-
Μετά από το εκτενέστατο θέμα της Ψυξης/Θερμανσης/ΖΝΧ, πρέπει να δω κάποια στιγμή και το άλλο μεγάλο θέμα........ το θυροτηλέφωνο...
Τωρα το διαμέρισμα ('66) έχει ενά bpt σαν αυτό (αλλάχτηκε προφανως κάποια στιγμή). Δε ξέρω για τη καλωδίωση της πολυκατοικίας...Με φρίκη διαπιστώνω λιγο που ψάχνω τώρα, οι επιλογές ειναι ελάχιστες και άθλιες εμφανησιακά.... Δε το έχω κάνει ακόμα θέμα με τον Μηχανικό.
Οντως υπάρχει τέτοιο θέμα; Τι πρέπει να ψάξω; Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιοΜήπως να ψάξω για κανα ψαγμένο βιντατζ;
Οσο για τις αντλίες κλπ που συζητούσαμε, απλά να κανω ενα στατους απντεϊτ, 99.9% πια έκλεισε για Daikin VRV για Ψ/Θ, δυστυχώς με το R410 (μοντ. '16) μιας και το νέο συστημα με R32 η Daikin Ελλάδας δεν το έχει φερει ακόμα (και η κυρία που μιλησα στο τηλέφωνο για να επιβεβαιωσω με ρώταγε τι ειναι το R32............. τμήμα λιανικών πωλήσεων...................). Για ζεστο νερο χρήσης ο Daikinας του εργολάβου μου ειπα να βαλω Α/Θ αποκλειστικά για ΖΝΧ, κόστος 2.400. Ακουσα το dstou και του λεω 'τσου'... θα λείπουμε το μισό χρόνο έξω, δεν εχει νόημα. Θα βάλουμε όμως την υποδομή για κάθε ενδεχόμενο σε περίπτωση που θα μένουμε μόνιμα στο μέλλον. Θα βάλουμε τριφασικό 24αρι ταχυθερμαντήρα και ας καίει οσο το χρησιμοποιούμε αλλά δε θα έχουμε νερα σε δεξαμενή και θα πληρώνουμε όσο χρησιμοποιούμε.
(Βαράτε ελεύθερα ) -
Βιντατζ..
Ετσι θα έκαναν οι ιαπωνες, θα κρατούσαν στοιχεία της εποχής του του κτηρίου. Και σιγά το μηχανημα που θα το χρησιμοποιείς συχνά.
Χαχαχχχαχα! Ναι βρε συ Λαπ (και ειναι γιαπωνεζικο αυτό στη φωτό..) αλλά να έχω αυτο για το κλιματισμό
και δίπλα το βιντατζ; Ισως... σα το παρελθον και το μέλλον.. χεχεχχ..
-
Πω πω τι ωραίο αυτό του daikin (καλά ρε πάλι ιαπωνικο έβαλες;;;.. Και εγω τζαπαν επιλέγω σε αυτα και ας κοστιζουν παραπάνω ) .. Θέλω να αλλάξω και εγω κεντρικό θερμοστάτη. Να βαλω αυτούς με WiFi. Να ανάβουν με πρόγραμμα το πρωί ή να ανάβουν πριν γυρίσουμε σπίτι... Να έχει και οθονουλα και οταν μπαίνω να το βλεπω και να λεω μπήκα σε διαστημόπλοιο
Τι να σου πω αν βαλεις βιντατζ δεν θα φαίνεται παλιό και ξεθωριασμενο αλλά απλά ρετρο, ο δεν ειναι κακη ιδεα...
-
Ναι, έχουμε στο άλλο σπίτι, έξω αντιστοιχο σύστημα (δε το ήξερα, με την έρευνα εδώ το κατάλαβα τι έχουμε εκει) και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι απο την απόδοση, λειτουργία κλπ. Επιλογες βασικά ήταν απο Ασια και Αριστον απο Ιταλία. Ομως ε, είπαμε... αφού βρήκαμε Ιαπωνικό πράγμα, αυτό να βάλουμε). Σημερα με πηραν απο Νταϊκιν Ελλας και μου εκανε εντυπωση οτι ηθελαν να μαθουν ποιος μου ειπε οτι το νεο μηχάνημα δεν υπάρχει Ελλάδα μιας και το φέρνουν. Περιμένω και απο τον επισημο συνεργάτη Νταϊκιν του εργολάβου απάντηση και απο την Νταϊκιν Ελλας που θα μιλήσει μαζί του... Ισως να πεσει λίγο μανούρα.
