-
Κάπου είχα διαβάσει πως η renault αν και δεν δίνει τόση εγγύηση βέβαια, εντούτοις θεωρεί πως ο κινητήρας (900άρης) που ζητάς μπορεί να βγάλει άνετα με σωστή συντήρηση το λιγότερο 200000 χλμ δίχως δυσλειτουργίες. Τον θεωρούν ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά που θα στηρίξουν σε εξέλιξη και βελτιώσεις για πολλά πολλά χρόνια! Αν κρίνω από τις εποχές που διανύουμε μάλλον αλήθεια είναι.
-
TEOPEN έχει 1.2 tce 120hp αυτόματο . Test drive έγινε .Η διαδρομή πρέπει να ήταν γύρω στα 8χιλ(δεν είδα το μετρητή)
και clima ανοιχτό.Πήγα προς παλατάκι Χαϊδαρίου με μέτρια κίνηση και πίσω μέσα από στενά.Το γκάζι χαλαρά με 3-4 επιταχύνσεις οταν βρήκα λίγο χώρο και επίσης 2-3 stop σε φανάρια.Η κατανάλωση ήταν 9.2 .Από όσο καταλαβαίνω στα περισσότερα χιλιόμετρα θα έχεις και περισσότερη ακρίβεια.Ελπίζω να μην κούρασα. -
αν είχε και κάτω από 20.000χλμ είναι και άστρωτο οπότε έκαψε και αρκετά παραπάνω..
-
Πετυχα σημερα ενα σκουρο μπλε ,full extra με κατι πανεμορφες 17αρες,facelift clio. Μου πεσε το σαγονι, αλλο αμαξι..
-
Καλημέρα παιδιά,
ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τον 1.2 tce, σίγουρα είναι πιο πολύπλευρος ο κινητήρας αυτός.
Εκεί διστάζω και για τον 0.9, μήπως δηλαδή τελικά είναι 'μόνο' για την πόλη και όταν βγαίνεις έξω θα το μετανιώνεις.
ΟΚ, κι εγώ 80% πόλη το θέλω αλλά το σκέφτομαι παρόλα αυτά. Δηλαδή με έναν 1000άρη δε θα σκεφτόμουν τίποτα.. Έχω ψάξει και τις λυσεις στα 1000 κυβικά αλλά αλλά σαν τις γραμμές του Clio .... κανένα άλλο!
Γούστα είναι αυτά ... -
Καλημερα σε ολα τα μελη του φορουμ. Διαβαζω καιρο τωρα το συγκεκριμενο νημα καθως ειμαι φρεσκος κατοχος renault clio iv dci 110 grey titanium (οπως ακριβως ειναι στη φωτο μου) με 17αρες ζαντες, και εσωτερικα επελεξα μιας και ηταν και διαθεσιμο το μαυρο γκρι σαλονι, συγκεκριμενα εχω στην κατοχη μου το αυτοκινητο ουτε 1,5 μηνα κλεισμενο και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος σε γενικες γραμμες.
Εξαιρετικη οδιγικη συμπεριφορα, οικονομια και καταναλωση παντα εντος αθηνων με το προγραμμα eco ενεργοποιημενο (καμια φορα το βγαζω οταν θελω να το τρεξω), πλουσιος εξοπλισμος και ειδικοτερα φυσικα απο την εμφανιση του οπου με εχω πιασει πολλες φορες να το χαζευω.Ομως σε ολες τις ωραιες ιστοριες υπαρχει ενα αλλα !!! Μου κανει ενα θορυβο στο σταματα ξεκινα σαν υγρο που μεταφερεται και μετα σταθεροποιειται, σαν να εχεις μια μπουκαλα μεγαλη νερου και μπαλατζαρει και μετα ξανα σταθεροποιειται στο σημειο αναμεσα πισω καθισματων και πορτ μπαγκαζ !!! Φυσικα το πηγα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της renault και οχι μια φορα !
Την πρωτη φορα μου ειπαν οτι ειναι η κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ της εβαλαν εκει μια κρεμα και μου ειπαν ετοιμος. Παραξενευτηκα μιας και αυτο που ακουω ειναι υγρο και οχι καποιο γκαπα γκουπα. Το περνω φευγω δεν δινω σημασια την επομενη μερα το ξαναπαω φυσικα γιατι ο θορυβος υπηρχε ακομη !!!
