-
Το ότι το ιαπωνικό Mazda 2 μας και το εγγλέζικο Micra μας είναι το ίδιο κουδουνίστρες εμένα τουλάχιστον δεν με πείθουν για την ποιότητα στην συναρμολόγηση απ΄όποια χώρα και να προέρχονται. Στο θέμα αντοχής των πλαστικών βέβαια θα δείξει ο χρόνος.
Το θέμα 'ποιότητα κατασκευής' είναι πολύ γενικό και περιέχει πολλά επιμέρους θέματα. Σε κάποια κάποιοι μπορεί να είναι καλύτεροι ή όχι αλλά σαν σύνολο δεν μπορεί να βγάζει 'κρατική ταυτότητα'. Ιδίως όταν μετά από 10 χρόνια με το Megane τα μαλακά πλαστικά του δεν έτριζαν μεν καθόλου αλλά ήταν τόσο ευαίσθητα που με το παραμικρό μπορούσε κάποιος να αφήσει σημάδι. -
Πάντως όπως και να γίνει οι τριγμοί κάπου οφείλονται.
Θα αναφέρω σαν παράδειγμα το 206 που είχα με την εργοστασιακή ηλιοροφή, που μέσα σε 20 μέρες μετά την αγορά έτριζε το μεταλλικό τελάρο/ράγες της ηλιοροφής. Και αυτό οφειλόταν: (1) στην σχεδίαση του μεταλλικού τελάρου που είχε πολλές ατέλειες (ώστε να έχει χαμηλό κόστος) (2) στην αδυναμία για λίπανση του πίσω μέρους του τελάρου. Οπότε οι τριγμοί πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν.
Υποθέτω ότι από κάτι τέτοιους λόγους θα υπάρχουν τριγμοί και στο Clio.
-
Γεγονός παραμένει πως τα Made in Japan είναι πιο αξιόπιστα σε γενικές γραμμές. Για μένα αυτό είναι ποιότητα κατασκευής και όχι τα πλαστικά και οι τριγμοί τους.
BTW, τριγμούς να ακούσετε σε BMW 70.000 €...
-
Σοβαρα τωρα τριζουνε και καινουριες BMW?
πωπω αρα η κατασταση ειναι σοβαρη!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πάντως και το κείμενο της ανάκλησης δεν αναφέρεται σε υποχρεωτική αντικατάσταση ανταλλακτικού.Στο τίτλο λέει ή/και αντικατάσταση, ενώ στο τέλος λέει για τεχικούς ελέγχους και διορθωτικές κινήσεις. Δεν αναφέρεται ρητά σε αντικατάσταση ανταλλακτικού.
Πάντως κατ'εμέ αν θέλεις να επιμείνεις για αντικατάσταση ανταλλακτικού κάν΄το. Για όλους μηδενικό κόστος έχει.
Αναφέρεται ρητά σε αντικατάσταση για τα πισω και μάλιστα τα αλλάζουν και τα συρραπτουν σε σακουλάκια με το γράμμα της ανάκλησης για να τα στείλουν πισω στην renault. To είδα στην τεορεν στην μεταμόρφωση που έκανα το δικό μου και ο τεχνικός μου είπε οτι ειναι υποχρεωτική η αλλαγή.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Renault Clio Initiale Paris:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 120572.asp -
μερικές ερωτησούλες .....
1.αυτά με τις 17ρες, έχουν άλλα φρένα μπροστά ? κάθε πότε αλλάζετε τακάκια ? (εκτός από τα πιο μεγάλα ταμπούρα πίσω ?) ....
2.αυτά με τις 17ρες ... έχουν πάλι 90gr C02 ?
3.σε αυτό που έκανα test drive, σε λακκούβες κουνιόταν ο καθρέπτης, πάνω στην πόρτα .... το κάνει σε όλους ?4.όποιοι έχουν οροφή α)κλείνει 100% για προστασία από τον ήλιο β)μήπως τρίζει ?
5.ποιες είναι οι προδιαγραφές λαδιών για τον 90dci ... 5-30 αλλά τι 5-30 ?
6.όσοι έχετε κάνει αρκετά χλμ .... έχετε συμπληρώσει λάδια ? (μήπως έχει κάνει κανείς ανάλυση ώστε να δούμε πόσο % diesel καταλήγει στα λάδια με τις αναγεννήσεις του φίλτρου σωματ)
6.α, όταν κάνει αναγέννηση, ανάβει κάποιο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων ?
