-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Το R-link νομίζω δεν έχει υποχρεωτικά extra χρέωση. Αυτό γίνεται αν θέλεις να έχεις απευθείας διασύνδεση στο internet, αλλιώς νομίζω κάνεις εγκαταστάσεις των εφαρμογών όπως στο medianav, δηλαδή με flashακι. Πάντως εντός του 13 θα αρχίσει να διατίθεται ως extra εξοπλισμός και στην Ελλάδα.Aν δεν έχεις διασύνδεση στο internet, δεν έχεις και GPS αφού έχει το tomtom live
-
Θα αρχίσουμε τα κρακαρίσματα και στα αυτοκίνητα πλέον. Χαχα!
-
Ο χρήστης emmatis έγραψε:
Μετά από 1300 χλμ με μεικτή χρήση και 4.4l/100, νομίζω πως δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό και με πάρα πολύ καλή θέση οδήγησης. Βιβλίο συντήρησης έχει και είναι ενσωματωμένο στις τελευταίες σελίδες του manual. Βέβαια μόνο το κομμάτι για τις σημειώσεις-σφραγίδες. Αυτό που δεν έχει, είναι το βιβλίο εγγύησης και μου κάνει εντύπωση.Τους ρώτησα και μου είπαν πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Επίσης μου είπαν κάθε 15000 λάδια, κάθε 30000 service. Και αυτό μου φαίνεται πιο λογικό. Βασικά θα κάνω αλλαγή λάδια κ φίλτρο κάθε 10κ, όπως πάντα έκανα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς, προερχόμενος από focus mk1 st και mito 155, σίγουρα δε μπορώ να έχω τις ίδιες προσδοκίες, αλλά τα πηγαίνει αρκετά καλά. Το μπροστινό βάρος λόγω κινητήρα diesel είναι εμφανές, είναι όμως θέμα εξοικείωσης. Καμμία σχέση ο τρόπος οδήγησης που είχα συνηθίσει τα τελευταία 15 χρόνια, με το οδηγικό προφίλ που αναπτύσω αυτή τη στιγμή. Και να σας πω την αλήθεια το προτιμώ, γιατί κάνει και πάρα πολύ καλό στην τσέπη μου. με 25.000 χλμ το χρόνο και από μέση κατανάλωση 9,5l/100,640ευρώ τετράδα λάστιχα μια φορά τον χρόνο, τέλη κυκλοφορίας, υπολογίζω τουλάχιστον 2500€
κέρδος /έτος.
Άσχετο, έχει κάνει κάποιος αναβάθμιση λογισμικού στο media nav? Έκανα πριν 3 μέρες και το bluetooth άρχισε να κάνει νερά. Χθες που κατέβασα ξανά για τα maps και δοκίμασα δεύτερη αναβάθμιση, μου τελείωσε το medianav!
δεν παίζει το volume στο ραδιόφωνο, και ενώ πατάω play στο mp3, αυτό με γράφει στα ...παπούτσα του.τελικά, μάλλον η ρενό φέρει από τα πιο οικονομικά ντίζελ μοτέρ...
απο περιέργειά, σε αντίστοιχες συνθήκες, πόση μ.κ. είχες με την μίτο ? -
The whole car now feels much friendlier, much softer, much more usable and more everyday-civilized than its predecessors, but also less intense and less lit-up when the right road happens along.
The core appeal of the Clio Renaultsport 200 Turbo has shifted, in other words, and it is bound to attract a different kind of customer as a result.
But the people who crave what was on offer in each and every one of its predecessors – that wide-eyed, almost manic involvement when behind the wheel – might be less enthralled by what they find.
http://www.autocar.co.uk/car-review/ren ... t-drive-re
Άσχημα τα μαντάτα.
-
Μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί σε σχέση με το σύστημα εκκίνησης κινητήρα με την γνωστή κάρτα:Στην περίπτωση που πραγματοποιείς παρκάρισμα και σου σβήσει το αυτοκίνητο στο παραδοσιακό σύστημα με το κλειδί και τη μίζα απλά γυρνάς το κλειδί στην αρχική του θέση και μετά το ξαναγυρνάς για να ξαναλειτουργήσει ο κινητήρας.Με αυτο το σύστημα τι κάνεις σε αυτην την περίπτωση???
-
Απλά πατάς το start.
-
Πατάς ξανα το κουμπί Start.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά οτι το αμάξι ειναι έρωτας
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
The whole car now feels much friendlier, much softer, much more usable and more everyday-civilized than its predecessors, but also less intense and less lit-up when the right road happens along.The core appeal of the Clio Renaultsport 200 Turbo has shifted, in other words, and it is bound to attract a different kind of customer as a result.
But the people who crave what was on offer in each and every one of its predecessors – that wide-eyed, almost manic involvement when behind the wheel – might be less enthralled by what they find.
http://www.autocar.co.uk/car-review/ren ... t-drive-re
Άσχημα τα μαντάτα.
