-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Τι ειναι το gala?
Δεν ξέρω αν έχει τη ρύθμιση αυτή η Ρενώ,απλώς έτσι την έχουν σε διάφορα Γερμανικά αυτοκίνητα απ'ότι ξέρω.
Ουσιαστικά ανεβάζει την ένταση όσο πιο γρήγορα κινείται το αυτοκίνητο και μπορείς να ρυθμίσεις πόσο παραπάνω να πηγαίνει.Το εχει και το clio στις ρυθμίσεις ήχου και το default ειναι στο 2 η 3 απο 5 . Λογικά αν το βάλεις στο 5 θα ανεβάζει αυτόματα γρήγορα την ένταση σε ψηλές ταχύτητες
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε ποιον να το πάω για την ανάκληση; Απο τον σφακιανακη που το πήρα δεν εχω και τις καλύτερες εντυπώσεις απο το service που έκανα. Με βολεύει τα κεντρικά στην μεταμόρφωση η η lion. Γνώμες;;
-
Από Lion που το πήρα οι πωλήσεις ήταν εξαιρετικές σε επίπεδο υπηρεσιών. Στο σέρβις δεν έχω εμπειρία, παρά μόνο όταν το πήγα για το θόλο που έσπασε αλλά κλείνανε για 15 Αυγούστου και είχε αναμπουμπούλα.
-
Κι εγω δεν ξέρω τι λέει το σερβις τους, αλλα μόνο να δεις τι εγκατστασεις έχουνε είναι αρκετό. Εργοστάσιο! Φοβάμαι μόνο οτι η πλειοψηφία των τεχνικών προέρχεται απο την Πεζό, κι εχω ενστάσεις στο πόσο ξέρουνε τα Ρενο πραγματικά.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Κι εγω δεν ξέρω τι λέει το σερβις τους, αλλα μόνο να δεις τι εγκατστασεις έχουνε είναι αρκετό. Εργοστάσιο! Φοβάμαι μόνο οτι η πλειοψηφία των τεχνικών προέρχεται απο την Πεζό, κι εχω ενστάσεις στο πόσο ξέρουνε τα Ρενο πραγματικά.Ειδαμε και αυτους που ξερουν τα Ρενω πραγματικα.Αν κανει καποιος τον κοπο και δοκιμασει το συγκεκριμενο συνεργειο ας μας μεταφερει την εμπειρια του ειδικα αν προκειται για τυπικο σερβις που δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη γνωση.
-
Ο χρήστης agcl4 έγραψε:
Κι εγω δεν ξέρω τι λέει το σερβις τους, αλλα μόνο να δεις τι εγκατστασεις έχουνε είναι αρκετό. Εργοστάσιο! Φοβάμαι μόνο οτι η πλειοψηφία των τεχνικών προέρχεται απο την Πεζό, κι εχω ενστάσεις στο πόσο ξέρουνε τα Ρενο πραγματικά.
Ειδαμε και αυτους που ξερουν τα Ρενω πραγματικα.Αν κανει καποιος τον κοπο και δοκιμασει το συγκεκριμενο συνεργειο ας μας μεταφερει την εμπειρια του ειδικα αν προκειται για τυπικο σερβις που δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη γνωση.
Και εγώ την ίδια ένσταση εχω και την ίδια εντύπωση εχω και απο τον σφακιανακη που το πήρα όπου περισοτερο ειναι μαγαζί Suzuki παρά renault. Με την lion, επειδή θέλω να δω και τον καθρέπτη μέσα στην εγγύηση (που ο σφακιανακης δεν το αλλάζει), ίσως ειναι πιο εύκολο, καθώς το τμήμα εγγυήσεων της τεορεν που δίνει τις εγκρίσεις ειναι στο ίδιο κτήριο. Στην μεταμόρφωση απο την άλλη ειναι αμιγώς renault και ειναι και η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών απο οτι είδα.
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Ειδαμε και αυτους που ξερουν τα Ρενω πραγματικα.Αν κανει καποιος τον κοπο και δοκιμασει το συγκεκριμενο συνεργειο ας μας μεταφερει την εμπειρια του ειδικα αν προκειται για τυπικο σερβις που δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη γνωση.
Και εγώ την ίδια ένσταση εχω και την ίδια εντύπωση εχω και απο τον σφακιανακη που το πήρα όπου περισοτερο ειναι μαγαζί Suzuki παρά renault. Με την lion, επειδή θέλω να δω και τον καθρέπτη μέσα στην εγγύηση (που ο σφακιανακης δεν το αλλάζει), ίσως ειναι πιο εύκολο, καθώς το τμήμα εγγυήσεων της τεορεν που δίνει τις εγκρίσεις ειναι στο ίδιο κτήριο. Στην μεταμόρφωση απο την άλλη ειναι αμιγώς renault και ειναι και η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών απο οτι είδα.