7. έχετε κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα ? -
να ρωτησω και γω κατι ρε παιδες,2 φορες σε 20 μερες (αμαξι 3 μηνων), καθως σταματησα στο φαναρι και μπηκε σε λειτουργια το σταρτ-στοπ,οταν πατησα συμπλεκτη για να ξεκινησω το αμαξι παρεμεινε σβηστο και μου εβγαζε την ενδειξη cluch+start που βγαζει οταν πρεπει να πατησουμε το button για να ξεκινησει οταν ειναι τελειως σβηστο δλδ...
με ανησυχει λγιο αυτο,μπορει να ειναι καποια λειτουργια του σταρτ-στοπ που δε γνωριζω (αν και δε νομιζω) και το εχει κανει σε καποιον αλλον?? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μερικές ερωτησούλες .....1.αυτά με τις 17ρες, έχουν άλλα φρένα μπροστά ? κάθε πότε αλλάζετε τακάκια ? (εκτός από τα πιο μεγάλα ταμπούρα πίσω ?) ....
2.αυτά με τις 17ρες ... έχουν πάλι 90gr C02 ?
3.σε αυτό που έκανα test drive, σε λακκούβες κουνιόταν ο καθρέπτης, πάνω στην πόρτα .... το κάνει σε όλους ?4.όποιοι έχουν οροφή α)κλείνει 100% για προστασία από τον ήλιο β)μήπως τρίζει ?
5.ποιες είναι οι προδιαγραφές λαδιών για τον 90dci ... 5-30 αλλά τι 5-30 ?
6.όσοι έχετε κάνει αρκετά χλμ .... έχετε συμπληρώσει λάδια ? (μήπως έχει κάνει κανείς ανάλυση ώστε να δούμε πόσο % diesel καταλήγει στα λάδια με τις αναγεννήσεις του φίλτρου σωματ)
6.α, όταν κάνει αναγέννηση, ανάβει κάποιο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων ?
7. έχετε κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα ?3.Σε εμένα δεν το κάνει...
4.Έχει ένα μαυρό κουρτινάκι κ ο ήλιος δεν ενοχλεί καθόλου,ούτε τρίζει..
6.+8000 χιλ μέχρι τώρα δεν εχει κάψει τίποτα.
6α.οχι
7.ναι -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Renault Clio Initiale Paris:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 120572.aspΕλπίζω να μπορώ να 'κλέψω' τα εμπρός φώτα και να τα βάλω στο δικό μου. Φοβάμαι ήδη το νούμερο που θα ακούσω από την αντιπροσωπεία.
-
Thanks ...
-
Για τις 17άρες οι ρύποι είναι ίδιοι. Επίσης το σύστημα των μπροστινών φρένων είναι της bosch στις 17άρες. Εγώ δεν έχω κάνει ούτε 3000 χλμ ακόμα οπότε για αλλαγή τακακιων δεν μπορώ να σου απαντήσω...
-
Ο χρήστης Rg1985 έγραψε:
να ρωτησω και γω κατι ρε παιδες,2 φορες σε 20 μερες (αμαξι 3 μηνων), καθως σταματησα στο φαναρι και μπηκε σε λειτουργια το σταρτ-στοπ,οταν πατησα συμπλεκτη για να ξεκινησω το αμαξι παρεμεινε σβηστο και μου εβγαζε την ενδειξη cluch+start που βγαζει οταν πρεπει να πατησουμε το button για να ξεκινησει οταν ειναι τελειως σβηστο δλδ...
με ανησυχει λγιο αυτο,μπορει να ειναι καποια λειτουργια του σταρτ-στοπ που δε γνωριζω (αν και δε νομιζω) και το εχει κανει σε καποιον αλλον??Μου το εχει κανει κ μενα 4~5 φορες μεσα στου 11 μηνες που το εχω.
Δεν ξερω γιατι. Το σπαστικο ειναι οτι παταω συμπλεκτη και τιποτα. Παταω το κουμπι engine start τιποτα. Μετα απο λιγο παιρνει μπροστα αφου εχω καθυστερησει τον κοσμο στο φαναρι κ κορναρουν.
Εχω την αισθηση παντως πως συμβαινει αν παω να βαλω 1η σχεση σχεδον ταυτοχρονα οταν παταω συμπλεκτη.
