-
Αμαξαρα ρε φίλε αλλά το τιμόνι είναι σαν μπούμερανγκ από πανηγύρι...
Φίλε έγραψες χα χα χα.
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! Εγώ όταν το είχα πρωτοδεί σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες ήμουν σίγουρος ότι το είχαν κάνει έτσι επίτηδες όπως το καμουφλαζ στα πρωτότυπα που κυκλοφορούν για δοκιμές. Προβλέπω πεδίο δόξης λαμπρό για τους κινέζους κατασκευαστές aftermarket που θα ξεσκιστούν να πουλάνε μπρατσάκι - τσόντα για το τιμόνι (κάτω από τον αερόσακο).
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! Εγώ όταν το είχα πρωτοδεί σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες ήμουν σίγουρος ότι το είχαν κάνει έτσι επίτηδες όπως το καμουφλαζ στα πρωτότυπα που κυκλοφορούν για δοκιμές. Προβλέπω πεδίο δόξης λαμπρό για τους κινέζους κατασκευαστές aftermarket που θα ξεσκιστούν να πουλάνε μπρατσάκι - τσόντα για το τιμόνι (κάτω από τον αερόσακο).
-
εχουν πάλι τον κλασικό διακόπτη για τα φώτα αριστερά δίπλα στο τιμόνι; δεν αντέχεται άλλο, το κοιτάω τόσα χρόνια και μου ανεβαινει η πιεση..άι σιχτιρ
-
Δε βρίσκω τι άσχημο έχει αυτός ο περιστροφικός διακόπτης. Αλλά γούστα είναι αυτά...
-
Χαχα καλα ισως υπαρξει και σπορτιφ τιμονι ως εξτρα,
Απο ολο το εσωτερικο εκει κολλατε;;;
Περιεργοι ειστε αδελφακι μου
-
Ρε παιδιά... Πραγματικά - και σας μιλάει άτομο που δεν έχει σε τεράστια υπόληψη τα VAG - ολοκαίνουριο αμάξι, με τόσα πράγματα που αξίζουν συζήτηση, αντικειμενικά όμορφο, πρακτικό, αξιοπρεπέστατο (τουλάχιστον εμφανισιακά) και κολλάτε στο πόσες ακτίνες έχει το τιμόνι και τι σχήμα έχει ο διακόπτης για τα φώτα;
Μακάρι πραγματικά, τα μόνα αρνητικά που θα έχει το νέο Octavia να είναι αυτά! Φαίνεται πολύ ολοκλήρωμένο σαν σύνολο και μπράβο στην Skoda για τα άλματα που έχει κάνει.
(υποκειμενικό σχόλιο) Καμία σχέση με τα υπόλοιπα κακάσχημα της γκάμας που φαίνονται σαν να έχουν όλα κάποιου είδους δυσμορφία!
-
Δημήτρη πλάκα κάνουμε προφανώς. Το αμάξι το βλέπεις και στάζεις τι να λέμε. Προσωπικά από VAG Golf θα έπαιρνα αλλά αντικειμενικά είναι εντυπωσιακό αμάξι..
-
το έθεσα μάλλον λαθος. περιμενω χρόνια να αλλαξουν το εσωτερικό τους σε όλα τα μοντέλα του γκρουπ (π Χ διακόπτης).όχι ότι είναι άσχημος. έστω και το τιμόνι είναι μια αλλαγη..
φυσικά και φαίνεται ωραίο, ειδικά πίσω, με τους χώρους του με τα όλα του.
-
Μόλις γύρισα από την Skoda. Καλό χρυσό σε χώρους και χρηστικότητα το Karoq, αλλά μέσα δεν την παλεύω μια. Κατάθλιψη με έπιασε. Δύο μήνες που γυρνάω μόνο το HRV και το 'φτωχό' Eclipse Cross ήταν πιο ξενέρωτα μέσα. Μέχρι ο πωλητής με κατάλαβε και με πήγε να δω ένα στο συνεργείο που είχε digital cockpit και το 9,2'' infoteinment. Άνθρακας ο θησαυρός, ούτε κατά διάνοια. Φυσικά δεν το ζήτησα td. Καλά απέξω είναι σαν εκείνα τα μικρά τροχόσπιτα που ανατινάζανε στα καλά χρόνια του TopGear. Ο Χριστός και η μάνα του ασχήμια, sorry για το offtopic...
118 βενζινη sport line advanced ισως να σου αρεσει.
-
Μόλις γύρισα από την Skoda. Καλό χρυσό σε χώρους και χρηστικότητα το Karoq, αλλά μέσα δεν την παλεύω μια. Κατάθλιψη με έπιασε. Δύο μήνες που γυρνάω μόνο το HRV και το 'φτωχό' Eclipse Cross ήταν πιο ξενέρωτα μέσα. Μέχρι ο πωλητής με κατάλαβε και με πήγε να δω ένα στο συνεργείο που είχε digital cockpit και το 9,2'' infoteinment. Άνθρακας ο θησαυρός, ούτε κατά διάνοια. Φυσικά δεν το ζήτησα td. Καλά απέξω είναι σαν εκείνα τα μικρά τροχόσπιτα που ανατινάζανε στα καλά χρόνια του TopGear. Ο Χριστός και η μάνα του ασχήμια, sorry για το offtopic...
118 βενζινη sport line advanced ισως να σου αρεσει.
-
Γύρε και Δημήτρη, αυθαιρέτως βγάλατε το συμπέρασμα ότι κολλάμε στο τιμόνι ή στο διακόπτη...
-
Χαρη, πλακα μας κανει δεν μπορει...
Χαβαλεδιαζεις.
-
Καλησπέρα φίλοι μου.
