-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Συμφωνώ με τον criuser σε πολλά και επί τη ευκαιρία να αναφέρω ξανά την εύλογη απορία που έχω και δεν έχει απαντηθεί ακόμα (όταν δεν έχεις επιχειρήματα αυτά γίνονται ). Τα διόδια στον Πολύμυλο είναι και αυτά ιδιωτικά, εσείς που ΔΕΝ πληρώνετε, εκεί ΔΕΝ θα τα πληρώσετε?Εγώ δεν θέλω να πληρώνω (ή να πληρώνω πολύ λιγότερο) γιατί σ' αυτό το μπουρδελοκράτος είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος έχει ξοφληθεί και ότι τα διόδια που υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος συντήρησης πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...Ποιό είναι το πρόβλημα ?
Τα διόδια ιδιωτικά ή δημόσια ?
Τα ιδιωτικά διόδια γενικά ?
Τα ιδιωτικά διόδια για τελειωμένο αυτοκινητόδρομο ? (πχ. Κορίνθου-Τρίπολης)
Τα διόδια -ιδιωτικά ή δμόσια- σε εκτός προδιαγραφών δρόμο ? (πχ. Κορίνθου-Πατρών)ολα μαζι
εσυ θελεις η δε θελεις να πληρωνεις?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ δεν θέλω να πληρώνω (ή να πληρώνω πολύ λιγότερο) γιατί σ' αυτό το μπουρδελοκράτος είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος έχει ξοφληθεί και ότι τα διόδια που υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος συντήρησης πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων.Τα διόδια στην Εγνατία αρκούν για την συντήρησή της? 2.8€ (προς το παρών καθώς μόνο τα διόδια του Πολύμυλου λειτουργούν) για 600+ χλμ δρόμου? Στο δικό μου μικρό μυαλουδάκι φαντάζουν λίγα χρήματα πάντως...
-
ναι οντως
με 2.8 ευρω παιρνεις 2 τυροπιτες δε συντηρεις το δρομο -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...
Ποιό είναι το πρόβλημα ?
Τα διόδια ιδιωτικά ή δημόσια ?
Τα ιδιωτικά διόδια γενικά ?
Τα ιδιωτικά διόδια για τελειωμένο αυτοκινητόδρομο ? (πχ. Κορίνθου-Τρίπολης)
Τα διόδια -ιδιωτικά ή δμόσια- σε εκτός προδιαγραφών δρόμο ? (πχ. Κορίνθου-Πατρών)ολα μαζι
εσυ θελεις η δε θελεις να πληρωνεις?
Οπως σε όλα τα πράγματα, θέλω να πληρώνω όταν βλέπω ότι τα λεφτά μου πιάνουν τόπο.
Αν θεωρώ ότι αυτό που 'αγοράζω' δεν αξίζει τα λεφτά του, επιλέγω άλλη εναλλακτική. -
Οι δρομοι δεν ειναι προιον
οπως και πολλα αλλα πραγματα στην ελλαδα που μερικοι εχουν συμφερον να τα μετατρεψουν.
αληθεια αν σου χρεωναν το νερο 50 ευρω το λιτρο,θα επινες κατι αλλο? -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εγώ δεν θέλω να πληρώνω (ή να πληρώνω πολύ λιγότερο) γιατί σ' αυτό το μπουρδελοκράτος είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος έχει ξοφληθεί και ότι τα διόδια που υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος συντήρησης πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων.
Τα διόδια στην Εγνατία αρκούν για την συντήρησή της? 2.8€ (προς το παρών καθώς μόνο τα διόδια του Πολύμυλου λειτουργούν) για 600+ χλμ δρόμου? Στο δικό μου μικρό μυαλουδάκι φαντάζουν λίγα χρήματα πάντως...
Τα διόδια είναι μόνο για τα τούνελ στον Πολύμυλο και είναι υπεραρκετά.
