-
StathisTr wrote:
Γειά σας, είμαι κάτοχος εδώ και περίπου δύο μήνες ενός μεταχειρισμένου clio 1.5 dci του '18 και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε τι τύπο (ιξώδες) βαλβολίνες παίρνει στο σασμάν του (μηχανικό κιβώτιο) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς και πόσα λίτρα, γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό πουθενά στο διαδίκτυο... ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει..
Το Manual το βρήκα σε δευτερόλεπτα αλλά δε γράφει (εφόσον είναι και για το δικό σου μοντέλο)
δεν θα μπορούσε να σε συμβουλέψει ένα επίσημο συνεργείο; ακόμη κι αυτοί που πουλάνε αναλώσιμα θα έχουν λίστες με τον σωστό τύπο.
Σ' ευχαριστώ πολύ και μόνο που έκανες τον κόπο και έψαξες... αλλά το γνωρίζω ότι δεν γράφει δυστυχώς τίποτα το manual για αυτό το θέμα..μια λύση είναι αυτό που προτείνεις, αλλά είναι που θα πέσεις,για το αν θα λάβεις απάντηση ή όχι ( θα μου πεις δεν χάνω τίποτα να ρωτήσω).. σωστά..αλλά οι πιο πολλοί θα σου πούνε φέρτο εδώ και θα σου αλλάξουμε εμείς βαλβολίνες,αυτές που προβλέπει ο κατασκευαστής κλπ... απάντηση δύσκολα δίνει κάποιο συνεργείο εξουσιοδοτημένο σε άγνωστο και μάλιστα τηλεφωνικά,για τεχνικά και καλά..θέματα...γι' αυτό είπα κι εγώ να ρωτήσω εδώ κάποιον συνάδελφο κάτοχο ή μη του αυτοκινήτου που γνωρίζει λόγο εμπειρίας κάτι παραπάνω.
-
Αν πας στο site της Motul πάντως προτείνει βαλβολινες και λέει και ποσότητα...
-
Αν πας στο site της Motul πάντως προτείνει βαλβολινες και λέει και ποσότητα...
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε dkatsos για τη βοήθεια σου!.. πραγματικά το σάιτ της motul είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για αυτές τις περιπτώσεις.
-
Γειά σας και από μένα! Μετά από πολλά χρόνια με 106 rallye 16v και suzuki vitara, είπα να παω σε clio tce 90 του 2019 που βρήκα με πολύ λιχα χιλιόμετρα. Το αμαξι θα το χρησιμοποιω κυρίως στην πολη για αρκετά κοντινές αποστάσεις και φυσικά σε κάποιο ταξιδάκι. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο αμαξι το είχα ερωτευτεί από το 2014 που είχα νοικιάσει την πρώτη έκδοση στην Ιταλία. Ήταν πολύ άνετο και θυμάμαι μου είχε κάνει εντύπωση η οδική συμπεριφορά. Φυσικά ήταν και αρκετά οικονομικό. Να σας πω και την αμαρτία μου, το design του μου αρέσει παρα πολύ και δεν έχω βρει άλλο αμαξι σε αυτή την κατηγορία που να με τραβάει. Γενικότερα είμαι και λίγο old school σε ο τι αφορά το σχεδιασμό! Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες και περιμένω από Δευτέρα που θα το έχω για να σας πω τις πρώτες εντυπώσεις!
-
Καλησπέρα ξανά! Μετά από περίπου μια βδομάδα που το έχω στην κατοχή μου, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ! Μες στην πόλη είναι πολύ άνετο ακόμα και όταν περνάω τις λακκούβες που μου είχαν βγάλει τη μέση με το ραλλακι μου χάχα Μία βδομάδα σε αποστάσεις το πολύ 20 χιλιομέτρων που κάνω καθημερινά καίει 7.2. Σήμερα πήγα Χαλκίδα και θυμήθηκα πόσο εντύπωση μου είχε κάνει και το πρώτο μοντέλο που 3ιχα οδηγήσει στην Ιταλία το 2014... Δεν κατάλαβα καθόλου τη διαδρομή και μέχρι τα 120 στο πήγαινε μου έκαψε 4.2. Στην επιστροφή το πάτησα αρκετά μέχρι 150 και έκαψε 5.2
Στα μείον το ότι ακόμα δεν έχω εντοπίσει από πού προέρχεται ένας ήχος σαν να τρίζουν πλαστικά πίσω στο πορτ μπαγκαζ. Ακούγεται μόνο όταν στριβω. Την Τρίτη θα πάω να το δούνε γιατί δε δικαιολογείται για αμαξι ενός έτους
-
Καλημέρα, αγόρασα πριν μια βδομάδα ένα μεταχειρισμένο+εισαγωγής Renault clio IV. Με το bluetooth ενώ συνδέομαι δεν μπορώ να κάνω τπτ, ούτε κλήση ούτε μουσική, έχω το xiaomi mi9T ένα άλλο κινητό που σύνδεσα πάλι xiaomi συνδέθηκε κανονικά ξέρει κανείς γτ το κάνει αυτό? όσων αφορά το media nav δεν έχω χάρτες Ελλάδας, μόνο να αγοράσω μπορώ? την τελευταία ενημέρωση την έκανα.