Αν σου είναι εύκολο ενημέρωσε μας τι έχει γίνει με τον καθρέφτη γιατί κι'εγώ έχω το ίδιο θέμα... μου τον άλλαξαν μια φορά βέβαια αλλά το πρόβλημα παραμένει!
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Και εγώ την ίδια ένσταση εχω και την ίδια εντύπωση εχω και απο τον σφακιανακη που το πήρα όπου περισοτερο ειναι μαγαζί Suzuki παρά renault.
Α, αμα τους συγκρινεις με αυτον, εχεις πιασει τον πατο της τεχνικης εξυπηρετησης στα Ρενο. Ολοι οι υπολοιποι θα εναι καλυτεροι.
Η εμπειρια μου με αυτους ηταν τετοια που θα ηθελα να ημουν ο Μπρους Λη σε κεινη την ταινια -δεν θυμαμαι τιτλο- που αρχισε το ξυλοφορτωμα απο τον θυρωρο στο εργοταξιο και εφτασε μεχρι τον οροφο του αρχηγου της συμμοριας -
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Παιδια τωρα το απογευμα που εβαλα μπροστα να φυγω μου εβγαλε μυνημα στην αρχη TRACTION CONTROL ON
και μετα εφυγε αυτο και εχει μεινει το μυνημα SERVICE REQUIRED και ειναι αναμενο και το πορτοκαλι λαμπακι στο καντραν με την καστανια για συμβολο.Εχω 18000κμ και πριν 2500 χιλιομετρα εκανα το πρωτο σερβις
Το πηγα σημερα στην αντιπροσωπια και για το αλαρμ ειπανε πως ξεχασανε να μηδενισουνε το κομπιουτερ οταν κανανε το σερβις και το σβησανε απο το καντραν που ειχε την ενδειξη.
Στο θεμα της ανακλησης παρολο που ειμαι μεσα σε αυτα που θελουν ελεγχο κ μου ηρθε κ επιστολη σπιτι, το κοιταξανε και ειπανε πως δεν εχει κατι και δεν εχω προβλημα. Ειπανε πως δεν αλλαξανε κατι. Αν και δεν το ξερω σιγουρα γιατι το αφησα το αμαξι κ εφυγα για μερικες ωρες
Αυτή η ανάκληση σημαίνει αλλαγή εξαρτήματος και όχι έλεγχο αν έχει κάτι, αν ξεμαγκώσει η πίσω σιαγώνα και φύγει το κυλινδράκι και φας τα μούτρα σου την επόμενη φορά δεν θα αφήνεις το αμάξι και θα φεύγεις αλλά θα είσαι από πάνω τους να αλλάξουν ότι λέει η Renault από τη Γαλλία.
Να πας πίσω ή αλλού, σε άλλο συνεργείο να απαιτήσεις την αλλαγή που λέει το εργοστάσιο το οποίο ξέρει πολύ καλύτερα το πρόβλημα από τον κάθε ξεφτίλα συνεργειατζή που θα πάρει τα ανταλλακτικά της ανάκλησης από την Renault και θα τα πουλήσει αλλού.
-
Πάντως και το κείμενο της ανάκλησης δεν αναφέρεται σε υποχρεωτική αντικατάσταση ανταλλακτικού.
Στο τίτλο λέει ή/και αντικατάσταση, ενώ στο τέλος λέει για τεχικούς ελέγχους και διορθωτικές κινήσεις. Δεν αναφέρεται ρητά σε αντικατάσταση ανταλλακτικού.
Πάντως κατ'εμέ αν θέλεις να επιμείνεις για αντικατάσταση ανταλλακτικού κάν΄το. Για όλους μηδενικό κόστος έχει.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Και εγώ την ίδια ένσταση εχω και την ίδια εντύπωση εχω και απο τον σφακιανακη που το πήρα όπου περισοτερο ειναι μαγαζί Suzuki παρά renault.
Α, αμα τους συγκρινεις με αυτον, εχεις πιασει τον πατο της τεχνικης εξυπηρετησης στα Ρενο. Ολοι οι υπολοιποι θα εναι καλυτεροι.
Η εμπειρια μου με αυτους ηταν τετοια που θα ηθελα να ημουν ο Μπρους Λη σε κεινη την ταινια -δεν θυμαμαι τιτλο- που αρχισε το ξυλοφορτωμα απο τον θυρωρο στο εργοταξιο και εφτασε μεχρι τον οροφο του αρχηγου της συμμοριαςΠοιον προτείνεις σε Αθήνα ;
-
Σκεφτομαι να αγορασω το Renault Clio την εκδοση Dynamic. Απλα εχω διαβασει για διαφορα προβληματα οπως για τριγμους, ηλεκτρικα και φρενα και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα του!Δεν θα ηθελα να παρω ενα αμαξι και να βγαζει προβληματα μετα απο ενα χρονο!Εσεις εχετε τετοια προβληματα??Ειστε ευχαριστημενοι απο το Clio?
