-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Χρήστο (Λάππα) με τι σκληρό κάνεις το back up του time machine; Έχεις κανένα time capsule;Όχι, χρησιμοποιώ ένα απλό σκληρό των 500Gb. Το σκέφτομαι όμως σοβαρά για ένα Time Capsule καθώς κάνει τα back up ασύρματα, όπως θα έπρεπε δηλαδή χωρίς να ασχολείται ο χρήστης, ή να πρέπει να το θυμάται.
-
ξερει κανεις κανα προγραμμα να μετατρεπει mp3 σε midi ;
καποιο που να δουλευει και οχι απλως δοκιμαστικο γιατι δεν κανουν αποθηκευση. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δεν θεωρώ ότι την πατησα, γιατί ήξερα ότι το laptop είναι παλιό και ότι κάποια στιγμή θα γινόταν μια στραβη. Απλά έγινε νωρίτερα απ οτι περίμενα και ηλπιζα.
Περίμενα να αντέξει μέχρι να πάρω καινούριο μηχανάκι.
Έχω αντίγραφα ασφαλείας, τα αρχεία στο δίσκο υπάρχουν, απλά είναι λίγο ζόρι το θέμα με τα email toy outlook/ outlook express και των προγραμμάτων που θέλουν εγκατάσταση.
Θα κάτσω αύριο να δω αν μπορώ να το κάνω να συνέλθει, αλλιώς ξαναπερναω τα ΧΡ PRO SP3 EN και όλα ΟΚ
Μια μικρή καθυστέρηση απλά.
Συμβαίνουν αυτά!
Whatever!αν δεν βγαλεις ακρη με τα mail παρε τηλ να το φτιαξουμε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χρήστο (Λάππα) με τι σκληρό κάνεις το back up του time machine; Έχεις κανένα time capsule;
Όχι, χρησιμοποιώ ένα απλό σκληρό των 500Gb. Το σκέφτομαι όμως σοβαρά για ένα Time Capsule καθώς κάνει τα back up ασύρματα, όπως θα έπρεπε δηλαδή χωρίς να ασχολείται ο χρήστης, ή να πρέπει να το θυμάται.
Έχουν πέσει και οι τιμές πολύ, τσέκαρε . Απλά φοβάμαι μην βγει νέο time capsule (γιατί αυτά είναι πολύ καιρό στην αγορά) με 1 και 2 tb και πέραν ότι θα πέσουν οι τιμές των τωρινών, μήπως είναι καλύτερα (σε ταχύτητα, γενικά).
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Υπάρχει κάποιο free antivirus για κατέβασμα που προτείνετε? Καποιο link αν δεν είναι κόπος?http://www.free-av.com/en/download/1/av ... virus.html
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Το θεμα ειναι πολυ απλο.
ετρεξα κατι που δεν ηταν ασφαλες κ επαθα ζημια.
Επαναφερω τωρα το μιχανακι, να δω μηπως δεν χρειστω καινουρια εγκατασταση των windows.Ναι το κατάλαβα, εξάλλου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αυτό είπα παραπάνω. 'Οτι το έχουν αφήσει να είναι πολύ απλό να συμβεί το κακό και αυτό είναι το πρόβλημα. Αν ήταν πιο σύνθετο θα ήταν πιο ασφαλές λειτουργικό. Μα τώρα αρκεί απλά η επίσκεψη σε μια σελίδα, το άνοιγμα ενός αρχείου που μπορεί να έστειλε γνωστός κλπ. Παλιότερα έφτανε και μόνο να μπεις στο internet για να αρχίσει το μηχάνημα να μπουτάρει χωρίς ελπίδα κάθε 2 λεπτά
Απλά πρέπει να το κάνουν πιο δύσκολο να συμβαίνει αυτό, για χάρη των χρηστών τους.
Όσο γι αυτό που σου είπα να τσεκάρεις έχει νόημα, μιας και από ότι διάβασα έχεις σχετικές γνώσεις και μπορείς να το κάνεις, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα λύση στο πρόβλημά σου. Τα διάφορα εργαλεία που καθαρίζουν το σύστημα ΔΕΝ θεωρούν απειλή ή ύποπτη, μια ρύθμιση που γίνεται από τον administrator. Έτσι παλιότερα ΔΕΝ ανίχνευαν spyware που έκανε disable τη Διαχείριση εργασιών, γιατί απλούστατα θα μπορούσε να την είχε κάνει disable ο admin ή να είναι ανοιχτό ένα service (γι αυτό σου είπα να τσεκάρεις το messenger). Για την ιστορία, το συγκεκριμένο service είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνο για συμπεριφορές που περιέγραψες.