(εκτός αν 'κάθονται' τα τούνελ) -
Οι δρομοι δεν ειναι προιονΠοιός το λέει αυτό ?
Σε καπιταλιστική οικονομία ζούμε, πρακτικά τα πάντα έχουν μετατραπεί σε προϊόν.Αλλιώς έχω έτσι και αλλιώς πολύ σημαντικότερα από τους αυτοκινητόδρόμους (*) να ανησυχήσω για τη μετατροπή τους σε προϊόντα, πχ. υγεία, παιδεία.
Δηλαδή εσύ δε χρησιμοποιείς ποτέ ιδιώτη γιατρό ? Φροντιστήριο για τα παιδιά ? Αλήθεια, γιατί έχεις ΙΧ αφού μετατρέπει τη μετακίνηση σε προϊόν ?(*) Και έτσι και αλλιώς δε μιλάμε για τους δρόμους γενικά αλλά για τους αυτοκινητόδρομους. Και ναι, υπάρχει εναλλακτική (ο δίπλα -απλός- δρόμος).
αληθεια αν σου χρεωναν το νερο 50 ευρω το λιτρο,θα επινες κατι αλλο?
Ο παραλληλισμός του αυτοκινητόδρομου (= όχι ζωτικό) με το νερό (= ζωτικό) είναι αστείος. Εκτός και αν για σένα ο αυτοκινητόδρομος είναι εξίσου σημαντικός με το νερό.
Και ναι, θα έκανα ότι κάνουν οι Γερμανοί ή οι Αγγλοι (η μπύρα φτηνότερη από το νερό)
Με λίγα λόγια, αν το ζήτημα είναι ότι ζούμε σε καπιταλιστική οικονομία, να το συζητήσουμε σε αυτή τη βάση (ή μάλλον να μη το συζητήσουμε γιατί είναι off topic). Αν όμως αποδεχόμαστε την καπιταλιστική οικονομία τότε η ανησυχία μας θα έπρεπε να είναι το να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και το να αξίζουν τα λεφτά μας αυτό που αγοράζουμε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα διόδια είναι μόνο για τα τούνελ στον Πολύμυλο και είναι υπεραρκετά.
(εκτός αν 'κάθονται' τα τούνελ)Διόλου απίθανο . Δεκτόν να θεωρήσουμε ότι είναι μόνο για τα τούνελ. Όμως οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν αλλάξει άσφαλτο 2 φορές σε 7 χρόνια. Εμένα αυτό μου αρκεί. Πρέπει να διορθώσουν βέβαια ένα μικρόοοο θεματάκι με τα διόδια εκεί καθώς τις προάλλες συνέβησαν καθυστερήσεις λόγω συμφόρησης. Το θέμα είναι ότι** στην Εγνατία οδό **καλώς θα υπάρξουν διόδια. Προσωπικά πιστεύω (πείτε με αφελή) ότι από την στιγμή που περπατάω τον δρόμο και τον χρησιμοποιώ πρέπει να συμβάλλω στην συντήρησή όπου και πιστεύω ότι πηγαίνουν τα χρήματα που δίνω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι δρομοι δεν ειναι προιον
Ποιός το λέει αυτό ?
Σε καπιταλιστική οικονομία ζούμε, πρακτικά τα πάντα έχουν μετατραπεί σε προϊόν.Αλλιώς έχω έτσι και αλλιώς πολύ σημαντικότερα από τους αυτοκινητόδρόμους (*) να ανησυχήσω για τη μετατροπή τους σε προϊόντα, πχ. υγεία, παιδεία.
Δηλαδή εσύ δε χρησιμοποιείς ποτέ ιδιώτη γιατρό ? Φροντιστήριο για τα παιδιά ? Αλήθεια, γιατί έχεις ΙΧ αφού μετατρέπει τη μετακίνηση σε προϊόν ?(*) Και έτσι και αλλιώς δε μιλάμε για τους δρόμους γενικά αλλά για τους αυτοκινητόδρομους. Και ναι, υπάρχει εναλλακτική (ο δίπλα -απλός- δρόμος).