Οσο για το θυροτηλέφωνο να σκεφτεις λέμε μήπως με cnc cutting ή 3D printing, παρουμε τα σωθηκά ενος παλιού και τα βάλουμε σε δικό μας κέλυφος. Πχ, κανα μαύρο ή ασπρο γαλακτώδες ακρυλικό ή αλουμίνιο. Θα δουμε. -
-Και το θα γίνει θα στο φέρουν τελικά; γίνεται;
-Ωωωωωω!!!!! Εξαιρετική ιδέα με το 3d printer........ε ρε Ιαπωνία δεκαετίες μπροστά. Κάντε κάποιο 3d που να έχει στα ιαπωνικα λογογραμματα που να καλωσοριζουν τον επισκέπτη....
-
*Κάντε κάποιο 3d που να έχει στα ιαπωνικα λογογραμματα που να καλωσοριζουν τον επισκέπτη.... *
Λαπ, στο μυαλό μου εισαι βρε συ! Αυτό σκέφτηκα το απόγευμα. Βασικά έλεγα Κινέζικα λόγω συζύγου αλλά μιας και τα Ιαπωνικά χρησιμοποιουν 'καντζι' που οπως θα ξέρεις ειναι Κινέζικοι χαρακτήρες, έχουμε 2 σε 1! Χεχεχε!
話 : Ομιλία 開 : Ανοιξε
-
@alejandro: σε πολυκατοικία του 80τοσο έχουμε αλλάξει το αρχείο σύστημα που είχε με νέο με κάμερα, οθόνες κλπ, πολύ ωραίο. Νομίζω έχουν κάποια που παίζουν με ελάχιστη καλωδίωση για αντικατάσταση όλου του συστήματος (λογικά συνολικά το σύστημα της πολυκατοικίας).
-
Ερώτηση: θέλω να περάσω τις ντουλάπες με ριπολινη νερού. Χρειάζεται τρίψιμο πριν ή κάποιο υπόστρωμα; Γνωρίζει κανείς;
-
Πέρυσι άλλαξα χρώμα σε ντουλάπες/κουφώματα/πόρτες. Ήταν καφέ ξύλινες και τα έκανα όλα λευκά. Υπήρχαν τρείς λύσεις.. Η να τις αλλάξω με μεγάλο κόστος και βαβούρα,η να τις έκανα μόνος με ριπολίνη νερού η αυτό που επέλεξα, να τα δώσω σε βαφέα.
Επέλεξα τον βαφέα. Έβγαλε τα πάντα εκτός από τα κουφώματα φυσικά. Τις έτριψε και έριξε τέσσερα χέρια με πιστόλι κτλ κτλ . Τα κουφώματα τα έκανε με το χέρι πολλά χέρια. Από τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει στο σπίτι.
Μου κόστισε το ένα τρίτο σε σχέση με το να αγόραζα καινούργια,υποδεέστερα ίσως σε ποιότητα και γλίτωσα το μίνι εργοτάξιο από τα κουφώματα. Αν τις έκανα μόνος μου **δεν **θα είχα εννοείται τέτοιο αποτέλεσμα. Και στο μάτι και στην υφή και στην μακροζωία.
Ξέρω ότι δε σου απαντώ σε αυτό που ρωτάς ακριβώς αλλά ελπίζω να σε βοήθησα. Σίγουρα όση προεργασία ρίξεις (τρίψιμο και ότι άλλο χρειάζεται) τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις.
-
@alejandro: σε πολυκατοικία του 80τοσο έχουμε αλλάξει το αρχείο σύστημα που είχε με νέο με κάμερα, οθόνες κλπ, πολύ ωραίο. Νομίζω έχουν κάποια που παίζουν με ελάχιστη καλωδίωση για αντικατάσταση όλου του συστήματος (λογικά συνολικά το σύστημα της πολυκατοικίας).
Ευχαριστώ Ξένε για τη πληροφορία. Γινεται άραγε ομως να αλλάξω μόνο εγώ (χωρις οθόνες και μπλιμπλικια..);
Σε λιγο παω στο γιαπί με ηλεκτρολόγο και θα ρωτήσω.. -
Αλλη μια ερώτηση σχετικά με υδραυλικά αυτή τη φορά.
