-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το πόσο αποπροσανατολιστική είναι η συζήτηση για τα διόδια φαίνεται από το εξής: για ένα ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη χρειαζόμαστε €23 για διόδια, εκ των οποίων το κράτος εισπράττει κάπου €9-10 ...Είπα δε θα ξανασυζητήσω το θέμα εκτός και αν ειπωθεί κάτι κουφό και βλέπω ότι η κοτσάνα συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο:
Αυτό από που προκύπτει συντροφάκο? -
Θεωρείς ότι το στυλάκι σου δικαιούται απάντησης και συζήτησης ?
Δηλαδή αν ο εργολάβος εισπράττει όχι το 12% αλλά το 16% του συνολικού κόστους του ταξιδιού έχει κάποια διαφορά στην όλη επιχειρηματολογία ?
(Δεν περίμενα βέβαια να μπορείς να δεις το greater picture)
-
Εάν δε θέλεις να απαντήσεις no problem.
Νομίζω όμως ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάσω αυτά που έγραψες εκτός και αν ό,τι γράφεις αποτελεί θέσφατο.
Λοιπόν τα 23 ευρώ πειλαμβάνουν ένα ΦΠΑ 23% ήτοι από τα 23 ευρώ 23/1,23=18,70 εισπράττει η εταιρεία και τα υπόλοιπα αποδίδονται στο κράτος ήτοι 4,30 ευρόπουλα από ΦΠΑ.
Ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό κέρδους είναι 15% (μπορεί να είναι και 10 και πολύ λιγότερο αλλά τέλως πάντων).
Κατά συνέπεια σε ένα τζίρο 18,7 ευρώ, τα κέρδη της εταιρείας (καθώς όπως είπατε κάνει έργα, κάνει συντήρηση, έχει υπαλλήλους κλπ) είναι 18,70,15= 2,8 ευρώ.
Σε αυτά τα 2,8 η ΑΕ φορολογείται με 22% το 2012, 21 το 2013 κλπ και 20 το 2014 ήτοι 2,80,22= 0,62 ευρώ φόρο.
Συνολικά δηλ. 4,30 από ΦΠΑ και 0,62 από φόρο = 4,92
Άλλο λοιπόν 9-10 και άλλο 4,92 ευρώ.
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας. -
Οι ΑΕ φορολογούνται με 30% ....
-
Και άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου (τα οποία δεν εξετάζω ως προς την ορθότητά τους, αν οι ΑΕ φορολογούνται με 22% ή αν το 15% είναι λογικός συντελεστής κέρδους), από το ταξίδι των €113
- Το κράτος εισπράττει €60 από τα καύσιμα + €5 από τον εργολάβο ΦΠΑ και φόρο δηλ. €65 = 57%
- Τα διυλιστήρια-βενζινάδες κτλ. €30 = 27%
- Και ο εργολάβος ΜΙΚΤΑ μετά φόρων τα υπόλοιπα δηλ. €18 = 16%
(Αν το τραβήξουμε και άλλο: από αυτά βάζει στην τσέπη, σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα, μετά την πληρωμή μισθών προσωπικού, υλικών, χρηματοοικονομικού κόστους κοκ. κάπου τα €2.2 (= μετά φόρων κέρδη) δηλ. το 2% του κόστους του ταξιδιού αλλά επειδή είμαι large λέω ότι τα 'μαγειρεύει' τα κέρδη και στην πραγματικότητα βάζει στην τσέπη €5 δηλ. το 4.5% του κόστους του ταξιδιού)
Εσύ λοιπόν μπορεί να είδες το δέντρο και 'να αποκατέστησες την αλήθεια' αλλά έχασες τελείως την ουσία: ότι το κόστος του ταξιδιού αυξάνεται κατά κύριο λόγο από το κράτος, δευτερευόντως από τα καύσιμα και τριτευόντως, με μεγάλη διαφορά, από τα διόδια. Βέβαια όπως σου είπα, δεν περίμενα καλύτερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου (τα οποία δεν εξετάζω ως προς την ορθότητά τους, αν οι ΑΕ φορολογούνται με 22% ή αν το 15% είναι λογικός συντελεστής κέρδους), .Σε προκαλώ να τα εξετάσεις γιατί όπως καταλαβαίνεις τίθεται κι ένα θέμα αξιοπιστίας των γραφόμενων του καθε ένα εδώ μέσα. Πχ ο άλλος πετάει μια μ@λ@κία και λέει 30% η φορολογία των ΑΕ. Μεθαύριο θα γράψει κάτι άλλο. Πρέπει να ξέρει αυτός που τα διαβάζει αν είναι αξιόπιστος ή όχι. Ο άλλος έγραψε ότι του χρεώσαν παραπάνω επειδή πέρασε ο άλλος από πίσω του, εσύ τώρα γράφεις ότι το 50% των διοδίων πάει στο κράτος. Δε νομίζεις ότι πρέπει να ξεκαθαρίζονται αυτά?