Καταληξαμε αφου ασχοληθηκαν με τη περιπτωση μου, κραζοντας τους μιας και προφανως αφου δεν θα παρουν μια δεν ασχοληθηκαν οσο πρεπει, αφαιροντας και τα πισω καθισματα τον κ@λο οχι τις πλατες οτι ο θορυβος ειναι οντως απτο υγρο καυσιμου του ρεζερβουαρ/ντεποζιτου που πηγαιονερχεται στα σταματα ξεκινα και κατα την μεταβολη θεσης του αυτοκινητου.
Ο ανθρωπος με απολυτη ανεση μου λεει αποδεξου το/χωνεψε το και μου ξανακουμπωσε το καθισμα για να φυγω !!! Του απαντησα με εντονο υφος μαλιστα οτι δεν μπορω να το χωνεψω αμαξι του 2017 να κανει τετοιο θορυβο, οδηγουσα για 3 χρονια αμαξι του 2006 και δεν ακουγοταν το παραμικρο και μου απανταει εεεεμ ετσι ειναι τωρα τι να κανουμε !!! Πηρα την αντιπροσωπεια τηλεφωνο και της λεω δεν μπορω να αποδεχτω οτι αυτος ο θορυβος ειναι λογικος και οτι δεν πιστευω οτι γενικα πρεπει να τον ακουω καθως εχω οδηγησει φιλου clio του 15 και δεν ακουγεται το παραμικρο εχοντας φυσικα τον ιδιο σχεδιασμο (στο ιδιο σημειο το ντεποζιτο) .
Μου ειπε οτι φυσικα δεν πρεπει να ακους τιποτα απο οτι περιεγραψα και μου προτειναν μετα απο δικο τους τηλεφωνημα σε αλλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο και αναφεροντας το προβλημα μου να το παω εκει οπου και εκλεισα ραντεβου για την Τεταρτη για να δουμε τι θα γινει ... Εχει κανεις τετοιο προβλημα με το δικο του clio ?
Εχω χαζεψει τις περισσοτερες σελιδες του νηματος και δεν εχω βρει κατι τετοιο να εχει υποθει .
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !!!! -
Θόρυβος ΔΕΝ πρέπει να ακούγεται επ' ουδενί. Τα ρεζερβουάρ έχουν διαφράγματα εσωτερικά, ακριβώς για αυτό το λόγο.
-
Μηπως είναι βουλωμενη καποια τρυπα απορροης νερου χαμηλα στις πορτες και εχει μαζεψει νερο που παει περα-δωθε σε επιταχύνσεις-επιβραδυνσεις?! Είναι κοινο θεμα σε αρκετα αυτοκίνητα.
-
Δεν μπορω να γνωριζω μεχρι την Τεταρτη αγαπητοι συναδελφοι τι μπορει να φταιει που ακουω τοσο εντονο το θορυβο αυτο το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι εντονος και ενοχλητικος/εκνευριστικος...
Και φυσικα χαιρομαι που ακουω ακομα ενα ατομο να μου επιβεβαιωνει τη λογικη οτι δεν πρεπει να ακουγεται !!!
Το θεμα μου ειναι αλλο τωρα εφοσον το παω και επιχειρηθει παρεμβαση για να σταματησει ο θορυβος αυτος, λογικα (ισως) θα θελει ξυλωμα το μισο αμαξι για να εχουν προσβαση στο σημειο αυτο...
Αυτο ειμαι αναγκασμενος να το δεχτω ή μπορω με τη σειρα μου να θεωρησω οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να γινει κατι τετοιο εφοσον ειναι μεσα στην εγγυηση και η αληθεια ειναι οτι το εκανε απτην πρωτη στιγμη απλα δεν ειχα δωσει βαση και καθως δεν το ειχα φουλαρει καμια φορα μεχρι την προηγουμενη βδομαδα που εγινε πολυ εντονος ο θορυβος?
Μακαρι να ειναι κατι τετοιο οπως αναφερθηκε περι νερου που δεν απορρεει αλλα δεν νομιζω διοτι ακουγεται καθαρα κατω απτα καθισματα τα πισω και οχι στα πλαινα χαμηλα !!! -
Ο χρήστης chris1312 έγραψε:
Αυτο ειμαι αναγκασμενος να το δεχτω ή μπορω με τη σειρα μου να θεωρησω οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να γινει κατι τετοιο εφοσον ειναι μεσα στην εγγυηση και η αληθεια ειναι οτι το εκανε απτην πρωτη στιγμη απλα δεν ειχα δωσει βαση και καθως δεν το ειχα φουλαρει καμια φορα μεχρι την προηγουμενη βδομαδα που εγινε πολυ εντονος ο θορυβος?Μέσα στο πλαίσιο της εγγύησης η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει την βλάβη και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μόνο να σου αλλάξει αυτοκίνητο. Άρα, την όποια επισκευή (π.χ. αλλαγή ρεζερβουάρ καυσίμου, εάν προέρχεται από εκεί ο θόρυβος) είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς. Μόνο εάν αποδείξεις (εξαιρετικά δύσκολο) ότι η επισκευή είχε ως αποτέλεσμα ένα υποδεέστερό όχημα από το αρχικό, τότε μπορείς να αξιώσεις νέο αυτοκίνητο. Φυσικά ένας δικηγόρος θα σου τα πει πιο σωστά και με περισσότερες λεπτομέρειες.