αληθεια αν σου χρεωναν το νερο 50 ευρω το λιτρο,θα επινες κατι αλλο?
Ο παραλληλισμός του αυτοκινητόδρομου (= όχι ζωτικό) με το νερό (= ζωτικό) είναι αστείος. Εκτός και αν για σένα ο αυτοκινητόδρομος είναι εξίσου σημαντικός με το νερό.
Και ναι, θα έκανα ότι κάνουν οι Γερμανοί ή οι Αγγλοι (η μπύρα φτηνότερη από το νερό)
Με λίγα λόγια, αν το ζήτημα είναι ότι ζούμε σε καπιταλιστική οικονομία, να το συζητήσουμε σε αυτή τη βάση (ή μάλλον να μη το συζητήσουμε γιατί είναι off topic). Αν όμως αποδεχόμαστε την καπιταλιστική οικονομία τότε η ανησυχία μας θα έπρεπε να είναι το να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και το να αξίζουν τα λεφτά μας αυτό που αγοράζουμε.
το νερο ειναι ειδος πρωτης αναγκης,οπως και το συστημα υδροδοτησης και αποχετευσης
ετσι και το οδικο δυκτιο ειναι απαραιτητο στον ανθρωπο εκτος και αν θες να γυρισουμε στην εποχη των σπηλαιων...
η υγεια και η παιδεια γιατι να μη γινουν προιοντα?
οχι οτι δεν εχουν γινει αλλα λεμε
σε ιδιωτικους γιατρους εχω παει ελαχιστες φορες,και γενικα το αποφευγω.
φροντιστηριο πηγαινα,αλλα το μετανιωσα.
το ΙΧ ειναι απο μονο του προιον,δε καταλαβα το συλλογισμο σου
εμενα προσωπικα δε μου αρεσει αυτο το πραγμα στην ελλαδα,ειτε λεγεται καπιταλισμος ειτε οπωσδηποτε αλλιως.γιατι ειναι μια μαλακια στο τετραγωνο,που απλα βολεβει ενα μικρο ποσοστο ανθρωπων εις βαρως αλλων (συνηθως ηλιθιων) -
Ξέρω, ρίχνουν και αλάτι
(πολύ περισσότερο απ' όσο χρειάζεται για να ικανοποιούν με την ποσότητα όσους νομίζουν ότι με λίγο αλάτι κάνουν 'οικονομία')
αλλά ο όγκος των οχημάτων είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα θα έχουν κέρδος από τα διόδια.@nass
Επειδή υπάρχει εναλλακτική διαδρομή στα τούνελ της Εγνατίας δεν σημαίνει ότι μπορούν να χρεώνουν πανάκριβα διόδια. Το έργο δεν είναι δικό τους.
Να φτιάξουν από το μηδέν ένα έργο, να μην έχουν όρους στη σύμβαση που να απαγορεύει την εναλλακτική διαδρομή (ώστε όλοι υποχρεωτικά να πληρώνουν) και μετά μπορούν να χρεώνουν ότι θέλουν. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή υπάρχει εναλλακτική διαδρομή στα τούνελ της Εγνατίας δεν σημαίνει ότι μπορούν να χρεώνουν πανάκριβα διόδια. Το έργο δεν είναι δικό τους.
