-
Ο χρήστης After έγραψε:
τιποτα μαγκες εχουν ξεφυγει οι δικυκλοι , οπως ειπα πριν , 2% ξερουν να οδηγουν , προσοχη στους υπολοιπους
Σαν μοτοσυκλετιστης, μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι εχεις δικιο
Πριν μερικα χρονια, τσακωνομουν στον δρομο ή με ταριφες ή με κανεναν ''μαγκα''
Τωρα πλεον τσακωνομαι ή με ασχετους παπακιδες ή με bmwαδες, βαρκαντεραδες, τρανσλαπαδες κτλ που την εχουν δει οτι οδηγανε το σουπερ εργαλειο, και φυσικα κανοντας 2-3 χαροτικες σφηνες, νομιζουν οτι εχουν γινει και πιλοτοι
Στο πρωτο ειδος απλα απαλλασσονται λογω βλακειας, στο δευτερο ομως, εχω διαφορους τροπους τιμωριας στο τσεπακι μου ή αυτοσχεδιαζωορισμένοι παπάκουλες είναι πολύ μλ#$κες. είναι από πίσω σου στον πόντο, και μόλις συναντήσεις αυτοκίνητο και κόβεις λίγο χώνονται σφήνα χωρίς φλας και σε ακινητοποιούν για να περάσουν αυτοί.
Άλλοι πάλι χώνονται ανάμεσα σε αμάξια στον πόντο.
Αν έχει κανείς μηχανή μεγάλου κυβισμού με τιμόνι που δεν κόβει πολύ, είναι λιγότερο ευέλικτος μέσα στην πόλη. έρχονται και οι μ@λ#κες και σου δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή.
εχθές είχα αναμένο φλας για να πάω σε αριστερή λωρίδα, όμως ένας βανάκιας δε με άφηνε, καθώς είχε αφήσει 2 μέτρα από τον μπροστινό του και δεν φρέναρε να ανοίξει λίγο ο χώρος, απεναντίας πατούσε γκάζι και μείωνε το κενό, ενώ παράλληλα ερχόταν δεξιά προς την λωρίδα μου. εν τω μεταξύ πλησίαζε το φανάρι... βλέποντας ότι με είχε στο μέτρο, δίνω μία και περνώ και τον μπροστινό του για να μην έχω να κάνω με μ#λ$κες που θα με σκοτώσουν. στο φανάρι κάθισε δίπλα μου και τα άκουσε για τα καλά.πολύ ασέβεια οι μ%λ^κες. και το θέμα είναι ότι παίζονται ζωές.
-
Μιάς και μιλάμε για μ@λ@κες π@π@κουλες... σήμερα καθώς ερχόμουν στην δουλειά μου... ήμουν στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά, και ξεκινάω πρότος στο φανάρι, στο δρόμο που βγάζει από την πλατεία προς την Ομηρίδου Σκυλίτση για να βγώ προς την παραλιακή (ο δρόμος που γίνεται το παζάρι τις κυριακές). Για όσους δεν γνωρίζουν, ο δρόμος είναι σχετικά φαρδύς και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... Στα μισά της διαδρομής, και ενώ είμαι ΜΟΝΟΣ μου στο δρόμο, βλέπω παπακουλα να έρχεται ΑΝΤΙΘΕΤΑ προς το μέρος μου... Πίστευε ότι θα πάω στη μέση του δρόμου για να περάσει σαν 'κύριος'... ΛΑΘΟΣ πίστευε! Κόβω ταχύτητα, και στρίβω προς το μέρος του... κάνει να πάει εκείνος προς το κέντρο του δρόμου...τον ξανακεντράρω... ξανακόβει δεξιά... φτάνω μπροστά του και τον κλείνω και του πατάω και μία κόρνα μές'την μάπα! Το παράθυρό μου ανοιχτο... με κοιτάει σαν χάνος (φάτσα λαθρομετανάστη, από χώρα που βρίσκεται βορειοδυτικά μας...)... τον κοιτάω... με κοιτάει... και του πετάω την ατάκα 'ή κάνεις μεταβολή ΤΩΡΑ, ή πάμε κατ'ευθείαν στο τμήμα!'...φυσικά με ψαρωτικό ύφος...με το μαύρο μου γυαλί... Μπορεί και να με πέρασε για μπάτσο ή ασφαλίτη...γιατί ακόμα τρέχει! Φυσικά προς τη σωστή μεριά του δρόμου πια!!!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εχθές είχα αναμένο φλας για να πάω σε αριστερή λωρίδα, όμως ένας βανάκιας δε με άφηνε, καθώς είχε αφήσει 2 μέτρα από τον μπροστινό του και δεν φρέναρε να ανοίξει λίγο ο χώρος, απεναντίας πατούσε γκάζι και μείωνε το κενό, ενώ παράλληλα ερχόταν δεξιά προς την λωρίδα μου. εν τω μεταξύ πλησίαζε το φανάρι... βλέποντας ότι με είχε στο μέτρο, δίνω μία και περνώ και τον μπροστινό του για να μην έχω να κάνω με μ#λ$κες που θα με σκοτώσουν. στο φανάρι κάθισε δίπλα μου και τα άκουσε για τα καλά.