Να θυμήσω ότι κάποιες σελίδες πριν ένα παλικαράκι παρασύρθηκε και είπε μια π@π@ριά ότι οι δρόμοι δε χρειάζονται κόσμο για συντήρηση πέσατε να τον φάτε και αρχίσατε τις ειρωνείες. Τώρα να μη ξεκαθαριστεί ποιός γράφει π@π@ριές και ποιός όχι?Στην ουσία πάλι δε θα μπω γιατί είπα βαρέθηκα να διαβάζω από συγκεκριμένους ανθρώπους (σε άλλο πόστ μου τους κατηγοριοποίησα κι όλας) την αγωνιώδη προσπάθειά τους να μας πείσουνε ότι τα διόδια είναι μια χαρά, οι δρόμοι που φτιάχνουν (?) οι ιδιώτες τέλειοι και όσοι δε φτιάχνονται φταίνε όσοι δεν πληρώνουν διόδια.
Εγώ απλά με αυτή τη μικρή παρέμβαση ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι το κράτος δεν παίρνει από τα διόδια 10 ευρώ στα 23 και αυτό που έλεγες ήταν ανακρίβεια αλλά ούτε 5.
Τώρα να σου πω ότι κι εγώ διαφωνώ όπως έχω γράψει άπειρες φορές εδώ μέσα με τον έμμεσο φόρο στα καύσιμα όπως και με κάθε έμμεσο φόρο δεν έχει νόημα στο συγκεκριμένο θέμα.
Πάντως αν ήξερα ότι οι φόροι που πληρώνα πήγαιναν πραγματικά σε κοινωνικές δαπάνες και όχι στις τσέπες του Βουλγαράκη, του Μειμαράκη, του Λιάπη κλπ σαφώς και θα προτιμούσα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους της διαδρομής Αθήνα -Θεσσαλονικη να πήγαινε στο δημόσιο παρά στις τσέπες του Μπόμπολα σε αντίθεση με σένα που απ'ότι φαίνεται από τα γραφόμενά σου ψηφίζεις τσέπη Μπόμπολα. -
Μιας και αναφέρθηκε, οι ΑΕ φορολογούνται με 20% για το 2012 (+ 25% τα διανεμόμενα κέρδη τους).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μιας και αναφέρθηκε, οι ΑΕ φορολογούνται με 20% για το 2012 (+ 25% τα διανεμόμενα κέρδη τους).Σωστός΄ήταν να γίνει το 2014 αλλά έγινε από τώρα. Και τα διανεμόμενα σε κλίμακα των φυσικών ε?
υγ: επομένωσ ακόμα λιγότερο στο κράτος από τα διόδια...
-
Και με 35% τα διανεμόμενα για το 11 και 25% στα κέρδη ...
Όσο για το πέταγμα μαλακίας (που ντρέπεται να το γράψει κιόλας θαρείς και προσβάλει η λέξη και όχι η έννοια ) άλλος κατέχει τα πρωτεία και έχουμε βάλει όλοι αδιάβροχα !!!
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Σε προκαλώ να τα εξετάσεις γιατί όπως καταλαβαίνεις τίθεται κι ένα θέμα αξιοπιστίας των γραφόμενων του καθε ένα εδώ μέσα.ΟΚ φέρε τότε αποδείξεις ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δηλώνουν κέρδη 15% (εσύ το δήλωσες και άρα εσύ πρέπει να το αποδείξεις). Μέχρι τότε αρχίδια έχεις αποδείξει.