Να φτιάξουν από το μηδέν ένα έργο, να μην έχουν όρους στη σύμβαση που να απαγορεύει την εναλλακτική διαδρομή (ώστε όλοι υποχρεωτικά να πληρώνουν) και μετά μπορούν να χρεώνουν ότι θέλουν.αυτο θα γινοταν αν ειχαν χωραφια δικα τους και φτιαχνανε ιδιωτικο δρομο
τοτε θα βαζανε οτι θελανε μεσα. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Βάζεις το αυτοκίνητό σου να περάσουμε τον παράδρομο στο Σχηματάρι....Φίλε μου τους έχω περάσει πολλές φορές τους παράδρομους όταν έχει μποτιλιαρίσματα ο αυτοκινητόδρομος . Είναι δρόμοι ασυντήρητοι και επειδή έχουν και περίεργες στροφές πρέπει να κινείσαι σιγά . Αυτό όμως είναι λογικό μιά και η ονομασία των παραδρόμων είναι Service Road . Δηλαδή περιορισμένης χρήσης γιά πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες . Το ότι είναι ασυντήρητοι νομίζω ότι είναι κρατική η δημοτική ευθύνη .
Έχεις την οποιαδήποτε σχέση με την οποιαδήποτε εμπλεκόμενη εταιρεία;
Οχι , είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά όπως γνωρίζουν αρκετοί εδώ ασχολούμαι με οικοδομές και όχι με δημόσια έργα .
Γιά τα διόδια στην Εγνατία , είναι μεγάλη μλκ του κράτους που δεν έχουν μπεί εδώ και καιρό και έτσι όλοι οι Τούρκοι μετανάστες , φορτηγατζήδες των Βαλκανίων , κάνουν 600 χλμ αυτοκινητόδρομο τζάμπα .
Γιά τα διόδια γενικά πρέπει να γίνουν διορθώσεις ακολουθώντας το σύστημα της Ιταλίας με τα πλευρικά διόδια και χρέωση ανά χιλιόμετρο .
Στο θέμα της Κορίνθου - Πάτρας ας καταργήσουν τα διόδια και ας βάλουν μόνο εκεί που είναι φτιαγμένος .
Η ας τα μειώσουν τα υπάρχοντα .
Επίσης είμαι πάντα υπέρ της επιβάρυνσης των χρηστών του ΠΑΘΕ και της Εγνατίας γιά να φτιαχτούν οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι που οι κυκλοφοριακοί φόρτοι τους δεν τους κάνει βιώσιμους . Είναι υποχρέωση των κατοίκων της Αθήνας , όπως έχουν δικαίωμα να έχουν νερό από τον Εύηνο και ρεύμα από το Αλιβέρι . -
Εγώ πάντως δεν είμαι νεόπλουτος και το κόστος μετακίνησης μου έχει αυξηθεί λόγω βενζίνης και διοδίων 120 ευρώ το μήνα. Εναλλακτική δεν έχω γιατί το ΚΤΕΛ έχει ότι ωράρια του καπνίσει με τραγικές καθυστερήσεις, ο ΟΣΕ έχει πολύ αραιά δρομολόγια με στάσεις που δεν βολεύουν καθόλου και ο παράδρομος είναι αρκετά επικίνδυνος και με πολύ κίνηση.
Τι εναλλακτικές μου προτείνετε;Μια αφελή σκέψη που κάνω, αν αύριο αποφασίσουν ότι το σύστημα με τους δήμους και τα τέλη κυκλοφορίας δεν τους κάνει και αναθέσουν την κατασκευή τους και την συντήρηση τους σε ιδιώτες με ανάλογη αύξηση των τελών τι θα κάνουμε τότε; Θα το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα και αυτό αφού ο καλός ιδιώτης θα μας φτιάξει τον δρόμο ή θα ξεσηκωθούμε για να έχουν τα λεφτά μας καλύτερο αποτέλεσμα;
-
Εγώ λοιπόν γιά να πάω σε εργο μου κοντά στην Βουλιαγμενης από το Χαλάνδρι αν πάρω την περιφερειακή Υμηττού και πληρώσω το διόδιο κάνω από 20 έως 30 λεπτά ανάλογα με την κίνηση . Αν πάω από κέντρο κάνω από 40-70 λεπτά . Εχω λοιπόν εναλλακτικές με το ανάλογο κόστος .