...το ειχα παραθεσει, σε link μια σελιδα πριν...
viewtopic.php?f=15&t=35778&start=2070#p2759791
...ετσι φαινεται εκ πρωτης οψης, ακομα και στην λειτουργια του διπλοσυμπλεκτου. Οτι δηλαδη πιο πολυ -κατα τα λεγομενα τους τουλαχιστον- θυμιζει αυτοματο, με λειτουργια χειροκινητη απο τα paddles και λεβιε, παρα πχ κοντα σε αυτη ενος σειριακου...
Οπως ειπα και σε προηγουμενα ποστ, προσωπικα βλεπω το παιχνιδι για τον νεο hot-hatch 'Βασιλια' να γινεται μεταξυ
Fiesta ST και 208 GTI. Και ηδη το ST δειχνει φαβορι μεχρι στιγμης... -
το δικο μου ερχεται με hands free καρτα που δεν χρειαζεται να την εισαγω στην σχισμη, παρα να την εχω πανω μου.
τι σημαινει αυτο ? δηλαδη θα ξεκλειδωνει το αμαξι μονο του οταν το πλησιαζω ?? και εαν εγω το παρκαρω φυγω και ξαναπερασω απο εκει που το εχω παρκαρει πηγαινοντας καπου αλλου αυτο θα ξεκληδωσει μονο του ??
επισης παιδια υπαρχει πουθενα στο δικτυο να βρω το manual του αυτοκινητου και το manual του media nav ?
-
Ναι στο test drive που έκανα μόλις πλησιάσεις το αμάξι ανοιγει (δε θυμάμαι αν εβαλα το χέρι μου στη πόρτα να ανοίξω και άνοιξε τότε) επίσης μόλις απομακρύνθηκα απλά κλείδωσε μόνο του. Τώρα κατα πόσο θα μπορεί κανείς να εμπιστευθεί όλα αυτά τα συστήματα...και να μή μείνει ανοικτό το αμάξι ειναι ένα θέμα (αν και νομίζω εχει κλασικά κουμπάκια να το κλείσεις αν θες).
-
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
το δικο μου ερχεται με hands free καρτα που δεν χρειαζεται να την εισαγω στην σχισμη, παρα να την εχω πανω μου.τι σημαινει αυτο ? δηλαδη θα ξεκλειδωνει το αμαξι μονο του οταν το πλησιαζω ?? και εαν εγω το παρκαρω φυγω και ξαναπερασω απο εκει που το εχω παρκαρει πηγαινοντας καπου αλλου αυτο θα ξεκληδωσει μονο του ??
επισης παιδια υπαρχει πουθενα στο δικτυο να βρω το manual του αυτοκινητου και το manual του media nav ?
Μια χαρα δουλευει το συστημα.Όταν κλειδώνει έχει και ηχητικο σήμα
Ανοίγει μολις περασεις το χερι σου στο πομολο και κλεινει όταν απομακρυνεσαι
Αν σταματησει να κλειδωνει τοτε αλλαζεις μπαταρία στη καρτα κι όλα καλά
Δεν ξεκλειδώνει έτσι παρα μονο όταν πιασεις το πομολο κι η αποσταση που ξεκινά να ανιχνευει την καρτα ειναι μικρή
Παρ' όλα αυτά θα ειναι καλο όταν μπαινει μεσα να βαζεις την καρτα στη σχισμη
Επίσης η καρτα με καινουρια μπαταρια πιάνει απο τρομακτικα μακριά αν χρησιμοποιήσεις τα κουμπακια και δεν εμποδιζεται απο κατι το αμαξι(αλλα αυτοκινητα γυρω, δεντρα κλπ )
Για μανουαλια που ρωτας παιρνεις στα κεντρικά και ρωτας εκει να σου πουν -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ανοίγει μολις περασεις το χερι σου στο πομολο και κλεινει όταν απομακρυνεσαιΟρέστη έχει καποιον αισθητήρα στην χειρολαβή? Στο Micra έχει ένα μικρο -λαστιχένιο- κουμπάκι στο πλάι της λαβής που το πατας απαλά και ξεκλειδώνει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ανοίγει μολις περασεις το χερι σου στο πομολο και κλεινει όταν απομακρυνεσαι
Ορέστη έχει καποιον αισθητήρα στην χειρολαβή? Στο Micra έχει ένα μικρο -λαστιχένιο- κουμπάκι στο πλάι της λαβής που το πατας απαλά και ξεκλειδώνει.
Ναι έχει αισθητηρα στη χειρολαβή απο τη μεσα μερια στην πορτα επάνω κι έχει κι ενα κουμπακι με το οποίο όμως μονο κλειδωνεις το αμαξι
-
Ή βάζεις aftermarket συναγερμό, οπότε θα χρησιμοποιείς θες - δε θες το τηλεχειριστήριο του συναγερμού για να ανοίγεις - κλείνεις.
