..). Απλα αυτο που σου λεω ειναι οτι δε μπορεις να του ζητησεις τα ρεστα επειδη ηταν στην αριστερη (για παραλιακη μιλαμε παντα εννοειται, δεν το παω 'γενικα' το θεμα!)
Υπάρχουν όμως και κάτι ακραία ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν. Είχε μπαστακωθεί ένας τροφαντός με παπί στην αριστερή της παραλιακής με 60χλμ και μας πήγαινε όλους καροτσάκι. Όταν σταματήσαμε σε φανάρι του την είπε ένας τσαντισμένος οδηγός και ο παπάκουλας απάντησε 'Δεν είμαστε σε εθνική οδό μεγάλε, σε όποια λωρίδα θέλω θα κάτσω'.
Βαθιά ριζωμένη ηλιθιότητα -
Δεν βρίσκω να το γράψω κάπου αλλού αλλά είναι στα θετικά...
MILF με καταπληκτικό make up και με ρομβοειδή σκουλαρίκια μεγέθους αεροπλανοφόρου με δυνατή μουσική να χορεύει και να τραγουδά τα Ημισκούμπρια εντός του οχήματος (οδηγός)....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν βρίσκω να το γράψω κάπου αλλού αλλά είναι στα θετικά...MILF με καταπληκτικό make up και με ρομβοειδή σκουλαρίκια μεγέθους αεροπλανοφόρου με δυνατή μουσική να χορεύει και να τραγουδά τα Ημισκούμπρια εντός του οχήματος (οδηγός)....
...και το άφησες ανεκμετάλλευτο αυτό?? Χωρίς φωτό??
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Υπάρχουν όμως και κάτι ακραία ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν. Είχε μπαστακωθεί ένας τροφαντός με παπί στην αριστερή της παραλιακής με 60χλμ και μας πήγαινε όλους καροτσάκι. Όταν σταματήσαμε σε φανάρι του την είπε ένας τσαντισμένος οδηγός και ο παπάκουλας απάντησε 'Δεν είμαστε σε εθνική οδό μεγάλε, σε όποια λωρίδα θέλω θα κάτσω'.
Βαθιά ριζωμένη ηλιθιότηταΗ 'Παραλιακη' ειναι η Εθνικη Οδος Αθηνων-Σουνιου...
-
Εγώ και την Ποσειδώνος έτσι τη λέω
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ και την Ποσειδώνος έτσι τη λέω -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=z1ZtwpLrz-Y
Αλλά του την λέει για τα καλάO τυπος δεν υπαρχει. Αν αντι για αυτον ειχε παρει καμια γιαγια κα ιεκραζε οτι πανε τπτ αλητες στην ΑΟ με 150, θα την εκραζε και θα της ελεγε τα αντιθετα
-
η συνέχεια από 1:20 και μετά (πολύ κωλόπαιδο ο δημοσιογράφος )
http://www.youtube.com/watch?v=_c-Jptl4 ... re=related -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κατ'αρχας η παραλιακη εχει κ κατι τεραστια κομματια οπου δεν στριβεις πουθενα αριστερα (απο συμπλεγμα ΣΕΦ μεχρι διχαλα Συγγρου ειναι 1,5 χιλιομετρο).
Απο κει και περα:
Άρθρo 16
Θέση επί της oδoύ- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
O oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται, τηρoυμένων των διατάξεων των
άρθρων 12 παράγραφος 1 και 17 παράγραφος 6 τoυ παρόντoς Kώδικα, να
oδηγεί τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και αν
ακόμη oλόκληρo τo oδόστρωμα είναι ελεύθερo.
Δεν βλεπω πουθενα να λεει 'ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΟ', κ δεν γραφει πουθενα αλλου για την θεση των οχηματων στις οδους ή ακομα κ στις ΕΟ ειδικοτερα. Οποτε,** απο που βγαζεις οτι δεν ισχυει για ολους δρομους με περισσοτερες της μιας λωριδες κυκλοφοριας?**
Το οτι ΠΡΕΠΕΙ να εισαι στην δεξια λωριδα, κατα την γνωμη μου ενισχυει κ το αρ17. παρ6 οπως γραφει πιο πανω, το οποιο λεει:
- O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.
Γιατι τα γραφει ολα αυτα αν μπορει ο καθενας να τριγυρναει σε οποια λωριδα θελει?
Κ για να τελειωνουμε:
Άρθρο 17
παρ 10. Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoί-
χoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν
αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς.Επιμενεις? Γιατι εμενα μου φαινεται ξεκαθαρο οτι σε ΟΛΟΥΣ τους δρομους με 2+ λωριδες, οι αργοι πρεπει να πηγαινουν δεξια κ δεν βλεπω πουθενα να αναφερει ΕΟ συγκεκριμενα, κ μαλλον δεν ειμαστε ολοι οι υπολοιποι τρελλοι...
- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
-
'ειμαι αριστερα γιατι θελω να στριψω στα 500/whatever μετρα αριστερα κ επιασα απο νωρις την αριστερη γιατι μου εμαθαν οταν πηρα το διπλωμα να τα κανω απο νωρις αυτα'
Κατ'αρχας η παραλιακη εχει κ κατι τεραστια κομματια οπου δεν στριβεις πουθενα αριστερα (απο συμπλεγμα ΣΕΦ μεχρι διχαλα Συγγρου ειναι 1,5 χιλιομετρο).
