-
Λεγεται οτι θα υπαρξει ραλυ με αφορμη την νεα συμφωνια με την τροικα.
Βραχυπροθεσμο βεβαια,αλλα λεφτα θα βγουν. -
Σήμερα πάντως απ' όσο διαβάζω έγινε της κακομοίρας, τρελή άνοδος.
-
Επαναφερω το θεμα για τη δικαιωση μου στο θεμα της ΕΤΕ (εστω και προσωρινα ) και στην 'κοντρα' που ειχαμε με καποιους που λεγανε οτι το σαπακι η πειραιως ειναι καλυτερα. και οτι ποτε δε θα παει κοντα στα 4.3 η ΕΤΕ.
Αλλα επειδη οπως ειπα κανεις δεν ειναι προφητης, ειναι δικαιωση 'εως τωρα' μενει να δουμε στο μελλον. Επισης εντελως εξω στις προβλεψεις μου για ΔΕΗ που ελεγα για μη αγορες στα 8 ευρω, εχει παει 11. Απλα εγω ειχα αγορασει καπου στα 2 πριν καιρο και μου φαινοταν εξωφρενικο το να ανεβει απο τα 8!
-
Διαβάζω ότι η Eurobank θα κάνει ΑΜΚ χωρις δικαίωμα προτίμησης των παλιών μετόχων με τιμή γύρω στο 0,30 - κι όμως ανεβαίνει εξωφρενικά.
Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό;
-
To free float της Eurobank είναι ελάχιστο τύπου 100 ή 200 εκατομμύρια ευρώ (δε θυμάμαι ακριβώς, σίγουρα πάντως κάτω από 500εκ.€). Οπότε δεν είναι δύσκολο να γίνουν 'κουλά' τύπου φουσκώνουν τη μετοχή ώστε να είναι 'ευκαιρία' η αύξηση.
Όποια και αν είναι η τιμή της αύξησης έχει κάθε λόγο να είναι τραβηγμένη προς τα πάνω ώστε να μη φάει μεγάλο dillution το Ταμείο που αγόρασε με πάνω από 1€ ανά μετοχή.
Είναι σίγουρο το 0,30? Θα τολμήσω να πω πως μου φαίνεται καλό αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει απόφαση να την στηρίξουν σαν ανεξάρτητη τράπεζα. -
Το χρηματιστηριο ειναι ηδη σε φαση ράλυ πιστευω
Οσο πλησιαζουν οι ΑΜΚ των τραπεζων και η εξοδος της χωρας στις αγορες μπορει να ανεβει κι αλλο,σε παραλογα παντα επιπεδα!
Ο μεγαλυτερος βραχυπροθεσμος κινδυνος για το ΧΑ ειναι οι προωρες εκλογες που μπορουν να το γκρεμισουν
Με πολυ τυχη και timing μπορουν να υπαρξουν μεγαλα κερδη στις τραπεζες μεσα στο 2014 -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To free float της Eurobank είναι ελάχιστο τύπου 100 ή 200 εκατομμύρια ευρώ (δε θυμάμαι ακριβώς, σίγουρα πάντως κάτω από 500εκ.€). Οπότε δεν είναι δύσκολο να γίνουν 'κουλά' τύπου φουσκώνουν τη μετοχή ώστε να είναι 'ευκαιρία' η αύξηση.
Όποια και αν είναι η τιμή της αύξησης έχει κάθε λόγο να είναι τραβηγμένη προς τα πάνω ώστε να μη φάει μεγάλο dillution το Ταμείο που αγόρασε με πάνω από 1€ ανά μετοχή.
Είναι σίγουρο το 0,30? Θα τολμήσω να πω πως μου φαίνεται καλό αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει απόφαση να την στηρίξουν σαν ανεξάρτητη τράπεζα.Αν όμως δεν έχουν προτεραιότητα οι υπάρχοντες μέτοχοι, γιατί κάποιος να αγοράσει ΤΩΡΑ που είναι στο 0,50 ?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι σίγουρο το 0,30? Θα τολμήσω να πω πως μου φαίνεται καλό αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει απόφαση να την στηρίξουν σαν ανεξάρτητη τράπεζα.Αν όμως δεν έχουν προτεραιότητα οι υπάρχοντες μέτοχοι, γιατί κάποιος να αγοράσει ΤΩΡΑ που είναι στο 0,50 ?
Μα λέμε παίζει χειραγώγηση μετοχής
Να δει ο άλλος ότι στην αύξηση πέρνει μετοχή με 30 λεπτά που στην αγορά αξίζει 50 λεπτά.Μια υπόθεση κάνω βέβαια...
-
Ααα, κατάλαβα
-
Μα λέμε παίζει χειραγώγηση μετοχής
Να δει ο άλλος ότι στην αύξηση πέρνει μετοχή με 30 λεπτά που στην αγορά αξίζει 50 λεπτά.Μια υπόθεση κάνω βέβαια...