-
Καλημέρα, αγόρασα πριν μια βδομάδα ένα μεταχειρισμένο+εισαγωγής Renault clio IV. Με το bluetooth ενώ συνδέομαι δεν μπορώ να κάνω τπτ, ούτε κλήση ούτε μουσική, έχω το xiaomi mi9T ένα άλλο κινητό που σύνδεσα πάλι xiaomi συνδέθηκε κανονικά ξέρει κανείς γτ το κάνει αυτό? όσων αφορά το media nav δεν έχω χάρτες Ελλάδας, μόνο να αγοράσω μπορώ? την τελευταία ενημέρωση την έκανα.
Για το κινητό δεν γνωρίζω αλλα για τους χάρτες σήμερα ήμουν στη ρενό και μου ειπαν απο το site τους κατεβάζεις ..ωομιζω 130 ευρό έχουν, δεν εχεις του χάρτες επειδή το πήρες απο άλλη χώρα.
-
Μια ερώτηση μετά απο χρόνια...
Προμηθεύτηκα ένα Clio IV dci του 2017. Οπως και στο κλιο van που εχω, δυστυχως δε μου δόθηκε το σερβις μανουαλ.
Για επιβεβαίωση: βαλβολίνες παιρνουμε elf 75-90; Θυμάται κανείς πόσα λίτρα περίπου χρειάζονται;
Υ.Γ. η κεντρική οθονίτσα στο καντραν ειναι στα εξωτικα γαλλικα. Αν θυμάμαι καλά, αλλάζει μόνον με διαγνωστικό; υπάρχει άλλος τρόπος;
Y.Γ.2. Με την αγορά γνήσιας πίσω κάμερας και αντάπτορα για την οθόνη, πρέπει παλι μεσω διαγνωστικού αντιπροσωπείας να ενεργοποιηθεί η κάμερα στην οθόνη για το παρκάρισμα; ή δε γίνεται;
Σας ευχαριστώ!
-
Καλημερα σε ολους !
Εχει καποιος εμπειρια να με κατατοπισει για Renault Clio Expression Sport του 2017 σε Station Wagon ;
Αναφερομαι στην εκδοση Expression , 900 cc / 90 bhp !
-
Καλησπέρα σε όλους!
Κατά την αγορά clio diesel του '15 που παίρνει την ρεζέρβα κάτω από το χώρο αποσκευών εξωτερικά του αυτοκινήτου δεν υπήρχε ρεζερβα ούτε ο μηχανισμός-το εξάρτημα που κρατά τον τροχό στη θέση του. Για την αγορά του μηχανισμού που κρατά την ρεζέρβα ρώτησα σε κατάστημα ελαστικών και μου είπαν πως θα δώσω τζαμπα λεφτά για κάτι που δε θα μου χρειαστεί και ποτέ (αν και κράτησα ένα από τα παλιά ελαστικά για καβατζα).
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω αυτό το εξάρτημα και σε τι τιμή και αν τελικά αξίζει η αγορά αυτή;
-
Για μένα η ρεζέρβα είναι απαραίτητη!!! Για άλλους μπορεί όχι.
Σιγουρα θα το βρεις στη Renault, τωρα σε τι τιμή δεν ξέρω.
Ρώτα και κρίνε αν αξίζει. υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και ζάντα (αν καταλαβα καλά)
-
Καλησπέρα,
Μόλις αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Renault Clio 0.9 TCE 90 με ημερομηνία κατασκευής το 17 και πρώτη κυκλοφορία 1/18. Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή αλλά δεν είμαι πολύ σχετικός με αυτά μιας και ουσιαστικά αυτό ειναι το πρώτο αυτοκίνητο 100% δικό μου. Αξίζουν τα all season ή να πάω σε θερινά για την ώρα και χειμερινά κατα τον Νοέμβρη; Τι λάστιχα θα προτείνατε; Έχω δει μερικά και σύμφωνα με αξιολογήσεις μ έχουν κάτσει καλά τα Continental Eco Contact 6. 'Αξίζουν' γενικά Continental - Michelin για την τιμή τους ή να πάω σε πιο value for money; Οι διαδρομές γενικά είναι πόλη και λίγο περιφεριακές οδοί με ήρεμη οδήγηση, κυρίως Θεσσαλoνίκη - Χαλκιδική.