Στο διαμερισμα, έγινε η αλλαγή των σωληνώσεων. Οκ.
Ωστόσο, το σπίτι καθως ήταν κλειστό 10 χρόνια, με κεντρική σωλήνα/παροχή απο το 1966, και μη δυνατότητα πλήρους αλλαγης (έτσι μου έιπαν, μόνο ένα κομμάτι στο φωταγωγό μπορεί) έχω κάποιο φοβο απο θέμα σκουριών και οτιδήποτε άλλο.Ειδα οτι υπάρχουν συνεργεία που κάνουν χημικούς καθαρισμού οικιακών δικτύων ύδρευσης.
Θα μπορούσε να γινει καθαρισμός στη περίπτωση της κεντρικής παροχής μου; Τα χημικά, φευγουν μετά το καθαρισμό ή έχετε ακούσει θέματα μετά από τέτοιο καθαρισμό;
Ευχαριστώ!
-
H παροχή έρχεται από το ρολόι (στο δρόμο απ έξω) μέχρι την κεντρική σου βάνα. Εφόσον άλλαξες τα πάντα, αν μπορείς να αλλάξεις την σωλήνα της παροχής μέχρι να είναι έξω από το σπίτι, μόνο καλό θα κάνεις θαρρώ. Όπως και το να έχεις ένα πλάνο αποκατάστασης σε περίπτωση προβλήματος (οι υδραυλικοί τα ξέρουν πολύ καλά). Ο καθαρισμός θεωρώ δεν χρειάζεται, χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση.
Στην περίπτωση μου πχ, δεν μπορούσα να αλλάξω την παροχή, αλλά επειδή έβαλα κολλεκτέρ, μία παροχή πάει σε εξωτερική βρύση, οπότε μου είχε πει ο υδραυλικός αν γίνει ποτέ κάτι κ χρειαστεί, θα φέρουμε σωλήνα από το ρολόι στο μπαλκόνι και θα συνδέσουμε εδώ.
-
Σπίτι χτισμένο το 1985. Έγινε γενικό 'σέρβις' πριν 3 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε είχε θέματα με την υγρασία σε κάποια σημεία. Μπήκαν όμως μαστόρια, θέλω να πιστεύω καλά, καθάρισαν όσο καλύτερα μπορούσαν τα σημεία εκείνα, έβαλαν ειδικά υλικά. Σε 1-2 σημεία ο τοίχος είχε φουσκώσει τόσο πολύ που όταν καθαρίστηκε φάνηκαν τα σίδερα. Μπήκαν λοιπόν ειδικά υλικά, καθαρίστηκαν και τα σίδερα, ήμουν κι εγώ εκεί και μάλιστα βοήθησα κι εγώ. Μετά λοιπόν από τόσο καιρό φαίνεται η δουλειά που έγινε. Όπου έγινε επέμβαση ο τοίχος είναι κουφέτο. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που έγινε, χαλάλι τα λεφτά που δώσαμε. Όμως υπάρχει ένα σημείο που ο τοίχος έχει φουσκώσει πάλι. Του δίνω το πολύ ένα χρόνο ακόμα πριν καταρεύσουν όλα τα υλικά. Δυστυχώς επέμβση απ έξω δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι υπόγειο και δίπλα είναι μισογκρεμισμένο σπίτι.
Η μόνη επιλογή που βλέπω είναι ότι θα το φτιάχνω και όποτε χαλάει θα το ξαναφτιάχνω. Πιθανόν είναι ηλίθια ερώτηση, αλλά υπάρχει κάποια μόνωση, κάποια υλικά τα οποία να αντέξουν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου και να λύσουν το πρόβλημα για πάντα ή έστω να επιβραδύνουν οερισσότερο την συνεχόμενη επισκευή? Για να σας δώσω να καταλάβετε, το μέγεθος του προβλήματος είναι ίσο με μια ζάντα με το λάστιχο ενός Seicento.