'δεν εχω ξαναρθει απο αυτο το δρομο, λυπαμαι'
υγ σε ζητηματα κοινης λογικης μη μου φερνεις τον ΚΟΚ που ουτε καν εσυ δεν τον τηρεις ξερω'γω
σιγα μην κατσω να ψαξω ολον τον ΚΟΚ για να σου αποδειξω οτι οποιος θελει να στριψει αριστερα στην Παραλιακη εχει δικαιωμα να πιασει αριστερη λωριδα χωρις να πηγαινει γαμιωντας -
Ο χρήστης skye έγραψε:
υγ σε ζητηματα κοινης λογικης μη μου φερνεις τον ΚΟΚ που ουτε καν εσυ δεν τον τηρεις ξερω'γω
σιγα μην κατσω να ψαξω ολον τον ΚΟΚ για να σου αποδειξω οτι οποιος θελει να στριψει αριστερα στην Παραλιακη εχει δικαιωμα να πιασει αριστερη λωριδα χωρις να πηγαινει γαμιωνταςβέβαια πλέον έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο...θέλει ο άλλος να στρίψει στο 2ο φανάρι της γλυφάδας αριστερά και μου έχει πιάσει την αριστερή από λίγο πριν από το Καλαμάκι και πάει με 60km/h...Ρε φίλε...δηλαδή έλεος...
και δεν είναι 1 και 2 και 3...είναι πάρα πολλής κόσμος και παρότι τους κάνεις φώτα έστω και επανηλημένα, σε γράφουν στα @@ τους πρωθυπουργικά και δεν κουνούνται, λες και η λωρίδα τους ανήκει ρε παιδί μου...έλεος δηλαδή...όπως κι εγώ όταν πάω αργά, πιάνω μεσαία στην παραλιακή (δεξιά λωρίδα στα περισσότερα κομμάτια της έχει πολλά φρεάτια που προεξέχουν ή είναι πολύ πιο βαθίά σε ύψος από το επίπεδο του οδοστρώματος )Το χειρότερο είναι ότι το θεωρούν δεδομένο και μαθαίνουν σε αυτή τη νοοτροπία, οπότε κι εσύ αναγκάζεσαι συνέχεια (για να κινηθείς στα όρια του δρόμου 90-100km/h) να κάνεις σφήνες/συνεχείς αλλαγές λωρίδας και να παρανομήσεις παρότι πριν δεν είχες διάθεση να κάνεις καφρίλες στο δρόμο.
Δεν είναι ντροπή ρε γαμώτο να κάνουμε δεξιά έστω όταν ο άλλος σου κάνει φώτα ή σε προσπερνάει από δεξιά και βλέπεις/καταλαβαίνεις ότι για να σε προσπέρασε από δεξιά κάποιος, σημαίνει ότι υπάρχουν τυπάδες που πάνε πιο γρήγορα από σένα και ή κάνεις δεξιά ή έχεις το νου σου στον καθρέφτη για να δεις κάποιον να έρχεται και να κάνεις δεξιά ότανμπορείς....
Λες και είναι ντροπή να οδηγάμε σε άλλη λωρίδα εκτός της τέρμα αριστερής (γίναμε όλοι γλήγοροι ) -
@ Skye
Οπως σου εγραψα κ πιο πανω, αν θες να στριψεις σε καποια λογικη αποσταση (κ οχι σε 3 χιλιομετρα), μεινε στην αριστερη, αν ερθει κ κανενας πιο γρηγορος βγαλε κ ενα αριστερο φλας να το καταλαβει. Κ εγω αυτο κανω κ αυτο σου λεω κ συμφωνουμε. Απλα πραγματα.
ΑΛΛΑ
Εσυ εγραψες οτι 'σε ολους τους δρομους πλην ΕΟ ο καθενας μπορει να καθεται σε οποια λωριδα θελει κ οσο θελει στην αριστερη επειδη ο κανονας αριστερη=γρηγοροι ισχυει μονο για τις ΕΟ'. Αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ κ σου παραθετω δυο σελιδες ΚΟΚ μπας κ το καταλαβεις. Αν θελεις να καταλαβεις, ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι ετσι οπως τα λεω. Αν δεν θελεις να καταλαβεις, τοτε εγω τσαμπα .
Το τι ισχυει δεν θα μας το μαθεις τωρα ουτε θα βγαλεις τους 99% που ξερουν τα παραπανω, λαθος. Μιλησες για 'κοινη λογικη' κ οτι αυτη μαλιστα δεν χρειαζεται τον ΚΟΚ για να εξηγηθει. 'Κοινη' λογικη ειναι αυτο που θεωρουν λογικο οι πολλοι. Οι οποιοι πολλοι εσυ γραφεις οτι θεωρουν αυτο που λεω εγω οτι ισχυει. 'Δικια' σου λογικη ειναι να τους βγαζεις ολους αυτους λαθος. Παλι απλα πραγματα...
ΥΓ Τον ΚΟΚ φυσικα κ τον ξερει απ'εξω αυτος που τον βιαζει συστηματικα. Λογικο δεν ειναι?
-
Από τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης
http://155.207.18.200/video-monitor/traffic.html
Εδώ το νούμερο 9....
http://155.207.18.200/video-monitor/incident9.html -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μιλαει για την παραλιακη, δεν εισαι υποχρεωμενος να εισαι στη δεξια (ή στη μεσαια). Ολες οι λωριδες 'ιδιες' ειναι στην παραλιακη (αλλο αν σε ορισμενες ωρες/σημεια την εχουμε μετατρεψει στο μυαλο μας σε.. ΕΟ). Υπαρχουν φαναρια που στριβεις αριστερα, το προσπερασμα επιτρεπεται απο δεξια κλπ κλπ
Double post
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το προσπερασμα απαργορευεται παντου απο δεξια οχι μονο στις Ε.Ο. Μονο σε κατασταση μποτιλιαρισματος επιτρεπεται.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]