Τα εργαλεία είναι πολύ χρήσιμα αλλά κανένα εργαλείο δεν αντικαθιστά την κρίση και το μάτι κάποιου που ξέρει τι ψάχνει. (και αυτό ισχύει παντού)
ΥΓ. Και γω τα βαριέμαι τα format, γι αυτό εξαντλώ τα περιθώρια
Το απλο messenger εχει παρει δρομο απο τοτε που πηρα το PC, γιατι μου σπαει τα νευρα γενικοτερα.
Εχω το Live messenger, εχω ξηλωσει τις διαφημισεις και η υπαρξη του απλου απλα μου σπαει τα νευρα.Σε γενικες γραμμες, ενα μιχνακι με SP3/Firefox/καλο Antivirus με συχνες αναβαθμησεις/συχνες αναβαθμησεις στο Windows Defender θα παθει ζημια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Το HP Pavilion dv5 που εχω ενα χρονο σχεδον, δεν εχει παθει ποτε τιποτα.
Ηρθε με sVista, downgrade se XP SP3/Firefox/Windows Defender/Nod32 Corporate/Acronis true image μια φορα την ευδομαδα και μονο φορα εφαγε ιο, εσκεμενα για να δω πως θα τα παει και μεσα σε μιση ωρα ειχε επανελθει.
Fujitsu-Siemens Amilo M3438G το χω απο 10/2005....
Το λατρευω απλα ειναι πολυ παλιο πλεον και αναγκαστικα παει για αλλαγη.
Αν αντεξει μεχρι τα X-mass παω για καινουριο 18αρη η θα στησω Desktop με 22αρα
Toshiba
Qosmio G50-12USony
Vaio VGN-AW31ZJ/BFujitsu-Siemens
AMILO Xi 3670
AMILO LI3910-BC5Wagner antivirus είχες και αν ναι ποιο;
Nod 32... Αλλα οχι σ αυτον που επαθε την ζημια....
Λογο παλαιοτητας και του 3λεπτου για την καθε εκκινηση....
Βαρια προγραμματα ειχαν παρει ποδι, με το αναλογο ρισκο.
Συχνα backup me to Acronis True Image και ολα επανερχονταιΔεν θεωρώ ότι την πατησα, γιατί ήξερα ότι το laptop είναι παλιό και ότι κάποια στιγμή θα γινόταν μια στραβη. Απλά έγινε νωρίτερα απ οτι περίμενα και ηλπιζα.
Περίμενα να αντέξει μέχρι να πάρω καινούριο μηχανάκι.
Έχω αντίγραφα ασφαλείας, τα αρχεία στο δίσκο υπάρχουν, απλά είναι λίγο ζόρι το θέμα με τα email toy outlook/ outlook express και των προγραμμάτων που θέλουν εγκατάσταση.
Θα κάτσω αύριο να δω αν μπορώ να το κάνω να συνέλθει, αλλιώς ξαναπερναω τα ΧΡ PRO SP3 EN και όλα ΟΚ
Μια μικρή καθυστέρηση απλά.
Συμβαίνουν αυτά!
Whatever!αν δεν βγαλεις ακρη με τα mail παρε τηλ να το φτιαξουμε.
Λοιπον....
Εκανα επαναφορα απο acronis image σε εναν σκληρο, πεταξα τον μολυσμενο σε μια εξωτερικη θηκουλα και το ψαξα με το Nod32 που εχω στο ΗΡ-Dv5, τον καθαρησα απο μολυνσεις και τωρα επαναφερω τα ποιο προσφατα αρχεια.
Το Outlook Express δουλεψε. Αλλα... Περασε μονο ρυθμησεις, ρυθμησεις φακελων και τα μηνυματα... Με τα rulles τι γινεται;;; πως τα μεταφερω απο το παλιο στο νεο;;; καπου στην registry ειναι.... Οποτε μαλλον 'παρα μασχαλος'Το Outlook επισης δουλεψε, οποτε μενει να περασω καποια προγραμματα, να αναβαθμησω καποια αλλα... και παει λεγοντας!