-
Τα περισσότερα που είχαν προβλήματα ήταν τα πρώτα που παρήχθησαν και ήταν λογικό να έχουν κάποια 'παιδικά' προβλήματα. Τώρα άμα αγοράσεις καινούριο θα ναι κατασκευασμένο (λογικά) πιο πρόσφατα και οι βελτιώσεις θα έχουν ενσωματωθεί στη γραμμή παραγωγής. Οπότε αν σου αρέσει μη το σκέφτεσαι...
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Τα περισσότερα που είχαν προβλήματα ήταν τα πρώτα που παρήχθησαν και ήταν λογικό να έχουν κάποια 'παιδικά' προβλήματα. Τώρα άμα αγοράσεις καινούριο θα ναι κατασκευασμένο (λογικά) πιο πρόσφατα και οι βελτιώσεις θα έχουν ενσωματωθεί στη γραμμή παραγωγής. Οπότε αν σου αρέσει μη το σκέφτεσαι...Τους τριγμούς δεν θα τους αποφύγει.....
-
Η άλλη επιλογή που έχω είναι το Focus Titanium test drive με 3500 χιλιόμετρα στα 16500€.
-
Ο χρήστης hor έγραψε:
Σκεφτομαι να αγορασω το Renault Clio την εκδοση Dynamic. Απλα εχω διαβασει για διαφορα προβληματα οπως για τριγμους, ηλεκτρικα και φρενα και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα του!Δεν θα ηθελα να παρω ενα αμαξι και να βγαζει προβληματα μετα απο ενα χρονο!Εσεις εχετε τετοια προβληματα??Ειστε ευχαριστημενοι απο το Clio?Το παρηγγειλα Ιουλιο του 2013 και το εχω απο Οκτ. του 13.
Το αμαξι μου αρεσει πολυ εξωτερικα και για μενα μετραει και αυτο. καιει λιγο και εχει διαφορα ηλεκτρονικα καλουδια οπως οθονη αυτοματα φωτα και cruise control που βοηθανε στην καθημερινοτητα.Αλλα, τριζει σε διαφορα σημεια. Τωρα τελευταια τριζει κατι στο ταμπλω οταν ειμαι με ~1000στροφες και λιγο φορτιο. Μετα τις 1100 το ξεπερναει. Εμενα δε μου αρεσει αυτο. Ειμαι περιεργος.
Για ηλεκτρικα προβληματα και στα φρενα που λες δεν εχω τιποτα και δεν εχω ακουσει.
Θα το ξαναπω ομως σε καποια σημεια τριζει και μου σπαει τα νευρα.Βεβαια δεν ξερω, ενα γιαρις δεν θα τριζει? ενα γκολφ?
Πισω στο πορτ μπαγκαζ παντως που ετριζε λιγο λαδι η γρασσο που βαλανε στην αντιπροσωπεια το σταματησε αυτο.
-
το να τρίζει το ταμπλω δεν είναι και οτι καλυτερο σε καινούργιο αμάξι!! Οσο για τα άλλα που είπες παιζει ρόλο το που γινεται η συναρμολόγηση.πχ οι Ιάπωνες είναι πιο σχολαστικοί
-
Μην τα ακολουθείς αυτά τα στερεότυπα περί τόπου κατασκευής. Και πχ μη περιμένεις ο Ιάπωνας να κάνει χαρακίρι για κακοτεχνίες.
-
Ο χρήστης AEA4TF έγραψε:
Μην τα ακολουθείς αυτά τα στερεότυπα περί τόπου κατασκευής. Και πχ μη περιμένεις ο Ιάπωνας να κάνει χαρακίρι για κακοτεχνίες.σαφως και δεν προκειται να κανει χαρακιρι, αλλα οχι και οτι ο τοπος κατασκευης (εν προκειμενω η Ιαπωνια) δεν ειναι ενδεικτικος της ποιοτητας κατασκευης. αλλωστε ειναι κατι που ολοι ασπαζονται και παραδεχονται για τους Ιαπωνες.
προσοχη!!
οχι οτι καποια αλλη χωρα δεν ειναι εξισου 'αρτια' σε επιπεδο ποιοτητας κατασκευης οχηματων (η Τουρκια εχει λαβει κατα καιρους διθυραμβους γι' αυτο), απλα η Ιαπωνια ειναι σε κορυφαιο επιπεδο οπως και να το κανουμε. -
Μα πως γίνεται ένα καινούριο αυτοκίνητο, που δεν έχει πατήσει καλά-καλά άσφαλτο να τρίζει;
Τι σόι τριγμοί είναι αυτοί και που οφείλονται;;
Σε κακή συναρμολόγηση; Σε εσφαλμένη σχεδίαση; ή σε μη ποιοτικά υλικά;
Renault Clio IV