Στην ουσία πάλι δε θα μπω γιατί είπα βαρέθηκα να διαβάζω από συγκεκριμένους ανθρώπους (σε άλλο πόστ μου τους κατηγοριοποίησα κι όλας) την αγωνιώδη προσπάθειά τους να μας πείσουνε ότι τα διόδια είναι μια χαρά, οι δρόμοι που φτιάχνουν (?) οι ιδιώτες τέλειοι και όσοι δε φτιάχνονται φταίνε όσοι δεν πληρώνουν διόδια.
Εννοείται ότι δεν θα μπεις στην ουσία, είναι σαφές ότι την έχασες εξ αρχής.
Από τα 3 παραπάνω που λες, δεν κάνω το πρώτο ή το τρίτο (λέω ότι τα διόδια είναι ακριβά και παρακάμπτω όσα θεωρώ ότι αξίζει και βέβαια εννοείται ότι για τα προβλήματα με τις εργολαβίες φταίνε οι Τράπεζες) ενώ για το δεύτερο θα μου επιτρέψεις να θυμάμαι πως ήταν οι δρόμοι που έφτιαχνε το κράτος (κουτρουβάλησε η Μαλακάσα, τρελλά σαμαράκια έξω από τα διυλιστήρια στους Αγ. Θεόδωρους, κακός σχεδιασμός στις 'κεραίες' και σε άλλα σημεία στον Κορίνθου-Τρίπολης ΟΚ αυτό το τελευταίο μας άρεσε των petrolheads και εννοείται δεν πιάνουμε το πόσο στοίχιζαν όλα αυτά και πως τα διπλο-τριπλοπληρώναμε για να στρώνουν και ξαναστρώνουν (hidden costs που πολύ βολικά τα ξεχνάμε...) μέχρι να τα πετύχουν ενώ την ΑΟ 10-τόσα χρόνια δεν την έχουν στρώσει ποτέ...) και πως τους συντηρούσε και ποιά βοήθεια είχε ο οδηγός που οδηγούσε (στο έλεος του Θεού αν του τύχαινε τίποτα, τουλάχιστον τώρα ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη και πετυχαίνεις και 3-4 οχήματα άμεσης βοήθειας). Οπότε συγνώμη αν διαφωνώ μαζί σου λέγοντας ότι οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι είναι εξαιρετικής ποιότητας σε σχέση με τους κρατικούς και πες μου, γιατί με καίει, σε ποιά ακριβώς κατηγορία με κατατάσσεις ?
Πάντως αν ήξερα ότι οι φόροι που πληρώνα πήγαιναν πραγματικά σε κοινωνικές δαπάνες και όχι στις τσέπες του Βουλγαράκη, του Μειμαράκη, του Λιάπη κλπ σαφώς και θα προτιμούσα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους της διαδρομής Αθήνα -Θεσσαλονικη να πήγαινε στο δημόσιο παρά στις τσέπες του Μπόμπολα σε αντίθεση με σένα που απ'ότι φαίνεται από τα γραφόμενά σου ψηφίζεις τσέπη Μπόμπολα.
Κάνεις λάθος και συγνώμη αν σου χαλάω την τάση να κατηγοριοποιείς (*), ψηφίζω όπου παίρνω καλύτερες υπηρεσίες. Και η όλη διαφορά είναι το 'αν' που λες με τους φόρους, που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ 'αν'. Ξέρω πολύ καλά τι επιπέδου υπηρεσίες έπαιρνα από το κράτος στον τομέα αυτό και τι υπηρεσίες παίρνω τώρα. Τα βάζω κάτω και αξιολογώ αν με συμφέρει ή όχι. Αν δε με συμφέρει, δεν τις αγοράζω τις υπηρεσίες (και το κάνω σε πολλές περιπτώσεις), απλούστατο, αυτό όμως που ΔΕΝ κάνω είναι να ΚΛΕΒΩ τις υπηρεσίες αυτές (σε βάρος όχι μόνο του εργολάβου αλλά και του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου) όχι επειδή είμαι επαναστάτης αλλά επειδή είμαι τζάμπα μάγκας γιατί φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να με πιάσουν.