Καλό θα ήταν να φρενάριζε λιγάκι, αλλά δεν το έκανε. Άλλωστε οι βανάκηδες είναι σεσημασμένοι για τον φουριόζικο (μην πούμε τίποτα άλλο) τρόπο που οδηγούν.
Από την άλλη δεν ήταν υποχρεωμένος να φρενάρει για ν' αλλάξεις λωρίδα, γιατί δεν έκοβες εσύ για να μπεις πίσω του;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από την άλλη δεν ήταν υποχρεωμένος να φρενάρει για ν' αλλάξεις λωρίδα, γιατί δεν έκοβες εσύ για να μπεις πίσω του;
την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ...
Μου θυμίζει λίγο κάτι τύπους που ανάβουν φλας (όταν είναι με το αμάξι) και έχουν την απαίτηση να τους αφήσεις ενώ θα μπορούσαν να κόψουν και να μπουν πίσω σου το οποίο είναι και το πιο απλό και λιγότερο επικίνδυνο και ενοχλητικό για τους υπόλοιπους αφού εσύ θες να κάνεις δεξιά στο φανάρι, σημαίνει ότι θα επιταχύνει αρκετά ώστε να μπορέσει να μπει μπροστά από 1-2 αμάξι και μετά θα πρέπει (πιο) βίαια (από πριν) να φρενάρει για να σταματήσει στο φανάρι, οπότε και ο άλλος που είναι στην αριστερή λωρίδα θα πρέπει να πατήσει αρκετά το φρένο για να μην πέσει πάνω του, το οποίο είναι και η αιτία ουσιαστικά που δημιουργείται κι αυτό το σπαστικό πράμα στην αριστερή λωρίδα (χωρίς λόγο και αιτία δυνατά φρεναρίσματα...επιταχύνσεις...σταθερή ταχύτητα...φρεναρίσματα δυνατά κοκ).
Δεν είναι θέμα 'τρώει τη σειρά μου ο άλλος'...δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Λίγο αμυντική οδήγηση (ειδικά όταν έχουμε άδικο) δεν βλάπτει -
Κι εγω οταν θελω να αλλαξω λωριδα και εχω τον εκαστοτε χερα που δεν αφηνει παρα μισο μετρο απο τον μπροστινο , αφηνω λιγο γκαζι , μηπως με αφησει ο πισω η ο ακομα πιο πισω
Βεβαια οταν αυτο γινει ν το πληθος φορες και δε φιλοτιμειται κανεις , χωνομαι αρκετα πιο ακομψα
Παντως γενικα , αν το πας αμυντικα , και αφηνεις να περνανε αυτοκινητα , αντι να πατας γκαζι για να τους περασεις ολους ΚΑΙ να αλλαξεις λωριδα , σε αφηνουν
-
Ακριβώς.
-
Όταν αλλάζεις λωρίδα πρέπει να πατάς αρκετά το γκάζι και να κινείσαι πιο γρήγορα από τους άλλους.
Ποτέ φρένο και μετά αλλαγή λωρίδας - κινείσαι πιο αργά από τους άλλους και μπορεί να πέσουν επάνω σου. -
Λεωνίδα, αυτό που λέμε είναι ότι αν δείξεις ότι ζητάς να σε αφήσουν, συνήθως το κάνουν. Αν πας να μπεις με το έτσι θέλω, συνήθως σε κλείνουν (αυτό κάνω και εγώ δηλαδή).
-
Φροντίζεις να μη χρειαστεί να αλλάξεις λωρίδα τελευταία στιγμή.
...και (για ασφάλεια) πάντα αλλάζεις λωρίδα ΜΕ ΓΚΑΖΙ.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φροντίζεις να μη χρειαστεί να αλλάξεις λωρίδα τελευταία στιγμή....και (για ασφάλεια) πάντα αλλάζεις λωρίδα ΜΕ ΓΚΑΖΙ.
