Sep 20, 2012, 6:33 AM

Να πω και εγώ τη μλκία μου...
Ένα κράτος και μια επιχείρηση που απαιτούν από εμένα να ειμαι νόμιμος, θα πρέπει να ειναι και αυτοί νόμιμοι. Πχ, ακομα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των διοδίων γνωρίζει οτι διόδια μπορούν να επιβάλλονται μόνο σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους και σε κάποιες γέφυρες/σήραγγες. Αυτό μάλιστα ειναι νόμος (ή οδηγία? δε θυμάμαι τώρα ) της Ε.Ε. και ειχε ποσταριστεί παλιότερα το αντίστοιχο λινκ. Μη με βάλετε να ψάξω, πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμη. Με αυτή τη λογική διόδια σε δρόμους όπως τα Τέμπη και η Πατρών-Κορίνθου ειναι παράνομα εκτός από ανήθικα (σαν να πληρώνω τον βαρκάρη να περάσω τον Αχέροντα ένα πράγμα ). Επιπλέον έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει νόμος που να λέει οτι μπορεί μια εταιρεία να προεισπράτει διόδια για ένα έργο που ΘΑ παραδώσει (κραυγαλέες και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις, με πιο κραυγαλέα την Πατρών-Κορίνθου που ειναι άγνωστο αν και πότε θα παραδοθεί το έργο). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω γι' αυτό, ας το πει.
Όσο για τη μετατροπή της μη καταβολής αντιτίμου σε παράβαση του ΚΟΚ, έχω γράψει παλιότερα οτι θα το δεχόμουν ως σωστό, αν ειχε γινει με αγνές προθέσεις και ήταν αντικειμενική η κοστολόγησή της. Ειναι λίγο παράλογο να πληρώνεις μεγαλύτερο πρόστιμο όταν δεν καταβάλεις αντίτιμο στα διόδια, από το να μην έχεις πίσω φώτα ή να τρέχεις με 60 σε στενά που το όριο ειναι 30, δε νομίζετε?