(*) Εδώ που τα λέμε, προτιμώ τσέπη Μπόμπολα, που στο κάτω-κάτω δίνει δουλειά και σε 5 ανθρώπους και ξέρω ότι είναι λαμόγιο, παρά τσέπη Βουλγαράκη ή Ακη, που τα παντελονιάζει όλα και έχει ορκιστεί να με προστατεύει από τα λαμόγια (και κερατάς και δαρμένος δηλαδή). ΑΝ δεν είχαμε Βουλγαράκηδες θα κάναμε σοβαρή συζήτηση επ΄αυτού, τώρα είναι απλά ανέκδοτο...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Και με 35% τα διανεμόμενα για το 11 και 25% στα κέρδη ................................................
Ε τζουνιορ τι λεει τουτος μωρεεεε ; Και μολις ειχαμε ταπωσει τον nass με κεινο το 20%........
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και με 35% τα διανεμόμενα για το 11 και 25% στα κέρδη ...
.............................................
Ε τζουνιορ τι λεει τουτος μωρεεεε ; Και μολις ειχαμε ταπωσει τον nass με κεινο το 20%........
το 20% κράτα. τα διανεμόμενα υπάρχουν τρόποι να βγουν αλλιώς
από την άλλη κ τα κερδη συνήθως εξαφανίζονται ως δια μαγειας λογιστικά. αρκεί να διαβασει κάποιος ένα από τα αρθρα που αφορούν την Α0
Επίσης:- η σύγκριση γιατί γίνεται μεταξύ κρατικών δρόμων κ ιδιωτικών? όσοι κράζουμε τις τακτικές των ιδιωτών, δεν λέμε ότι πρέπει να γίνουν πάλι δημόσια κτλ Οσοι χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα νομίζετε ότι αυτό σας αξίζει? Ή δημόσιοι υπάλληλοι να κολοβαράνε ή ο μπομπολας να σας τα παίρνει για ένα δρόμο που ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ποτε θα γίνει, να υπάρχει η ληστρική σύμβαση της ΑΟ κ ταυτόχρονα σε όλα τα διοδια να αυξανουν τις τιμές ενώ εχουμε τη μεγαλυτερη κρίση παγκοσμιως εν καιρώ ειρήνης?
βεβαια οι μπομπολας κ σια υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ πριν παρουν τα διοδια κ το ίδιο σιχαμένοι ήταν κ τότε. - αρχίδια, ειρωνιες κ άλλες βρισιες. Το φόρουμ στα καλύτερα του
- η σύγκριση γιατί γίνεται μεταξύ κρατικών δρόμων κ ιδιωτικών? όσοι κράζουμε τις τακτικές των ιδιωτών, δεν λέμε ότι πρέπει να γίνουν πάλι δημόσια κτλ Οσοι χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα νομίζετε ότι αυτό σας αξίζει? Ή δημόσιοι υπάλληλοι να κολοβαράνε ή ο μπομπολας να σας τα παίρνει για ένα δρόμο που ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ποτε θα γίνει, να υπάρχει η ληστρική σύμβαση της ΑΟ κ ταυτόχρονα σε όλα τα διοδια να αυξανουν τις τιμές ενώ εχουμε τη μεγαλυτερη κρίση παγκοσμιως εν καιρώ ειρήνης?
-
Ρε Παναγιωτη 410 σελιδες φτασαμε και αν καποιος διαβασει τις 5 πρωτες θα καταλαβει οτι υπαρχουν δυο κατηγοριες αυτοι που πληρωνουν (και ειναι μαλακες γιατι δεν ξερουν ποιον και γιατι πληρωνουν ) και αυτοι που δεν πληρωνουν ( και ειναι κουραδομαγκες γιατι μπροστα στον μπατσο και το προστιμο κανουν τις παρθενες.)Απο κει και περα ειναι αναμασημα των ιδιων επιχειρηματων και απο τις δυο μεριες.Το καλο ειναι οτι καπου καπου μιας και η κουβεντα ειναι ενα δεντρο με πολλα και μακρυα κλαδια η κουβεντα παει και λιγο πιο περα και εχουμε καποιο ξεστρατισμα της, αλλοτε για να προβληματιζομαστε και αλλοτε για να γελαμε...