-
Αυτές τις απωθητικές ακίδες για τα περιστέρια, δείτε εδώ https://www.skroutz.gr/c/4219/apwthitika-zwwn/f/1110762/akides.html για να καταλάβετε τι εννοώ, πως τις κολλάμε;
Μπορεί κανείς για να απλοποιήσει την διαδικασία να βάλει πχ ταινία διπλής αντί για κόλλα σιλικόνης ή δεν θα κρατήσει;
-
Πανε βάλε αυτά και κόψε ότι περισσεύει με ψαλιδι tiewrap
-
Επειδή είναι η εποχή τώρα, κυκλοφορούν και κάτι ταινίες ανακλαστικες (έχει κ το Τζαμπο παμφθηνη) που τα διώχνουν, αν θέλεις να δοκιμάσεις πρώτα.
-
Τίποτα δεν κανουν. Τώρα βάζουν κάτι μαυρα κοράκια πλαστικα. Και καλά θα φοβηθούν τα περιστέρια.
Κούνια που σας κούναγε. Τα περιστέρια είναι ΠΑΝΈΞΥΠΝΑ ΖΩΑ...
Ενα θα σας πω σε μελετες βιολογων εκπαιδευσαν περιστέρια και αυτα μπορούσαν να διαβάσουν λέξεις και οχι μια και δυο ή δέκα αλλά δεκάδες λέξεις. Επίσης διαπίστωσαν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν ακόμα και έργα ζωγράφων. Επίσης αναγνώριζαν τα είδη ζωγραφικής και ποια αντιστοιχούν σε ποιον καλλιτέχνη. ΧΩΡΙΣ να τα έχουν ξαναδεί τα έργα. Αναγνώριζαν την τεχνοτροπία.
Και εμείς λέμε για ταινίες και ψεύτικα πλαστικα πουλιά......
Το πιο κουφό: εκπαιδευσαν περιστέρια και μπορούσαν να διαβάσουν ακτινογραφιες οπου και έβρισκαν πράγματα που μπορεί να ξεφύγοθν από το ματι του γιατρού!!!!
(Δηλαδη πως τους ήρθε να μελετήσουν αυτήν τους την ικανότητα;)
Εχω δει περιστέρι να αράζει και να αγναντεύει πάνω σε πλαστικό κοράκι. Και να έρχονται και άλλα δίπλα και να μην δίνουν καθόλου σημασία στο πλαστικο κοράκι....
Εχουν δε πλούσιο συναισθηματικο κόσμο και παθαίνουν κατάθλιψη και άλλα τέτοια ανθρώπινα.
Μαλιστα αν εκπαιδευτούν γίνονται πολύ πιστά ...... κατοικίδια!! (αρκεί αν έχεις κήπο ή ανοικτό χώρο να πετούν εύκολα και να γυριζουν πίσω.
Το βασικό ερώτημα όμως είναι:
Οκ δεχόμαστε την νοημοσύνη τους αλλά πραγματικά δεν μπορούν να εκπαιδευτούν ωστε να αποκτήσουν λίγο τακτ και να μη χεζουν τα πάντα γύρω τους;
Μας δουλεύουν και εμείς χαιρόμαστε.
-
Τα περιστέρια είναι τα ποντίκια του ουρανού !
-
Ωραία ιδέα τα tier up αλλά ψάχνω κάτι για να κολλήσω τις ακίδες για περιστέρια πάνω σε λεία επιφάνεια πχ το μάρμαρο του παραθύρου ή πάνω στο αιρ-κοντίσιον σκεφτόμουνα σιλικόνη ή ταινία διπλής όψης. Τι λέτε θα δουλέψει;
-
Ξερει κανεις ισως criuser απο τι ειναι φτιαγμενο το τσιμεντο που εριξαν προσφατα στην Ακροπολη; αισθητικα μου αρεσει Σκεφτομαι για χωρο , αυλη περιπου 200 τμ , που θα περνανε και τρακτερ 3.5 τονοι . Η λυση πρεπει να ειναι diy επειδη το κοστος ειναι μεγαλο , οποτε σταμπωτο αποκλειεται , μενει τσιμεντοπλακες πεζοδρομιου (που ξεβαφουν απ οτι εχω δει )και
τσιμεντενιοι κυβολιθοι , που και τα 2 εχουν το μειονεκτημα χορταρια στους αρμους .
Μου φαινεται οτι το τσιμεντο στην ακροπολη ειναι λευκο τσιμεντο με ποταμισια αμμο , δεν ξερω αν εχει μεσα και καποια χρωστικη ειναι και μακρια για μενα να παω να το μελετησω , μονο απο φωτογραφιες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]