-
Μαλιστα, ευχαριστω ολους για τις απαντησεις-πληροφοριες επι του θεματος !!! Θα σας ενημερωσω για οτι συμβει την τεταρτη ελπιζω να λυθει απλα το θεμα, χωρις να χρειαστει επεμβαση στο μισο αυτοκινητο...
-
Αν αυτό που ακούς είναι με το ρεζερβουάρ γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο τότε είναι φυσιολογικό.
Μιλάω για πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Το κάνει και στα Qashqai μέχρι να κατέβει λίγο η στάθμη καυσίμου. -
Δεν έχω ακούσει τέτοιο θόρυβο σε κανένα αμάξι που έχω μπει ούτε Diesel ούτε Βενζίνης από φετινό μοντέλο μέχρι 25ετίας. Έχω μπεί και σε Clio Dci, ούτε εκεί άκουσα τίποτα. Τραβηγμένο αλλά υπάρχει πιθανότητα από αμέλεια να μη μπήκε κάποια μόνωση πάνω απο το ρεζερβουάρ ?
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για το φίλο που ψάχνει να δοκιμάσει TCe 90... κάνε μια ερώτηση στο δίκτυο της Nissan που έχει βγάλει πολλά test drive νέα Micra μήπως έχουν βγάλει αυτοί TCe 90. Είναι ακριβώς ο ίδιος κινητήρας.
Τέτοιο πρόβλημα με ήχο πρώτη φορά ακούω και διαβάζω εδώ στο νήμα.
-
Το ίδιο συμβαίνει & στο Corsa diesel 1.3 ecoflex (2012) που οδηγώ, ακούγεται το πετρέλαιο να κινείται μέσα στα τοιχώματα του ρεερβουάρ...
-
+1000
Το ίδιο ακούγεται και στο QQ όταν το φουλάρω. Όταν πέσει η στάθμη παύει να ακούγεται. Την πρώτη φορά που το άκουσα μου έκανε πολύ εντύπωση (ούτε και σε αυτοκίνητα του 80 που έχω οδηγήσει δεν άκουγα το καύσιμο στο ρεζερβουάρ!), αλλά πλέον το συνήθισα και δεν δίνω καν σημασία.
-
Το ξαναγράφω ότι είναι χαρακτηριστικό των πετρελαιοκίνητων
Τα Qashqai βενζίνης δεν το κάνουν. Όπως φαντάζομαι και τα clio βενζίνης.
Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα του 1980?? -
Δηλαδή αν μπεις σε μια πετρελαιοκίνητη BMW X1 ακούς το πετρέλαιο να κοπανιέται μέσα στο ρεζερβουάρ;
Για τα αυτοκίνητα του 1980, θα πρέπει να σου εξηγήσω ότι στα σημερινά αυτοκίνητα με τις μονώσεις που έχουνε δεν περιμένεις να ακούς τέτοιους θορύβους στην καμπίνα;
Από ότι βλέπω, πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα μερικές φορές...
-
Το γνωρίζεις καλά το άθλημα της κωλοτούμπας??
Γράφεις γενικότητες και μετά με κατηγορείς ότι δεν καταλαβαίνω.
Εσύ έχεις μπει σε άλλο πετρελαιοκίνητο??
Είδες τι γράφει ο Δούκας παραπάνω?? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Το ξαναγράφω ότι είναι χαρακτηριστικό των πετρελαιοκίνητων
Τα Qashqai βενζίνης δεν το κάνουν. Όπως φαντάζομαι και τα clio βενζίνης.
Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα του 1980??Αν εννοείς όλων των πετρελαιοκίνητων σίγουρα δεν ισχύει σε όλα ανεξαρτήτως ποσότητας καυσίμου.
C4, C3, Polo, το προηγουμενο Clio, Yaris 1.4 (προηγουμενο) δεν άκουγα τίποτα ούτε ως οδηγός ούτε στα πίσω καθίσματα. Και στο Clio που συζηταμε εχω υπαρξει συνοδηγος για 10 λεπτα και δεν ακουσα κατι.
Renault Clio IV