Δεν ηταν τοσο τρομακτικο οσο περιμενα, απλα χρονοβορο -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το απλο messenger εχει παρει δρομο απο τοτε που πηρα το PC, γιατι μου σπαει τα νευρα γενικοτερα.
Εχω το Live messenger, εχω ξηλωσει τις διαφημισεις και η υπαρξη του απλου απλα μου σπαει τα νευρα.Δεν μιλάω για τα προγράμματα τύπου messenger αλλά για service. Από τη στιγμή όμως που δεν έχεις ασχοληθεί με αυτά ας μείνει έτσι, μιας και στις νέες εκδόσεις των windows δεν υπάρχει και μετά την αναβάθμιση δε θα σου χρειαστεί (δεν ξέρω καν αν είναι ενεργό στην εγκατάστασή σου). Αν πάλι θες να δεις ενημερωτικά, κάνε κλικ στο παραπάνω link.
The Messenger Service was originally designed for use by system administrators to notify Windows users about their networks. It has been used maliciously to present pop-up advertisements to users over the Internet (by using mass-messaging systems which sent a desired message to a specified range of IP addresses).
Anyway, τέλος καλό όλα καλά.
-
Αυτό που λέει η fog - άλλο το live messenger και άλλο το messenger service. Το service απενεργοποίησέ το.
-
Έχω το εξής πρόβλημα στο laptop του θείου μου (ένα DELL με XP pro SP3):
Θέλει να το στήσω να κάνει backup (manual ή αυτόματο) στο σκληρό ενός desktop υπολογιστή που βρίσκεται στο LAN της εταιρίας του (με IP 192.168.1.203) σε ένα shared directory (το C:\BACKUPS). Το file & printer sharing είναι ενεργό (και στους δύο) και το shared directory του desktop είναι προσβάσιμο από τους άλλους υπολογιστές του LAN χωρίς πρόβλημα. Το DELL παίρνει IP από το DHCP server του router (συνήθως 192.168.1.200) και 'βλέπει' internet & email κανονικά, αλλά αρνείται να 'δει' τους άλλους υπολογιστές στο LAN ή να τους αφήσει να το δουν αυτοί (του έχω κάνει ένα shared folder δοκιμαστικά - το C:\TEMP). Σε PING από άλλα PCs απαντάει κανονικά.
Τι δεν παίζει να είναι το πρόβλημα:
- Το firewall του laptop (το έκλεισα κι ακόμα και μετά από reboot εξακολουθεί να μη βλέπει ούτε καν τον εαυτό του στο LAN/workgroup)
- To workgroup name (όλοι έχουν το ίδιο)
- Τα sharing permissions (το δοκίμασα με 'simple file sharing')
Τι δε δοκίμασα:
- Να κάνω uninstall & re-install το 'file & printer sharing' (διάβασα ότ ισε κάποιους έλυσε αντίστοιχο πρόβλημα)
- Να τσεκάρω αν είναι restricted τα anonymous connections και να αλλάξω το 'restrictanonymous' στο registry σε '0' (το πρότεινε φίλος)
- Να δώσω ipconfig /flushdns και ipconfig /registerdns (το πρότεινε ο ίδιος φίλος - χλωμό το βλέπω να λύσει το πρόβλημα...)
- Να δω τι παίζει με το NetBIOS over TCP/IP...
Τι λέτε? Έχετε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο? Με έπαιρνε ο ύπνος νωρίτερα ενώ έψαχνα για λύση οπότε την έκανα για το σπίτι...
-
Είχα αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο με το simple file sharing αλλά δεν θυμάμαι πώς τα είχα καταφέρει.