Αναθεμα αν απο αυτες τις 410 σελιδες καποιος απο μας αλλαξε στρατοπεδο..... -
@chemic
Συγνώμη που σε σόκαρα με το 'αρχίδια', έπρεπε να βάλω προειδοποίηση 'explicit lyrics' Από εκεί και πέρα, δες πόσοι χαρακτηρισμοί-προκλήσεις-ειρωνείες έχουν εκτοξευτεί από την Α πλευρά προς τη Β και πόσοι από τη Β προς την Α και κρίνε αν είναι στα ίδια.Πάντως ειδικά από σένα θα περίμενα σεμνότερες κρίσεις για την ποιότητα του Forum, τώρα τελευταία δεν την έχεις υπηρετήσει
Τέλος από μένα -και αυτό είναι δέσμευση Και ζητώ συγνώμη αν παρεκτράπηκα ή αν έθιξα κάποιους.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@chemic
Συγνώμη που σε σόκαρα με το 'αρχίδια', έπρεπε να βάλω προειδοποίηση 'explicit lyrics' Από εκεί και πέρα, δες πόσοι χαρακτηρισμοί-προκλήσεις-ειρωνείες έχουν εκτοξευτεί από την Α πλευρά προς τη Β και πόσοι από τη Β προς την Α και κρίνε αν είναι στα ίδια.
έχω κρίνει νάσσο. κ βλέπω πως αυτοί που 'πληρώνουν' είναι οι πιο επιθετικοί, δεν σβήνονται τα σχόλια , οι άλλοι απαντάνε κ μύλος.Πάντως ειδικά από σένα θα περίμενα σεμνότερες κρίσεις για την ποιότητα του Forum, τώρα τελευταία δεν την έχεις υπηρετήσει
ειδικά από μένα λοιπόν, μάθε πως αν δεν υπάρχουν μοντερατορς να με προστατεψουν από το κάθε κομπλεξικό που με προκαλεί-προσβάλει (πχ οι ειρωνίες επιπέδου δημοτικού για τα παράθυρα των ιταλικών, για το αν έσπαγα αμάξια στο λύκειο κ αν ξέρω χημεία γυμνασίου ), θα αντιδράσω. κ ακόμα περιμένω, όταν δεν αντέδρασα, να δω αν χειρίστηκε κάποιος μοντερατορ το υβριστικό προσωπικό μήνυμα που μου έστειλε άλλος χρήστης
Τέλος από μένα -και αυτό είναι δέσμευση Και ζητώ συγνώμη αν παρεκτράπηκα ή αν έθιξα κάποιους.Το καλο ειναι οτι καπου καπου μιας και η κουβεντα ειναι ενα δεντρο με πολλα και μακρυα κλαδια η κουβεντα παει και λιγο πιο περα και εχουμε καποιο ξεστρατισμα της, αλλοτε για να προβληματιζομαστε και αλλοτε για να γελαμε...
κος Δημήτρης
-
Σχετικα με τα κερδη, ας μας πει ο HF τις πουστιες που παιζουν με φουσκωμα των εργασιων συντηρησης, εχει ενδιαφερον
-
Λοιπόν ας γράψω και εγώ εν ηρεμία !
Αν έσφαλα ως προς την φορολόγηση των ΑΕ να ζητήσω δημόσια συγνώμη και να παραδεχτώ το λάθος μου, αλλά ειλικρινά δεν με ενοχλεί καθόλου το να έχω κάνει λάθος, γιατί απλούστατα δεν είμαι ειδικός και για να είμαι ειλικρινής επίσης δεν το έψαξα !
Από εκεί και πέρα όμως δεν νομίζω ότι το 'πετάει μαλακίες' είναι αντιμετώπιση προς οποιονδήποτε γράφει κάτι λάθος !
Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και κάνει ωραιότατο πακετάκι με την υπόλοιπη νοοτροπία που μας έφτασε ως εδώ.
Ταιριάζει γάντι στο 'δεν πληρώνω διόδια για να μην τα φάει ο Μπόμπολας', στο 'είμαι υπεργαμάτος και ξέρω τα πάντα'
στο 'Ξέρεις ποιος είμαι εγώ'Βλέπω γύρω μου να γίνεται το μπουρδέλο όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλύτερο!
Βαρέθηκα να μου παίρνουν τη σειρά και να πρέπει να παίξω ξύλο αν την διεκδικήσω ή να βριστώ με κάποιον
Βαρέθηκα να είμαι μποτιλιαρισμένος στην εθνική και να με περνάν από τη ΛΕΑ κοκ
μπορώ να συνεχίσω και να γράψω σεντόνι ολόκληρο ....