Ναι...το σωστό είναι να επιταχύνεις, να φτάσεις να πηγαίνεις λίγο πιο γρήγορα από τους 'δίπλα' και μετά να αλλάξεις λωρίδα όμως όταν ζητάς (με φλας) να σε αφήσουν (πχ γιατί υπάρχουν και φορές που 'θυμάσαι' ή σου λένε ότι πρέπει να στρίψεις τελευταία στιγμή), το να το παίξεις τσαμπουκάς είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.Αυτό λέω εγώ και νομίζω και όλοι οι πιο πάνω.
Επίσης...αν δε σε αφήσει κάποιος να μπεις μπροστά του (για δικούς του χ-ψ λόγους), δεν τσαντίζεσαι κιόλας...δεν έχεις δίκιο.
Ας θυμόμαστε που και που ότι το φλας δεν είναι ένδειξη υποχρέωσης αλλά απλή ένδειξη θέλησης ('θέλω να κάνω αριστερά ή δεξιά). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Φροντίζεις να μη χρειαστεί να αλλάξεις λωρίδα τελευταία στιγμή.
...και (για ασφάλεια) πάντα αλλάζεις λωρίδα ΜΕ ΓΚΑΖΙ.
Ναι...το σωστό είναι να επιταχύνεις, να φτάσεις να πηγαίνεις λίγο πιο γρήγορα από τους 'δίπλα' και μετά να αλλάξεις λωρίδα όμως όταν ζητάς (με φλας) να σε αφήσουν (πχ γιατί υπάρχουν και φορές που 'θυμάσαι' ή σου λένε ότι πρέπει να στρίψεις τελευταία στιγμή), το να το παίξεις τσαμπουκάς είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.Αυτό λέω εγώ και νομίζω και όλοι οι πιο πάνω.
Επίσης...αν δε σε αφήσει κάποιος να μπεις μπροστά του (για δικούς του χ-ψ λόγους), δεν τσαντίζεσαι κιόλας...δεν έχεις δίκιο.
Ας θυμόμαστε που και που ότι το φλας δεν είναι ένδειξη υποχρέωσης αλλά απλή ένδειξη θέλησης ('θέλω να κάνω αριστερά ή δεξιά).Αν προσπερνάς κάποιον, δηλαδή είσαι στην ε.ο. και πας από αριστερή μεσαία ή μεσαία προς δεξιά, αφού προσπερνάς (το τονίζω), δεν πρέπει ο άλλος να σε διευκολύνει; Δεν λέω να του μπεις με τσαμπουκά ή να τον κλείσεις ενώ μπροστά του υπάρχει 1χλμ χωρίς αμάξια, αλλά δεν πρέπει και ο άλλος να σε διευκολύνει αν γίνεται πύχτρα στον δρόμο και να σου αφήσει λίγο χώρο; Δεν θέλω να πω είναι υποχρεωμένος απλά θα πω πρέπει να σε διευκολύνει.
-
Μην το κουραζουμε. Αν ειναι διπλα σου κ λιγο πισω, εχεις βγαλει φλας κ περιμενεις, κ δεν φρεναρει ουτε παταει γκαζι για να παει ειτε πισω ειτε μπροστα αλλα απλα καθεται ισα-ισα εκει που ενοχλει, ειναι μαλακας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μην το κουραζουμε. Αν ειναι διπλα σου κ λιγο πισω, εχεις βγαλει φλας κ περιμενεις, κ δεν φρεναρει ουτε παταει γκαζι για να παει ειτε πισω ειτε μπροστα αλλα απλα καθεται ισα-ισα εκει που ενοχλει, ειναι μαλακας.Αν κάθετε εκεί που ενοχλεί, και μπροστά του είναι άδειο, τότε γκαζώνεις και χώνεσαι μπροστά του.
Αν κάθεται εκεί που ενοχλεί, και μπροστά του ΔΕΝ είναι άδειο, τότε που πάς να χωθείς (όχι εσύ, γενικά μιλάω)??Νομίζω είναι πολύ απλό το πράγμα, αλλά κλασικά εδώ μέσα το κουράζουμε όσο δεν πάει.