Για αυτο το σβηνει τον κινητηρα μαλλον. Γιατι παει να δωσει κ κοβει. Δεν ειναι οτι δε δινει καθολου.Οποτε δοκιμασε να κουμπωνεις 1η αφου παρει μπροστα το μοτερ.
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Για τις 17άρες οι ρύποι είναι ίδιοι. Επίσης το σύστημα των μπροστινών φρένων είναι της bosch στις 17άρες. Εγώ δεν έχω κάνει ούτε 3000 χλμ ακόμα οπότε για αλλαγή τακακιων δεν μπορώ να σου απαντήσω...μέχρι τέλος της βδομάδας θα παραγγείλω ένα τέτοιο ...
ή
..... ξέρουμε ποιος έμπορος έχει τις καλύτερες τιμές ?
thanks
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
με ανησυχει λγιο αυτο,μπορει να ειναι καποια λειτουργια του σταρτ-στοπ που δε γνωριζω (αν και δε νομιζω) και το εχει κανει σε καποιον αλλον??Μου το εχει κανει κ μενα 4~5 φορες μεσα στου 11 μηνες που το εχω.
Δεν ξερω γιατι. Το σπαστικο ειναι οτι παταω συμπλεκτη και τιποτα. Παταω το κουμπι engine start τιποτα. Μετα απο λιγο παιρνει μπροστα αφου εχω καθυστερησει τον κοσμο στο φαναρι κ κορναρουν.
Εχω την αισθηση παντως πως συμβαινει αν παω να βαλω 1η σχεση σχεδον ταυτοχρονα οταν παταω συμπλεκτη.
Για αυτο το σβηνει τον κινητηρα μαλλον. Γιατι παει να δωσει κ κοβει. Δεν ειναι οτι δε δινει καθολου.Οποτε δοκιμασε να κουμπωνεις 1η αφου παρει μπροστα το μοτερ.
δε ξερω ρε φιλε αλλα αφου πρωτα πρεπει να πατησεις συμπλεκτη για να βαλεις 1η αρα πρεπει να ξεκινησει πριν τη κουμπωσεις.
δε ξερω θα το παω αυριο μεθαυριο στην αντιπροσωπια να δω τι παπαρια θα μου πουν.
οσο για το engine-start εμενα μου εχει παρει ευτυχως κατευθειαν και τις 2 φορες αλλα γενικα δε το βλεπω και πολυ φυσιολογικο ολο αυτο. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μέχρι τέλος της βδομάδας θα παραγγείλω ένα τέτοιο ...
ή
..... ξέρουμε ποιος έμπορος έχει τις καλύτερες τιμές ?
thanks
Πολύ καλές επιλογές! Εγώ το έχω σε κόκκινο με μαύρες 17άρες και pack look perso για να είναι μαύροι οι καθρέφτες και glossy τα πλαστικά!!
Για την ηλιοροφή ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι από τον αέρα όταν έχεις ανοιχτό το παράθυρο και κλειστό το κουρτινάκι της ηλιοροφής (όχι μαζεμένο) και πας και με μια μεγάλη σχετικά ταχύτητα. Φυσικά μόλις το ανοίξεις δεν ακούγεται κάτι!!
Το δικό μου το πήρα από τη Lion στον Κηφισό, αλλά δεν το έψαξα και σε άλλους μήπως παίζει καλύτερη τιμή. Βέβαια η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική!
-
στην lion το έκανα test drive ....
o πωλητής, βαριόταν τη ζωή του
-
Δεν ξέρω ποιον πέτυχες σου στέλνω με πμ περισσότερες λεπτομέρειες!
-
απ ότι βλέπω την τελική ταχύτητα, την πετυχαίνει με 5η και δεν έχει όverdrive σχεση για την ΕΟ. Μήπως είναι κουραστικό σε ένα ταξίδι με 140-150χαω ?
αντίθετα βλέπω ότι το megane 110dci έχει την 6η overdrive, ενώ το 130dci δεν έχει, και πιάνει την τελική του με 6η.
-
JohnKyr θα προτεινα σε λευκο!
Στην εθνικη οδο δεν ειναι κουραστικο. Με 150 εισαι με 3000στρ ακριβως.
Εγω παντως το παω απο 110 εως 140 εθν οδο αναλογως.
Renault Clio IV