Ειλικρινά όμως αν και φύση αισιόδοξος δεν βλέπω ελπίδα, γιατί η κρίση αντί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε νοοτροπία μας κάνει χειρότερους !
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σχετικα με τα κερδη, ας μας πει ο HF τις πουστιες που παιζουν με φουσκωμα των εργασιων συντηρησης, εχει ενδιαφερονH Αττική Οδός, είναι το τέλειο υπόδειγμα σ' αυτό. Μιλάμε για τον πιο 'καλοσυντηρημένο' δρόμο παγκοσμίως, αφού τα πάντα αλλάζονται ΠΡΙΝ την ώρα τους και φυσικά υπερτιμολογούνται αναλόγως.
Από αυτά που άπτονται των δικών μου γνώσεων, έχουν ΗΔΗ αλλάξει όλα τα PLCs και μάλιστα η απαίτηση ήταν ακόμη και εκεί που δεν υπήρχε λόγος να μπουν τα... ακριβότερα!
Φυσικά, τιμολογήθηκε και το νέο software ως εντελώς νέο, όταν στην ουσία είναι το παλιό, που προσαρμόστηκε απλώς στο νέο hardware...
Φυσικά, δεν έμειναν εκεί, φαίνεται το παλιό SCADA και TMS (Traffic Management System) δεν επαρκούσαν, οπότε πληρώθηκε άλλη εταιρεία για να το φτιάξει ΟΛΟ από την αρχή (και όχι η προηγούμενη για να κάνει προσθήκες ή διορθώσεις όπως θα περίμενε κάποιος ή όπως γίνεται συνήθως αλλού...). Και μην φανταστείτε κάτι τραγικά διαφορετικό, δεν μιλάμε για κάτι επαναστατικό, ειδικά το SCADA όπως δούλευε , δουλεύει, αλλάξαν απλώς τα γραφικά (οι Servers και πιο συγκεκριμένα, όλα τα OPC points, έρχονται όπως παλιά...).
Το TMS είναι πιο εξελιγμένο μεν, αλλά και ΑΓΡΙΑ υπερτιμολογημένο (με την λογική πως κάνει παπάδες, αλλά ΟΚ... ).
Όλα αυτά να περιμένετε να ξανααλλαχτούν σε λίγα χρόνια από τώρα, γιατί είναι προνομιακό πεδίο υπερτιμολογήσεων... Αν εγώ σου πουλήσω software, μπορώ να στο τιμολογήσω και 20 εκατομμύρια, αν είναι γ@μάτο και αξίζει, γιατί όχι δηλαδή...
Αλλά , ας όψεται ο Λαλιώτης που υπέγραφε τότε και τους έκανε μάγκες... Μιλάμε για το απόλυτο φιλέτο, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δεδομένο πως θα είναι κερδοφόρος ΠΑΝΤΑ.
Την ίδια δουλειά πήγαν να κάνουν και στις υπόλοιπες ΕΟ, αλλά ήρθε η κρίση και οι τράπεζες που δάνεισαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άλλη απαράδεκτη πρακτική, που ξεκίνησε ο Λαλιώτης και με μεγάλη του χαρά συνέχισε και ο Σουφλιάς... ) τράβηξαν το βύσμα της χρηματοδότησης και τα έργα σταμάτησαν...
Στο μέλλον, όλοι οι μεγάλοι δρόμοι θα είναι ιδιωτικοί (οσονούπω πωλείται και η Εγνατία Οδός... ) και φυσικά θα γίνεται η 'συντήρηση' της αρκούδας και σ' αυτούς...
Οι δρόμοι παραχωρούνται τυπικά για 30 χρόνια πχ, αλλά στην ουσία τα χρόνια θα είναι όσα γουστάρει ο εργολάβος... Όσο βγάζει κέρδη, θα γράφει 'έξοδα', μόλις δεν τον συμφέρει, μπορεί να την παραδίδει στο κράτος (δύσκολο το τελευταίο, αλλά μπορεί κάποιος δρόμος να έχει χαμηλή κίνηση πχ...).
Αλλά είπαμε, αφού πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα, είναι και καλώς καμωμένα... Πολύ σωστά παραχώρησαν στους εργολάβους οι κυβερνήσεις τους δρόμους (που φτιάχτηκαν κάτα 90% με χρήματα του ελληνικού λαού... ).