Βγάζεις φλας, αν έχεις χώρο μπαίνεις, αν δεν έχεις δεν μπαίνεις. Το να εκβιάσεις την αλλαγή λωρίδας ή την προσπέραση είναι το λιγότερο απαράδεκτο (και μερικές φορές επικίνδυνο). -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν ειναι διπλα σου κ λιγο πισω, εχεις βγαλει φλας κ περιμενεις, κ δεν φρεναρει ουτε παταει γκαζιΠροσωπικά δεν έχω την απαίτηση να φρενάρει ο άλλος, εκτός αν είναι πολύ ειδικές οι συνθήκες.
Αυτό που κάνω για να διευκολύνω, είναι να αφήνω απλά το γκάζι, χωρίς να φρενάρω, ώστε να μπορέσει να μπει 'smoothly' στην κυκλοφορία. Και πετυχαίνει σχεδόν πάντα.
Ειδικά δε σε αυτοκινητοδρόμους, η χρήση του φρένου πρέπει να απαγορευθεί!
Edit: όπως έχει πει ο JC στο Top Gear: 'You just see them coming!'
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Μην το κουραζουμε. Αν ειναι διπλα σου κ λιγο πισω, εχεις βγαλει φλας κ περιμενεις, κ δεν φρεναρει ουτε παταει γκαζι για να παει ειτε πισω ειτε μπροστα αλλα απλα καθεται ισα-ισα εκει που ενοχλει, ειναι μαλακας.
Αν κάθετε εκεί που ενοχλεί, και μπροστά του είναι άδειο, τότε γκαζώνεις και χώνεσαι μπροστά του.
Αν κάθεται εκεί που ενοχλεί, και μπροστά του ΔΕΝ είναι άδειο, τότε που πάς να χωθείς (όχι εσύ, γενικά μιλάω)??Νομίζω είναι πολύ απλό το πράγμα, αλλά κλασικά εδώ μέσα το κουράζουμε όσο δεν πάει.
Βγάζεις φλας, αν έχεις χώρο μπαίνεις, αν δεν έχεις δεν μπαίνεις. Το να εκβιάσεις την αλλαγή λωρίδας ή την προσπέραση είναι το λιγότερο απαράδεκτο (και μερικές φορές επικίνδυνο).Δεν εκβιαζεις κατι. Εχεις ακριβως οσο μηκος ειναι το αυτοκινητο σου, κ σιγα-σιγα φτανετε στην διασταυρωση που θελεις. Εχεις βγαλει απο πριν το φλας κ περιμενεις να σε αφησει (αφηνοντας το γκαζι, ουτε καν φρεναροντας) ή να φυγει απο διπλα σου (επιταχυνοντας), κ αυτος ως γνησιος αποχαυνωμενος ελληναρας οδηγος απλα συνεχιζει να υπαρχει διπλα σου. Αυτο ειναι το καραγκιοζιλικι.
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
επιασα κουβεντα με την πελατισα που ειναι σε αναπηρικο καροτσακι.αφου μου ελεγε διαφορα,για τα ζωα που παρκαρουν σε θεσεις αναπηρων,μου ειπε οτι κολαει αβερτα το παρακατω αυτοκολητο.εχει γεματο ενα τσεπακι στο καροτσακι και κολαει καργα!Καλά κάνει. Η συμπεριφορά μας ως κοινωνία απέναντι στα ΑΜΕΑ είναι απερίγραπτα fucked up.
Δεν είναι θέμα 'τρώει τη σειρά μου ο άλλος'...δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Λίγο αμυντική οδήγηση (ειδικά όταν έχουμε άδικο) δεν βλάπτειΣυμφωνώ -αν και δεν κατάλαβα το άδικο- ότι είναι θέμα κοινής λογικής και ευγένειας να οδηγείς αμυντικά. Όταν ο καθένας κινείται με τρόπο ώστε να κυλάει η κίνηση όσο πιο ομαλά κερδίζουμε όλοι. Κι εγώ αφήνω όσο γίνεται τους άλλους να περάσουν.