-
Ναι μλκια να βαλεις συναγερμο αλλα τεσπα
Αν και νομιζω βεβαια συνεχιζει να δουλευει -
Έχοντας δει οδηγίες τοποθέτησης after market συναγερμού που δείχνουν πόσα από τα καλώδια του αυτοκινήτου πρέπει να κοπούν και να ενωθούν με τη μονάδα του, και σε συνδυασμό με την αποτελεσματκότητα που είναι αμφίβολη ειδικά για χαμηλού κόστους λύσεις, προσωπικά θα απέφευγα να βάλω κάτι τέτοιο έστω και αν μου το δίνανε δώρο.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ναι μλκια να βαλεις συναγερμο αλλα τεσπα
Αν και νομιζω βεβαια συνεχιζει να δουλευειΛογικά θα συνεχίζει να δουλεύει αλλά και να μη κλειδώσει, θα χτυπήσει ο συναγερμός αν γίνει κάτι, οπότε θα του φύγει του φίλου το άγχος αυτό.
Έχοντας δει οδηγίες τοποθέτησης after market συναγερμού που δείχνουν πόσα από τα καλώδια του αυτοκινήτου πρέπει να κοπούν και να ενωθούν με τη μονάδα του, και σε συνδυασμό με την αποτελεσματκότητα που είναι αμφίβολη ειδικά για χαμηλού κόστους λύσεις, προσωπικά θα απέφευγα να βάλω κάτι τέτοιο έστω και αν μου το δίνανε δώρο.
Ελάχιστοι δίνουν εργοστασιακό συναγερμό, όλοι οι άλλοι βάζουν aftermarket φθηνούς και καλά δώρο. Ούτε εγώ είμαι υπέρ αυτών (των φθηνών) αλλά από το τίποτα...
-
Ναι βασικά οκ να χαλασεις κατι για να βαλεις κατι που δεν χρησιμευει ειναι βλακεία
Το άγχος θα του φυγει του φιλου μολις του δειξουν πως δουλευει
Επισης ο συναγερμος σωζει τελικά ή απλα το αμαξι κανει πιου πιου όταν απομακρυνεται με αυτο ο κλεφτης?
Άχρηστα πραματα εντελως ειδικα σε αμαξια (Renault) που οι κλεφτες δεν -
Ο χρήστης deme έγραψε:
Ελάχιστοι δίνουν εργοστασιακό συναγερμό, όλοι οι άλλοι βάζουν aftermarket φθηνούς και καλά δώρο. Ούτε εγώ είμαι υπέρ αυτών (των φθηνών) αλλά από το τίποτα...
Τίποτα, και ασφάλεια κλοπής(που στην περίπτωση που αγοραστεί με διακανονισμό έτσι κι αλλιώς την έχεις).
Την έχουμε πατήσει στο παρελθόν από συναγερμό δώρο με τοποθέτηση στο κατάστημα αγοράς. Είχε πάρει ο αδερφός μου ένα Punto sporting. Στους 6 μήνες βγάζει ένα μήνυμα 'Hill Holder Failure' και δεν δούλευε το σύστημα που σου κρατάει το φρένο στην ανηφόρα για ομαλό ξεκίνημα. Πάει σε αντιπροσωπεία, και το φτιάξανε δωρεάν, αλλά μας είπαν πως οφείλεται σε αυτόν που τοποθέτησε το συναγερμό, που για να πάρει ρεύμα χρησιμοποιήσε ένα καλώδιο του ABS(!) και για αυτό το έκανε. Μετά από 6 μήνες πάλι τα ίδια. Αργότερα όταν το ξαναέκανε είχε βγει εκτός εγγύησης και πληρώναμε. Ο ηλεκτρολόγος που τον τοποθέτησε στο κατάστημα αγοράς να υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει τίποτα λάθος, και αν το ξανακάνει να του το πάμε εκείνου. Ε, μετά το σουτάραμε το αμάξι και ησυχάσαμε. Αλλά θέλω να πως πως γενικά, αφού για να τοποθετηθεί ένας συναγερμός πρέπει να κόψεις τα καλώδια του αυτοκινήτου, όχι απλά να τα συνδέσεις παράλληλα, αλλά αφού τα κόψεις να συνδέσεις κάθε μία από τις 2 άκρες τους με τη μονάδα του συναγερμού, προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου ωραία να μου το κάνουν αυτό σε καινούριο αμάξι. Πόσο μάλλον η μονάδα που πλέον από αυτήν θα εξαρτάται η εκκίνηση του οχήματος να είναι κάποια φθηνοκατασκευή αμφίβολης ποιότητας (και αποτελεσματικότητας).
Renault Clio IV