Διαστάσεις: 195/55 R16.Υ.Γ. Να προσθέσω ότι λόγω γνωστού μπορώ να πάρω τα Crossclimate+ σε καλή τιμή, αξίζουν για το συγκεκριμένο;
-
Ωραία τα crossclimate+, αν πας Χαλκιδική από Πολύγυρο, Αρναία ή ορεινή Χαλκιδική βάλε τα. Αλλιώς, όχι. Βασικά, για τις διαδρομές που λες, θα σε καλύψουν τα θερινά.
-
Ωραία τα crossclimate+, αν πας Χαλκιδική από Πολύγυρο, Αρναία ή ορεινή Χαλκιδική βάλε τα. Αλλιώς, όχι. Βασικά, για τις διαδρομές που λες, θα σε καλύψουν τα θερινά.
Τι θα προτείνατε ως καθαρά θερινά; Έχω 2-3 στο μυαλό μου αλλά δυσκολεύομαι να τα συγκρίνω και να καταλήξω. 1. Bridgestone T005 2. Pirelli Cinturato P1 Verde 3. Continental Eco Contact 6 που τα προανέφερα. Αν έχετε να προσθέσετε και κάποιο ακόμα ή να επιλέγατε κάποιο απο αυτά θα βοηθούσε πολύ!
-
famas wrote:
Τι θα προτείνατε ως καθαρά θερινά; Έχω 2-3 στο μυαλό μου αλλά δυσκολεύομαι να τα συγκρίνω και να καταλήξω. 1. Bridgestone T005 2. Pirelli Cinturato P1 Verde 3. Continental Eco Contact 6 που τα προανέφερα. Αν έχετε να προσθέσετε και κάποιο ακόμα ή να επιλέγατε κάποιο απο αυτά θα βοηθούσε πολύ!
Χωρις να είμαι ειδικός ή οδηγός με ιδιαίτερες ανησυχίες, απλά,τυγχάνει να έχω φορέσει πρόσφατα το Bridgestone στο αυτοκίνητο μου και τα Eco contact στης γυναίκας μου. Για τα Pirelli, δεν έχω γνώμη.Από τα αλλά 2 νομίζω ότι το T005 είναι καλύτερο σαν συμπεριφορά αλλά και σαν αντοχή. Τα ecocontact μου φαίνονται πολύ 'μαλθακά' στη συμπεριφορά τους . Ασε που μετά από 2 χρόνια και 30000 χλμ, θέλουν επιτακτικά αντικατάσταση.
-
Καταπληκτικά τα Bridgestone, αλλά έχουν λίγο περισσότερο θόρυβο κύλισης.
Michelin και τα καινούργια Goodyear για απίστευτη διάρκεια και γενικώς καλά.
Pirelli έβαλα σε ένα αυτοκίνητο πριν 2 χρόνια και δεν θα ξαναεβαζα mainstream σειρά τους. Τα Continental δεν τα ξέρω καθόλου.
-
famas wrote:
Michelin Primacy 4
-
Καταπληκτικά τα Bridgestone, αλλά έχουν λίγο περισσότερο θόρυβο κύλισης.
Michelin και τα καινούργια Goodyear για απίστευτη διάρκεια και γενικώς καλά.
Pirelli έβαλα σε ένα αυτοκίνητο πριν 2 χρόνια και δεν θα ξαναεβαζα mainstream σειρά τους. Τα Continental δεν τα ξέρω καθόλου.
Συμφωνώ! Ειδικά για τα Pirelli τα P1, μακριά.
-
Μακρυά και από τα EcoCοntact σε Clio. Πολύ κακή αίσθηση σε βρεγμένο έδαφος, μεγάλη απόσταση ακινητοποίησης. Ο κολλητός μου στα 15.000 km από Clio IV τα έβγαλε. Είχαν καταντήσει επικίνδυνα. Επίσης, πολύ μαλακή αίσθηση, σαν λουκουμάδες.
-
Νομίζω θα καταλήξω στα Uniroyal RainSport 5 τελικά γιατι τα βρίσκω και σε καλή τιμή (κρατάω ένα παραθυράκι για τα Goodyear EfficientGrip Performance 2 αλλά μέχρι αύριο θα έχω ξεκαθαρίσει). Ούτως ή άλλως όλα λίγο πολύ την ίδια δουλειά κάνουν! Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Renault Clio IV