Το ίδιο και εσύ . Αν δε σε βολεύει το ΚΤΕΛ και ο ΟΣΕ , το ίδιο μπορώ να πω και εγώ γιά την κίνηση στους δρόμους , που με καθυστερεί .Γιά το άλλο θέμα είναι υποθετική συζήτηση και εδώ έχουμε πραγματικό θέμα .
Ποιός πληρώνει την κατασκευή και την συντήρηση των δρόμων ?
Οι χρήστες η όλοι οι φορολογούμενοι .
Απαντήστε μου . -
Επίσης είμαι πάντα υπέρ της επιβάρυνσης των χρηστών του ΠΑΘΕ και της Εγνατίας γιά να φτιαχτούν οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι που οι κυκλοφοριακοί φόρτοι τους δεν τους κάνει βιώσιμους
Γιά το άλλο θέμα είναι υποθετική συζήτηση και εδώ έχουμε πραγματικό θέμα .
Οι χρήστες η όλοι οι φορολογούμενοι .FAIL
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γιά το άλλο θέμα είναι υποθετική συζήτηση και εδώ έχουμε πραγματικό θέμα .
Οι χρήστες η όλοι οι φορολογούμενοι .
Απαντήστε μου .Δεν είναι καθόλου υποθετική έχουμε δει στο παρελθόν πως απαξιώνουμε κάθε δημόσιο οργανισμό και υπηρεσία και στο τέλος μας πλασάρουν τον σωτήρα με αυξημένο κόστος. Δηλαδή έχουμε δύο επιλογές ή πληρώνουμε και δεν κάνουμε τίποτα ή χρυσοξαναπληρώνουμε μπας και δούμε προκοπή. Η λύση του πληρώνω ήδη αρκετά και θέλω να βλέπω αποτέλεσμα δεν υπάρχει;
Δεν μου απάντησες όμως για το αυξημένο κόστος που δεν ήταν αναμενόμενο τι μπορώ να κάνω. Ήδη έχω μειώσει τις μετακινήσεις μου καθώς και την κατανάλωση αλλά παρακάτω δεν πάει. Το 1,5 ευρώ της βενζίνης δεν είναι αρκετή τιμωρία για την χρήση του αυτοκινήτου;
-
ντιναρα εισιτήρια στο λεωφορείο πληρώνεις ? Η είναι και εκεί επαναστατική γυμναστική .
Αλέξη το 1,5 ευρώ βενζίνη είναι τιμωρία γιά όλους μας , αλλά δεν μειώνει την ανάγκη κατασκευής των αυτοκινητόδρομων και το κόστος τους .
Οσο γιά το κράτος έχω ξαναγράψει ότι 40 χρόνια δεν μπορεί να τελειώσει ένα δρόμο .
Δες πόσα έργα φτιάχνονται 40 χρόνια (Θεσσαλία) η άλλα που δεν φτιάχνονται καθόλου (Εύβοια , Κρήτη) .
Δεν πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε υποδομές σε αυτή την χώρα ? -
πληρωνω
και στο μετρο
αλλα εχω 50% εκπτωση
καποτε ειχα 100% εκπτωση
τι συγκρινεις τωρα τα διοδια με το μετρο και τα λεωφορεια που καινε καυσιμα ,εχουν τοσο προσωπικο και το εισιτηριο ειναι συμβολικο για να μην υπαρχει καταχρηση.
φανταζομαι θα ξερεις οτι το κρατος επιδοτει παρα πολυ τα μμμ. -
Μήπως θα έπρεπε το απλό εισητήριο να είναι τουλάχιστο 1,5 ευρώ και να είναι ακόμη φτηνότερη η κάρτα ώστε να μην επιδοτούνται οι περιστασιακοί χρήστες και οι τουρίστες ?
αλλα εχω 50% εκπτωση
καποτε ειχα 100% εκπτωσηΕίσαι μαθητής , φοιτητής η ηλικιωμένος ?
100 % πως ?
ΟΑΣΑΣ ?
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!