Κάνε ένα search και θα βρείς κάμποσα στοιχεία, νομίζω ότι πρέπει να απενεργποιηθεί...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Απλά φοβάμαι μην βγει νέο time capsule (γιατί αυτά είναι πολύ καιρό στην αγορά) με 1 και 2 tb και πέραν ότι θα πέσουν οι τιμές των τωρινών, μήπως είναι καλύτερα (σε ταχύτητα, γενικά).Τα time capsule(s) ανανεώθηκαν τον Ιούνιο: http://www.apple.com/timecapsule/
Το 500άρι καταργήθηκε. -
Αυτό με το 1Τερα που διαφημίζεται στα μαγαζιά από το Skroutz πως θα ξέρουμε αν είναι το καινούργιο ή το παλιό; Εκτός και αν δεν άλλαξε τίποτα εκτός από το discontinuation του ΤΜ 500GB και την εισαγωγή αυτού με τα 2Τέρα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχω το εξής πρόβλημα στο laptop του θείου μου (ένα DELL με XP pro SP3):Θέλει να το στήσω να κάνει backup (manual ή αυτόματο) στο σκληρό ενός desktop υπολογιστή που βρίσκεται στο LAN της εταιρίας του (με IP 192.168.1.203) σε ένα shared directory (το C:\BACKUPS). Το file & printer sharing είναι ενεργό (και στους δύο) και το shared directory του desktop είναι προσβάσιμο από τους άλλους υπολογιστές του LAN χωρίς πρόβλημα. Το DELL παίρνει IP από το DHCP server του router (συνήθως 192.168.1.200) και 'βλέπει' internet & email κανονικά, αλλά αρνείται να 'δει' τους άλλους υπολογιστές στο LAN ή να τους αφήσει να το δουν αυτοί (του έχω κάνει ένα shared folder δοκιμαστικά - το C:\TEMP). Σε PING από άλλα PCs απαντάει κανονικά.
- Το firewall του laptop (το έκλεισα κι ακόμα και μετά από reboot εξακολουθεί να μη βλέπει ούτε καν τον εαυτό του στο LAN/workgroup)
Τι δε δοκίμασα:
- Να κάνω uninstall & re-install το 'file & printer sharing' (διάβασα ότ ισε κάποιους έλυσε αντίστοιχο πρόβλημα)
- Να τσεκάρω αν είναι restricted τα anonymous connections και να αλλάξω το 'restrictanonymous' στο registry σε '0' (το πρότεινε φίλος)
- Να δώσω ipconfig /flushdns και ipconfig /registerdns (το πρότεινε ο ίδιος φίλος - χλωμό το βλέπω να λύσει το πρόβλημα...)
Τι λέτε? Έχετε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο? Με έπαιρνε ο ύπνος νωρίτερα ενώ έψαχνα για λύση οπότε την έκανα για το σπίτι...
Ρίξε μια ματιά στα subnet mask. Αν στα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πχ 255.255.0.0 ενώ στο ένα είναι 255.255.255.0 θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει να είναι σε όλα το ίδιο.
-
Και το workgroup πρέπει να είναι το ίδιο, αν ενθυμούμαι καλώς
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θέλει να το στήσω να κάνει backup (manual ή αυτόματο) στο σκληρό ενός desktop υπολογιστή που βρίσκεται στο LAN της εταιρίας του (με IP 192.168.1.203) σε ένα shared directory (το C:\BACKUPS). Το file & printer sharing είναι ενεργό (και στους δύο) και το shared directory του desktop είναι προσβάσιμο από τους άλλους υπολογιστές του LAN χωρίς πρόβλημα. Το DELL παίρνει IP από το DHCP server του router (συνήθως 192.168.1.200) και 'βλέπει' internet & email κανονικά, αλλά αρνείται να 'δει' τους άλλους υπολογιστές στο LAN ή να τους αφήσει να το δουν αυτοί (του έχω κάνει ένα shared folder δοκιμαστικά - το C:\TEMP). Σε PING από άλλα PCs απαντάει κανονικά.
Τι δε δοκίμασα:
Ρίξε μια ματιά στα subnet mask. Αν στα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πχ 255.255.0.0 ενώ στο ένα είναι 255.255.255.0 θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει να είναι σε όλα το ίδιο.
Είχα αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο με το simple file sharing αλλά δεν θυμάμαι πώς τα είχα καταφέρει.
Κάνε ένα search και θα βρείς κάμποσα στοιχεία, νομίζω ότι πρέπει να απενεργποιηθεί...Ευχαριστώ και τους τρεις.
@drifter: To ίδιο είναι. Δοκίμασα με 'WORKGROUP' και μετά με τα αρχικά της εταιρίας (και στα δύο) αλλά τζίφος...
@dog80: Σε όλα 255.255.255.0 είναι το subnet mask απ' όσο θυμάμαι (είναι σεταρισμένα να το παίρνουν από το DHCP σέρβερ). Γενικά όλα τα βασικά settings δείχνουν ΟΚ και το 'εξαφανισμένο' PC (laptop) απαντάει σε ping στην IP του... Κάτι πιο περίεργο φαίνεται να είναι ρε γμτ...