Όντας κάτοχος του Octavia του '17, πριν το facelift, θέλω να αλλάξω λάμπες ώστε αυτές (H15) που χρησιμοποιούνται για φώτα ημέρας και μεγάλα, να είναι πιο έντονα/δυνατά και να μην έχουν αυτό το κιτρινωπό χρώμα. Εννοείται πως αναλόγως θα αλλάξω και τις Η7.
Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξω εντελώς τα φωτιστικά σώματα ούτε να πάω σε ακριβότερες λύσεις. Επειδή απ' όσα διάβασα ψάχνοντας είδα ότι υπάρχει διαφοροποίηση στην υποδοχή της λάμπας ανάλογα με τη χρονολογία, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς προβεί σε παρόμοια αλλαγή και αν έχει βρει κάποιο αξιόπιστο και σε λογικές τιμές κατάστημα.
Ευχαριστώ
-
Έχω τη λύση στο πρόβλημά σου.
Η15 λεντ ή αλογόνου
https://autobeam.co.uk/collections/h15-715
Η7 xenon, led, αλογόνου.
https://autobeam.co.uk/collections/h4-499
Γενικά από autobeam ψωνίζεις άφοβα. Πολύ καλή ποιότητα, ακριβούτσικες τιμές αλλά και 5 χρόνια εγγύηση. Είχα βάλει σε φιεστα με προτζέκτορα τα ξενον Η7 και εμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Στην περίπτωσή σου θα συνιστούσα λεντ Η15 αλλά για τις Η7 θέλει ψάξιμο καθώς το φανάρι σου δεν έχει προτζέκτορα και δε ξέρω αν τυφλώνεις.
-
Ευχαριστώ φίλε μου. Θα το τσεκάρω αν και σε πρώτη ανάγνωση, οι τιμές είναι όντως λίγο τσιμπημένες.
Θα μου επιτρέψετε άλλη μια ερώτηση. Βάσει του ευρετηρίου των Philips, Osram αλλά και τυχαίνω online καταστημάτων που λαμβάνουν υπόψη τους το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου, η υποδοχή η δική μου (για την Η7 πχ) είναι η PGJ23t-1.
Απ' το '17 και μετά, είναι η PX26d. Αυτό εννοείται πως περιορίζει τις επιλογές. Υπάρχουν αντάπτορες ώστε να μετατρέπεται η
μία υποδοχή στην άλλη?
-
Εχουμε καμια ιδεα για κοστος της νεας octavia? Καπου διαβασα ιταλια 27κ.
Οπως επισης και της rs υβριδιο που θα ερθει αργοτερα;
-
Γεια χαρά, κάτοχος Fabia (2018), ήθελα να ρωτήσω κάτι μιας και μου φαίνεται περίεργο.
Παρατήρησα πως όποτε έχω γυρισμένο τον αέρα στο κρύο (χωρις να εχω αναμμενο air condition), ο αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς είναι σαφέστατα πιο κρύος από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι σχεδόν σα να είναι μονίμως σε λειτουργία το aircon.
Είναι κάτι που έχει παρατηρήσει γενικά κανείς άλλος (όχι απαραίτητα Fabia owner) ? Ειναι ίσως προβλεπόμενη συμπεριφορά και έχω χάσει εξελίξεις? (πανω απο 10 χρονια κινουμαι με μηχανη, το αυτοκίνητο το πήραμε για τη γυναικα μου κυριώς)
Σκέφτομαι το -τραβηγμενο- σενάριο να είναι συνεχώς, και λανθασμένα, το aircon αναμμένο. (Δεν έχει clima, κλασσικο aircon που αναβει με κουμπί)
-
Αν είναι αναμμένο το AC θα ακούς το κομπρεσέρ και θα το καταλαβαίνεις και στο τράβηγμα του κινητήρα. Ανοιγόκλεισε το AC να δεις αν ξεκινά το κομπρεσέρ. Αν δεν ακούς τίποτα και δεν βλέπεις κάποια διαφορά στην συμπεριφορά του κινητήρα τότε:
- είτε είναι μόνιμα το AC αναμμένο
- είτε δεν παίρνει μπρος το κομπρεσέρ.
Ειδικότερα στο Fabia όλα αυτά είναι εμφανέστατα γιατί ακούγεται όταν παίρνει μπροστά το κομπρεσέρ και φαίνεται και στην συμπεριφορά της μηχανής.
-
Αν είναι αναμμένο το AC θα ακούς το κομπρεσέρ και θα το καταλαβαίνεις και στο τράβηγμα του κινητήρα. Ανοιγόκλεισε το AC να δεις αν ξεκινά το κομπρεσέρ. Αν δεν ακούς τίποτα και δεν βλέπεις κάποια διαφορά στην συμπεριφορά του κινητήρα τότε:
- είτε είναι μόνιμα το AC αναμμένο
- είτε δεν παίρνει μπρος το κομπρεσέρ.
Ειδικότερα στο Fabia όλα αυτά είναι εμφανέστατα γιατί ακούγεται όταν παίρνει μπροστά το κομπρεσέρ και φαίνεται και στην συμπεριφορά της μηχανής.
Ευχαριστώ. Θα το πάω και στο σερβις στην αντιπροσωπεία βεβαια γτ εχω αρλισει και τρώγομαι τωρα. Και ο κύριος λόγος που τρώγομαι ειναι οτι μου δώσανε ένα ίδιο μοντελο, ιδιου κινητηρα σαν αμαξι αντικαταστασης πριν ένα μήνα και παρατήρησα σχετικά μεγάλη διαφορά στο τράβηγμα. Στην αρχή νόμιζα οτι ειναι η έκδοση με τα 110 άλογα δλδ (και δεν ηταν)
SKODA FORUM