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
θα καταλαβει οτι υπαρχουν δυο κατηγοριες αυτοι που πληρωνουν (και ειναι μαλακες γιατι δεν ξερουν ποιον και γιατι πληρωνουν ) και αυτοι που δεν πληρωνουν ( και ειναι κουραδομαγκες γιατι μπροστα στον μπατσο και το προστιμο κανουν τις παρθενες.)βασικά υπάρχει και τρίτη κατηγορία. αυτοί που χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές.
θα τους βρεις κυρίως στο 'παρακάμψεις διοδίων'.
βέβαια πρέπει να το κάνεις συνειδητά γιατί οι άλλες δύο είναι πιο πιασάρικες και μοδάτες και σε παρασύρουν στο δίλημμα αν δεν είσαι συνειδητά στο τρίτο πόλο. -
@ all
Είδα όταν οι δρόμοι ήταν στα χέρια του Άγιου Δημοσίου το αποτέλεσμα της ποιότητας τους.....
Εν τέλει το θέμα μας είναι όπως εγώ το καταλαβαίνω θέμα κόστους. Γιατί τα γλαφυρά του 'να γίνει πρώτα ο δρόμος και μετά πληρώνω' θα έχουν ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας και μετά άλλοι θα μας κατηγορούν ως πράκτορες του Κωστόπουλου, του Νανόπουλου και άλλων. Καθώς η τιμή των διοδίων καθορίζεται από το κράτος θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να μειωθούν οι τιμές. Για τις υπερτιμολογήσεις που αναφέρει ο highfidelity υπάρχει η πολύ απλή λύση της σύγκρισης με το τι συμβαίνει και το τι ισχύει στο Εξωτερικό. Δεν είναι δα τόσο δύσκολο να ζητήσει το Ελληνικό Δημόσιο στοιχεία από το Ιταλικό και Γαλλικό Δημόσιο για το κόστος της συντήρησης των Αυτοκινητοδρόμων εκεί. Και μετά να προχωρήσει σε αντίστοιχες προσαρμογές με βάση τις σημερινές αμοιβές για μία εργασία στην Ελλάδα. Οπότε και τα έξοδα θα μπορούν να είναι ένα γνωστό μέγεθος.
Το μέγεθος της κίνησης μπορεί εύκολα και αυτό να ελεγχθεί. Δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα. Η καθολική χρήση του Ευρωπαϊκού e-pass θα μπορούσε να σου δώσει στοιχεία ακριβή στο επίπεδο που θα έχει και ο Εργολάβος. Οπότε τόσο για τα έσοδα θα είναι γνωστό μέγεθος. (Εδώ προβλέπω άλλους που θα φωνάζουν ότι θίγεται η ιδιωτικότητα τους όταν θα υπάρχει ο ρουφιάνος στο αμάξι τους... Βέβαια πολλοί από αυτούς θα έχουν κάποιο smartphone με τη κοινοποίηση τοποθεσίας ανοιχτή.... Έλεος).
Έσοδα - Έξοδα - Κόστος δανείων (που έχει αναλάβει ο Ιδιώτης και πληρώνει στις τράπεζες) και Αποσβέσεων του δικού του Εξοπλισμού και τα μεικτά κέρδη του είναι γνωστά.
Αλλά ως τώρα από τους μάγκες ΔΕΝΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Βλέπω απλά μία αντίδραση του στυλ 'τίποτα σε Ιδιώτες'. Γιατί άραγε;;; Μήπως γιατί πίσω από κάποιους εδώ μέσα κρύβονται πρώην υπάλληλοι των διάφορων ΕΥΔΕ που έχασαν πολλά από τα δωράκια των Εργολάβων;;; Αν είμαστε πράκτορες του Μπόμπολα του Κούτρα και των υπολοίπων μήπως και αυτοί που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα δεν είναι πράκτορες πχ των επίορκων υπαλλήλων που παρελάμβαναν εκσκαφές σε βράχους αλλά μετά θεωρούσαν τα προϊόντα εκσκαφής ακατάλληλα για την κατασκευή της υπόβασης** ή του πρώην Εθνικού Προμηθευτή και Εργολάβου της σχετικής ΕΥΔΕ;;;
Οπότε προσωπικά πίσω τον κάθε ένα που στολίζει από καιρό σε καιρό με χαρακτηρισμούς τους συμφορουμίτες θα μπορούσα να δω έναν μικρό πρακτορίσκο ή κάποιου υπαλλήλου που δεν τα παίρνει πια ή κάποιων Εργολάβων που είχαν βρει τα κοννέ και είχαν μετατραπεί σε αποκλειστικούς Εργολάβους των διάφορων ΕΥΔΕ. Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και πληρωμένοι από γνωστό πολιτικό χώρο που κάνουν κατήχηση. Γνωστό σε όλους το συγκεκριμένο (άκου 150,000 δρχ επίδομα το 1988 για έξοδα παράστασης στα κομματόσκυλα που πλήρωναν καφέδες για να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου...)