@dpolal: Βρήκα αυτό εδώ στο site της Microsoft. ~25 σελίδες είναι κι έχει διάφορα διαγνωστικά κολπάκια μέσα, μάλλον θα κάτσω να το μελετήσω μπας και βγάλω άκρη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό με το 1Τερα που διαφημίζεται στα μαγαζιά από το Skroutz πως θα ξέρουμε αν είναι το καινούργιο ή το παλιό; Εκτός και αν δεν άλλαξε τίποτα εκτός από το discontinuation του ΤΜ 500GB και την εισαγωγή αυτού με τα 2Τέρα.Δεν άλλαξε κάτι απ' ότι έψαξα στο σάιτ της apple. Μέχρι ίδιο χρώμα είναι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τι δε δοκίμασα:
Κάνε ένα search και θα βρείς κάμποσα στοιχεία, νομίζω ότι πρέπει να απενεργποιηθεί...Ευχαριστώ και τους τρεις.
@drifter: To ίδιο είναι. Δοκίμασα με 'WORKGROUP' και μετά με τα αρχικά της εταιρίας (και στα δύο) αλλά τζίφος...
@dog80: Σε όλα 255.255.255.0 είναι το subnet mask απ' όσο θυμάμαι (είναι σεταρισμένα να το παίρνουν από το DHCP σέρβερ). Γενικά όλα τα βασικά settings δείχνουν ΟΚ και το 'εξαφανισμένο' PC (laptop) απαντάει σε ping στην IP του... Κάτι πιο περίεργο φαίνεται να είναι ρε γμτ...
@dpolal: Βρήκα αυτό εδώ στο site της Microsoft. ~25 σελίδες είναι κι έχει διάφορα διαγνωστικά κολπάκια μέσα, μάλλον θα κάτσω να το μελετήσω μπας και βγάλω άκρη.
μπαινουν σε καποιο domain τα pc?
-
Όχι.
Δεν έχει domain controllers το LAN, είναι λίγοι οι υπολογιστές και είναι στημένο ως workgroup. -
@** nidosan**
Τα δικαιώματα που δίνει ο client, αν δεν παίζει και αυτός το ρόλο server, είναι άσχετα. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι το πως σου επιτρέπει ο server να συνδεθείς σε αυτόν.
Θα πρέπει το firewall του server να έχει κανόνα που να επιτρέπει σύνδεση από το εύρος των ip που χρησιμοποιείς, θα πρέπει από το laptop να μπορείς να κάνεις ping στο server (το πρώτο βήμα και πολύ σημαντικό) και μετά να τσεκάρεις με τι τρόπο και σε ποιούς επιτρέπει ο server να δουν τα shared αρχεία. Ίσως χρειαστεί πχ. να φτιάξεις στο server και για το φάκελο που μοιράζεις, ένα δικτυακό χρήστη ώστε να μπορείς να κάνεις login από το laptop.
Τα τελευταία 1-2 χρόνια, έχοντας οι υπολογιστές διαφορετικές εκδόσεις windows, διαφορετικά service pack κλπ. ανακάλυψα ότι έγινε πιο δύσκολη η σύνδεση με simple file sharing και πολύ πιο απλή αν ο κάθε υπολογιστής έχει ένα λογαριασμό χρήστη (που μπορείς να αποφασίσεις και τι θα μπορεί να κάνει) στο server.
Για να δεις αν σε βολεύει αυτή η λύση, δες πως συνδέονται οι άλλοι υπολογιστές και τι εκδόσεις λειτουργικού έχουν σε σχέση με το λάπτοπ. Αν είναι ίδιο λειτουργικό, ίδιο service pack και συνδέονται χωρίς λογαριασμό, τότε συνέχισε το ψάξιμο. Αν όμως κάτι από αυτά είναι διαφορετικό, δοκίμασε με δικαιώματα στο server, για τον χρήστη του laptop.
Κρίνοντας από αυτά που κάνει ήδη ο υπολογιστής (internet, ping κλπ.) είναι 99.9% (για υπολογιστές μιλάμε...) ότι το πρόβλημα δεν είναι hardware/software αλλά θέμα ρυθμίσεων.
-
Παιδια ευχαριστώ για τα link...
Τελικά έβαλα το AVIRA...για να δουμε
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]