Όχι ότι δεν γίνονται χειραγωγήσεις μετοχών απλά να αναφέρω ότι ούτε φθηνός ούτε σίγουρος τρόπος είναι. Δηλαδή το να κάνεις χηραγώγηση μετοχής πέρα απο το νομικό ρίσκο που έχει πρέπει να δεσμεύσεις κεφάλαια για να αναίβει και να διακρατιθεί στο επίπεδο που θες (ενταση κεφαλαίου), εντωμεταξύ η άνοδος προσελκύει short sellers και τσακάλια a la Bill Ackman ή Jim Chanos και να γίνει λουτρό αιματος η φάση . Και όλα αυτά με την ελπίδα ότι πολλοι θα τσιμπήσουν επειδή λέει ότι ανέβηκε η μετοχή.
Btw ΑΜΚ τις περισσότερες φορές δεν είναι ευκαιρία, πιο φθηνός ο δανεισμός και ακομα καλύτερα η ορθότερη διαχείρηση του κεφαλαίου και των πόρων της ΧΨ εταιρείας.
-
Για πείτε τί παίζει με την ΕΤΕ και τρώει τέτοιο σκαμπίλι? Τα 5 δις κεφαλαιοποίηση είναι πραγματικά ή δεν υπολογίζεται σε αυτά η αύξηση κεφαλαίου?
Αυτή τη στιγμή η κεφαλαιοποίησή της είναι μικρότερη από της Eurobank! -
-
Για πείτε τί παίζει με την ΕΤΕ και τρώει τέτοιο σκαμπίλι? Τα 5 δις κεφαλαιοποίηση είναι πραγματικά ή δεν υπολογίζεται σε αυτά η αύξηση κεφαλαίου?
Αυτή τη στιγμή η κεφαλαιοποίησή της είναι μικρότερη από της Eurobank!Δεν υπολογίζεται η αύξηση κεφαλαίου...
Αυτή τη στιγμή η ΕΤΕ έχει κεφαλαιοποίηση (με την ΑΜΚ) 3,5 δις μετοχές (το 1,1 δις μπαίνει στο ταμπλό την Τρίτη) *2,16 = 7,5 δις κεφαλαιοποίηση. Δεν τη λες και λίγη για να μην πω τίποτα χοντρότερο.Το ανέκδοτο με τον Πόντιο και το πηρούνι 'δεν θα με κάνετε πιρόγα' το ξέρεις ; Είδαν τι έγινε με τους ξένους, το Τ+3 και τις naked sales στη ΕΥΡΩΒ και είπαν να πάνε την τιμή της ΕΤΕ κάτω από την τιμή της ΑΜΚ
Η ΕΥΡΩΒ πάντως έδωσε γερό μεροκάματο : καθαρό 14% σε 1 μέρα και αντιος...5 χρόνια προθεσμιακής με 2 κλίκ στην πλατφόρμα της χρηματιστηριακής και τα λεφτά μου σε 1 βδομάδα μου επεστράφησαν αυξημένα κατά 14%
-
Στην ΕΤΕ μπηκες;
-
Α. Δεν μπορούσαν να μπουν οι 'ιθαγενείς', ήταν μόνο για τους ξένους.
Β. Και να μπορούσα να μπω δεν υπήρχε περίπτωση, όπως φυσικά δεν μπήκα και στο αρχισαπάκι ΠΕΙΡ (και εδώ ψωνίζεις πλέον φτηνότερα από το ταμπλό σε σχέση με την τιμή της ΑΜΚ = 1,70. Σήμερα έκλεισε στο 1,63)
Γ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορούσε σήμερα ήδη να ψωνίσει ΕΤΕ από το ταμπλό φτηνότερα από την την τιμή της ΑΜΚ που είναι στα 2.20 (ενδοσυνεδριακά ακούμπησε ακόμα και το 2.06 ενώ οι μετοχές της ΑΜΚ μπαίνουν στις 20/05).
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η ΕΥΡΩΒ πάντως έδωσε γερό μεροκάματο : καθαρό 14% σε 1 μέρα και αντιος...5 χρόνια προθεσμιακής με 2 κλίκ στην πλατφόρμα της χρηματιστηριακής και τα λεφτά μου σε 1 βδομάδα μου επεστράφησαν αυξημένα κατά 14%
Το συνολικό μεροκάματο (από τις γυμνές πωλήσεις) άγγιξε τα 26 εκατομμύρια, λέγανε σήμερα
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
koytsan θα μπουμε αττικη;
-
Ξέρει κανείς τι έχει γίνει με την ΤΕΚΔΟ;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
koytsan θα μπουμε αττικη;Ξέρουμε τίποτα για την αύξηση?
-
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]