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μιάς και μιλάμε για μ@λ@κες π@π@κουλες... σήμερα καθώς ερχόμουν στην δουλειά μου... ήμουν στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά, και ξεκινάω πρότος στο φανάρι, στο δρόμο που βγάζει από την πλατεία προς την Ομηρίδου Σκυλίτση για να βγώ προς την παραλιακή (ο δρόμος που γίνεται το παζάρι τις κυριακές). Για όσους δεν γνωρίζουν, ο δρόμος είναι σχετικά φαρδύς και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... Στα μισά της διαδρομής, και ενώ είμαι ΜΟΝΟΣ μου στο δρόμο, βλέπω παπακουλα να έρχεται ΑΝΤΙΘΕΤΑ προς το μέρος μου... Πίστευε ότι θα πάω στη μέση του δρόμου για να περάσει σαν 'κύριος'... ΛΑΘΟΣ πίστευε! Κόβω ταχύτητα, και στρίβω προς το μέρος του... κάνει να πάει εκείνος προς το κέντρο του δρόμου...τον ξανακεντράρω... ξανακόβει δεξιά... φτάνω μπροστά του και τον κλείνω και του πατάω και μία κόρνα μές'την μάπα! Το παράθυρό μου ανοιχτο... με κοιτάει σαν χάνος (φάτσα λαθρομετανάστη, από χώρα που βρίσκεται βορειοδυτικά μας...)... τον κοιτάω... με κοιτάει... και του πετάω την ατάκα 'ή κάνεις μεταβολή ΤΩΡΑ, ή πάμε κατ'ευθείαν στο τμήμα!'...φυσικά με ψαρωτικό ύφος...με το μαύρο μου γυαλί... Μπορεί και να με πέρασε για μπάτσο ή ασφαλίτη...γιατί ακόμα τρέχει! Φυσικά προς τη σωστή μεριά του δρόμου πια!!!octavia έχεις ή xsara?
-
Παρασκευή βράδυ.
Ζώο πρώτο!
Κωλόγερος με στρογγυλοφάναρο που πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομο με σβηστά φώτα βραδιάτικα ο μαλακομάλακος. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος. Κατά λάθος τον είδα και δεν τον πέρασα από πάνω. Καλά που πήγαινα πολύ σιγά.
Ζώο δεύτερο!!!
Τα μαμημένο μπ@στ@ρδο πρεζόνι που μου σπασε το φινιστρίνι του συνοδηγού για να κλέψει ένα ζευγάρι χαλασμένα γυαλιά ηλίου 7ετίας και βάλε και ένα φακό από περιοδικό. 50-100Ε ζημιά (Τόσα μου χουν ζητήσει όσοι ρώτησα), για να πάρει πράγματα αξίας μηδενικής. Βάλτε και το καθάρισμα (βιολογικό θα χρειαστεί με το κωλοπρεζόνι), και ότι θα πρέπει να βγει η ταπετσαρία για να καθαρίσω από τα γυαλιά! Να πάει στο διάολο το μ@λ@κισμένο.
Αλλά αλήθεια. Σε ένα αυτοκίνητο εικοσαετίας, με μαμά εμφάνιση (και ζάντες), παλιό CDplayer, χωρίς συναγερμό, και με μονάχα δύο θήκες τι σκατά περίμενε να βρει. Για πιο λόγο να χω οτιδήποτε στο αμάξι μου. Δεν αφήνω ούτε κέρματα για να μη χρειαστεί να μου το ανοίξουνε. Από δω και εμπρός θα το παρκάρω με ανοιχτές τις δύο θήκες για να μην μπούνε στον κόπο οι μπετόβλακες!
Υ.Γ.1: Η απάντηση των αστυνομικών της ασφάλειας που ήρθαν για να καταγράψουν το γεγονός. Είσαι τυχερός που σου σπάσανε το τζαμάκι και δε σου σκίσανε την οροφή. Αλλά και εσύ, τι το παρκάρεις έξω...
Α και να σου πω χλωμό να τους βρούμε, αλλά αν θες και επιμένεις περνα από την ασφάλεια για να το δει η σήμανση.Ναι ρε, ξέχασα ότι πρέπει να δίνω το μίσο μου μισθο για να παρκάρω το αμαξάκι μου με ασφάλεια...
...και εσάς τι σας πληρώνουμε? (Έχε χάρη που η σκόνη του εγκληματολογικού θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο μωρό μου αλλιώς θα τους παίδευα για την πλάκα μου)Υ.Γ.2: Όπου και να πάω ανησυχώ για τη σωματική του ακαιρεότητα, Αλλά ποτέ δεν του συνεύει τίποτα. Μέχρι και στην αλάνα δίπλα στο Terravibe το χα παρκάρει (όπου μπορούσαν να το κόψουν για ανταλλακτικά επί τόπου και δεν θα τους καταλάβαινε κανείς) και δε συνεύει τίποτα. Και έγινε αυτό σχεδόν κάτω από το σπίτι μου. Και χαλιέμαι περισσότερο που δεν τους άκουσα να πάω και να τους στείλω εκεί που τους αξίζει.
-
Βαριουνται, που να μπλεκουν τωρα
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]