Γιατί όταν κάτι εκχωρείτε σε έναν Ιδιώτη ή σε κάποιον άλλο φορέα που δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τον προηγούμενο ο πρώτος Ιδιώτης που υποφέρει είναι ο Κύριος και Βασικός Προμηθευτής του. Μην πάμε μακριά. Εδώ η Siemens έριξε ολόκληρη Κυβέρνηση όταν είχε υπονοηθεί ότι η πρώτη σύμβαση των ψηφιακών θα την προχωρούσε ο Στρατηγικός Επενδυτής και όχι το Δημόσιο. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε από τα Έργα και τις ημέρες του Καλού και Άγιου Δημοσίου.
ΥΓ. @ nass. Στην τιμή των διυλιστηρίων περιλαμβάνεται και το κόστος του προϊόντος. Το θέμα εκεί είναι ότι τα διυλιστήρια έχουν εγγυημένο ποσοστό κέρδους με βάση την τιμή αγοράς του αργού πετρελαίου. Και φυσικά κανείς ανταγωνισμός δεν υπάρχει για αυτό το προϊόν. Οπότε τη μία πληρώνεις Α για τη συγκεκριμένη δουλειά και μετά μπορεί να πληρώσεις 5Α. Και το διυλιστήριο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να έχει κέρδη και με τη τιμή Α οπότε... Ρεμούλες γίνονται και εκεί (αγοράζω φθηνά και τιμολογώ με τιμή ακριβότερη) αλλά πολλές φορές η αγορά μπορεί να σου προκαλέσει και μεγάλες ζημιές (όπως συνέβει στις Αεροπορικές Εταιρείες το 2008 που είχαν κλείσει σταθερά συμβόλαια για τα καύσιμα στα μέσα του 2008 και το 2009 αγόραζαν με 300% καπέλο) αλλά και σε μεγάλα διυλιστήρια που είχαν στοκάρει προϊόντα και τα πούλησαν με ζημιά της τάξης του 20~30%...
ΥΓ. (2) Τα διόδια είναι ένα προϊόν μονοπωλίου. Ως τέτοιο δεν υπόκειται σε ανταγωνισμό. Το θέμα είναι να καθαρίσεις το Δημόσιο που μπορεί να επιβάλει το τίμημα από τα τρωκτικά του. Έτσι και αλλιώς όπως έσπασαν μία σειρά συμβόλαια μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών πριν την ώρα τους θα μπορούσε και το Δημόσιο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να άρει τα 4 λεπτά σε τιμές 2003 ως κόστος διέλευσης στις Ε.Ο. για λόγους Εθνικού Συμφέροντος. Η πίεση λοιπόν θα έπρεπε να είναι προς τα εκεί. Τώρα αν τα 4 λεπτά είναι πραγματικά το σωστό ή όχι τίμημα λίγο με αφορά. Σε κάποιους δρόμους τα 3 λεπτά να είναι πολλά σε άλλους τα 5 λεπτά να είναι λίγα και σε κάποιους να μην φτάνουν ούτε τα 10 λεπτά το χιλιόμετρο.
** Φυσικά ή ήταν ακατάλληλα γιατί ήταν γαίες οπότε η εργασία εκσκαφής είχε υπερτιμολογηθεί 1000% ή δεν ήταν ακατάλληλα και πλήρωνε το Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια για τη μεταφορά και αγορά των αδρανών τα οποία στην πραγματικότητα δεν αγοράζονταν ποτέ, απλά ο Εργολάβος χρησιμοποιούσε τα 'ακατάλληλα' και μετά επιπλέον πληρωνόταν για την οιωνεί μεταφορά των 'ακατάλληλων' σε ειδική χωματερή.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!